Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
7683
View
329
Reply

[Tempatan] Pastor Kena Abduct Oleh Men In Black Dah 5 Hari Tanpa Khabar Berita

[Copy link]

Author: Changa    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-2-2017 09:07 PM From the mobile phone | Show all posts
airfilterkotor replied at 18-2-2017 09:04 PM
Amboi molot.

Susah aku nak bayangkan dia lari ikut kekasih pegi Lombok ker.......jadi aku takziah awal2 jer la......
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 09:24 PM | Show all posts
airfilterkotor replied at 18-2-2017 06:17 PM
.... dan tak penah tinggal semayang.

Dan hormat orang tua...
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 09:27 PM | Show all posts
Tred ni selow jer kann...?

Cer kalih pada pak imam ker, pak aji ker, hijabista niqabista kaa lajuuuuuuuuuu jer berbelas pages.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 18-2-2017 08:57 PM
Ada sebenarnya campur tangan dari pihak berkuasa if ada laporan. The authorities take this kind of ...

Malaysia darul taliban....

No wonder kena game oleh North Korea. Cash. ..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-2-2017 09:53 PM | Show all posts
Decaffeinated replied at 18-2-2017 09:43 PM
Malaysia darul taliban....

No wonder kena game oleh North Korea. Cash. ..

sis ghase?? sapa yang culik heshe?
kalau ikut description penculikan sangat di lakukan oleh pihak yang cukup profesional.
siap guna beberapa SUVs yang berwarna hitam, si pelaku pun semua berpakain dan mask hitam dan siap kawal traffic lagi
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Changa replied at 18-2-2017 09:53 PM
sis ghase?? sapa yang culik heshe?
kalau ikut description penculikan sangat di lakukan oleh pihak ...

Entah lah sister

Kita cuma harap apek ni selamat. Kalau selamat dikerjakan pun harap beliau mati tersenyum redha sebegitu...



Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 10:26 PM From the mobile phone | Show all posts
WhiskeyScotch replied at 18-2-2017 05:48 PM
Oh, pakcik ni mmg aktif kristiankan muslim. Pakcik ni satu group dgn Joshua Jamaluddin dalam menyeba ...

Seram pulak baca ni  
Selalu imagine benda ni baca buku atau tengok movie. Kalau benar seperti yang awak jangka, takziah la  
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 10:50 PM | Show all posts
chazey replied at 18-2-2017 01:01 PM
Nah, betul tekaan ai.

Btw teori uop tu boleh jadi juga. Sebab tak pernah lagi ai tahu pihak be ...

Si pakcik raymond pastor ni mmg sangat famous dah banyak kristiankan org. Selalunya kes macam ni mesti ada dispute before that yang membuatkan pakcik raymond pastor ni diculik. PDRM kena periksa list nama-nama org yang dah si pakcik pastor ni kristiankan. I suspek ada org yg tak puas hati dgn pakcik pastor ni sebab dah kristiankan one of their family member. So, the family member mungkin ada upah org utk culik dan bunuh pakcik pastor ni.

Mungkin juga team radikal Islam yang culik dan bunuh sebab this raymond sangat famous okeyh menyebarkan dakyah kristian. Satu gang dengan si joshua tu.  I percaya pakcik ni dah mati sebab 5 hari penculik tak hubungi keluarga. Kalau penculikan biasa yang nak ransom, penculik akan call the family members. Tapi, yang ini tak. So, I assume dia dah dibunuh.

Boleh check juga siapa pakcik ni selalu berhubung. PDRM banyak team teknikal yg hebat-hebat so I rasa case macam ni tak lama lagi tahulah kita jawapannya.

Hopefully, this pastor selamat walaupun I tahu hakikatnya tipis untuk dia selamat.

Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 10:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga pastor tersebut dilindungi oleh allah
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 11:01 PM From the mobile phone | Show all posts
swimswim replied at 18-2-2017 10:55 PM
Semoga pastor tersebut dilindungi oleh allah

Mungkin ini cuma ujian jadinya allah x brapa nak tolong sgtlah....

Ciplak ayat sunni.....
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Sapa2 yang masih berFB tu boleh la check out statement family pastor kat sini:

https://m.facebook.com/story.php ... 21&id=575102620

Akak nak kopipes but tak boleh pula.

