Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1612
View
59
Reply

4 Sebab Wanita Berkaca Mata Nampak Seksi

[Copy link]

Author: MyNameIsIris       Show all posts   Read mode

Post time 16-3-2017 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Laki aku pakai spek sblm buat lasik.mmg nmpk cerdik bekali ganda..bila dah buat lasik boolat sebulatnya mata dia mcm nk makan aku plak...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2017 12:32 PM | Show all posts
mokcikKSKB replied at 16-3-2017 12:05 PM
Laki aku pakai spek sblm buat lasik.mmg nmpk cerdik bekali ganda..bila dah buat lasik boolat sebulat ...

eh ini bod wanita ye bukan bod laki-laki



Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
MyNameIsIris replied at 16-3-2017 12:32 PM
eh ini bod wanita ye bukan bod laki-laki

Kasi chan la sis..
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 12:53 PM | Show all posts
I dulu tak suka pakai specs. Dah makin kertu ni baru I merajinkan diri pakai specs. Now kalau pergi kerja memang tak hadap dah nak pakai lens, capai specs je terus jalan.
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 01:33 PM | Show all posts
tak rabun tapi masa sekolah dulu i told my parents i rabun. org kedai tu kata kat i bagus mata u.. tp dekat my parents dia kata ya rabun. i think dia tahu kot i saja2 nak beli spek.

masa tu i rasa kalau i pakai spek, baru boleh fokus baca buku sekolah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2017 01:34 PM | Show all posts

baiklah... baiklah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2017 01:36 PM | Show all posts
vanillaninja replied at 16-3-2017 12:53 PM
I dulu tak suka pakai specs. Dah makin kertu ni baru I merajinkan diri pakai specs. Now kalau pergi  ...

sama sangat. dulu i tak nak pakai spek... gigih ber contact lens.. lama jugalah dok beli contact lenssssss je. masuk tahun ni baru i start pakai spek. tapi itu lah... spek kan cepat patah. i baruuu je fikir nak beli 2nd buat spare alih-alih ahad hari tu patah! hampeh tol!!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2017 01:36 PM | Show all posts
mystica replied at 16-3-2017 01:33 PM
tak rabun tapi masa sekolah dulu i told my parents i rabun. org kedai tu kata kat i bagus mata u.. t ...

aiks... then sekarang u pakai spek ke tak?
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 04:39 PM | Show all posts
MyNameIsIris replied at 16-3-2017 01:36 PM
aiks... then sekarang u pakai spek ke tak?

tak pakai hehe


Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 04:47 PM | Show all posts
saya memang jenis sentiasa pakai spek mata. saya tak suka paksa mata untuk tengok sesuatu yang saya tak nampak. dan sepanjang saya pakai spek dah hampir 20 tahun ni power mata saya tak naik tak turun. pelik kan. tapi tu lah bila saya tanya eye specialist, dia cakap memang ada kes macam saya ni. saya rabun jauh dan takde silau. mula2 dulu rimas juga pakai spek tapi bila dah lama2 pakai dah serasi takde masalah. saya tak suka pakai contact lense sebab leceh nak kena jaga.
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 10:31 AM | Show all posts
MyNameIsIris replied at 15-3-2017 12:01 PM
i biasa-biasa je tengok lelaki specky sebab maybe ayah dan abang i pun specky
tapi i cair tengok  ...

same!!! ade dimples terus cair...
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 10:33 AM | Show all posts
susah sgt nak cari spek yang kena dgn muka...sebab muka kecik...and spek yg berkenan mesti gabak..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 08:13 AM From the mobile phone | Show all posts
MyNameIsIris replied at 14-3-2017 09:01 PM
I memang keturunan rabun... tak payah susah-susah buat macam u..   

Tapi i harap anak i tak r ...

