Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
3104
View
9
Reply

void warranty?

[Copy link]

Author: Travelo       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-2-2017 03:54 PM | Show all posts |Read mode
hye..nak tanya,kereta kalau belum habis tempoh jaminan,void tak warrenty tersebut jikalau:

1) buat tinting di front lamp kereta?

2) tukar saiz tayar lebih besar?

3) tukar bumper?

4) tukar foglamp?

nanti ada lagi saya tambah..tq
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 05:18 PM | Show all posts
warranty akan void but not 100% void..
maksudnya apa parts yg you tukar atau modify, warranty pada part tersebut atau yg berkaitan dgn parts tu akan void...
contohnya : you tukar rim lain, warranty tayar void
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-2-2017 05:32 PM | Show all posts
zulka replied at 20-2-2017 05:18 PM
warranty akan void but not 100% void..
maksudnya apa parts yg you tukar atau modify, warranty pada  ...

owh yeke..ingatkan kalau misal tukar tayar/rim lebih besar,akan void keseluruhan warranty..takut juga,yelah,mana tau gearbox rosak ke,nanti tak boleh guna warranty tu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-2-2017 05:33 PM | Show all posts
zulka replied at 20-2-2017 05:18 PM
warranty akan void but not 100% void..
maksudnya apa parts yg you tukar atau modify, warranty pada  ...

even pasang tinting(tinted) pada lampu hadapan pun boleh void ke warranty pada bahagian tu?
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2017 07:42 PM | Show all posts
kalau tayar kereta tu tiba2 rosak dlm tempoh jaminan tu termasuk dlm warranty tayar tak?
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2017 08:29 AM | Show all posts
Tayar mana ada warenty...
Reply

Use magic Report

Post time 21-2-2017 09:58 AM | Show all posts
Travelo replied at 20-2-2017 05:33 PM
even pasang tinting(tinted) pada lampu hadapan pun boleh void ke warranty pada bahagian tu?

yup, kecuali kedai tinted yg recomended by sales agent

Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 12:36 PM | Show all posts
shazman73 replied at 21-2-2017 08:29 AM
Tayar mana ada warenty...

tgk pada model jugak...
dah ada kes kete baru kuar kedai.. tayar belah tepi tak rata, pegi claim balik warranty dapat tukar tayar baru.

Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 12:38 PM | Show all posts
Travelo replied at 20-2-2017 05:33 PM
even pasang tinting(tinted) pada lampu hadapan pun boleh void ke warranty pada bahagian tu?

rasanya tak tak void kalau tak dismantle lampu tu...

Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 01:19 PM | Show all posts
shazman73 replied at 21-2-2017 08:29 AM
Tayar mana ada warenty...

ada...aku dulu tukar 4 free sbb kete lama sgt dlm warehouse...tayar dh keras/mati/out/kebabom/eh eh eh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.079334s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list