Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
3878
View
101
Reply

Album Artis Tempatan - Tahukah Anda..

[Copy link]

Author: espri6006       Show all posts   Read mode

Post time 20-2-2017 11:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahukah anda album adam af yang pertama, Adam terjual sebanyak 20 000 unit.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
danieladam replied at 20-2-2017 11:21 PM
Propanya nek jena..iols pon pelik, nek jena ni pernah ada di kemuncak sebelom kemunculan tok ti, ...

masalahnya skrg..apa dosa semihah yang chuols busuk hati dok jaki sgt dgn pencapaian gah sheols?   
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
izat123 replied at 20-2-2017 11:22 PM
Tahukah anda album adam af yang pertama, Adam terjual sebanyak 20 000 unit.

tahukah chuols album All Your Love by tokti menampilkan lagu perosak imej Pavilion itteww terjual 15K?
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 11:30 PM From the mobile phone | Show all posts
sepitsiput replied at 20-2-2017 11:28 PM
tahukah chuols album All Your Love by tokti menampilkan lagu perosak imej Pavilion itteww terjual  ...

Ahhh kak sepit tak petik nama tok tio tak sah    
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 11:31 PM From the mobile phone | Show all posts
danieladam replied at 20-2-2017 11:21 PM
Propanya nek jena..iols pon pelik, nek jena ni pernah ada di kemuncak sebelom kemunculan tok ti, ...

Silap tu chuols. Apakah dosa peminat ZZ smp dipropa hampir 2 dekad oleh heshe? Tp mungkin tragedi konsert high note yang bayaran 50% xlangsai lagitu boleh dijadikan iktibar supaya ZZ lebih bertanggungjawab dgn karier muzik sheols. Ikutkan, kawan iols yang pergi konsert malam first tu dok merempan2 xpuas hati sbb harga tiket 300 lebih tp boleh tgk persembahan bertaraf rehearsal je. Janji 10 lagu tp 4 lagu jer yg full with music. 2/3 lagi nyanyi sikit2 secara acapella ja. Kalau dorg nk claim harga tiket blk mcm mana? Belum lagi kes org undi ZZ ms mentor nk bg heshe menang 100k wpn protege nya muhamad tu hauk dan sendu, semuanya demi nk tgk ziana pakai duit tu utk release album tp ttp juga xkluar2.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 11:32 PM | Show all posts
tahukah chuols album duet norazimah rahmad dan fadilah sarip, dwi sabitah berjaya dijual hampir 100k unit



Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
sepitsiput replied at 20-2-2017 10:08 PM
10 album melayu terlaris of all time
1) Puji Pujian Raihan 1mil (including latest print)
2) Taja ...

http://www.kosmo.com.my/kosmo/co ... ma&pg=ru_01.htm

X reti tepek artikel..bg link aje. Kalo yg reti copy paste tolong ye.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 11:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahukah chuols Aishah patut release sekali lg album ala2 Aishah Klasik bersama Sony Music sekitar 2012/2013 selepas projek album nasyid/ketuhanan pertama sheols bertajuk Anak 2010)? Tp memandangkan sheols aktif berpolitik bersama pembangkang terus projek tu terhenti dipertengahan jalan
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 11:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahukah chuols erra jugak smpt rakamkan album berentak pop2 indonesia sekitar tahun 2007-2008 bersama SRC tapi projek tu terhenti separuh jalan sbb sheols kawin n melahirkan anak? By the time sheols dh habis pantang n bjaya get back into the shape, musim lagu2 rentak pop indon pun dh suram. Sudahnya kontrak sheols bersama SRC habis begitu saja. Sempatlah jugak release single raya tajuk gema lebaran kalau xsilap
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 11:42 PM From the mobile phone | Show all posts
sepitsiput replied at 20-2-2017 11:27 PM
masalahnya skrg..apa dosa semihah yang chuols busuk hati dok jaki sgt dgn pencapaian gah sheols? : ...

