Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
9437
View
333
Reply

[Tempatan] Pastor Kena Abduct Oleh Men In Black Dah 5 Hari Tanpa Khabar Berita

[Copy link]

Author: Changa       Show all posts   Read mode

Post time 19-2-2017 01:02 AM From the mobile phone | Show all posts
WhiskeyScotch replied at 19-2-2017 12:22 AM
Kalau seru-seru Maideen tak juga muncul, jangan si Maideen itu Raymond sudah.  

...

Maideen.  tak pernah ngaku ada bini so aiol positip heol bukan unker Ray.

Anggap ja masa heol sudah sampai if heol sudah tiada bernyawa sekarang.

Benda ni ikut nasib juga la. Ada sorang pastor Indian di JB aktif jah menyampaikan dakyah Kristian kat umat Melayu Johore ngan Singapore, siap klaim pernah Kristiankan members of Johor royal family but heol hidup ja sampai sekarang walau dah berkali ditangkap polis dan ada satu masa gereja heol hampir dipaksa tutup sebab hal ni. Yang katanya bekas ustad yakni pastor Jonathan or Alexander entah apa nama mamat Melayu chubby2 itu pun masih hidup sampai sekarang walau katanya sentiasa jadik buruan polis.



Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 01:09 AM From the mobile phone | Show all posts
dauswq replied at 19-2-2017 12:36 AM
depa tak target cardinal baru yg dilantik tu kah?

iols nak tgk pope angin

Orang yang dok dendiam tak tunjuk taring sangat takkan ditarget.  
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 01:10 AM | Show all posts
chazey replied at 18-2-2017 05:02 PM
Maideen.  tak pernah ngaku ada bini so aiol positip heol bukan unker Ray.

Anggap ja masa  ...

Yes, I setuju. Ikut nasib juga. Malanglah nasib si pastor Raymond ini kerana menjadi sasaran.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 01:11 AM | Show all posts
chazey replied at 18-2-2017 05:09 PM
Orang yang dok dendiam tak tunjuk taring sangat takkan ditarget.

Yes, ini tepat sekali!
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 01:16 AM From the mobile phone | Show all posts
dauswq replied at 19-2-2017 12:44 AM
Pendedahan Kisah Gereja DUMC Memurtadkan 12 Orang Islam Yang Terdesak Atas Nama Kehi ...

Tingginya imaginasi penulis ni. Ganjaran 30k-40k tu sangat tipu ok. If betul dulu zaman aktif kat gereja sah2 la aiol sanggup buat apa sajork untuk dapat duit dengan mengKristiankan Moslem.

Ko nak tahu pastor makan duit haram ka tidak, tengok saja lifestyle deyol. Sebagai contoh, google jah kes Pastor Kong Hee (dari City Harvest Church iaitu gereja terbesar dan terkaya di Sinciapo) dan bini beliau yang slutty itu. Dengan melihat penampilan unker Ray and the wife takda maknanya meka hidup mewah mengKristiankan orang.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 01:19 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 08:52 AM From the mobile phone | Show all posts
WhiskeyScotch replied at 18-2-2017 10:50 PM
Si pakcik raymond pastor ni mmg sangat famous dah banyak kristiankan org. Selalunya kes macam ni m ...

So betul la news yg i baca aritu ada mention pasal pastor ni terlibat dlm aktiviti yg boleh memecahbelahkan agama. Cuma source berita i cari balik tak jumpa
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 03:33 PM | Show all posts
juliez replied at 19-2-2017 12:52 AM
So betul la news yg i baca aritu ada mention pasal pastor ni terlibat dlm aktiviti yg boleh memeca ...

Yes, betul. Pastor ni mmg dah lama diperhatikan sebab dia antara pelopor yg sangat aktif mengkristiankan orang.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Dgn culik pastor ni takde nya org melayu otomatik stop murtad...kalo dah x nak Islam ko buat apa pun mmg x nak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-2-2017 09:31 PM | Show all posts
WhiskeyScotch replied at 19-2-2017 03:33 PM
Yes, betul. Pastor ni mmg dah lama diperhatikan sebab dia antara pelopor yg sangat aktif mengkrist ...

ugama tak boleh di paksa, dah kalau orang itu dah tak percaya, buat apa nak halang orang tukar ugama?
ugama ini benda spritiual dan rohaniah. bukan hanya terletak di sekeping kertas.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-2-2017 09:32 PM | Show all posts
kecimpret replied at 19-2-2017 09:29 PM
Dgn culik pastor ni takde nya org melayu otomatik stop murtad...kalo dah x nak Islam ko buat apa pun ...

