Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
9872
View
184
Reply

Koleksi Pengalaman Angker (updated on 16/3/2017)

[Copy link]

Author: papa.bear       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 24-2-2017 03:52 PM | Show all posts
nauze replied at 24-2-2017 08:27 AM
masa muda2 dulu la..skrg dh 4 series ni kalau dia kejar mau hantu tu pun nari poco2 dgn dia.
:lo ...

hahahahha menari poco2 tu yg xtahan tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-2-2017 03:53 PM | Show all posts
Hearty_Winter replied at 24-2-2017 08:52 AM
fuhhh ..memang sedaaapppp wehhh

melambai lambai klau makan...hahaaa

awwww. don't be sad. xmo sedih2. kite kt sini nak happy2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-2-2017 03:55 PM | Show all posts
sweetmi09 replied at 24-2-2017 09:23 AM
Paling suka part TT dukung adik tu.. manga/anime sangat situasi tu..

hahahaha masa tu dah xpikir apa dah. kuasa aku nak dgr dia merengek sakit bagai. angkut terus lari. kire okla drpd aku tinggalkan dia. hahahahhahaa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-2-2017 03:56 PM | Show all posts
nauze replied at 24-2-2017 11:19 AM
ah sudahh..

ok balik kampung nnti nak tebang pokok derian ittew..tetibe..

hahahaha a'ah pokok durian pon deme suka nempek kt situ. meriah katanya. hiks. xde hal. aku ok jer. brla meriah uols!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-2-2017 03:57 PM | Show all posts

akan setia ku menunggu, di pintu syurgaaa *ehhh tetiber
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2017 05:12 PM | Show all posts
terbaek cerita ko boh! ko pun kuat mencarut ek?
jgn lupa singgah dan bertandang ke thread aku.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-2-2017 08:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Fienomenology replied at 24-2-2017 05:12 PM
terbaek cerita ko boh! ko pun kuat mencarut ek?  
jgn lupa singgah dan bertandang ke thread ...


manade mencarut.   
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2017 09:45 AM | Show all posts
baca cite tt ni
teringat kat kampung
kat perak gak
area tanjung piandang
rumah kampungpun tgh sawah
mcm pulau2
rumah2 jiran semua jauh2
pastu kereta xbole masuk sampai halaman
kena tinggal keta kat tepi ban
pastu jalan kaki atas batas sampai ke rumah
hu3
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2017 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
yokoono replied at 24-2-2017 08:53 AM
citer hantu mahkamah KL? sounds interesting. Story la andy

Tggi rumah tu habis dulu. Kena amek masa
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2017 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
mr_cool5885 replied at 24-2-2017 02:16 AM
Tepek gmbr tu pls bro...

Aku ada satu pic lawyer yg nmpk badan je. Tapi x boleh la reveal skrg.. tggu TT updated citer dulu
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2017 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
greantea replied at 24-2-2017 03:20 PM
akan ku tungguuuuuuuuu.............

Boleh x klau aku story kisah pengalaman pakcik aku kat sini??
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2017 02:36 PM | Show all posts
Andyscenes replied at 25-2-2017 01:07 PM
Aku ada satu pic lawyer yg nmpk badan je. Tapi x boleh la reveal skrg.. tggu TT updated citer dulu

Ahhaii Andy, sini ko yer, thread ko tu tak abih2 lagi tu ha
hehe, cam menarik jer pic lawyer yang nampak badan je, btw ko lawyer ke ape?

Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2017 03:09 PM From the mobile phone | Show all posts
mirian1110 replied at 25-2-2017 02:36 PM
Ahhaii Andy, sini ko yer, thread ko tu tak abih2 lagi tu ha
hehe, cam menarik jer pic lawyer yang ...

Aku bukan lawyer lah. Aku dapat dr member aku pic tu. Nnt la aku habiskan thread aku. Sorry lahh
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2017 03:16 PM | Show all posts
Edited by Andyscenes at 25-2-2017 03:18 PM

@papa.bear aku tumpang thread kau. Kalau kau x suka kau padam ok. Sorry ni kisah pakcik aku

Kawan sebilik ku

Aku dihantar oleh syarikat pada tahun 1996 untuk mengikuti program motivasi yang dianjurkan oleh sebuah syarikat ternama di port dickson, Program itu akan berlangsung selama 3 hari dan kami sebagai peserta telah diberikan bilik hotel untuk menginap (maaf hotel dirahsiakan), 2 peserta untuk 1 bilik.

Aku berkongsi bilik dengan salah seorang peserta bernama Faiz dari syarikat yang berlainan. Hari pertama, kami memulakan program senaman, ceramah, icebreaking dll. Pada waktu malam pula ceramah makan malam dan activity sendiri, faiz beritahu yang dia ada saudara yang tinggal berdekatan dengan port dickson jadi dia pesan pada aku yang dia akan pulang lewat ke bilik hotel kerana ingin melawat saudaranya, aku pula ingin merayau-rayau sekitar port dickson maklum la alang alang sampai port dickson baik aku cuci mata tengok laut kn.

sekitar pukul 2 pagi aku balik. Bilik gelap, aku membuka suis lampu TAPPP...terkejut aku bila aku lihat Faiz berbaring di katil dalam membelakangkan aku, "Bila kau balik Faiz?" Faiz tidur dengan berselubung, senyap dan tidak menjawab. Dalam hati "Tidur mati kot orang tua ni" maklum lah pukul 8 pagi program kedua akan bermula. "Tak panas ke mamat ni, buka lah aircond" mengomel aku dalam hati.