Hahaha..lek la tok sepit..iols cume menyampaikan fakta iols je. iols xde la busuk ati sgt kat semihah cume nya role iols seperti role chuols kepada tok ti la. Iols cuba mencari sisi lain semihah kepada pentaksub heshe. Sama mcm chuols buat kat tok ti. Bukan haterz    

Bagi iols pencapaian semihah tu x de lah gah berbanding pencapaian fransisca, ramlah ram, jee latip, aishah mahupon nek jena di zaman kegemilangan diorg. Jauh skali tok ti..sbb tu iols pelik chuols dok agung2 kn heshe.

Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 11:44 PM From the mobile phone | Show all posts
sepitsiput replied at 20-2-2017 11:28 PM
tahukah chuols album All Your Love by tokti menampilkan lagu perosak imej Pavilion itteww terjual  ...

Iols rasa 15k di waktu org lain hanya terjual 5 unit pon susah adalah sgt ok..

Maybe chuols x amik kira jualan digital mcm chuols amik kira jualan digital semihah      
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 11:46 PM From the mobile phone | Show all posts
scrocth replied at 20-2-2017 11:41 PM
Tahukah chuols erra jugak smpt rakamkan album berentak pop2 indonesia sekitar tahun 2007-2008 bersam ...

tahukah chuols semihah (selain ke indo secara solo'masa album.1st & 2nd) pernah dua kali disebut2 bakal.berkarier di, jakarta..

first tahun 2005'sheols dikatakan bkl buat album di Jkarta dgn Baim Ada Band sbg penerbit dan rakan duer.. project x jadi...salah satu lagu yg ditulis Aidit Alfian digunakan utk album semihah iaitu Sembunyi


2nd masa tahun 2009 disebut2 bakalan jd pasangan duet baru Anang slps heshe bercerai dgn KD...kecoh jua time tu kononnya misha bakalan kawen dgn Anang jua..walaupun...tp projek tu x dpt pelepasan sony music....so Anang ajak Syahrini berduet...

ampun princess...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-2-2017 11:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Lagu Taman Rasyidah Utama - Wings juga terdapat dua version namun version yang pertama lebih sedap dari version ke2 walaupun arrangement muziknya lebih mantap.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
espri6006 replied at 20-2-2017 10:01 PM
Actually..artis2 dulu atau syarikat rakaman suka bawak artis mereka seluruh negara buat promosi albu ...

Kann.. Dulu masa iols sekolah rajin gak pegi event2 kedai kaset & cd tmpt iols buat.. Dorang rajin colaborate dgn syarikat rakaman artis turun padang promote album.. Yg iols ingat retis2 FMC plg rajin mcm nana n achik, syura, elyana.. Retis2 SRC, NSR.. Beli album dpt poster.. Iols sekolah duit x byk mampu beli kaset je.. Siang mlm duk ulit kertas lirik berlipat2 tu sampai terkoyak..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-2-2017 11:57 PM From the mobile phone | Show all posts
scrocth replied at 20-2-2017 11:41 PM
Tahukah chuols erra jugak smpt rakamkan album berentak pop2 indonesia sekitar tahun 2007-2008 bersam ...

Ye kan..ramai juga artis yang berpindah syarikat rakaman tapi hampeh xde album..macam Erra dgn SRC, Ziana dgn EMI, Rahim Maarof dgn RediRec,
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 11:58 PM From the mobile phone | Show all posts
sepitsiput replied at 20-2-2017 11:46 PM
tahukah chuols semihah (selain ke indo secara solo'masa album.1st & 2nd) pernah dua kali disebut2  ...

