Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12
Return to list New
1324
View
33
Reply

berhenti kerja @ tak?

[Copy link]

Author: hontee       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 13-3-2017 10:50 AM | Show all posts
judicata replied at 11-3-2017 12:03 PM
1. Syukur ko ada kerja tetap zaman ekonomi tgh tak berapa elok

2. Apsal nak komplen bonus tak sam ...

tq for your advise judicata.

Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 12:36 PM | Show all posts
Masalah kita lebih kurang jugak ni tt..dah dekat 2 tahun pikir nak berhenti kerja tapi tak buat2 jugak..nak cakap dah takde jiwa dengan kerja sekarang..Tapi tu la TT kita nak berhenti susah jugakkan? Ekonomi sekarang susah..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-3-2017 01:10 PM | Show all posts
Gadis_sarawak replied at 13-3-2017 12:36 PM
Masalah kita lebih kurang jugak ni tt..dah dekat 2 tahun pikir nak berhenti kerja tapi tak buat2 jug ...

kalau husband bgi greenlite, pastu savings dah cukup.. Niat dah baik, In Sha Allah akan dipermudahkan segalan urusan..

Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 02:30 PM | Show all posts
depends. based kepada pengalaman aku la, mana2 tempat keje ko pegi, mesti ada masalah atau mala'un2 yang buat masalah. yang ko kena pertimbangkan, masalah tu ko akan bawak balik umah tak, & berbaloi tak dengan gaji yang dapat.

based kepada penceritaan, baru keja beberapa bulan & untuk expect appraisal yang tinggi adalah tak berapa logik. tapi kalau suami dah dapat better offer, boleh jugak benti & fokus kepada anak2. sama macam kes aku la, bini benti keje pastu jadi fulltime housewife. sekarang dia ada meniaga online kecil2an, alhamdulillah masyuk jugak + dapat quality time dengan anak2.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-3-2017 02:35 PM | Show all posts
angahsmart replied at 13-3-2017 02:30 PM
depends. based kepada pengalaman aku la, mana2 tempat keje ko pegi, mesti ada masalah atau mala'un2  ...

pasal kerja tu kdg2 sampai terbawak kat umh sbb stress. Pastu bangon pagi esok nak g kerja pon rasa malas sgt sbb nak hadap dorg2 nie. kerja dlm keadaan terpaksa..huhuhu..
Tu la laki aku pon ckp..takpela tak kje dok umh jge anak2..buat bisnes skrg ni..kalau dia g outstation ikot je laaa.Pasal duit tu sama2 la jimat cermat.

Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 04:01 PM | Show all posts
hontee replied at 13-3-2017 02:35 PM
pasal kerja tu kdg2 sampai terbawak kat umh sbb stress. Pastu bangon pagi esok nak g kerja pon ras ...

kalau sampai tahap nak gi keje pon stress memikirkan colleague, baik benti. In shaa allah hati pon tenang. & kalau dah benti keje nanti, rajin2 la buat solat sunat Dhuha agar dmurahkan rezeki. ni mak aku yang ajar la. walaupon isteri fulltime housewife je, berkat solat sunat tu boleh turun kat suami. hehe.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-3-2017 04:02 PM | Show all posts
angahsmart replied at 13-3-2017 04:01 PM
kalau sampai tahap nak gi keje pon stress memikirkan colleague, baik benti. In shaa allah hati pon ...

tq for your advise ngah..

Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Nak berhenti keja pastikan cari keja baru dulu..kalau dah konfem dapat baru blah..
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 09:28 AM | Show all posts
hontee replied at 13-3-2017 01:10 PM
kalau husband bgi greenlite, pastu savings dah cukup.. Niat dah baik, In Sha Allah akan dipermudah ...

Aku kat tempat keja sekarang ok je gaji pun boleh tahan cuma adala hamba Allah tu tak suka aku dan nak tabur pasir kat periuk nasi aku..Bertabah je mampu..Harap dia tenang damai buat aku macam2..
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.056456s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list