Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
2604
View
35
Reply

Dipenuhi Patung Misteri, The Island Of Dolls Khas Buat Pengembara Berani

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 27-2-2017 01:23 PM | Show all posts |Read mode
Khas buat pengembara yang berani dan mahukan lebih dari pengalaman yang biasa, kunjungilah The Island of the Dolls, Mexico.


Pulau ini dipenuhi dengan patung-patung yang bergantungan di atas pokok. Di sebalik misteri yang menyelubungi, pulau ini berjaya menarik ribuan pengunjung dari seluruh dunia.



Foto: www.news.com.au



Menurut lagendanya, misteri patung bergantungan di atas pokok bermula dengan kematian tragis seorang kanak-kanak perempuan lebih dari 50 tahun yang lalu.


Seorang lelaki bernama Santana yang menemui mayat kanak-kanak tersebut bertindak untuk menggantung patung-patung  sebagai tanda sebuah kehilangan jiwa kanak-kanak yang tidak berdosa.


Santana, Foto: www.news.com.au


Santana tinggal di pulau tersebut dengan lebih dari 1500 buah anak patung termasuk Barbie yang dikutipnya dari pelbagai tempat.


Menurut pengunjung yang pernah datang ke sini, patung-patung itu dikatakan berbisik sesama sendiri dan dipercayai datang dari roh kanak-kanak perempuan yang mati itu.






Foto: Flickr






Isla de las Munecas atau The Island of the Dolls ini terletak 28km ke arah Selatan dari Mexico City.


Pengunjung yang datang boleh menaiki feri dari Embarcadero Fernando Celada. Perjalanan akan mengambil masa kira-kira empat jam.


Mungkin tempat ini tidak sesuai dikunjungi oleh kebanyakan dari kita. Namun bagi pengembara berjiwa kental dan dahagakan cabaran, ayuh mulakan pengembaraanmu ke sini! -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2017 03:58 PM | Show all posts
  1. Menurut pengunjung yang pernah datang ke sini, patung-patung itu dikatakan berbisik sesama sendiri dan dipercayai datang dari roh kanak-kanak perempuan yang mati itu.
Copy the Code


Eh bukan ke ummah kata Melayu je yg suka khurafat & tahyul ni.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2017 05:34 PM | Show all posts
Bolehlah buat pengambaran cerita hantu/mistik dekat sini.
Reply

Use magic Report

Post time 27-2-2017 09:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Scary nmpk....
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2017 12:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah la bukak tgh malam. Tgk lak gambo last tu..alahaiii
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2017 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
so scary. memang berpenghuni la setiap ekor patung tu
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2017 02:31 PM | Show all posts
boleh wat pilem seram
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2017 05:45 PM | Show all posts
Siaran ulangan
Reply

Use magic Report

Post time 28-2-2017 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Seram
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2017 10:08 AM | Show all posts
scaryyyyyyy...tmbah2 doll yg mata blh kelip2 tu...
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2017 10:31 AM | Show all posts
Nak datang tempat tu pun dah amik masa 4 jam..sampai2 je disambut semua patung2 tu..
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2017 10:40 AM | Show all posts
aduhai...kat umah pon tak bagi ank beli patung mata bole kelip ni
Reply

Use magic Report

Post time 1-3-2017 11:44 AM | Show all posts
mmg tak lah nak pegi tempat2 camni....baik g pantai carik yg ala2 carlos daniel
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 01:20 PM | Show all posts
Kalau pergi siang okayy jugak pergi malam mimpi ngeri kotttt
Reply

Use magic Report

Post time 3-3-2017 04:04 PM | Show all posts
Ulangan
Urrmm....
Reply

Use magic Report

Post time 4-3-2017 11:19 PM | Show all posts
jiwa tak kuat nk p pulau ni
Reply

Use magic Report

Post time 5-3-2017 08:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Seramnya.....
Reply

Use magic Report

Post time 6-3-2017 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Kesian pulau tu telah diburukkan dgn patung2 hodoh.
Reply

Use magic Report

Post time 7-3-2017 09:07 AM | Show all posts
eerrkkk...takde la iols nak pi sini
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2017 09:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Sapa la yg nak melancong tempat creepy camni
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2017 03:19 PM | Show all posts
Mcm2 hal.  
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2017 11:00 AM | Show all posts
seramnyer.... huhu
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 10:42 AM | Show all posts
tgk patung2 tu pon da seram tp mmg pernah tgk rancangan kt tv kalau patung2 mcm ni mmg berkait dgn kanak 2or roh kanak2
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 12:16 PM | Show all posts
bestnyaaaaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 07:11 PM | Show all posts
xtidur mlm ni
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.070181s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list