Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
11405
View
221
Reply

Serumah Dengan Jin

[Copy link]

Author: Apai90       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-3-2017 10:29 PM | Show all posts |Read mode
Edited by Apai90 at 13-3-2017 10:48 PM

Cerita yang aku nak kongsikan ini adalah pengalaman keluarga terdekat aku sendiri beberapa tahun yg lepas.  Semuanya bermula apabila sepupu aku sorang ni dapat tawaran untuk melanjutkan pelajaran ke UITM Puncak Perdana, Shah Alam selepas SPM. Actually aku pun memang belajar kat sini jugak tapi sepupu aku ni kira junior aku la. Seluruh family sepupu aku ini memang happy la sebab sepupu aku ni anak pertama dalam keluarga yang berjaya masuk Universiti.

Actually ini kali pertama sepupu aku tu duduk berseorangan dan berjauhan daripada keluarga jadi biasalah confirm  homesick and tak biasa punya. Bukan takat sepupu aku ni je yang homesick, tapi Mak cik ku ni pun asyikla rindukan anak dia ni sampaikan hari2 dia sanggup ajak abang sepupu aku tu drive dari KL ke Puncak Perdana tu untuk jumpa sepupu aku ni, bawakkan makanan untuk dia la, ambik baju kotor dia la and macam2 lagi.

After sebulan sepupu aku tu  duduk hostel, mak cik aku decide nak cari rumah berdekatan dengan UITM Puncak Perdana tu  untuk disewa sebab dia dah tak tahan berjauhan dengan sepupu aku tu. So after puas mencari akhirnya dorang jumpa la satu rumah ni untuk disewa. Nasib sepupu aku memang baik sebab abang dia berjaya jumpa rumah yang agak dekat jugakla dengan UITM tu jadi dia tak perlulah lagi tinggal dekat hostel. Rumah yang dorang sewa tu rumah terrace double storey. Rumah tu agak besar dan luas, ada 4 bilik tidur. Abang sepupu aku tu jumpa rumah ni melalui sorang ejen ni.

Aku terkejut mula2 sebab selama aku belajar dekat UITM Puncak Perdana tu memang dah biasa lalu kawasan rumah yg dorang nak sewa ni and setahu aku rumah situ memang rumah org2 kaya and besar. Aku dah terpikir time tu mesti sewa rumah ni mahal punya lah. Masa dorg first time nak view rumah tu dgn ejen sebelum pindah,  aku pun ada ikut sama.  Masa tu ejen tu dtg sekali dgn owner rumah tu. Owner dia pasangan Melayu ada anak dua orang yg masih kecil..

Masa masuk je rumah tu mula2 terkejut jugak sebab perabot2 owner semua masih ada lagi banyak and rumah tu langsung tak nampak macam dah ready untuk disewakan sedangkan ejen tu bagitahu kami rumah tu dah kosong dekat 5 bulan.. Mata aku sempat pandang ke arah meja makan and nampak siap ada tudung saji and makanan apa semua dengan sebungkus roti pun ada separuh macam tu Aku masa tu dalam hati dah rasa macam something wrong sebab if dah lama 5 bulan rumah tu kosong bila pulak makanan2 bawah tudung saji dengan roti semua tu ada kat  situ and siapa pulak yg makan sedangkan masa kami datang tadi owner datang kemudian and dia cakap dia datang daripada rumah kat Damansara. Tapi aku diamkan jela sebab family sepupu aku tu nampak suka sangat rumah tu sebab memang besar,luas and selesa.  Sewa pun just RM 800 je.  Ejen siap cakap rumah lain area tu semua range sewa RM 1,500 - RM 2,000 macam tu so rumah tu paling murah so rugi tolak. Lepas dah bincang semua, family sepupu aku pun setuju nak sewa rumah tu.


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok then...?
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 10:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok faham...lepas tu??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-3-2017 10:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Jap ek.. Line agak hauk so nak update tu sangkut2 sikit.   Ampun kalau lambat ye
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun dedulu serumah dgn jin...jin ni suka bwk jin betina masuk rumah...lama lama aku tak tahan tgh jin jantan kiap jin betina...aku halaukan dua dua ekor jin tu dr rumah...bogel bogel jin jin tu aku tendang keluar...
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 10:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Apai90 replied at 13-3-2017 10:43 PM
Jap ek.. Line agak hauk so nak update tu sangkut2 sikit.   Ampun kalau lambat ye

Ok aku setia menunggu janji jgn lepas isyak lah apa lah ... last last tergantung mcm spender aku...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-3-2017 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 13-3-2017 10:47 PM
Aku pun dedulu serumah dgn jin...jin ni suka bwk jin betina masuk rumah...lama lama aku tak tahan tg ...

Ini betul2 jin ke jin jadian?   
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 10:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Apai90 replied at 13-3-2017 10:51 PM
Ini betul2 jin ke jin jadian?

