Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
9942
View
333
Reply

[Tempatan] Pastor Kena Abduct Oleh Men In Black Dah 5 Hari Tanpa Khabar Berita

[Copy link]

Author: Changa       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 20-2-2017 12:26 AM | Show all posts
OrenTheReturn replied at 20-2-2017 12:18 AM
Termakan tak sengaja sekali tu adalah, tp tak sukalah dan tak terbukak pintu hati nak makan lagi,  ...

di oversea ok jah,,,malah kat satu kedai greek di melbourne ok jah ayam heshe guna ayam halal siap letal sijil halal lagi, tapi kebab babi pun heshe ada jual juga.akak order kebab ayam sebelum makan check betul2 ayam ke babi sebab kat menu ayam dan babi dekat2 jah takut heshe tersalah tengok akak tunjuk yg mana satu gitu
babi memang akak tak tergamak nak makan, kambing pun akak tak makan kekdahnya.
tapi takat makan minum kat kedai jual babi di tanah air akak tak kesah pun janji tak order dish babi jah.
kat oversea lagi lah akak tak kesah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-2-2017 12:30 AM | Show all posts
OrenTheReturn replied at 20-2-2017 12:23 AM
Amboiiii kellasss kawan sis changa yg g Hajj tu ratahhh baconnn

sampai sekarang akak tka bagitahu heshe iya,
sedap jah heshe dok ratah sorang2 sampai habis.
akak tengok jah heshe makan.
tapi heshe bab makan tak taliban, heshe dah bagitahu akak ayam ke daging heshe cekik jah walaupun tak tahu halal ke haram.
so dengan girang akak lah tukang order tengok kat menu yang mana satu takde babi, tapi dish yg akak order itu yg platter, kat description takde la detail heshe nak tulis ada sprinkle bacon ke apa kan?? more like garnishing jah bacon itu kat potato skin itu.
aleh2 sampai ada bacon la pulak, tu yang potato skin akak skip makan, heshe ingat akak tak makan potato kekdahnya

Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 12:35 AM | Show all posts
Changa replied at 20-2-2017 12:26 AM
di oversea ok jah,,,malah kat satu kedai greek di melbourne ok jah ayam heshe guna ayam halal siap ...

Kat obersea biasa Muslim jual babee arak segala, janji duit, Muslim sanggop buat segalanya sebenarnya. Cuma kat negara sendiri benda tu sensitif boleh hancurkan bisnes dorg gak dorg pun takdelah buat. Jgn terkejut ye sis changa aku kenal sorg pompuan melayu pakai tudong keja kitchen kena potong babee bagaiiii, dia ambik gak keja tu, duitttt kan. Moslim ni hipo sebenarnya.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 06:05 AM From the mobile phone | Show all posts
perlembagaan malaysia..
melayu mestilah islam..kalu bukan islam tu dah jd dayak or org asli..
..nk curi2 murtad..org x kisah pun..asalkan ko senyap2 ..but ic ko still islam...kubur secara islam...dilayan secara islam dan kna kawin dgn sesama islam...lina joy vs kerajaan malaysia...
ko bising2 kami sumbat ko dlm pusat pemulihan kt batang kali..jln ulu yam..
meaning on paper ko still islam..lifestyle lantak pi ler....
tak suka...or nk buat secara terang2 berambus ke luar negara cam lina joy..or azlina jailani
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 06:10 AM From the mobile phone | Show all posts
OrenTheReturn replied at 19-2-2017 11:40 PM
Mmg ramaiiiiiiii....pastor melayu pun ada kat msia tu cuma diam2 ala2 resia gitew. Ada kes pompuan ...

I rasa mcm tau kes ni. Acik asal org klang kan, masuk paper sbb dia ex sek agama yg famous dkt klang. And dulu siap pakai tudung labuh lg.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 08:46 AM | Show all posts
dauswq replied at 19-2-2017 12:36 AM
depa tak target cardinal baru yg dilantik tu kah?

iols nak tgk pope angin

cabang sis sama dgn hest.. hest tak suspect moslem family punya kerja.. lebih kepada internal kristian problem. memang mangsa aktifkan memurtadkan kan orang. tp mana kita tahu internal organisasi diorang ada sedikit pergolakan dan perbezaan pendapat.

sebab nak tanya je ni ha... kalau betl ada fmly melayu rancang ni.. kaya dan moden betul pemikiran fmly ituw... slama ni bukan forumer kata melayu pprt miskin dan busuk kew
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2017 04:21 AM | Show all posts
juliez replied at 20-2-2017 06:10 AM
I rasa mcm tau kes ni. Acik asal org klang kan, masuk paper sbb dia ex sek agama yg famous dkt kla ...

Bukan asal kelang belajar jah kat klang. Ni keja students msia bwk mulotttttt, dtg oversea merempatttttt 2 3 thn study sana biarkan dorg merempatttt jah takyah dilayannn, jenis tak blh buat baikkkk jemput datang rmh bagi makan bukak life kita pd dorg, nampak life kita pelikkkk skittt diaam2 dorg kecohhh viralkan contact reporter bagaiiii....mmg kurangg ajarr, aku dah tak jemputt students dtg rmh dulu ada gak sbb kesian, skrg ni menghabiskan berasssss jah!
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2017 06:37 AM From the mobile phone | Show all posts
hest replied at 20-2-2017 08:46 AM
cabang sis sama dgn hest.. hest tak suspect moslem family punya kerja.. lebih kepada internal kris ...

