Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
9672
View
184
Reply

Koleksi Pengalaman Angker (updated on 16/3/2017)

[Copy link]

Author: papa.bear    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 1-3-2017 05:43 PM | Show all posts
Pengalaman kawan (2):

Aina ikut kawan dia, Milah balik kampung kat Johor. Saje la tak pernah g Johor, kat situ famous sket dgn air terjun. Sampai2 kampung, rupenye family si Milah xde.. baru g umah sedara diorang kat area situ gak. Milah sampai2 terus tido... Aina tak boleh tido. So, dia pun g la jalan2 kat luar, kat halaman rumah

Best gak rumah Milah ni, rumah kampung.. halaman luas. Kat bawah pokok bunga ape ntah, ade macam tempat duduk.. so Si Aina pun duduk la situ sambil main phone. Dah boring tgok phone, dia tengokla sekitar tu.. tengok sambil duduk. Tetiba ade orang jalan kaki masuk kawasan rumah Milah. Aina cuak jap.. dia orang baru, bukan kenal sape2 kat situ. Malas nak beramas mesra sebenarnya

Aina tengok makcik tu macam pelik. Style orang lama2. Baju kurung coklat, bunga2, jarang, nampak korset kat dalam. Agak seksi la sebenarnya, tapi sebab kurus kering, macam biase jela kot. Rambut sanggul mcm orang lama, muka mcm orang lama (x taw muka org lama mcm mana, mcm saloma kot). Bila dah dekat dgn Aina, dia senyum je, x cakap pape pun. Dia just melintas lalu depan Aina, pastu straight terus ke area belakang rumah Milah.

Aina macam kaku dan confuse jugak. Pelik sapa dia.. knape dia g belakang umah. Aina assume dia lalu shortcut, sebab Aina nampak sayup2 memang ada rumah kat belakang tu. Kalau jalan kaki jauh jugak kalau x lalu short cut. Aina rasa semacam jugak.. tapi dia x bau pelik2, bau wangi ke.. so dia assume makcik biasa la kot.

Keesokan harinya, Aina dah rileks.. dia pun tak cite kat Milah pasal benda tu sbb dia rasa x penting pun. Then Milah ajak Aina g umah sedara diorang, ade kenduri kesyukuran. Aina on je.. lapar pun ye.. nak tgok gak kenduri kt Johor ape lauk sedap

Milah cakap, " Kita jalan kaki je.. tak jauh pun.. lalu belakang umah aku je".

Aina okay kan aje

Dah bersiap, diorg pun nak gerak. Tiba2 masa lalu tu, Aina terkejut. Kat celah2 pokok pisang, pokok manggis.. ada batu nisan 2 tercacak elok. tanah rata je

Milah terus cakap, "Owwh Aina, jangan terkejut. Dedulu orang kampung ni tanam orang meninggal kt belakang rumah je. Tu kubur moyang perempuan aku. Hehe"

Aina pun terus terflashback kejadian semalam. Mungkinkah?



Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2017 06:08 PM | Show all posts
aku ada gak pglmn angker ni.. maybe hijab terbuka kot dulu wpun buka selalu.. dok cerita kat parents aku tp diorg mcm x percaya.. cuma last week, mak aku dok kata adik aku selalu dok nampak cik putih kat area umah aku... aku kata kat mak aku, buat x tau je la.. sbb time aku kena kejar dgn cik putih or time dia skodeng aku dulu pun mak blh buat relaks je...why not this time??? mak aku terus ternganga sbb selama ni dia ingatkan aku melawak je bab tu dgn dia.. lawak apa mendanya weiiiii!!!!!! nasib ler aku ni jenis hati kering gak... kalo x mau depress aku ngadap cik putih n parents yg x percaya aku ni selalu dok nampak spesies tu...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-3-2017 11:18 PM From the mobile phone | Show all posts
razfira0707 replied at 1-3-2017 04:54 PM
Pengalaman Kawan:

Amir ni x pernah g memancing kat laut. Then, ade abang senior tempat karja baru ...

Hahahah confirm amir tu tobat. Xmo pi mancing dah  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-3-2017 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
razfira0707 replied at 1-3-2017 05:43 PM
Pengalaman kawan (2):

Aina ikut kawan dia, Milah balik kampung kat Johor. Saje la tak pernah g Jo ...

Bgs la tu pengalaman. Xsemua org dpt peluang tu. Huhuhu  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 1-3-2017 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
makkenits replied at 1-3-2017 06:08 PM
aku ada gak pglmn angker ni.. maybe hijab terbuka kot dulu wpun buka selalu.. dok cerita kat parents ...