Ambik ko time culik siap rakam. ISIS?  
IMG_20170218_225853.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
WhiskeyScotch replied at 18-2-2017 10:50 PM
Si pakcik raymond pastor ni mmg sangat famous dah banyak kristiankan org. Selalunya kes macam ni m ...

Baru google pasal heol tadi. Dah tua rupanya, ingatkan muda lagi.

Btw, uol pernah dengar tak teori porumer bahwa @Maideen. itu sebenarnya Joshua Jamaluddin? Jom seru @Maideen.  kot2 heol ada klue akan apa jadi pada geng sependakwahan beliau?  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-2-2017 11:07 PM | Show all posts
chazey replied at 18-2-2017 11:04 PM
Sapa2 yang masih berFB tu boleh la check out statement family pastor kat sini:

https://m.facebook ...

sis ghase??? siapa yang culik heshe??
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 11:08 PM | Show all posts
cashhhhhhhhhhhhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 11:21 PM | Show all posts
chazey replied at 18-2-2017 11:07 PM
Baru google pasal heol tadi. Dah tua rupanya, ingatkan muda lagi.

Btw, uol pernah dengar tak t ...

Kalau Joshua tu dari keturunan Minang kemungkinan besar dia tu Maideen.. sebab Maideen kadangkala bertutur minang di C.I..........
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by chazey at 18-2-2017 11:45 PM
Changa replied at 18-2-2017 11:07 PM
sis ghase??? siapa yang culik heshe??


ISIS.  

Atau upahan family members Melayu yang beliau Kristiankan, bak kata akak Whiskey.

Yang second ni lebih tinggi kemungkinan.

Dulu2 samada lewat 90an or sekitar tahun 2000 (tak ingat) ada sorang pastor Melayu kat JB yang aktif menyebarkan dakyah Kristian tetiba hilang then tak jumpa hingga sekarang. Barangkali telah dibunuh lah sebab isteri heol lansung clueless akan keberadaan suami beliau. Dibunuh oleh siapa tak tahu akak nak speku sebab umat gereja pon tak mahu bercakap sangat soal ini pada akak yang maseh bbnu tika itu. Akak tak pernah jumpa heol, just tahu heol senior member kat gereja tu jah.
Reply

Use magic Report

Post time 18-2-2017 11:48 PM From the mobile phone | Show all posts
highcastle replied at 18-2-2017 11:21 PM
Kalau Joshua tu dari keturunan Minang kemungkinan besar dia tu Maideen.. sebab Maideen kadangkala  ...

Banyak sangat la masa unker Joshua berforum. Ngarut ja.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 12:22 AM | Show all posts
chazey replied at 18-2-2017 03:07 PM
Baru google pasal heol tadi. Dah tua rupanya, ingatkan muda lagi.

Btw, uol pernah dengar tak t ...

Kalau seru-seru Maideen tak juga muncul, jangan si Maideen itu Raymond sudah.

Don't worry, sis. Macam I ckp, PDRM ada bahagian teknikal yg cekap.  Nanti akan tahu juga jawapannya. Cuma jangan terlalu berharap yang si pastor ni hidup. Kalau hidup baguslah. Tapi, berdasarkan previous similar cases, hakikatnya semua yg diculik ni akan dibunuh.

Manalah tahu si pastor ni ada kristiankan mana-mana anak/saudara dari prominent family. That's why I cakap, PDRM should check satu-satu list nama yg si pastor ni pernah kristiankan. Check his previous phone conversation. Nanti dapatlah tu jawapannya.


Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 12:30 AM | Show all posts
Ikut ajaran Islam ke culik2 org ni?...org beragama lak tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 12:36 AM | Show all posts
chazey replied at 18-2-2017 09:01 PM
Nah, betul tekaan ai.

