Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
2307
View
27
Reply

Lupakan Destinasi 'Cliche', Ketahui 6 Lokasi Pelik Di Korea Selatan Ini Pula

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-2-2017 04:23 PM | Show all posts |Read mode
Bagi mereka yang gemar melancong pasti akan memilih lokasi yang mempunyai pemandangan indah dan kelihatan cantik untuk bergambar.


Tinggalkan sebentar tempat pelancongan yang 'cliche', apa kata luaskan lagi pemandangan anda dengan mengunjungi lokasi-lokasi pelik dan unik pula.


Jom tengok 6 lokasi paling rare dan pelik yang ada di Korea Selatan.


1. Sang Sang Gil, Changwon.
Tempat ini terkenal dengan kesenian dan kebudayaan Korea Selatan. Sang Sang Gil yang membawa maksud Jalan Imaginasi ini diispirasikan dari Walk of Fame di Holly wood, USA. Pengunjung boleh melihat nama-nama artis terkenal di Korea Selatan telah dipahatkan di jalan ini. Menarik kan?



Foto: www.imagineyourkorea.com



2. Seodaemun Prison Museum, Seoul.
Muzium ini pada asalnya adalah sebuah penjara yang dibina pada 1907. Pengunjung dapat merasai sendiri suasana berada dalam penjara sebenar semasa berjalan di dalamnya. Terdapat  7 sel penjara, dewan pameran sejarah, bilik hukuman, bilik seksaan, penjara bawah tanah, menara pemerhati di sini.



Foto: www.atlasobscura.com



3. Love Land, Jeju
Taman ini memang sangat unik dan hanya pengunjung berumur 20 tahun ke atas sahaja yang boleh memasukinya. Bertemakan seksualiti dan erotik, taman ini dipenuhi dengan patung lelaki dan wanita sedang 'bermesra'.


Foto: www.zimbio.com

Foto: www.windsorstar.com


4. Panmunjeom Joint Security Area, Gyeonggi-do
Tempat ini adalah lokasi pertemuan antara Korea Selatan dan Korea Utara untuk berunding tentang isu-isu berbangkit. Agak leceh untuk masuk ke dalamnya kerana perlu menandatangani dokumen, dan pemeriksaan latar belakang, namun sangat berbaloi untuk datang ke sini.


Foto: www.liefdeevoorreizen.nl


5. Haesindang Park, Samcheok
Pelbagai patung dan arca simbolik berbentuk kemaluan lelaki dibina di sini berdasarkan sebuah lagenda seorang wanita. Menurut kisahnya, wanita tersebut adalah seorang anak dara muda yang bakal berkahwin namun telah mati lemas di pantai.



Foto: metro.co.uk



6. Toilet Theme Park, Suwon
Taman ini adalah yang paling pelik pernah ada di dunia kerana bertemakan tandas. Terdapat banyak patung sedang membuang air besar dapat dilihat di sini. Seluruh taman sesak dengan budaya tanas dari seluruh dunia.



Foto: www.acidcow.com



Bila melihat destinasi yang disenaraikan, mana satu agaknya paling anda gemari? -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2017 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni korea selatan, bukan korea utara
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2017 05:24 PM | Show all posts
Ayooo gambar-gambar tak menarik langsung. Tak pergi pun takpa.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2017 05:34 PM | Show all posts
euwwwww...
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2017 05:43 PM | Show all posts
geli tgk patung tgh meneran berak tu..jadah apa buat patung mcm gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2017 06:09 PM | Show all posts
Dekat patung teran berak tu mesti dah banyak orang selfie bodoh acah2 tadah taik tu guna mulut kan??  Mesti punya
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2017 06:33 PM | Show all posts
kihkih besarnya kemaluan anda/. berak pon nk buat patung.pelik2 korea ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2017 06:34 PM | Show all posts
ade ke yg nk selfie kat no6 tu
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2017 06:46 PM | Show all posts
Yang No 1 tu sesuai kalau tahu baca dalam bahasa korea je buat yang lain pasti tak bawa apa2 makna
Reply

Use magic Report

Post time 23-2-2017 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Sume tempat tak menarik
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2017 12:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Knp buat tmpt berak tu..dgn tahi2 palsu..
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2017 08:31 AM | Show all posts
x mau la p.. tgk gmbr pun x mnarik. hahaaa
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2017 09:49 AM | Show all posts
mcm xde pekdah jek nak pergi tempat2 tu
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2017 12:10 PM | Show all posts
siap effect tahi kuning... babibu betul!!
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2017 04:15 PM | Show all posts
tema tandas tu alahai geli pulak tgk patung tu tertonggeng dgn  terjulur kat punggung
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2017 06:15 PM From the mobile phone | Show all posts
yang tempat berak n erotik tu tak pegi pun xrugi
Reply

Use magic Report

Post time 25-2-2017 08:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Love land  kat jeju tu kwn aku pernah pegi.. haha terkejut beruk dia.. ingatkan mcm tmn rekreasi.. rupanya penuh dgn arca org ngeseks or bogel..

Panmunjeom joint security area tu aku pernah pegi... boleh nampak askor korea utara bediri dpn2 ngn askor korea selatan dlm posisi bersedia nak tarik pistol.. pengunjung yg gi semua behave gila suara x berbunyi pon. sbb takut.. nasib baik tak terkencing dlm seluar haha menarik.. kalau korang melawat korea.. pergi la JSA tu... korea utara n korea selatan hanya dipisahlan oleh garisan je... pastu ada satu tpt tu... nama jambatan tu pergi tak kembali.. sbb dlu masa dorang nak berpisah negara.. jambatan tu dorang bukak... sapa nak pi utara pi lah.. tp x boleh balik semula ke selatan n vice versa.. so sedih la sbb ramai fmly yg terpisah masa tu...
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2017 03:20 PM | Show all posts
yang kat penjara tu mcm best jerk..tapi mcm seram pun hado
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2017 03:42 PM | Show all posts
dah p yg kat jeju-do tu.
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 03:18 PM From the mobile phone | Show all posts
omggg yg dekat prison museum tuuu
Reply

Use magic Report

Post time 2-3-2017 08:37 PM | Show all posts
Tempat 3, 5 & 6 mmg takkk aku pergi
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 12:41 AM | Show all posts
Wow..Minat!!
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 10:44 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Kejadahnyaaaa taik kuningg
Reply

Use magic Report

Post time 9-5-2017 12:01 AM From the mobile phone | Show all posts
mmg pelik la yg last tu....
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.079937s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list