Hahahaha tu biase beb. Dia ingat kite main2.  
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 08:35 AM | Show all posts
papa.bear replied at 1-3-2017 11:18 PM
Hahahah confirm amir tu tobat. Xmo pi mancing dah

hati kering.. masih bergiat aktif..hahah

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 2-3-2017 08:50 AM | Show all posts
razfira0707 replied at 2-3-2017 08:35 AM
hati kering.. masih bergiat aktif..hahah

hahahahahahahahaha. serammm wehh

Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 09:56 AM From the mobile phone | Show all posts
razfira0707 replied at 1-3-2017 05:43 PM
Pengalaman kawan (2):

Aina ikut kawan dia, Milah balik kampung kat Johor. Saje la tak pernah g Jo ...

Haha.. best best nak lagi
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 09:57 AM From the mobile phone | Show all posts
makkenits replied at 1-3-2017 06:08 PM
aku ada gak pglmn angker ni.. maybe hijab terbuka kot dulu wpun buka selalu.. dok cerita kat parents ...

Skarang ni nmpk lg ke x?
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Andyscenes replied at 2-3-2017 09:57 AM
Skarang ni nmpk lg ke x?

Kekdg je... tu pun mcm dia mlintas gitu je... xde dah nampak dia dok ngadap kita sambil sengih seram dia tu
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 10:35 AM | Show all posts
Pengalaman Kawan (3):

Andy ni terlibat dalam program kerja amal kat Perkampungan Orang Asli anjuran universiti dia. Perkampungan Orang Asli ni terletak di sempadan Selangor/Pahang. Andy selaku orang kuat/ fasilitator dalam program tu, makanya dia pun datang awal kat kampung tu.. awal sehari, and dia akan tumpang stay rumah ketua kampung/ tok batin. On the way nak ke sana, dia cakap best jugak tempat tu sebab ade air terjun katenye.. so dia plan lepas abes program dia nak singgah mandi manda kat situ.

Sampai sana, dia pun beramah mesra la dgn tok batin and family. Ramah-ramah orang situ. Kampung org asli tu pun takdelah mundur sangat. Macam kampung biasa, rumah kayu campur batu, ade kereta, ade astro.. Cuma wifi and line telefon tak berapa memuaskan hati. Orang kampung kt perkampungan org asli tu ramai berparas acam typical orang asli, tapi ade jugak yang tak sebab dah kawen mix gituu

Malam tu Andy penat, so Andy pun tido awal jugak lah dari biase.. Dalam pkl 10, selalunya dia tidur pkl 12 ke atas. So pagi tu dia terbangun dalam pkl 5.30 pagi.. terawal la plak kan. So ape lagi, dia ni jenis health concious orangnya, so Andy pun nak gi jogging lah.

Andy seronok gak la dapat jogging kat area tu sebab udara kat situ segar lagi. Sedar tak sedar, dah 10 km gak dia lari.. Dia memang tak familiar dengan area tu. Tapi sebab ade apps kat phone yg boleh track route larian dia, dia tak risaulah sesat ke ape. Hehe

Tiba2 ade satu rumah tu meriah, lampu terang benderang. Rumah lain kat kampung tu gelap lagi, sebab masa tu baru pukul 6.15. Bila Andy dah dekat dgn rumah tu, memang meriah la.. Ramai orang.. macam ade kenduri gitu.

Memang ada kenduri pun. Andy nampak orang2 laki dalam 10-15 org pakai jubah putih macam tengah masukkan lauk dalam periuk/pinggan. Perempuan pun ade, tapi dalam rumah, pakai tudung gak.. baju Andy tak ingat plak color ape. And muka diorang bukan typical orang Asli lah.. macam lain sket

Lame gak Andy tengok dari seberang jalan.. Andy tak pernah lagi nampak kenduri pagi2.. Nak cakap kenduri arwah macam tak sebab bunyi orang gelak ketawa.. tak gloomy katenye. Andy fikir gak eh tak kan Tok Batin tak dijemput, tapi tok batin kristian mungkin sebab tu dia tak dijemput..

Tiba-tiba ade sorang laki datang kat Andy.. tapi tak berapa dekat sangat .. "Assalamualaikum jom lah jemput makan sekali"

Andy terdiam, macam nak sebab bau makanan sedap sangat kot.. Andy tak taw makanan ape, tak dapat detect katenye..

"Eh takpelah bang, saya kena balik cepat ni.. mekasih", Andy jawab sopan, tapi dia lupa jawab salam keh3

Abang tu senyum angguk2 je..

Andy pun sengih2 terus blah dari situ sambil jogging. Dah puas berjogging, dia pun balik la ke rumah Tok Batin, dalam pukul 7.30. Sampai umah Tok Batin, terus Andy ke dapur sebab diorang dah siapkan breakfast. Lepas makan, Andy yg curious pun terus bertanya kepada Tok Batin

"Tok, ade kenduri ape kat kampung ni pagi tadi Tok?", tanya Andy

Tok Batin buat muka konfius, "Kenduri ape pagi2 buta? Mana ada!"