Btw teori uop tu boleh jadi juga. Sebab tak pernah lagi ai tahu pihak be ...

depa tak target cardinal baru yg dilantik tu kah?

iols nak tgk pope angin
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 12:44 AM | Show all posts
                Pendedahan Kisah Gereja DUMC Memurtadkan 12 Orang Islam Yang Terdesak Atas Nama Kehidupan   
                                    membelaislam / October 14, 2011               
                                sumber:http://bahterasamudera.blogspot.com



Gerakan memurtadkan orang Islam terbongkar apabila pihak Jabatan Agama Islam Selangor membuat serbuan ke atas gereja Damansara Utama Methodist Church (DUMC). Di sini kami ingin mendedahkan gerakan dan dalang di sebalik gerakan kristianisasi terhadap orang Islam, pendedahan ini telah diperolehi daripada 2 orang yang berada di waktu JAIS membuat serbuan pada malam Majlis Thanks Giving Dinner yang telah diadakan di Gereja tersebut.
Pendedahan yang di buat oleh C RASIDAH BT AB. RAZAK. Beliau telah mula diperkenalkan kepada seorang lelaki Cina yang bernama RAYMOND KOH dalang yang bertanggungjawab di atas kerja-kerja menyebarkan dakyah kristian pada orang-orang Islam, dia menjalankan kerja-kerja ini bersama isterinya yang bernama SUZANA@LIEW SOW YOKE kedua-dua mereka adalah ahli HARAPAN KOMUNITI yang menguruskan tapak kompleks gereja DUMC tersebut. Pasangan suami isteri ini meletakkan sasaran 1 hari 1 orang, mereka yang berjaya dikristiankan oleh mereka akan diperalatkan untuk mengenal pasti sasaran seterusnya untuk dipengarauhi. Juga difahamkan bagi setiap orang Islam yang berjaya dikristianisasikan, pasangan ini akan menerima ganjaran berjumlah diantara RM30,000-RM40,000 ke dalam akuan peribadi mereka dari pertubuhan kristian berpengkalan di Australia.
Semenjak dikenalkan pada pasangan suami isteri ini pada tahun 2009, Rasyidah telah berjaya di pengaruhi oleh mereka, dan menyertai Harapan Komuniti dan sepajang penglibatannya di dalam pertubuhan tersebut, pasangan suami isteri ini banyak membantu dari segi moral, spiritual dan kewangan. Mengikut beliau, Raymond Koh adalah seorang yang pemurah dan sangat mudah untuk membantu dengan bantuan kewangan sehingga kehidupan beliau menjadi sangat selesa tanpa masalah keawangan.
Dengan itu hubungan beliau terhadap pasangan suami isteri itu sangat rapat dan menjadi orang kepercayaan beliau, dan begitu juga beliau di anggap orang kepercayaan Raymond Koh dan isterinya. Pada pertengahan Tahun 2010, Rasyidah bersama 5 orang Islam telah dibaptiskan oleh Raymond Koh, isterinya Suzana dan saorang pastor yang tidak di kenali di sebuah kolam renang berhampiran kawasan perindustrian di Rawang, Selangor.
Mengikut pengalaman Rasyidah, pada setiap penghujung tahun, Raymond Koh bersama isterinya akan organise trip ke Genting Highland untuk mereka yang telah berjaya dipengaruhi di sebuah Villa yang di percayai milik Harapan Komuniti. Pada kebiasaannya jumlah yang akan turut serta dalam rombangan ini lebih kurang 100 orang, dan 50% dari jumlah ini terdiri dari orang-orang Melayu. Dan semasa di situ ceramah-cerama mengenai fahaman kristian akan diadakan disertai kupasan dan petikan dari kitab Injil.
Rasyidah telah dicalunkan oleh Raymond Koh untuk menghadiri kursus menjadi pastor di Sabah yang akan berlansung pada bulan Oktober selama 3 bulan.
Pendedahan yang kedua diperolehi daripada JOSHUA@ JAMALUDDIN BIN OTHMAN.  Beliau telah pertama kali menemui Raymond Koh semasa dia tinggal sementara di asrama FAR EASTERN BIBLE COLLEGE (FEBC) di Singapura bersama Raymond Koh ketika menghadiri persidangan OPERATION MOBILIZATION (OM) di sana. Pada Dis 1985 hingga Mei 1986, Joshua@ Jamaluddin bin Othman selepas pulang ke Malaysia telah tinggal di rumah Raymond Koh selama 6 bulan di alamat, Jalan SS1/1B, Petalaing jaya, Selangor, yang juga merupakan pejabat OM Cawangan Malaysia.
Aktiviti-aktiviti Joshua semasa itu adalah membantu menjaga urusan OM seperti hantar surat dan menjual buku-buku kristian ke gereja-gereja di seluruh Kuala Lumpur dan Petaling Jaya dan juga menghadiri kelas PERHIMPUNAN DOA yang di adakan setiap Malam Isnin yang dipimpini oleh Raymond Koh sendiri, antara agenda perhimpunan doa adalah nyanyian lagu rohani dan membaca bible. Mei 1986, Joshua berpindah keluar dari rumah setelah Raymond Raymond berkawin dan punyai anak.
Pendedahan ketiga C di buat oleh PHILIPS CHEONG @ CHENG AH KOW pada tahun 1984, sering mengadakan perjumpaan PRAYERS GROUP FOR NEGLECTED PEOPLE (NPs) di First Baptist Church, Jalan Pantai, Petaling Jaya, yang turut dihadiri oleh Raymond Koh dan pada tahun 1985 beliau telah dikenalkan kepada Joshua oleh Raymond Koh. Dan pada tahun 1986 dipelawa oleh Raymond Koh untuk memberi ceramah mengenai UNDERSTANDING ISLAM di sebuah gereja di Batu Pahat, Johor.

