Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1287
View
24
Reply

TINTED MOISTURIZER

[Copy link]

Author: zueu8       Show all posts   Read mode

Author
Post time 10-3-2017 02:03 PM | Show all posts |Read mode
aSSALAMUALAIKUM.

sALAM jUMAAT. Kita nak tanya korang pakai tak tinted moisturizer. Kalau pakai brand apa.

pls share,
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2017 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Pakai olay
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2017 04:14 PM | Show all posts
tinted ?
aku pakai bedak yang ada SPF 50++
bedak 88

semua compact powder yang beralaskan SPF 30 ke atas aku try...

memang tahan dan nampak flawless
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2017 04:32 PM | Show all posts
Kwn aku pakai cc cream mary k..ok muka dia..dia x mcm fond sgt..kalau mekap tipis just tepek hat tu jah
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2017 04:41 PM | Show all posts
laura mercier.. ok sbb ada color so kalau malas tak payah pakai foundation dah..
Reply

Use magic Report

Post time 10-3-2017 05:03 PM | Show all posts
hmm.. not a fan of tinted moisturizer, penah try Olay 7 total effects tu tapi coverage terrrrlalu light. lagi suka pakai asing2.. i pakai Simple Hydrating Light Moisturizer and pakai Maybelline Velvet Dream Foundation.. love it!! muka tak berminyak, coverage medium-heavy tapi rasa dia atas kulit tak heavy langsung. rasa cam pakai light moisturizer je, cam second skin. bole achieve dewy look/matte.. nak matte apply bedak la lepas tu.. apa kata u try camtu.. pakai moisturizer + maybelline velvet dream foundation tu..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2017 12:48 PM | Show all posts
ramaramu replied at 10-3-2017 04:41 PM
laura mercier.. ok sbb ada color so kalau malas tak payah pakai foundation dah..

haa jumpa Trulooks ni dia pun sama mcm ni . x payah foundation dah plus i tone only. suitable for all skin. i tgk ramai currently MUA MUA kat luar sana guna this produk. so uoalls pernah guna tak?
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 02:29 PM | Show all posts
zueu8 replied at 16-3-2017 12:48 PM
haa jumpa Trulooks ni dia pun sama mcm ni . x payah foundation dah plus i tone only. suitable for  ...

i pun tgk byk jugak mua mua dok pakai.. tp elok ke? local brand ke apa? nk try tp tggu lagi byk review dulu.. takut mua mua tu buat ig review je.. harga brp uols??
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 03:03 PM | Show all posts
ramaramu replied at 10-3-2017 04:41 PM
laura mercier.. ok sbb ada color so kalau malas tak payah pakai foundation dah..

tgh survey2 LM ni... boleh bagitau yg mane satu tak.... nak bg nampak flawless n glowing

Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 04:10 PM | Show all posts
azmira81 replied at 16-3-2017 03:03 PM
tgh survey2 LM ni... boleh bagitau yg mane satu tak.... nak bg nampak flawless n glowing

yg tube panjang warna dark purple.. jap i try tepek.. yg ni uols..

lm.PNG
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 05:49 PM | Show all posts
laura mercier tinted moisturizer...dapat free sampai ke sudah tak habis2 sebab kedekut...takut nanti habis nak beli agak mahal.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 03:13 PM | Show all posts
i pun guna Laura Mercier...so far sgt serasi dan best
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 09:03 AM | Show all posts
ramaramu replied at 16-3-2017 04:10 PM
yg tube panjang warna dark purple.. jap i try tepek.. yg ni uols..

Oooooo...yg ni....

ingatkan yg kaler kelabu...

uols pakai color ape....type



Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 09:20 AM | Show all posts
sama tak



rasanya yg hitam tu oil free
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 10:16 AM | Show all posts
azmira81 replied at 20-3-2017 09:03 AM
Oooooo...yg ni....

ingatkan yg kaler kelabu...

sbb yg purple ni oil free.. muka iols jenis berminyak.. i pakai shade nude.. yg kelabu tu rasanya bg full coverage kot..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 24-3-2017 10:31 PM | Show all posts
Edited by zueu8 at 24-3-2017 10:33 PM

I mmg pakai TRulooks  girl. so far mmg tak berminyak dan melekit. and YES dia local brand la.. g opis i pakai sampai balik my husband tya u pakai apa.  dia kata sesuai ngan muka nampak muka bersih  cerah dan cantek laaa hehehe.. tu i pakai trulooks ja tak pakai apa apa foundation and bedak tau. launch i keluar opis g jln pun muka x berminyak kena panas..so far so goood.

rega dlm rm92. ok la sbb kualiti dia mmg sama mcm NARS, LM dll.

eehh korang nak meh beli ramai ramai nk TRULOOKS NEW.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2017 09:47 AM From the mobile phone | Show all posts
zueu8 replied at 24-3-2017 10:31 PM
I mmg pakai TRulooks  girl. so far mmg tak berminyak dan melekit. and YES dia local brand la.. g opi ...

kat mana nk beli ni sis? mcm menarik jer.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-4-2017 12:52 PM | Show all posts
sue_0684 replied at 25-3-2017 09:47 AM
kat mana nk beli ni sis? mcm menarik jer.

wasap kita. 019 3029447 .


Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2017 08:50 PM From the mobile phone | Show all posts
zueu8 replied at 21-4-2017 12:52 PM
wasap kita. 019 3029447 .

ok..tenkiuu..bila nk beli baru moisturizer kita wassup.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 23-4-2017 09:41 PM | Show all posts
sue_0684 replied at 21-4-2017 08:50 PM
ok..tenkiuu..bila nk beli baru moisturizer kita wassup.


Reply

Use magic Report

Post time 24-4-2017 09:30 PM | Show all posts
Edited by hareeeesah at 24-4-2017 09:31 PM

I pakai Balm Shelter. Dalam RM99. Boleh dapat kat SASA.

Light jugak, tak rasa heavy. Setakat dari kereta ke ofis pepagi, then lewat petang keluar ofis ke kereta, oklah. Tak payah SPF tinggi sangat.

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 28-4-2017 11:22 PM | Show all posts
hareeeesah replied at 24-4-2017 09:30 PM
I pakai Balm Shelter. Dalam RM99. Boleh dapat kat SASA.

Light jugak, tak rasa heavy. Setakat dari ...

trulooks ni datang dalam satu color jer but suit with all type skin. Even hari tu pakai pada Indian Girl pun memang x nampak bertampung . warnnya blend dengan tone skin dia. cantik tau.

Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 09:17 PM | Show all posts
menarik, nanti nak cari dkt sephora
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-5-2017 10:29 PM | Show all posts
swimswim replied at 7-5-2017 09:17 PM
menarik, nanti nak cari dkt sephora

sephora x der .
nak pm i
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-5-2017 10:32 PM | Show all posts
zueu8 replied at 8-5-2017 10:29 PM
sephora x der .
nak pm i

IMG-20170312-WA0024.jpg sama taraf u
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055680s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list