Andy dah cuak, "Alaa.. tak taw la kenduri ape, pakai jubah putih orang2nya"

Tok Batin sengih2

"Jauh jugak ko berjalan, Andy. Itu bukan orang sini." , jawab Tok Batin sambil sengih2 lagi.. Andy bengang pun ade, dia tak rasa benda tu kelakar.

"Ko ada makan tak kat rumah orang tu?", tanya Tok Batin lagi. Andy geleng kepala..

"Haa nasib baik kau tak makan. Jarang orang yg makan dapat balik sini, ade 2 orang je yg datang balik" jelas Tok Batin lagi

Andy terus cuak gila.. tapi dia still stay situ sampai habis program. Hehe
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 12:55 PM From the mobile phone | Show all posts


Baru baca page 1...best pengalaman...i follow
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
razfira0707 replied at 1-3-2017 05:43 PM
Pengalaman kawan (2):

Aina ikut kawan dia, Milah balik kampung kat Johor. Saje la tak pernah g Jo ...

Seram nya. Lagi2 cerita la lagi
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2017 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
makkenits replied at 2-3-2017 10:24 AM
Kekdg je... tu pun mcm dia mlintas gitu je... xde dah nampak dia dok ngadap kita sambil sengih ser ...

Ouhhh bestlah org yg hijab terbuka ni. Mesti byk citer kn
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2017 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
razfira0707 replied at 2-3-2017 10:35 AM
Pengalaman Kawan (3):

Andy ni terlibat dalam program kerja amal kat Perkampungan Orang Asli anjur ...

Wahhhh... nasib baik dia x mkn
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2017 03:49 PM | Show all posts
Andyscenes replied at 24-2-2017 12:19 AM
Ada masa aku buat. Aku ada citer hantu mahkamah kl. Gambar hantu pun ada. Tapi xde masa lah

ada cerita ka pasal mahkamah kl...ko keja mahkamah kl ke?
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2017 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
zamzuri12 replied at 7-3-2017 03:49 PM
ada cerita ka pasal mahkamah kl...ko keja mahkamah kl ke?

Aku x keje mahkamah kl tapi slalu g sana. Dapat la citer dr guard dorg haha
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2017 01:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Thread ni kalau x update aku xnk update gak
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 03:35 PM | Show all posts
Andyscenes replied at 7-3-2017 04:52 PM
Aku x keje mahkamah kl tapi slalu g sana. Dapat la citer dr guard dorg haha

runner ke loyer?hehe...
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
zamzuri12 replied at 13-3-2017 03:35 PM
runner ke loyer?hehe...

Runner x , lawyer pun x. Pak guard pun x haha.. teka lagi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-3-2017 04:33 PM | Show all posts
Andyscenes replied at 12-3-2017 01:20 AM
Thread ni kalau x update aku xnk update gak

alahhhhh bz skit. huhuhuhu syok baca story ko andy.
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 07:24 PM From the mobile phone | Show all posts
papa.bear replied at 13-3-2017 04:33 PM
alahhhhh bz skit. huhuhuhu syok baca story ko andy.

Okay updated la , aku tggu ni haha. Citer aku x best pun
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-3-2017 11:36 PM | Show all posts
Nak dijadikan cerita zaman form 4 dan 5 aku sekolah asrama. Pengalaman ddk dekat asrama ni mcm2 jgkla. Nak2 lak bila sekolah tu mmg 'meriah' dengan cerita2 angker. Hahaha. Ditambah pulak dengan perangai senior dan junior yang mcm lahanat yang suka wat hal mmg makin menjadi2 la citernya.

Blok aspura (asrama putera) ade 2 tingkat je. Senior ddk lvl atas and junior ddk lvl bawah. Senior2 aku mostly mmg perangai cam jilake skit. Diaorg suka sakat bdk2 junior. FYI sekolah teknik mmg ade form 4 dan form 5 je. Huhuhu.

Aku ddk satu dorm dgn pengawas. Daripada pengawas sekolah, pengawas pusat sumber, pengawas asrama yg junior semua ddk satu dorm. In short dorm bdk2 skema la. Hahahaa.

So the perks of being pengawas ko leh tau masa bila cikgu nk buat rollcall pepagi buta, or any other program lah. Tak terkecuali jgk bila ada ada geng2 senior yg nak prank bdk2 junior ada la geng pengawas senior yg remind utk kitaorg tido awal la n etc sebab malam tu diaorg nak majal bdk2 junior yg suka tido lewat.