KENYATAAN JOSHUA @ JAMALUDDIN OTHMAN, HILMY HJ. MOHAMED NOR DAN PHILIP CHEONG MENDAKWA 3 INDIVIDU DALAM ISU DUMC ANTARA MEREKA YANG TERLIBAT DALAM GERAKAN KRISTIANISASI. MEREKA IALAH :-
1. RAYMOND KOH
2. SUZANA @ LIEW SOW YOKE (ISTERI RAYMOND KOH)
PASTOR DUMC DANIEL HO
KENALI DAN CAM LAH MUKA-MUKA DIATAS INI, SEKIRA ANDA DI HAMPIRI MEREKA ATAS DASAR MEMBERI BANTUAN, INGAT AKAN AGENDA YANG TERSIRAT UNTUK MEMURTADKAN UMAT ISLAM.


SASARAN
RAYMOND KOH C Dalang gerakan kristianisasi ke atas orang-orang  Melayu Islam dan meletakkan sasaran 1 hari 1 orang.
SASARAN MEREKA IALAH :-
a)          Ibu tunggal,
b)         Mualaf,
c)          Miskin,
d)         Pengidap hiv,
e)          Mengandung tanpa bapa; dan
f)          Sesiapa sahaja yang  boleh dieksploit dengan wang ringgit.

PREMIS KRISTIANISASI DI SEKITAR PETALING JAYA DAN SUBANG JAYA, DI SELANGOR
Nagadaya Construction Sdn Bhd No. 1 Jalan SS4D/2, Taman Dagang, PJ, Selangor
NO. 45, Jalan SS5/2, Petaling Jaya, Selangor
NO. 5, Jalan PJS 10/16, Taman Subang Indah, Subang Jaya, Selangor
NO. 65, Jalan SS23/33, Taman Megah, Petaling Jaya, Selangor
DARI 3 OGOS HINGGA 20 SEP 2011,  189 LAPORAN POLIS OLEH PELBAGAI PIHAK KHUSUSNYA NGO ISLAM MENGGESA SIASATAN DIBUAT TERHADAP DUMC.
NEGERI

