Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
9906
View
333
Reply

[Tempatan] Pastor Kena Abduct Oleh Men In Black Dah 5 Hari Tanpa Khabar Berita

[Copy link]

Author: Changa       Show all posts   Read mode

Post time 14-3-2017 12:46 PM | Show all posts
Purplehag replied at 14-3-2017 08:14 AM
Hujah apa?ko sama dgn yg terlantak kat palang tu.
Budus

Lobai/lobainita bodohhhh ni naikkk angin sendiri bila dikatakan bodoh tak leh bagi argument byk kali pula k ulang postingggg....woii bodohhhh sembang kencang tak puas hati posting org bagi skit posting cerdikkk bukannya suruh org diam lol dasarrrr banganggggggg ko ni
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Choiiiiii ingatkan hada hapdet! Budak2 neh!
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 12:56 PM | Show all posts
So apa cerita kes ni, adakah keadilan sudah ditegakkan secara ber sungguh2 buat pastor ni sama spt klu imam besar masjid negara atau pegawai jakim yg byk uruskan ummah kaperrr masuk isle diculikk?
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 01:24 PM | Show all posts
OrenTheReturn replied at 14-3-2017 12:56 PM
So apa cerita kes ni, adakah keadilan sudah ditegakkan secara ber sungguh2 buat pastor ni sama spt k ...

dah mampos
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 09:54 PM | Show all posts
chazey replied at 14-3-2017 04:50 AM
Choiiiiii ingatkan hada hapdet! Budak2 neh!

POLIS TEMUI JALAN BUNTU. SUSPEK CINA BERUSIA 32 TAHUN YANG DITAHAN TIADA KENA MENGENA DENGAN KES PENCULIKAN PASTOR RAYMOND

KULAI: Selepas 35 hari kes penculikan pastor Raymond Koh Keng Joo, polis mengesahkan tiada petunjuk baharu mengenainya.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata ia berikutan terlalu banyak publisiti yang mengganggu siasatan.

Saya amat risau kerana siasatan kita buntu dan kita tidak ada maklumat maklumat lanjut berkenaan kehilangan pastor dan saya percaya akibat daripada terlampau banyak publisiti kepada kehilangan pastor ini, kata beliau kepada pemberita di sini hari ini.

Justeru Khalid meminta agar masyarakat memberi kerjasama dan tidak menyebarkan berita yang tidak pasti.

Ditanya mengenai seorang suspek berusia 32 tahun yang ditahan bagi bantu siasatan, Khalid memberitahu suspek berkenaan tidak terlibat dalam kes dan hanya berniat untuk ambil kesempatan terhadap siasatan.

Raymond dipercayai diculik sekumpulan lelaki bertopeng di Jalan SS4B/10, Petaling Jaya, Selangor, 13 Februari lalu.

Mangsa kali terakhir dilihat memandu kereta model Honda Accord berseorangan pada hari kejadian.



P/S: I DAH AGAK SUSPEK CINA TU TAKDA KENA MENGENA LANGSUNG DENGAN KES PENCULIKAN NI. I WAS RIGHT AND I BELIEVE IN PRECEDENTS!



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-3-2017 10:12 PM | Show all posts
WhiskeyScotch replied at 20-3-2017 09:54 PM
POLIS TEMUI JALAN BUNTU. SUSPEK CINA BERUSIA 32 TAHUN YANG DITAHAN TIADA KENA MENGENA DENGAN KES P ...

abang abang polis sado sedap acah2 buat buntu dan bimbo kah??
kalau heshe tengok cctv penculikan itu pun heshe boleh tahu kot siapa yang angkara nya
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 10:25 PM From the mobile phone | Show all posts
al-dajal replied at 18-2-2017 06:30 AM
Al-Ma'unah? atau ISIS?

al maunah who r yus? boleh cerita sikit...?
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
WhiskeyScotch replied at 20-3-2017 09:54 PM
POLIS TEMUI JALAN BUNTU. SUSPEK CINA BERUSIA 32 TAHUN YANG DITAHAN TIADA KENA MENGENA DENGAN KES P ...

Suspek tu ditahan sebab coba blackmail family mangsa kan minta ransom bagai padehal pentipu jah?
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 11:08 PM | Show all posts
Changa replied at 20-3-2017 02:12 PM
abang abang polis sado sedap acah2 buat buntu dan bimbo kah??
kalau heshe tengok cctv penculikan  ...

Kena patuh arahan boss besar sis. Kalau boss besar suruh acah-acah bimbo wajiblah acah-acah bimbo.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 11:08 PM | Show all posts
chazey replied at 20-3-2017 02:56 PM
Suspek tu ditahan sebab coba blackmail family mangsa kan minta ransom bagai padehal pentipu jah?

