Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
2018
View
36
Reply

Obsesi Kucing, Jepun Buat Aiskrim Perasa Tapak Kaki Kucing!

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 9-3-2017 03:29 PM | Show all posts |Read mode
Jepun sememangnya terkenal dengan kreativiti mereka menghasilkan sesuatu yang baru, unik dan pelik. Kali ini pula, dek terlalu obses dengan kucing mereka telah menghasilkan aiskrim menyerupai tapak kaki kucing! Bahkan, bau dan rasanya juga seperti haiwan berkenaan.




Foto: Carian Internet





Obsesi Jepun terhadap tapak kaki haiwan berkenaan bukanlah perkara baharu. Negara matahari terbit itu pernah menghasilkan losyen tangan yang akan membuatkan kulit pengguna bukan sahaja selembut tapak kaki kucing, malah memiliki aroma sama dengan kucing! Obses gila!








Memetik Oddity Central, obsesi terhadap tapak kaki kucing mendorong penganjur Pameran Haiwan Kesayangan Jepun 2017 menghasilkan dua aiskrim dengan tekstur dan perasa tapak kaki kucing serta anjing.


Macam tak masuk akal, bukan? Tapi percayalah, ia merupakan makanan sebenar. Pengunjung diberi sampel aiskrim untuk merasai sendiri kehebatan rasanya.








Aiskrim ini sebenarnya dibuat daripa pelbagai bahan termasuk aiskrim vanila sebagai dasarnya yang didakwa memiliki aroma dan tekstur persis tapak kaki haiwan terbabit.


Selain itu, aiskrim ini mengandungi marshmallow yang menyerupai konsistensi sama seperti tapak kaki kucing sementara kacang digunakan untuk mengganti rasa kuku kucing. Manakala, campuran ikan kecil ditambah bagi memberi aroma kucing.




Foto: Oddity Central





Aiskrim tapak kaki kucing ini hanya dijual di pameran itu pada harga 380 yen (RM15) setiap satu.


Obses betul mereka ni, sampai makanan pun kalau boleh nak sama dengan haiwan kesayangan mereka. Tapi nasib baik la tak betul-betul mengikut tekstur haiwan sehingga nak masukkan apa-apa bulu dalam aiskrim itu. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2017 03:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2017 03:44 PM | Show all posts
makin pelik jer.. lps nie bt perisa ape plak agaknya?
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2017 03:54 PM | Show all posts
kalo design eskrem tapak kaki kucing aku boleh terima lagi.. tapi rasa ngan bau pon sama..kembang tekak aku... sebab tapak kaki kucing  busuk kot... dok kais kais berak...
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2017 04:09 PM | Show all posts
ada ke yg beli
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2017 04:17 PM From the mobile phone | Show all posts
meh aku mtk kucing rumah aku pijak2kan aiskrim walls.. siapa nak beli bak rm15
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2017 05:00 PM | Show all posts
xde mana la tapak kaki kucingnya
tekstur dgn bau seakan2 tapak kaki kucing je
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2017 05:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Koserla nk smpai camtu skali. Amek je kucen tu peluk smbil mkn aiskrim
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2017 05:44 PM | Show all posts
errr aku pon peluk cium kucing gak, tp xsanggup rse nya nak makan eskem ni
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2017 05:45 PM | Show all posts
Jepun memang gila dengan kucing serba serbi kucing dari dulu macam Doremon, Hello Kitty, Tama Station Master etc siap ada pulau khas untuk kucing lagi
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2017 05:48 PM | Show all posts
Comelnyaaa kucing tuuu.
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2017 06:18 PM | Show all posts
x sio dik aku nk mkn perasa kucing. gila dah manusia sekrang
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2017 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
I obses juga la dgn kuceng tapi xla sampai cenggini
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2017 06:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Bestnya..i memang geram dengan kacang kat kaki kucing. Dulu ms kecik i slalu gentel kacang2 ni. Now dh ade icecream kacang kaki kucing
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2017 07:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Errr.. mesti aiskrim tu busuk
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2017 07:28 PM | Show all posts
sabor je lah....
Reply

Use magic Report

Post time 9-3-2017 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Comel kucing tu. Tapi aiskrim campur ikan?
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2017 02:44 AM | Show all posts
tapak kaki kucinggg????????
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2017 08:26 AM | Show all posts
tekstur n aroma seakan vanila..bukanla pakai tapak kaki kucing betul pon..
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2017 08:39 AM | Show all posts
macam tipu je
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2017 12:57 PM | Show all posts
Klu mcm tu bek bagi kat kucing ja mkn...ad org mkn jgk ka
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Kegilaan apakah Nie
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 04:44 PM | Show all posts
swimswim replied at 9-3-2017 04:17 PM
meh aku mtk kucing rumah aku pijak2kan aiskrim walls.. siapa nak beli bak rm15

Hehehe ni kelakar.  
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2017 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa rasanya tu...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Yuckssssss
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.067063s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list