Tahukah chuols misha yang patutnya nyanyi lagu tema super telemovie rtm tahun 2005 mahligai gading ciptaan azmeer? Tup tup ctdk yang terpilih secara rasmi sampaikan misha buat statement dalam urtv "Siti caras saya" walaupun artikel secara keseluruhannya bernada sinikal atau gurauan semata2. Sedangkan sheols dan ctdk sgt akrab masa tu ibarat erra dan umie aida lagaknya tp mungkin misha tersilap langkah terlampau agresif nak menuju puncak smp tersasul bagi statement panas hingga buatkan ctdk menjarakkan diri sheols dr misha? Ditambah lg isu email layang dan saman menyaman ctdk vs kakpah yang mana nama misha pun terpalit sama? Sejak itu misha nampak lebih berhati2 dan selalu play safe dalam memberikan statement.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2017 12:01 AM From the mobile phone | Show all posts
Tahukah anda, pada tahun 2009 Misha merupakan artis Malaysia pertama yang mempunyai akaun VEVO di laman YouTube.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-2-2017 12:04 AM From the mobile phone | Show all posts
scrocth replied at 20-2-2017 11:58 PM
Tahukah chuols misha yang patutnya nyanyi lagu tema super telemovie rtm tahun 2005 mahligai gading ...

A ah ekk...rasanya dalam majlis perasmian drama tu misha yang nyanyi tapi bila dalam drama..siti yang nyanyi..ke mmg permintaan dr VIP RTM sebab masa tu Siti still top.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2017 12:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by danieladam at 21-2-2017 12:12 AM
scrocth replied at 20-2-2017 11:58 PM
Tahukah chuols misha yang patutnya nyanyi lagu tema super telemovie rtm tahun 2005 mahligai gading ...


Tak silap iols azmeer yg request utk tok ti nyanyi semula mahligai gading tu..versi asal semihah cume ada dlm episod ke berapa tah citer tu. Ada function dlm episod citer tu dan misha nyanyi live dlm siri tu.

Honestly, iols rasa lagu mahligai gading tu sgt sesuai dgn lenggok tok ti daripada semihah. Sedap lagu tu...

Iols cari versi semihah smpai skrg x jumpe..  
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2017 12:24 AM | Show all posts
noell replied at 20-2-2017 08:50 PM
tahukah anda album 'Warna" Sheila Majid adalah album pertama di tanah malaya dikeluarkan dlm bentuk  ...

bukan album warna tapi yg pertama sekali keluar dalam bentuk CD ialah Fairuz Hussein.
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2017 12:26 AM | Show all posts
tahukah chuols selain ella dan shima, dilla hussein pun pernah merakam album berkonsep rock jua




Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2017 12:32 AM From the mobile phone | Show all posts
izat123 replied at 20-2-2017 11:22 PM
Tahukah anda album adam af yang pertama, Adam terjual sebanyak 20 000 unit.

20k je? Ingat banyak! Ada ramai kawan2 i yang tiap sorang beli 4-5keping cd Adam tu!
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2017 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Anjalli replied at 21-2-2017 12:32 AM
20k je? Ingat banyak! Ada ramai kawan2 i yang tiap sorang beli 4-5keping cd Adam tu!

Hahaa tu sales first month. Pernah terbaca paper pasal tu. Maybe meningkat lah kot total
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2017 01:23 PM | Show all posts
fadz84 replied at 20-2-2017 08:12 PM
Single baru Stacy masa konsert ke berapa direkod semula oleh Bob Mesra ngn tajuk Cinta Terhalang.. n ...

Yang haida tu betul aku ada album dia.. sekadar mrngesahkan... termasuk jua lagu Illa Sabri kerana mu kekasih yang dinyanyikan oleh Ina Freshies bini Shah Slam memula dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2017 01:51 PM | Show all posts
espri6006 replied at 20-2-2017 11:57 PM
Ye kan..ramai juga artis yang berpindah syarikat rakaman tapi hampeh xde album..macam Erra dgn SRC ...

bukan lagu utk arwahnyer sudir tajuk dir tuh terbitan redirec ka sis?

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.087375s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list