ummah sunni percaya elohim hanya tahu kamu ugama apa based on apa tertulis di atas IC jah. or else elohim tak tahu kamu islam ke idokkkk
so kambus bila mati sesok sila kambus sekali dengan IC sis senang elohim nak check kelak
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 10:58 PM | Show all posts
church  tak pernah paksa or suggest pd sesiapa supaya masuk kristian, dorg cuma sediakan bantuan pd yg memerlukan tanpa kira bangsa n agama. Ada org melayu yg ada masalah tK tahu mana nak pegi yg kecewa sgt dgn hidup hanya church yg bg harapan baru dgn bantuan dorg tanpa sebut pun kena masuk Christian.  Tapi ada melayu yg sendiri terbuka pintu hati nak masuk christian, church mmg takut bila melibatkan melayu tp pd masa sama tak dpt tolak jugak bila ada yg nak dekatkan diri pd tuhan jesus. Ini pilihan masing2. Aku tahu sbb aku ada kwn pompuan melayu yg masuk christian kat msia skrg dah duk obersea, ni bukan kes yg dah masuk paper, ini yg org tak kenal punya. Kat sini aku ada bbrapa kwn melayu yg dah murtad, ada beberapa yg dah murtad dr msia sebenarnya, ni yg kes dorg tak pnh masuk paper bagai mcm Juli n adlin, aku tak kwn dgn adlin n kuli sbb dorg popular. Ramai dah melayu yg murtad tak boleh dibendung lagi kebangkitan utk memilih kepercayaan sendiri. Org melayu suni kena belajar menghormati, tak perlu tunjukkan yg isle agama yg dibawa mohd ni mmg agama kegananasan sampai culik bunoh bagaiiii.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-2-2017 11:02 PM | Show all posts
OrenTheReturn replied at 19-2-2017 10:58 PM
church  tak pernah paksa or suggest pd sesiapa supaya masuk kristian, dorg cuma sediakan bantuan pd  ...

kalau sister cikcur kat FB adlin or juli,,memang bersepah pun melayu yang murtad, baik yang dah lari tinggal oversea mahupun yang masih menetap di ibu pertiwi. yang beda nya ada yang betul2 open dan ada yang masih kaverina.
dan secara jujurin nya akak sokong jah mana2 yang nak murtad.

Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
kat malaysia tiada istilah melayu murtad
sebab perlembagaan kata gitu...lina joy vs kerajaan malaysia....
kalu nk murtad pun..still ic islam..takleh kawen dgn bukan muslim..kubur pun secara islam...nak tak nak..kna berambus ke negara luar..yep baguslah begitu coz kami pun suka kamu berambus..coz malaysia adalah negara islam dan kmi sgt berbsngga dengannya...
tak sabar tunggu 2040..,time tu kafir kt malysua dijangja tinggal bawah 20%...hooray
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 11:39 PM | Show all posts
Changa replied at 19-2-2017 01:31 PM
ugama tak boleh di paksa, dah kalau orang itu dah tak percaya, buat apa nak halang orang tukar uga ...

Memang betul pun ckp sis tiada paksaan dalam beragama. Hakikatnya, keputusan terletak di tgn individu itu sendiri untuk memilih agama yg mana mereka percaya dan mahu anuti. Namun, tidak semua faham konsep itu sis. Lagi-lagi acik-acik melayu sunni. Mahu di sumpahnya kita ke nuraka jahanam kalau kita tidak sealiran dgn mereka.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 11:40 PM | Show all posts
Changa replied at 19-2-2017 11:02 PM
kalau sister cikcur kat FB adlin or juli,,memang bersepah pun melayu yang murtad, baik yang dah la ...

Mmg ramaiiiiiiii....pastor melayu pun ada kat msia tu cuma diam2 ala2 resia gitew. Ada kes pompuan melayu duk us kes masuk paper terpaksa denied pun ada sbb tekanan. Aku pun sukaaaa kawan dgn murtadista sis changa dorg lebih fun takde pantang Lara g yg menyusahkan org, yg makan babeee pun ada lol, mudah buat kawan gitu tak susah, tak judge org lebih sesuai dgn jiwa aku.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 11:42 PM | Show all posts
Changa replied at 19-2-2017 11:02 PM
kalau sister cikcur kat FB adlin or juli,,memang bersepah pun melayu yang murtad, baik yang dah la ...

Aku tak berani join any group yg murtad2 ni sis changa, aku cuma g skodeng jah, mmg ramai melayu murtad, ramai terpaksa pakai fake acc termasuk kawan aku sbb takut
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
OrenTheReturn replied at 19-2-2017 10:58 PM
church  tak pernah paksa or suggest pd sesiapa supaya masuk kristian, dorg cuma sediakan bantuan pd  ...

