Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
951
View
12
Reply

Apakah jenis blush yang bersesuaian untuk jenis kulit anda?

[Copy link]

Author: snackysneaky       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-3-2017 11:08 AM | Show all posts |Read mode
Edited by snackysneaky at 3-4-2017 12:48 PM

Bagaimana untuk memilih pemerah pipi yang terbaik untuk anda?
Apakah jenis blush yang bersesuaian untuk jenis kulit anda?
Setiap jenis blush mempunyai kualiti tertentu menjadikannya sesuai mengikut tona kulit dan keperluan tertentu.

Apakah bahan-bahan utama dalam blush?
Blush boleh dibahagi kepada dua jenis, iaitu cecair atau serbuk, semua jenis mengandungi carrier atau medium untuk menyampaikan warna ke kulit anda. Medium yang biasa digunakan ialah talkum untuk powder blush, air atau humectants untuk blush krim dan cecair. Semua blush juga menggunakan pewarna dan bahan pengawet. Oleh kerana penambahan warna ke kulit anda adalah fungsi utama blush, kebanyakan formula menggunakan dua jenis pewarna: satu pewarna menyediakan warna dan yang kedua adalah untuk menutup warna semula jadi anda. Bahan-bahan seperti mika dan titanium dioksida boleh menghalang warna semula jadi anda, dan membolehkan warna kosmetik untuk menjadi lebih ketara dan memastikan ia lebih menepati warna yang anda inginkan. Selain itu, sebahagian besar serbuk dan krim blushes mengandungi  enhancers, oil absorbers, binding agents and spreading agents.

Blush boleh didapati dalam pelbagai bentuk, yang biasa terdapat di pasaran adalah blush serbuk dan blush cecair. Powder blush adalah yang terbaik untuk wanita yang inginkan solekan yang lebih semula jadi dan bersesuaian untuk wanita yang mempunyai jenis kulit normal, tidak terlalu berminyak atau kering. Blush cecair terdiri daripada krim, gel tints dan stains.  Blush krim sesuai untuk wanita yang mempunyai kulit kering. Gel dan tints adalah yang terbaik untuk wanita yang mempunyai kulit berminyak.

Berikut adalah rumusan jenis blush & kesesuaiannya:
Blush powder: baik untuk semua jenis kulit, bersesuaian untuk kulit berminyak dan bagi mereka yang inginkan warna tahan lama.

Cream blush: memberikan warna yang lebih pekat, perlu digunakan secara berhati-hati dan disapu dengan sekata. Sesuai untuk kulit kering kerana ia mengandungi mosturising agent. Bagus untuk solekan di malam hari.

Gel atau cecair:  Boleh digunakan pada kulit normal dan berminyak. Tahan lebih lama,  memberikan kemerahan kepada wajah agar wajah sentiasa kelihatan segar tetapi lembut.
Tint blush: perlu disapu dengan cepat dan sekata. Tahan lebih lama.

Cheek pencil: terbaik untuk orang yang baru belajar menggunakan blusher. Tidak sesuai untuk kulit berminyak, kerana ia sering kali dirumuskan dengan ekstra pelembap untuk mengekalkan kelembutan

Shimmers: menambah kilat kepada wajah anda. Terbaik untuk solekan malam hari

Bronzers: terdiri daripada tona terang, sederhana dan gelap. Bersesuaian untuk kulit gelap kerana mereka memberikan shades semula jadi.

Dalam entri blog kali ini, kami ingin memperkenalkan trend baru blush iaitu Blush Balls.
Blush balls terdiri daripada bola mutiara pemerah pipi yang halus dan menambah sedikit kilauan. Dengan warna merah jambu dan glitter, ianya cukup bersesuaian dengan semua orang dan mudah untuk digunakan. Anda tidak perlu lagi belajar untuk menyerlahkan kontur, anda hanya menggunakan Blush Balls untuk menyapu sekitar tulang pipi anda dan T-zone.

Blusher balls dikatakan tidak terlalu cakey (pekat) atau membuat pipi anda kotor. Tekstur yang begitu halus seperti bola yang disalut dengan serbuk,  menghasilkan cahaya ke solekan anda. Ia juga boleh ditambah ke t-zon sebagai formula highligting.

Blush balls ini mempunyai 5 pilihan warna: rainbow, sea, sky, meteor, & fireworks.
TB25Ys0mpXXXXb9XpXXXXXXXXXX_!!925778673.jpg

Blush balls datang dalam bekas kertas silinder, ditutup dengan bungkusan plastik, jadi ianya agak berguna dan dilindungi, apabila ia dihantar, ia tidak akan mudah pecah.

TB2xXZrlpXXXXXiXpXXXXXXXXXX_!!273369096.jpg

Review Blush Balls:
Produk ini adalah sangat baik! warna yang sangat bagus, kekal pada kulit untuk jangka masa yang panjang
Lebih kecil daripada yang dijangkakan tetapi warna yang bagus

Blush balls sangat sesuai sekiranya anda inginkan solekan anggun, dan sedikit kemerahan seperti Asian Makeup.
TB2b1gNlpXXXXayXXXXXXXXXXXX_!!273369096.jpg

Sekarang anda tahu bagaimana untuk memilih pemerah pipi anda.

Lawati laman web: Snackysneaky.com

_________________________________________________________________





Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 11:52 AM | Show all posts
I cuma guna blush powder or tint blush je. Yang lain2 memang tak pernah try.
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 07:50 PM | Show all posts
Blush powder for meolsss
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2017 12:03 PM | Show all posts
Yang penting cara mengunakanya mesti betul kalau tak dari nak nampak menarik terus jadi pelik
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-3-2017 03:02 PM | Show all posts
vanillaninja replied at 14-3-2017 11:52 AM
I cuma guna blush powder or tint blush je. Yang lain2 memang tak pernah try.

Thankyou for the comment
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-3-2017 03:03 PM | Show all posts

Thankyou for the comment
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-3-2017 03:03 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 15-3-2017 12:03 PM
Yang penting cara mengunakanya mesti betul kalau tak dari nak nampak menarik terus jadi pelik

Thankyou for the comment
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 11:47 PM | Show all posts
dah lama tak pakai blush powder. guna lip tint je buat blush. tak pun lipstick matte buat blush. skrg ni semua 2 dalam 1. lipstick bleh jadi blusher
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2017 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Sayaaa tk rajin
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2017 11:57 PM | Show all posts
iollss suka blush powder senang nak apply & sesuai for daily makeup
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2017 02:27 PM | Show all posts
meols cuma tau blush powder je. tak pernah plak tahu pasal blush ball ni semua
Reply

Use magic Report

Post time 7-5-2017 10:16 PM | Show all posts
comelnya model tu..
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2017 03:56 PM | Show all posts
BOLEH LA CUBA NANTI
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055859s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list