Pagi itu aku bangun, aku lihat faiz tiada dalam bilik, aku mandi turun untuk sarapan tetapi aku tidak nampak pun kelibat faiz pagi tu. Selepas sarapan, kami memulakan activity untuk hari kedua. Habis sahaja activity, aku pulang ke bilik dan aku cuba mencari faiz, dulu manalah mampu nak beli handphone gajah tu, topup pun mahal tau.. aku prasangka baik mungkin busy dengan saudara dia kot. Malam tu seingat aku dalam pukul 9 malam lepas isyaq, faiz balik dengan muka tak bermaya, lesu dan pucat. Aku tnya, dia jawab x sihat , ada kenduri saudara kena tlg, dan dia da maklumkan pada boss dia yg dia ada hal. Aku pun okay je dan suruh dia berehat.

Huuuuuu.... huuuuu... huuuuu.... aku terjaga dari tidur, apahal ade org menagis malam malam ni. Aku tgk faiz menagis sambil merengkot, aku g tegur kenapa kau menangis faiz?? Putus ngn awek ke. Dia bangun menghadap aku dalam keadaan menunduk, dia bgtau saudara dia baru meninggal kemalangan semalam, dia bgtau lagi yang masa tu saudara dia tu nak melawat saudara yang ddk dekat PD tu, saudara dia terbabas masa nak mengelak dari perempuan yang tiba-tiba melintas, saudara dia keluar dari kereta dengan keadaan cedera ringan dan nak pergi tengok perempuan yang melintas tu, mana tau ada pape ke kat perempuan tu, masa saudara dia nak melintas tu tiba-tiba dia nampak cahaya dan BBBAAAAMMMMM!!!.. saudaranya itu dilanggar lori dan baru jumpa mayatnya tadi, faiz bagitau aku yang saudaranya itu ingin bernikah minggu hadapan.

Faiz berpaling pada aku perlahan lahan, muka faiz hancur, takde mata dibelah kiri, muka terkopak yang kelihatan hanyalah darah dan juga rahangnya seolah olah terkeluar dari socket asal, dia cuba merapati aku, aku cuba untuk menjerit tetapi tiada suara cuma arhhhh... arhhh, suara seolah olah terkunci mungkin kerana aku ketakutan dan dunia kelam.

Aku tersedar dari tidur tetapi aku bukan berada diatas katil tetapi diatas lantai, aku termanggu manggu kerana memikirkan kejadian malam tadi.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2017 03:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Andyscenes at 25-2-2017 03:20 PM

Mungkin mainan tidur, aku bangun seperti biasa. Aku mandi dan bergegas untuk sarapan dan memulakan program yang seterusnya, semasa taklimat untuk memulakan activity, ada pegawai beritahu "ada seorg rakan kamu meninggal, langgar lari, marilah kita sama2 mendoakan beliau agar ditempatkan diantara orang orang yang beriman Al Fatihah" pegwai tersebut menyebut nama staff tu faiz.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-2-2017 04:05 PM From the mobile phone | Show all posts
renko replied at 25-2-2017 09:45 AM
baca cite tt ni
teringat kat kampung
kat perak gak

Hahahaha kannn. Kalo kenduri mmg berderet la kete park dkt tepi jln msk tu kan
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-2-2017 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Andyscenes replied at 25-2-2017 01:08 PM
Boleh x klau aku story kisah pengalaman pakcik aku kat sini??

Ok je. No hal. Mmg digalakkan utk sesapa yg nak share pengalaman.  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-2-2017 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Andyscenes replied at 25-2-2017 03:19 PM
Mungkin mainan tidur, aku bangun seperti biasa. Aku mandi dan bergegas untuk sarapan dan memulakan p ...

seram siot. Bestt bestt. Cite ko ni.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2017 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Andy aktif ar balik thread  ko.. dlm mps skeg dan makin suam2 kuku..rindu legend2 dlm ni.. koi xde cite seram ..suka dengar cite orang je.
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2017 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
renko replied at 25-2-2017 09:45 AM
baca cite tt ni
teringat kat kampung
kat perak gak

Kulaan?
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2017 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Andyscenes replied at 25-2-2017 03:19 PM
Mungkin mainan tidur, aku bangun seperti biasa. Aku mandi dan bergegas untuk sarapan dan memulakan p ...

Kesiannya faiz tu...innalillahi wainna ilaihirrojiun..moga arwah faiz ditempatkan di kalangan org beriman...
Dia dtg jumpa nak bagitahu dia kena langgar lari..
Reply

Use magic Report

Post time 26-2-2017 12:13 AM From the mobile phone | Show all posts
Andyscenes replied at 25-2-2017 03:19 PM
Mungkin mainan tidur, aku bangun seperti biasa. Aku mandi dan bergegas untuk sarapan dan memulakan p ...

Seramnya  

Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2017 09:05 AM | Show all posts

kulaan niring
napa takurihing

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-2-2017 09:10 AM | Show all posts
renko replied at 27-2-2017 09:05 AM
kulaan niring
napa takurihing

apang diulah ikam?
*i tau yg tu jer. hahahaha
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2017 09:13 AM | Show all posts
papa.bear replied at 25-2-2017 04:05 PM
Hahahaha kannn. Kalo kenduri mmg berderet la kete park dkt tepi jln msk tu kan

memang pun
da la jalan tu kecik je
biasa la kan jalan atas ban padi
bukan besar mana
jadi meriah lak bila ada apa2
huhu

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049670s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list