Ak baca

Imigran arab pun ramai yg murtad kt europe sana..tp dorg kaverina juga..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-2-2017 11:48 PM | Show all posts
OrenTheReturn replied at 19-2-2017 11:42 PM
Aku tak berani join any group yg murtad2 ni sis changa, aku cuma g skodeng jah, mmg ramai melayu m ...

tapi ada sorang ciknek yang murtad masuk kristian tapi jenis kristian khurafat macam acik2 kepam gitu.siap acah2 mimpi jesus lah pebagai, acah2 heshe very the chosen one gitu lah konsep nya,


mostly akak perasan yang murtad tu atheist jah....jarang yang masuk ugama lain.


akak syak ex classmate akak kat kolej pun dah atheist kot? last time akak dengar sheols nikah ciknek swiss secara civil jah, akak rasa heshe pun mmg takkan balik menetap di ibu pertiwi, sejak dari buat master,ke phd mmg heshe dok menetap di eropah jah, sheols buat PHD pun mmg university bagi scholarship so sheols tak bind apa2 dengan ibu pertiwi.
Reply

Use magic Report

Post time 19-2-2017 11:56 PM | Show all posts
cmf_shalom replied at 19-2-2017 11:45 PM
Ak baca

Imigran arab pun ramai yg murtad kt europe sana..tp dorg kaverina juga..

Ye..erebs ni byk jenis, yg dah murtad hidop dlm closet pun ada, yg hidop kat sini dah tak posa practice bagaiiiii tp klu ada apa2 yg tercuit psl isle terutama oleh org bukan isle dialah dulu nak ke depan berperang bagaiiiii, masa tu darah terroristtttt meluap2 nak berperanggggg tak sabo2
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 12:04 AM | Show all posts
Changa replied at 19-2-2017 11:48 PM
tapi ada sorang ciknek yang murtad masuk kristian tapi jenis kristian khurafat macam acik2 kepam g ...

Oooo....klu jenis gitu mmg dia dah berubah lah tu rasanya. Aku ada kwn gegirls melayu Christian kat sini, tp jenis Christian lite2 takde ekstemmmmm lah, melayu etis pun ada, yg makan babeee pun ada bukan sorg tau bukan sorg tau puak2 ni beberapa org jugak, yg kdg2 duk buat joke allahhu f_ _ _hbar b_  _ _i mohd pun ada lol dan semestinya ada kwn melayu set taliban jugak, lengkapppp giteww.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-2-2017 12:12 AM | Show all posts
Edited by Changa at 20-2-2017 12:13 AM
OrenTheReturn replied at 20-2-2017 12:04 AM
Oooo....klu jenis gitu mmg dia dah berubah lah tu rasanya. Aku ada kwn gegirls melayu Christian ka ...

sister tak try makan babi kah? paling busuk pun bacon ke apa..katanya bacon antara makanan tersedap, dlm masakan letak bacon jadi lebih sedap jah kata heshe.
dalam sos bolognese pun akak tengok show masakan kokesen heshe letak bacon jah
kawan akak yang dah pergi haji pun pernah makan bacon yang sprinkle atas potato skin itu, sampai habis heshe makan potato skin letak bacon itu sorang2 sebab akak tak makan kekdahnya sebab ada bacon
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 12:18 AM | Show all posts
Changa replied at 20-2-2017 12:12 AM
sister tak try makan babi kah? paling busuk pun bacon ke apa..katanya bacon antara makanan terseda ...

Termakan tak sengaja sekali tu adalah, tp tak sukalah dan tak terbukak pintu hati nak makan lagi, bau dia ada kurang menyenangkan. Klu pegi supermarket tempat2 daging ayam segala, babe pun sebelah menyebelah je, tapi bau daging dia aku tak suka, mmg kuat. Tapi aku tak kisah sis changa beli daging or ayam yg diletakkan sebelah babee, kadang2 packing2 tu tersentuhh2 gitewww, klu melayu talibannnn kat msia dah meroyyan ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 12:21 AM | Show all posts
Changa replied at 20-2-2017 12:12 AM
sister tak try makan babi kah? paling busuk pun bacon ke apa..katanya bacon antara makanan terseda ...

Bacon pun tak makan sis, maybe doctrin psl babeee ni begitu berkesann sekali dlm diri aku sis changa tp hb aku pun kata bacon sedap, garing2 giteww, tp dia pun dah tak makan sejak dgn aku
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 12:23 AM | Show all posts
Changa replied at 20-2-2017 12:12 AM
sister tak try makan babi kah? paling busuk pun bacon ke apa..katanya bacon antara makanan terseda ...

Amboiiii kellasss kawan sis changa yg g Hajj tu ratahhh baconnn
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.069771s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list