Yes, you're right.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 08:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Purplehag replied at 27-2-2017 02:52 PM
dahsyatnya si kafir kan??ish..ish..ish..Akk cakap baik-baik ada pula yang provoke sampai begitu de ...

motif kau nak mensi specific bangsa lain? hanat la kau ne.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 08:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Time ni plak polis msia tak jadi tercekap di asia
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2017 04:10 PM | Show all posts

@Changa @WhiskeyScotch

Tadi i cikcur dkt twitter nmpk org twit pasal pastor2 yg hilang ni. So i curious amri che mat tu pastor dlm almari ker? Kalau google heols aktivist ngo perlis hope. Since pastor raymond ada kes menyebarkan kristian di perlis, ada kena mengena tak dgn amri perlis hope?


Pastor Raymond Koh, Feb 13, 2017

Pastor Joshua Hilmy, Feb 23, 2017

Amri Che Mat, Nov 24, 2016

The two pastors abducted in the same way.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-4-2017 04:24 PM | Show all posts
juliez replied at 7-4-2017 04:10 PM
@Changa @WhiskeyScotch

Tadi i cikcur dkt twitter nmpk org twit pasal pastor2 yg hilang ni. So i ...

sampai nak kena tangkap bagai sebab takut dengan ugama kristian?agak2 sis ugama mana yang benar?
ummah yang ketakutan jah yang biasa buat salah dan bukan berada dalam kebenaran
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2017 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku dengar anak pastor ni sampai resign kerja...
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2017 04:46 PM | Show all posts
juliez replied at 7-4-2017 08:10 AM
@Changa @WhiskeyScotch

Tadi i cikcur dkt twitter nmpk org twit pasal pastor2 yg hilang ni. So i ...

Juliez, baca points yang I highlight tu. Keyword dia ancaman ekstremis dan Pertubuhan Hope ini menjalankan sesuatu yang meragukan.



Kehilangan aktivis NGO Perlis Hope, Amri Che Hat, yang telah masuk dua minggu dibimbangi mempunyai unsur-unsur jenayah terhadap beliau.

Menurut jurucakap keluarganya, Mohammad Faisol Abdul Rahman, petang semalam isteri Amri, Norhayati binti Mohd Ariffin, telah membuat laporkan polis buat kali kedua tentang kehilangan beliau sejak Jumaat, 24 November 2016.

Laporan polis kali kedua dilakukan setelah kehilangannya masih belum mendapat apa-apa petunjuk daripada pihak polis, kata Faisol.

Menurut Faisol dalam kenyataan itu, setelah membuat laporan polis kali pertama 24 November lepas, terdapat beberapa petunjuk dari saksi yang membuatkan pihak keluarga mengesyaki terdapat unsur jenayah khianat yang telah dirancang rapi ke atas Amri.

"Pihak keluarga mengesyaki bahawa kejadian kehilangan ini ada hubung kait dengan laporan media yang tersiar di dalam media akhbar dan media sosial sebelum kejadian.

"Ini kerana aktiviti Amri dalam Perlis Hope dikaitkan dengan ancaman ekstrimis oleh pihak-pihak tertentu termasuk pihak politik walhal hakikatnya beliau adalah hanya seorang aktivis sosial dan kebajikan yang memperjuangkan nasib asnaf, anak yatim dan ibu tunggal," katanya.

Kerja-kerja kebajikan yang beliau lakukan juga, katanya, telah menyebabkan ramai pihak menyanjung dan memuji kerja kebajikan yang beliau lakukan dan ada juga pihak yang kurang senang serta iri hati apabila kalangan rakyat Perlis sendiri turut menyokong beliau.

"Kenyataan dari pihak tertentu dan politik ini mungkin membuka peluang mewujudkan ancaman terhadap beliau," tambahnya.

Pihak keluarga juga, katanya, mendapati pihak polis tidak mengambil apa-apa tindakan berkaitan kes ini samada dari segi mangsa, keselamatan keluarga dan kediaman serta kawalan di sempadan.

Justeru itu, katanya, pihak keluarga melalui kenyataan media ini mengharapkan media dapat menyiarkannya sebagai suatu proses untuk menuntut agar pihak polis negeri Perlis dan pihak polis Bukit Aman serta Kementerian Dalam Negeri lebih serius menyelesaikan kes.

Ini kerana pihak keluarga yakin kehilangan ini bukan berpunca dari faktor pelaburan Forex seperti dinyatakan oleh Ketua Polis Negeri Perlis yang diwar-warkan oleh media massa.

"Kami amat berterima kasih kepada pihak media yang sudi melaporkan tentang perkara ini dan jika ada sebarang pertanyaan, pihak media bolehlah menghubungi saya sebagai jurucakap keluarga Amri melalui nombor telefon seperti yang tertera di bawah ini," katanya sambil memberikan nombor telefonnya 013-4899717.

Sementara itu, antara pihak yang didapati tidak senang dengan Perlis Hope adalah Mufti Perlis, Datuk Dr Asri Zainol Abidin.

Dalam satu kenyataannya, Dr Maza menasihati rakyat Perlis agar berhati-hati dengan Perlis Hope kerana ada banyak perkara yang meragukan.

"Pihak Jabatan Mufti, JAIPs dan Keselamatan akan menjalankan siasatan seterusnya," tulis Dr Maza di facebooknya.

NGO Perlis Hope banyak membantu rakyat Perlis termasuk membina rumah untuk mereka.





Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046039s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list