Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
123Next
Return to list New
1825
View
59
Reply

4 Sebab Wanita Berkaca Mata Nampak Seksi

[Copy link]

Author: MyNameIsIris       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-3-2017 06:18 PM | Show all posts |Read mode

* sebenarnya sambungan tajuk ialah nampak seksi di mata lelaki tapi i malas nak taip berkataan 'di mata lelaki'tu


Menurut kajian, wanita berkacamata membuatkan lelaki berfantasi liar kerana mereka menganggap wanita berkaca mata nampak sangat seksi dan menggoda.

Tidak perlu berpakaian seksi, di mata lelaki wanita berkaca mata tetap nampak seksi berbanding wanita tidak berkaca mata. Apa sebabnya sehingga wanita berkaca mata nampak sangat seksi di mata lelaki? Jom semak!

4. Kaca mata buatkan wanita lebih menarik
Tidak ada penjelasan saintifik, namun apabila wanita memakai kaca mata, ia buatkan mereka terlalu menarik.


3. Cermin mata membuatkan wajah wanita lebih menggodaApabila lelaki memakai cermin mata, ia buatkan wajah mereka seperti budak nerd, tetapi apabila wanita memakai cermin mata terus je nampak menggoda.




2. Kebanyakan lelaki suka fantasi liarIni memang lumrah setiap lelaki. Lelaki suka berfantasi melihat wanita seksi berkaca mata apabila di ranjang.


1. Nampak lebih bijakWanita yang memakai cermin mata nampak lebih bijak. Bagi lelaki wanita bijak ditambah dengan berkaca mata, nampak sangat seksi dan cukup menggoda.


tumblr_inline_niv6ueMCx01sdgkr8.gif







Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 06:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Awwwwww
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 07:25 PM | Show all posts
huhhhhhh            
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2017 08:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Alamak tak perasan pula lebih kepada seksual
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2017 08:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Well... my husband kata dia fall in love dengan i masa 1st time nampak i kat tempat kerja lama.. i specky and pony tail. Dia kata nampak comel sangat
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 08:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Spek mata buat nampak innesen dan educated dalam masa yang sama
I dulu gigih nak rosakkan mata baca buku dalam gelap dn tgk tv dekat2.

Now alhamdulillh xrosak syukur
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 14-3-2017 09:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 14-3-2017 08:31 PM
Spek mata buat nampak innesen dan educated dalam masa yang sama
I dulu gigih nak rosakkan mata b ...

I memang keturunan rabun... tak payah susah-susah buat macam u..  

Tapi i harap anak i tak rabun..
Reply

Use magic Report

Post time 14-3-2017 09:07 PM | Show all posts
iols suka lelaki pakai spek mata.. nampak encem.. suka tgk afgan sbb muka sesuai pakai spek dan ada lesung pipit..

iols bertudung dan pakai spek mata.. kdg2 muka jd besar jer..
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2017 08:41 AM | Show all posts
Victorioussss replied at 14-3-2017 08:31 PM
Spek mata buat nampak innesen dan educated dalam masa yang sama
I dulu gigih nak rosakkan mata b ...

tang educated tu setuju sangat
tiap pagi nak pergi keje
pak guard mesti tegur
"selamat pagi cikgu"
"hati2 memandu cikgu"

even orang yg first time jumpa pun mesti tanya,
"cik ni keje cikgu ke?"

bila aku tegur budak yg buang sampah merata2
dorang tanya
"acik ni cikgu ke?"

tak sangka kebijaksanaan aku terserlah kat kaca mata

walhal...
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2017 09:41 AM | Show all posts
sabar_sabariah replied at 15-3-2017 08:41 AM
tang educated tu setuju sangat
tiap pagi nak pergi keje
pak guard mesti tegur

amboi..
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2017 11:58 AM | Show all posts
Tengok bentuk muka seseorang tu juga rasanya.  Ada yang nampak menarik bila berkaca mata tapi ada juga yang buat raut mukanya nampak lebih berusia.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-3-2017 12:01 PM | Show all posts
aleesyasofia replied at 14-3-2017 09:07 PM
iols suka lelaki pakai spek mata.. nampak encem.. suka tgk afgan sbb muka sesuai pakai spek dan ada  ...