Jumlah
PERLIS
C
15
KEDAH
C
15
PULAU PINANG
C
2
PERAK
C
26
SELANGOR
C
59
KUALA LUMPUR
C
2
N. SEMBILAN
C
0
MELAKA
C
9
JOHOR
C
3
PAHANG
C
23
TERENGGANU
C
3
KELANTAN
C
17
SABAH
C
13
SARAWAK
C
2
JUMLAH
C
189
Pastor Daniel Ho tidak bersetuju mca yg bercadang untuk mengadakan protes di DUMC kerana tidak berminat dengan kunjungan parti itu;
Sebagai langkah untuk melindungi penglibatan pihak tertentu:-
i)                    wujud usaha untuk memujuk Sultan Selangor supaya melihat secara serius masalah yang wujud ekoran tindakan JAIS dan berpendapat ia akan memberi kemenangan kepada kerajaan negeri Selangor sekiranya baginda at least mildly reprimand the reckless JAIS action and instruct officers to be sensitive;
ii)                  mewujudkan portfolio keagamaan di bawah pejabat Menteri Besar;
iii)                inisiatif mempromosi persefahaman antara agama dan dialog atau aktiviti bersama antara Islam, kristian/buddha dan lain-lain agama. Sebagai contoh penganjuran sukan di antara AJK surau/masjid dengan gereja atau aktiviti perkhemahan disertai remaja Islam/kristian dan dipertanggungjawabkan kepada Saari Sungib dan Fuziah Salleh. Melalui initiatif itu, Pakatan Rakyat boleh menapis persepsi negatif yang timbul dan pada masa sama menunjukkan PR mempunyai penyelesaian jangka panjang terhadap masalah tersebut;
iv)                PR membuat reformasi secara berhati-hati terhadap sistem yang ada sekarang khususnya bidangkuasa JAIS yang bukan dikuasai oleh kerajaan Selangor tetapi di bawah Sultan sebagai Ketua Agama Islam; dan
v)                  Teresa Kok bimbang tentang isu gereja ini dan berpendapat DAP tidak perlu menyatakan pendirian kerana pada akhirnya ia akan memberi kesan kepada PR secara keseluruhan terutamanya dalam isu penukaran agama. Perkara yang terbaik bagi DAP C pass the bug to PAS dan PKRto do the fighting;
•        DUMC bergerak secara haram. Pemimpin PR Selangor telah mengarahkan MBPJ supaya membatalkan operasi menyita gereja. Ronnie Liu turut mengugut akan menukar kakitangan penguatkuasaan MBPJ secara besar-besaran sekiranya operasi diteruskan dan Elizabeth Wong mahu MBPJ keluar kenyataan menafikan tentang operasi haram DUMC;
•         Pastor Daniel Ho bimbang MBPJ akan menutup pusat komuniti mereka (Dream Centre) atas alasan tidak memiliki permit. Hampir 80% gereja di Malaysia tidak berdaftar dan senasib dengan DUMC dan mereka sedang  melancarkan gerakan mencari gereja-gereja tersebut untuk dijadikan fakta sokongan kewujudan mereka  pada masa depan;
•         sebahagian daripada 12 orang Melayu tertekan setelah maklumat peribadi mereka disiarkan dalam media menyebabkan mereka terpaksa berpindah ke tempat lain. Harapan komuniti berusaha  membantu mereka mencari rumah sewa;
•         Raymond Koh bercadang utk memindahkan ahli keluarganya selepas melapor kepada polis setelah menerima surat ugutan dan peluru;
•         pihak gereja akan menyediakan tempat tinggal untuk salah seorang dari 12, dengan membiayai sewa rumah dan RM2,000 sebulan sementara  menunggu keadaan reda; dan
•         salah seorang dari 12 C tertekan setelah isu DUMC  didedahkan kepada umum dan butiran peribadi dipaparkan dalam laman sesawang sehingga dikutuk umat Islam. Juga bimbang mereka akan menjadi sasaran ugutan bunuh oleh anasir atau pelampau agama.

layan maklumat yg mgkn tak sahih drpd blog

@cmf_shalom


Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 12:51 AM | Show all posts
dauswq replied at 19-2-2017 12:44 AM
Pendedahan Kisah Gereja DUMC Memurtadkan 12 Orang Islam Yang Terdesak Atas Nama Kehi ...

susah gk nk komen...

sebab ni bukan mazhab shalom...

if pastor ni dan gerakan mereka dr mazhab RC...boleh juga dapatkan 1-2 ptunjuk
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 12:53 AM | Show all posts
chazey replied at 18-2-2017 11:44 PM
ISIS.   

Atau upahan family members Melayu yang beliau Kristiankan, bak kata akak Whiskey.  ...