So disebabkan masa tu zaman blur2 je xdela nak melawan sgt so ikutkan je. Kalau nak diikutkan mmg dah tau modus operandi geng2 senior ni. Diaorg mmg suka belakon jd pocong nk takutkan junior. Hahahaha.

Nak dijadikan cerita mlm tu semua orang tido awal. Lps tu semua dah tutup lampu. Time tido mmg biasanya pintu akan  kunci. Tgh2 best berangan sementara nak lelap mata, tetiba pintu dorm kena ketuk kuat. Senior kat luar dok jerit2 suruh bukak pintu. Semua cuak xnak bukak pintu. Sebab biasa kalau jd mcm tu mmg ada scene yg xbest means ada geng2 senior yang xpuas hati mmg diaorg cari orang yang diaorg xpuas hati ajak gaduh or kene rumble. *Nk tunjuk sapa kuat la kaedahnya. Pfftt.

Lps 3minit mcm tu pintu kene ketuk lagi dengar senior tu jerit bagi warning. Kalau tak bukak pintu memang diaorg nak terajang pintu bagi pecah. Ahh sudahh. Kang kalo jahanam pintu dorm jadi satu hal lak nak kena menjawab dengan warden lak. Memang mati hidup balik xde sapa nak mengaku nanti.

Pastu ade member aku beranikan diri bukak pintu. Dengar la suara macam ade 2-3 orang masuk dorm sambik ketuk2 katil guna kayu. Dorm mate aku semua pura2 tido. Sebab xnak kene tarik dgn geng2 tu. Dari suara 3 orang tu aku leh cam suara diaorg. Budin, shah dan Kerol. Budin ni jerit2 tanya "sapa ada megi aku lapar ni! Baik bagi aku dengan geng2 aku kalau tak semua dalam dorm ni aku bantai". Dlm hati aku dok kata eh korang dtg sekolah dkt area kampung aku lagi kau nak tunjuk gengster. Jilake. Siap kau bila kau nak balik kampung nanti. Aku gasak kau cukup2. *Tp tu dalam hati je la. Malas nak bikin kecoh. Diaorg geledah locker yang xberkunci. Adela dlm 4-5 locker diaorg geledah. Mana ada makanan kene rembat. *Cilake punya perangai.

Lps dapat apa yg diaorg nak diaorg blah. Pintu dibiarkan terbukak. Haram jadah punya perangai. Dahla main rembat je stok makanan org lps tu blah mcm tu je. Dok risau kot warden buat rondaan kang. Kantoi naya je kalau biar pintu tak berkunci.

So budak yg pegi bukak pintu tu tadi bangunla dari katil nak tutup pintu. Nasib kau la badak dah katil kau paling dekat dgn pintu tu. Bila dh kunci pintu, mangsa2 yang kena geledah locker td masing2 g dkt locker memasing and kemas2 apa yg ptt. Sesambil tu dengar jugak diaorg merungut, mana yang dah xde duit belanja. Stok makanan tu je la penyelamat dari kelaparan. Makanan dekat dewan makan mmg standardla ikan jaket yg bau hamis bagai. Aku memang xleh blah kot menu makanan tu. Aku lagi sanggup makan nasi dengan kuah kicap je dgn makan buah.

Time diaorg tengah kemas locker tu. Tetiba suasana jadi senyap sunyi. Suara riuh rendah dari dorm senior kat atas lenyap. Masa tu tak pikir apa lagi. Disebabkan hati tgh geram kot so tak terpikir  yg bkn2. Mungkin warden buat rondaan ke apa ke.

Dah setel kemas semua, memasing naik katil n siap2 nak tido. Tengah syok layan mata. Teriba dengar mcm org jalan dekat koridor. Tp bunyi mcm pelik skit. Dari jauh makin lama makin dekat. Time tu sunyi mmg dengar jelas kot. Bunyi macam kaki kau kena ikat dengan rantai pastu bila kau jalan bunyi rantai tu kena seret. Kejadahnya warden buat rondaan pakai rantai ikat dekat kaki.

...akan bersambung nanti.

p/s: Mata dah xlarat nak bukak ni. Hahahahaha. Nite gais.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-3-2017 11:43 PM | Show all posts
Andyscenes replied at 13-3-2017 07:24 PM
Okay updated la , aku tggu ni haha. Citer aku x best pun

Hahahaha puit. Giler ramai kot yg tunggu latest update dari ko
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 01:29 AM From the mobile phone | Show all posts
papa.bear replied at 13-3-2017 11:43 PM
Hahahaha puit. Giler ramai kot yg tunggu latest update dari ko

Mana ada yg tggu latest updated aku. Aku peminat kau. Esok update lg haha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.074976s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list