i biasa-biasa je tengok lelaki specky sebab maybe ayah dan abang i pun specky
tapi i cair tengok lelaki ada dimple
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-3-2017 12:02 PM | Show all posts
sabar_sabariah replied at 15-3-2017 08:41 AM
tang educated tu setuju sangat
tiap pagi nak pergi keje
pak guard mesti tegur

husband i kata muka i macam doktor

up sikit
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-3-2017 12:04 PM | Show all posts
Artemesiaa replied at 15-3-2017 11:58 AM
Tengok bentuk muka seseorang tu juga rasanya.  Ada yang nampak menarik bila berkaca mata tapi ada ju ...

tadi i baru balik dari LHDN... mostly staff pakai spec.. i sempat bandingkan kalau nak nampak muda comel pakai spec yang ada frame hitam terutamanyalah.. yg takde frame tu nampak tua
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2017 12:22 PM | Show all posts
akak lak terbalik ..rimas pakai spek

tapi sebabkan rabun dekat dan jauh terpaksa gak pakai
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-3-2017 12:31 PM | Show all posts
catalina replied at 15-3-2017 12:22 PM
akak lak terbalik ..rimas pakai spek

tapi sebabkan rabun dekat dan jauh terpaksa gak pakai

samalah kita.. nak-nak i pakai tudung shawl. dulu i biasa pakai contact lens je tapi lepas tu mata mengering teruk.. then terpaksa pakai spek. bos cakap better pakai spek nampak muda... terus i pakai spek je kak...
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2017 12:49 PM | Show all posts
Kalau nak mekap terpaksa bukak spek dan pakai contact lens...kalau hari2 biasa p kerja pakai spek...kalau boleh nk buat lasik....sbb hubby i cakap tak pakai spek lagi nampak muda..sekarang dah nampak muda..kalau bukak lagi berganda dua kemudaan tu...ha..ha...ko rase?? ki..ki....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-3-2017 12:59 PM | Show all posts
julia5094 replied at 15-3-2017 12:49 PM
Kalau nak mekap terpaksa bukak spek dan pakai contact lens...kalau hari2 biasa p kerja pakai spek... ...

hehee.... so silalah menabung buat lasik.. haritu siapa kat bod blogger ada bincang pasal lasik...

i pakai spek pun gigih mekap tang mata. tapi tak pakai mascara sebab nanti bulu sapu-sapu kat cermin..
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2017 03:21 PM | Show all posts
MyNameIsIris replied at 15-3-2017 12:59 PM
hehee.... so silalah menabung buat lasik.. haritu siapa kat bod blogger ada bincang pasal lasik... ...

Saja la TT..nak bergurau senda..pakai spek ke, tak pakai spek ke..janji hepi..dan kalau nak pakai spek besar tu. Sila la beli yang frame ringan...beban kena tanggung 24/4...sakit batang idung tuan punya badan je yang tau,....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-3-2017 03:42 PM | Show all posts
julia5094 replied at 15-3-2017 03:21 PM
Saja la TT..nak bergurau senda..pakai spek ke, tak pakai spek ke..janji hepi..dan kalau nak pakai  ...

lupa pula u mua... bagilah tips mekap utk orang specky bertudung shawl atau bawal macam i. i kalau malas sangat i pakai tudung bawal hitam je pin elok-elok...
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2017 05:18 PM | Show all posts
kalau tak pakai spec power boleh turun kan????? aku bukan pemakai spec ni, cuma aku tgk wife aku dah 6 tahun tak pakai spec, sekali buat spec baru, power turun.....pelik gak...
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2017 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Sayaaa rsa tk sesuai dgn spek
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-3-2017 09:50 PM | Show all posts
lkick2113 replied at 15-3-2017 05:18 PM
kalau tak pakai spec power boleh turun kan????? aku bukan pemakai spec ni, cuma aku tgk wife aku dah ...

boleh jadi... maybe dia banyak makan carrot dengan veges so penglihatan dia makin baik. memang kalau pakai spek, power makin naik. tapi aku kalau tak pakai spek, batang hidung depan mata pun tak nampak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 15-3-2017 09:51 PM | Show all posts
Edited by MyNameIsIris at 16-3-2017 11:06 AM
Sayaaa replied at 15-3-2017 06:55 PM
Sayaaa rsa tk sesuai dgn spek

tak biasa kot... spek macam-macam bentuk ikut muka... cuba try n error
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 12:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 14-3-2017 08:31 PM
Spek mata buat nampak innesen dan educated dalam masa yang sama
I dulu gigih nak rosakkan mata b ...

Untunglah...aku ni asik dok kira tabung nk buat lasik x naik2 masalahnya
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.055501s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list