Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
2539
View
53
Reply

Opismate Yang Pendengki

 Close [Copy link]

Author: p.timur3831       Show all posts   Read mode

Post time 9-3-2017 10:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by tiramisuu at 9-3-2017 10:46 PM
p.timur3831 replied at 9-3-2017 04:33 PM
erkk.. nape aku yg kena??/
adoi lah..


50% personal attack  n assumption+ 25% humble brag +25% masalah sbnr
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2017 12:24 AM | Show all posts
jangan terpengaruh dengan orang sekeliling...  
kalau dia baik dengan tt, tt buat baik dgn dia..
kalau dia buat jahat.. ignore aje...  be positive


Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2017 08:46 AM | Show all posts
harrypoter replied at 9-3-2017 04:25 PM
"bila aku masuk, sedikit sebyk perhatian beralih kat aku.. sebabnya taraf pendidikan n rupa paras ak ...

me pun terbaca part yg ni..hmm...
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2017 09:45 AM | Show all posts
Kak N tu andartu tu ke yg berskandal? Berapa org senanya dlm kisah kt atas?
Tbh kalo aku senang je, ignore je org tu hahaha asal keje aku siap.
Dan pastikan ada black n white. Betullah nk keje ni pun ada rezeki dpt collegue yg baik.
Cm aku pun kt opis ada senior tah pape dok maki org, tp dh tau perangai dia gitu buat dono jela, janji keje aku jln haha.
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2017 09:54 AM | Show all posts
PPRTnya masalah kau ni TT. typical  perempuan melayu, sampai meleret2 ke hal tudung bawal dan blouse muslimah bila dah bekerja ni, macam2 orang dan perangai kau akan jumpa. just deal with it lah. perlu ke nak  ungkit hal peribadi dia mencelup berskandal segala tu?
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2017 10:07 AM | Show all posts
Assalammu'alaikum TT,

Bersyukurlah TT.  Redhalah dgn perangai officemates yg bermcm-ragam tu.   Kita solat utk Allah sayang, kita bekerja utk Allah sayang, kita berkwn pun utk Allah sayang.  Sama2lah kita didik hati kita agar bersih dari segala prejudis.  Kita jadilah kwn yg mendoakan kwn2nya yg lain.  Kita doakan kwn2 seagama agar semakin dekat kpd Allah dan rasulNya.  Kita doakan kwn2 non-Muslim agar Allah memberi petunjuk utk mereka.

TT mulakanlah pakai tudung labuh depan belakang kerana Allah.  Insya Allah, kalau dia ikut TT takkan rasa annoying pun.  Malah TT akan rasa gembira dan semakin sayang kpdnya.   
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2017 10:16 AM | Show all posts
tiramisuu replied at 9-3-2017 10:39 PM
So setakat ni dh 3 staff tt kutuk berapa org kje kt kompeni ko ni?  first company ko ke ni

1 team=18 org
first company? nope
this is my 3rd company
1 & 2nd = small company, yg hanya ada 8 staff n 10 staff.
majoriti kat opis lama, semua Chinese.
itu yg aku shock sikit bila joined company ni,,mcm2 ragam nk kena hadap

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2017 10:16 AM | Show all posts
Edited by p.timur3831 at 10-3-2017 10:19 AM
tiramisuu replied at 9-3-2017 10:39 PM
So setakat ni dh 3 staff tt kutuk berapa org kje kt kompeni ko ni?  first company ko ke ni
-delete-double posting


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2017 10:18 AM | Show all posts
Genkidesuka replied at 10-3-2017 10:07 AM
Assalammu'alaikum TT,

Bersyukurlah TT.  Redhalah dgn perangai officemates yg bermcm-ragam tu.   K ...

w'slm..
terima kasih atas nasihat yg diberikan.
niat di hati mmg nak berubah.. insyallah, lepas ni naik taraf lagi pemakaian iolls.
lps ni, iolls nak fokus pada keja jer.. dh malas nk layan karenah2 manusia ni..
thanks a lot yea..
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2017 10:33 AM | Show all posts
dik TT ni umur brp?

Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2017 01:55 PM | Show all posts
p.timur3831 replied at 9-3-2017 06:42 PM
tq sudi komen.
yes, i admit yg i ada sedikit perasan dengki kt kak N.
dengki sbb dia lebih panda ...

TT dalam 1st post ckp si kak N nie tak reti dolod lagu.

"aku dah start pelik.. mcm ne dia leh ada lagu tu sedangkan dia x pndai download lagu.. lagi bertambah marah aku lps tu."


Dalam post nie kantoi lak guna tenet layan utube dan dolod lagu...
Mana satu nie TT...



Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2017 02:14 PM | Show all posts
hmm... rasanya hanya 80% jer boleh kata dia baik.
hang brapa % baik?