                Recollections: ARREST OF CHRISTIANS C Another chequered history                                                        Standard                                                To further put the events of January 2, 2014 into perspective, it is also necessary to ask: Have there been occasions when Christians were arrested for practising their religion? The answer is Yes. I know because I was the lawyer for all of them.
Joshua Jamaluddin
Jamaluddin bin Othman grew up in Muar, Johore and in his late teens he converted to Christianity. He then enrolled in Far Eastern Bible College in Singapore. Upon his graduation he came to Petaling Jaya where he eventually got involved with a group of Christians discussing the prospects of sharing the Christian Gospel with Malays. By this time he was about 25 years old and called himself Joshua Jamaluddin.
In late 1987, the political and social situation in the country was very tense. UMNO and MCA had been embroiled in a bitter dispute over Chinese vernacular schools. Added to that, there were other divisive political and inter-communal issues. Earlier, PAS MPs had alleged in Parliament that 60,000 Muslims had converted to Christianity. They produced two Muslims whom they claimed had infiltrated churches that had plans to convert Muslims.
One night in October, the police rounded up over 300 people including opposition and BN politicians, social activists, trade unionists, artists, writers and Christian evangelists. This massive round up was called Operation Lallang. Why was the name given? My take is that this was the governments exercise to catch those whom they considered to be snakes in the grass or lallang (the Malay word for a tall grass).
Joshua and about 10 other Christians were arrested on suspicion that they were involved in proselytising Muslims. They were interrogated by the Police and from their statements the Police pieced together their plan.
Later, five of them including Joshua was ordered by the Home Minister to be detained under the Internal Security Act 1960 (ISA) for a further period of two years while the rest were released. The charges against Joshua which formed the basis for his detention was that he was part of a group that planned to proselytise Muslims and had participated in programs organised for that purpose.
I was appointed to be Joshuas lawyer and met with him about once a month at the government detention centre at Kamunting, Perak. Other notables held there at that time included Lim Kit Siang, Karpal Singh, V David and Mohd Sabu. I had advised Joshua to seek his freedom by applying to the High Court for a Writ of Habeas Corpus. For many months, Joshua said that the Christians were told that the government will issue a general amnesty on Merdeka (Independence) Day on August 31, 1988. When that did not materialise, I filed a case in the Kuala Lumpur High Court for Joshuas release. Up to that time, the High Courts in various parts of the country had been dismissing applications for Habeas Corpus.
Joshuas case was predicated on the argument that Article 149 of the Constitution which created the ISA allow for the suspension of various civil liberties like freedom of speech, assembly, movement, etc. However, Article 149 did not mention that religious liberty under Article 11 could be suspended. As Joshua was detained for exercising his religous rights under Article 11, he was therefore wrongly detained. Justice Anuar upon hearing this argument promptly ordered Joshuas release.

The next day, I travelled to the Kamunting Detention Centre to present the order for release to the authorities and escorted Joshua to freedom. We arrived at my house late in the night where Joshua spent the night. The next morning, a Saturday, Joshua went to the Immigration Department to renew his passport. On Sunday, he attended church for the first time in 12 months. The next day, Monday, Joshua went to the Australian embassy to apply for a visa and then boarded a flight to Australia. From Australia, he went to New Zealand and then on to England. Joshua has never returned to Malaysia.
Footnote: The other Christians who were detained in Kamunting were Chow Kai Foo, Hilmy Nor, Poh Boon Seng and Phillip Cheong. They were represented by other lawyers. After Joshuas case, they were all released. Hilmy Nor was the last to be released in April 1989.

[Addendum: In his comment,  Rev David Paul says that 27 pastors were arrested and released gradually. That is probably right. I was not sure of the exact number as no official statistics were available from the mainstream media. Under the ISA, a person was detained by the Police first for 60 days and after that if the Home Minister decides that he should be further detained, an order for a 2-year detention will be issued. Out of all those arrested by the police, only 5 as mentioned in my post were ordered to be detained for a further 2 years at Kamunting Detention Centre. The rest were released at different times during the the 2-month detention period by the police]
(See my next post for 2 other cases)

idup lagi org tua joshua ni

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 12:55 AM | Show all posts
cmf_shalom replied at 19-2-2017 12:51 AM
susah gk nk komen...

sebab ni bukan mazhab shalom...

ni mazhab ape ye shalom?
evangelist church kah?
ker anglican church?

rasenye catholic tak de terang2 sbb perlantikan cardinal dia baru2 ni dh menjamin hbgn baik dgn kerajaan malaysia

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 01:00 AM | Show all posts
dauswq replied at 19-2-2017 12:55 AM
ni mazhab ape ye shalom?
evangelist church kah?
ker anglican church?

evangelist rasanya...
Pengalaman kt Malaysia ni..RC biasanya buat pendekatan blue ocean strategy...

if ada org islam nk masuk xtian...kebiasaanya identiti akan dirahsiakan dan dinasihatkan agar tidak vocal dan menonjol




Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.081771s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list