Gereja lokal ini tak mengGISIS dek. If ada internal problems pun biasanya berpecah adja. Seperti yang akak kata, ini bukan kes pertama umat Kristen tetiba hilang. Biasanya yang ada kaitan dengan mortad/pendakyahan Kristen la akan kena kalau menonjol sangat.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2017 07:02 AM From the mobile phone | Show all posts
chazey replied at 21-2-2017 06:37 AM
Gereja lokal ini tak mengGISIS dek. If ada internal problems pun biasanya berpecah adja. Seperti y ...

Maksud sister mmg kerja ummah islamiyah?
Tapi bak kata ummah, islamiyah itu aman?  
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2017 07:07 AM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2017 07:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Changa at 21-2-2017 07:19 AM
OrenTheReturn replied at 21-2-2017 07:07 AM
Religion of peace katanya sis! Allahuakhbarrrr.....BOMM! BOMM!




Akak masih moslem tapi banyak doktrin dlm ugama yg akak ragu2 dan tak percaya, mostly doktrin dlm islamiyah dibreka cipta oleh para imam dan ulamak jah.
Berapa percent jah betul dari elohim.
Contoh nyata bab shslat tahiyat akhir punya bacaan itu siapa yg reka cipta? Sah sah bukan originate dari zaman nabi pun.
Lepas tu konsep setiap mazhab ada kknsep dosa pahala masing2, kalau pecaya tuhan itu satu, motif hukum hakam lain ikut mazhab? Setiap mazhab ada tuhan tersendiri ke dek?

So siapa.tuhan mazhab2 itu semua? Tak lain dan tak bukan para imam mazhab itu jah, hsshe sendiri yg buat hukum lepas tu letak label elohim.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2017 07:26 AM From the mobile phone | Show all posts
OrenTheReturn replied at 21-2-2017 04:21 AM
Bukan asal kelang belajar jah kat klang. Ni keja students msia bwk mulotttttt, dtg oversea merempa ...

Bukan ker acik tu dok dkt ulu banat. Ada jugak ker student msia study area situ. Or dia mcm joyah vegas, selagi ada org msia yg dtg vegas semua tumpang umah dia
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2017 07:43 AM | Show all posts
chazey replied at 18-2-2017 11:44 PM
ISIS.   

Atau upahan family members Melayu yang beliau Kristiankan, bak kata akak Whiskey.  ...

iols teringat ada satu kes gak sorg pastor ... Indian guy kena tembak kat trafic light masa tahun2 90an ... kabar angin bertebaran masa tu pon ckp pastor ni dok murtadkan moslem...
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2017 07:59 AM | Show all posts


PETALING JAYA: The reward for information on abducted pastor Raymond Koh Keng Joo has been raised to RM100,000, thanks to contributions from well-wishers.

The family had initially offered a reward of RM10,000.

Our family is grateful and touched that concerned well-wishers have stepped up to increase the reward money offered, Kohs 61-year-old wife, Susanna Liew, told The Star Online.

The family is hoping the increased reward would encourage people with any information on the abduction to come forward. Koh was abducted on Feb 13.

The Star also quoted a statement by Kohs son Jonathan that the money would be divided according to the accuracy and usefulness of information provided.

He added that the identity of the informants would be kept private if requested.

Those with information can contact Jonathan at 011-3973 2670.

Koh was abducted by a group of masked men on Jalan SS4b/10, Petaling Jaya, less than 100m from the Police Housing Complex. He was driving a silver Honda Accord bearing the licence plates ST 5515 D.

Koh was at the centre of a controversy in 2011 after his NGO, Harapan Komuniti, was accused of proselytising Muslims by the Selangor Islamic Religious Department (Jais), following a raid at a thanksgiving and fundraising dinner at the Damansara Utama Methodist Church.

http://www.freemalaysiatoday.com/category/nation/2017/02/20/reward-on-abducted-pastor-raised-to-rm100000/


Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2017 08:54 AM | Show all posts
chazey replied at 21-2-2017 06:37 AM
Gereja lokal ini tak mengGISIS dek. If ada internal problems pun biasanya berpecah adja. Seperti y ...

ye ke kak? tp nk kira murtad ni tk mesti islam je kan?

agak2 yg hindu dgn budha ada tj extreme mcm ni kot la ada fmly dorg tkr agama?
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2017 02:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2017 02:12 PM | Show all posts
juliez replied at 21-2-2017 07:26 AM
Bukan ker acik tu dok dkt ulu banat. Ada jugak ker student msia study area situ. Or dia mcm joyah  ...

Yg aku tahu mmg kes students buat dajjallllllllll kejutann budaya tgk life org melayu kat sana
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2017 02:17 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2017 02:18 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2017 02:19 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2017 02:20 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2017 02:21 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2017 02:21 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2017 02:23 PM | Show all posts
Note: Thread has been banned by manager
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-2-2017 02:24 PM | Show all posts
OrenTheReturn replied at 24-2-2017 02:08 PM
Aku ikut mana yg elok n rasional jah sis changa, yg pelik2 yg ganazzzz aku tolak biarlah klu dikat ...

kadang2 sister...akak macam percaya so called "elohim" itu sebenar nya adalah advanced civilization yang pernah chur di tanah air ini jah, mereka kencing weols jah sebenar nya...
teori ini jua tally dengan hsitory duniawi ini sebab at one point out of nowhere manusia boleh hidup secara modern. pandai bercucuk tanam bagai daripada kehiudpan sakai felda pprt
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.050327s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list