80% jer baik = mmg dia baikla, u sendiri admit kan?
mana ada manusia 100% baik.

instead of focus kat org, cer focus diri sendiri...brapa % baiknya diri tt?
tt ni cukup baik ker sampai keje nya menuding perangai org?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2017 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
ieyda replied at 10-3-2017 01:55 PM
TT dalam 1st post ckp si kak N nie tak reti dolod lagu.

"aku dah start pelik.. mcm ne dia leh a ...

1st aku joined comp ni 3 thn lps, kak N ni mmg x pndai download lagu. Lps tu, dia ada belajar dgn opismate Chinese cara2 download lagu via hp n pc. Start drp tu, pantang ada lagu baru, terus download
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-3-2017 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Innrukia replied at 10-3-2017 02:14 PM
hmm... rasanya hanya 80% jer boleh kata dia baik.
hang brapa % baik?


Up tu u nak judge i mcm ne.
Lps apa yg terjadi ni, i dh x nak layan bnda2 ni.
Bak kata forumer yg lain, fokus kat keja.
Itu jer yg mampu i cakap kan
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2017 03:16 PM From the mobile phone | Show all posts
p.timur3831 replied at 10-3-2017 03:07 PM
Up tu u nak judge i mcm ne.
Lps apa yg terjadi ni, i dh x nak layan bnda2 ni.
Bak kata forumer y ...

Bagusla nk focus keje & kena ingat download lagu is not part of keje
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2017 05:54 PM | Show all posts
pendapat akulah....ini cuma asam garam dalam bekerja
dan aku rasa ini masalah remeh temeh jer
untunglah dia tak buruk2 kan ko kt bos
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2017 06:13 PM | Show all posts
apa masalahnya TT.. tt ni ofis kecik ke smp benda2 macam ni kecil pun jadi isu.. rasanya bnda ni standard je kat office..

lagi satu, tt x yah la sebuk hal personal dia smp nak masam muka x tegur.. dia dah besar ckp skali je dek. dia xnak dengar dia punya psl.

i rasa tt n kak N tu sama2 dengki satu sama lain
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2017 11:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by sue_0684 at 10-3-2017 11:47 PM

simple matter lah.kalau hang tak suka env kije hang,cari kije lain. and get out of the place.no need to brag here and there.

Dan ingat samada menaip/bercakap jgn meriak ,walau tanpa sedar.org cntik /hensem boleh jadi hodoh dlm sekelip mata, org jahat boleh jadi baik ,org baik boleh jadi jahat.anything can happen if HE says kun fa ya kun.jgn asyik timbang dosa/ pahala orang lain,fokus pada diri sendiri punyer.
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2017 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Innrukia replied at 10-3-2017 02:14 PM
hmm... rasanya hanya 80% jer boleh kata dia baik.
hang brapa % baik?


sampai ke baju bagai,hal personal org nk brag.lantak la dia nk tiru ke hapa,yg penting jgn bogel sudah ke opis.
Reply

Use magic Report

Post time 11-3-2017 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
sue_0684 replied at 10-3-2017 11:52 PM
sampai ke baju bagai,hal personal org nk brag.lantak la dia nk tiru ke hapa,yg penting jgn bogel s ...

Free sgt la tu time keje. Kalau bz takdenya sempat nk belek baju org etc
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2017 08:47 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 9-3-2017 04:35 PM
so apa nasihat yang tt nak dari forumer ye?
kalau sekadar nak luah perasaan, sila ke thread luahan  ...

Ha..ha....hbis je baca luahan tt, dah terbayang dah ayat babe....

Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat opis aku staf2 low rank perangai pprt je yg punya masalah mcm TT
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 12:18 AM | Show all posts
opismate ada 1 PHD, TT ada 2 PHD..

+ dengan meriak sombong lagi.

konon taraf pendidikan tinggi, nampak apa yang ditulis macm xsekolah je..

hahahaha..mohon terasa..
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2017 07:53 AM From the mobile phone | Show all posts
p.timur3831 replied at 9-3-2017 03:47 PM
Assalamualaikum n selamat tengahari semua

dah tak tahu nak luah kat sapa dah..3 tahun n 3 bulan a ...

I can understand how annoying it is to have this type of officemate  :

Tp kita boleh kawal reaction kita. Just don't give Kak N too much power by caring what she did or wore.

My officemate lg first class - siap cucuk boss to hate me. Bila tak approve request kat FB dok jaja cerita I ada promiscuous lifestyle.

I just roll my eyes and bask the infamy  
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2017 10:18 AM | Show all posts
dr cite tt nie aku plak naik myampah dgn tt, sbab mcm dok dengaq org mgumpat plak....hahaha...relax2 sudah laaaa....tt buat kja mcm besa jaa, biar kn dia.  Kalo dia gangu keja u, report sm bos. Yg lain2 tu mslah peribadi dia tu x pyah laaa kepoci sngt, kita x tau apa cite sebenarnya.  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.054940s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list