Sama keturunan rabun juga. Both parents pakai spek. Semua adik beradik pakai spek. Iols yg paling teruk. Dari darjah 1 pakai. Sebab tu lambat membaca. Mata dah rabun awal sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 08:43 AM | Show all posts
I pun specky. I tak pernah pakai lens, i takut sebab dengar banyak cerita yang menakutkan pasal pemakaian lens.
Bf i pun tetiba beriya nak pakai spek, sebab katanya dia lebih nampak handsome bila pakai spek.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2017 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
masterudeng82 replied at 16-3-2017 04:47 PM
saya memang jenis sentiasa pakai spek mata. saya tak suka paksa mata untuk tengok sesuatu yang saya  ...

Saya pun rabun jauh dan tak silau.. power sekarang 300 both. Saya start rabun dalam 14-15 tahun gitulah.. naik sikit-sikit. Maybe pemakanan awak pun penyebab power maintain. Saya tak makan carrot...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2017 09:30 AM From the mobile phone | Show all posts
carlalily replied at 17-3-2017 10:31 AM
same!!! ade dimples terus cair...

Tapi tak semua ada dimple tu confirm kacak kan... king coco pun ada dimple juga  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2017 09:32 AM From the mobile phone | Show all posts
carlalily replied at 17-3-2017 10:33 AM
susah sgt nak cari spek yang kena dgn muka...sebab muka kecik...and spek yg berkenan mesti gabak..

I rasa spek yang i pakai sekarang paling sesuai tapi patah pulaaa.. i plan nak cari sebijik sama yang tu.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2017 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Missfadh replied at 20-3-2017 08:13 AM
Sama keturunan rabun juga. Both parents pakai spek. Semua adik beradik pakai spek. Iols yg paling  ...

I pula ayah je pakai spek, mak i rabun orang tua tapi confident takmo pakai spek   .. kalau baca wasap kat hp tu ke depan ke belakang gaya... tetap tak mau pakai spek  

Dalam adik beradik.. abang i paling awal. Darjah berapa dah pakai spek. Dahlah spek besar gabak  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2017 09:36 AM From the mobile phone | Show all posts
mieymiey replied at 21-3-2017 08:43 AM
I pun specky. I tak pernah pakai lens, i takut sebab dengar banyak cerita yang menakutkan pasal pema ...

Bahaya kalau beli online atau yang biasa tu. Kalau u beli kat kedai optic etc insyaAllah ok. I dah pakai contact lens lama... so far ok. I tak beli sebarangan... benda bab mata ni memang kena extra careful
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 09:53 AM | Show all posts
MyNameIsIris replied at 21-3-2017 09:36 AM
Bahaya kalau beli online atau yang biasa tu. Kalau u beli kat kedai optic etc insyaAllah ok. I dah ...

I tak berani la sis nak cucuk cucuk mata nak pakai lens
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 10:25 AM | Show all posts
MyNameIsIris replied at 21-3-2017 09:30 AM
Tapi tak semua ada dimple tu confirm kacak kan... king coco pun ada dimple juga

choii king coco! hahaaha...tapi senyuman tu nampak sweet bila ada dimple..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2017 11:12 AM | Show all posts
mieymiey replied at 21-3-2017 09:53 AM
I tak berani la sis nak cucuk cucuk mata nak pakai lens

takpelah.. pakai spek pun comel apa...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2017 11:15 AM | Show all posts
carlalily replied at 21-3-2017 10:25 AM
choii king coco! hahaaha...tapi senyuman tu nampak sweet bila ada dimple..

nampak ni

koko-bbnu-4.jpg


Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 12:15 PM | Show all posts
Sejak spek mata polo aku patah. Pakai spek kat rumah je. Spek mata tu je selesa tak berat ringan dan tak sakit hidung.

Now lebih selesa pakai lens..sebab  Rabun tahap teruk dah ni power 700 kiri 625 kanan..doc dah suggest buat surgeri tapi aku takut.

Cermin mata yang baru sekarang takyah cakap la..tebal yahamat cam cermin mata orang tua..bingkai pun beli murah nak jimat punya pasal tapi jadi sakit batang hidung berat rasa.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
MyNameIsIris replied at 21-3-2017 09:34 AM
I pula ayah je pakai spek, mak i rabun orang tua tapi confident takmo pakai spek   .. kalau b ...

Masa dulu spek besar dan tebal. Skrg teknologi dah canggih semua nipis.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.072397s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list