TT rasa??
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 10:55 PM | Show all posts
  tt kalau akak jadi tt, akak subletkan satu rumah tu.. dpt rm 800 upkan jd RM 1500.. untung RM 700 setiap bulan..

jin nak halau senang je..tak de sampai beribu.. RM 700 siapa nak bg tiap2 bulan?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-3-2017 10:56 PM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 13-3-2017 10:52 PM
TT rasa??

Haha harusla jadian kan    
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-3-2017 10:59 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 13-3-2017 10:55 PM
tt kalau akak jadi tt, akak subletkan satu rumah tu.. dpt rm 800 upkan jd RM 1500.. untung RM ...

Hahaha akak dah family sepupu yg sewa kak, bukannya saya. Kalau saya jangan harap nak sewa rumah tu if drpd mula rasa something wrong         And for case rumah ni,  jin tu xmudah nak dihalau begitu saja  
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 11:08 PM | Show all posts
Apai90 replied at 13-3-2017 10:59 PM
Hahaha akak dah family sepupu yg sewa kak, bukannya saya. Kalau saya jangan harap nak sewa rumah t ...

buat tenancy aggrement dgn jin.. deposit 2 + 1.. cuba study history rumah tu tanya owner rumah
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
so sambungan nya?
iols dh sedap baca sambil makan kuey teow goreng neh
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2017 11:35 PM | Show all posts
Aku lak menyewa sebelah kawasan jin.


Jinjang.
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 12:36 AM From the mobile phone | Show all posts
Hmm ...           
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 12:41 AM | Show all posts
tt dah tidur dah.. entah2 tt yang duk rumah tu, tengah lari bawa tilam masuk kereta

kaka pernah kena kacau .. serius seram gila kena sakat.. dia main tombol pintu ..main alat muzik (walhal mana ada alat muzik kt ofis) bunyi suara orang berbual tingkat atas ( 3 tahun tingkat atas asrama tutup) paling dahsyat bunyi pontianak jam 3 pagi .. yang tu kaka tidur petronas..tak larat nak layan..

Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 01:06 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 14-3-2017 12:41 AM
tt dah tidur dah.. entah2 tt yang duk rumah tu, tengah lari bawa tilam masuk kereta

kaka  ...


bole adik tau asrama mana kaka?sheram nya...pontianak tu ngilai kuat ke low note?  
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 01:15 AM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 14-3-2017 01:06 AM
bole adik tau asrama mana kaka?sheram nya...pontianak tu ngilai kuat ke low note?

Dekat syeksyen 7 shah alam..pontianak tu first tenancy syeksyen 7.. yang lg 4 ekor tu pelaris.. sbb xbg makan dia merayau.. yg dkt asrama tu mmg penyewa asal.. asrama untuk jahitan.. betul2 dkt dgn hospital syeksyen 7..dara lamb pernah kena kacau dgn pelaris tu..ingat balik seram.. masa dengar suara pon tu akak jeling tp xnampak.. terus lari petronas.. akak xde kunci ofis masa tu.. baring kt sofa luar ofis.. dgr bunyi.. kawan dalam ofis tidur mati.. aircond buka sekuat alam.. bil melambung..

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 01:21 AM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 14-3-2017 01:15 AM
Dekat syeksyen 7 shah alam..pontianak tu first tenancy syeksyen 7.. yang lg 4 ekor tu pelaris.. sb ...

allahu ... cerita kaka best ... seksyen 7 kira town kaka ... ada jugak ek makhluk tu ... aku tak pernah dgr kaka pontianak ngilai ... sayu ke?ke nyaring?pocong pernah lah aku jumpa kaka ... sebelum jumpa dia hint bagi bunyi dulu ... pocong punya bunyi mcm  crickets chirping ...
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 07:16 AM From the mobile phone | Show all posts
TT sambung cepat. X sabar nih.
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 07:16 AM From the mobile phone | Show all posts
KILL_NANCY replied at 14-3-2017 01:21 AM
allahu ... cerita kaka best ... seksyen 7 kira town kaka ... ada jugak ek makhluk tu ... aku tak p ...

Pocong pernah nampak depan mata ke??
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 09:02 AM From the mobile phone | Show all posts
mane smbgnnye tt..aiyooo dh la dkt puncak alam tu rmh mak cik I..
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 09:06 AM | Show all posts
weh tt cite la sampai abis
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 09:19 AM | Show all posts
parking jugak cam best jalan cerita ni awal2 dah nampak bestnya
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 09:23 AM | Show all posts
KILL_NANCY replied at 14-3-2017 01:21 AM
allahu ... cerita kaka best ... seksyen 7 kira town kaka ... ada jugak ek makhluk tu ... aku tak p ...

oo baru tau pocong ade bunyi...bunyi cengkerik plak tu..isk3..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.548852s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list