Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1305
View
18
Reply

Cara Terapi Pelik Tapi Berkesan, Mandi Sambil Makan Buah Limau Makin Jadi Ikutan

[Copy link]

Author: CARI-MAMS       Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-3-2017 04:28 PM | Show all posts |Read mode


Ini bukanlah satu cabaran yang menjadi viral di laman sosial, sebaliknya satu trend yang boleh dianggap pelik.


Kini, ramai orang berlumba-lumba untuk melakukan perkara ini; mandi sambil makan buah limau dan ternyata ia merupakan cara terapi yang semakin menjadi ikutan.


Apa rasanya makan buah limau yang masam ketika mandi? Idea di sebalik trend yang pelik ini ialah melepaskan stress, melupakan masalah dengan cara menikmati buah oren tanpa perlu risau dengan sisa kulitnya yang bersepah.






Bukan sahaja nampak pelik, malah ia juga dikatakan tidak sopan namun ternyata ia disarankan oleh seorang kaunselor di Itali.

"Anda nak rasa perasaan bebas dan seronok yang paling best?" ujar seorang kaunselor untuk sebuah kem remaja di Itali, seperti yang diceritakan oleh seorang pengguna Reddit yang dikenali sebagai Photon_bandit.


Kini, ramai yang mengikuti dan tidak lupa berkongsi detik indah itu melalui gambar dan juga video.


Foto: Carian Internet


Seorang netizen berkata,

"Saya tidak dapat berhenti melakukannya, saya cuba satu (biji limau) dan tak boleh berhenti sehingga 6 biji. Benar-benar mengubah kehidupan saya."


Malah, seorang vlogger dari channel Youtube popular, Good Mythical Morning turut mencubanya dan berkongsi video mereka di laman sosial itu.





Anda boleh lihat sendiri betapa terujanya mereka. Mungkin betul ia merupakan cara terapi yang sangat berkesan! - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2017 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa bnda ni?
Sebelah tgn gosok bdn..sebelah lg pegang limau suap dlm mulut?
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2017 05:54 PM | Show all posts
hmmm cam kelakar jeee
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2017 06:54 PM From the mobile phone | Show all posts
manusia makin kurang cerdik
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2017 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Jijiks...baik x makan je limau sambil berak...jap lg beramai2 la tiru trend ni kat sini
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2017 11:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Mudahnya stres. Makan limau risau kulih bersepah pun boleh naik stres.
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2017 11:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Selepas ni trend mandi sambil mkn buat apple lak
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 09:40 AM | Show all posts
buah limau je ker y boleh ilang stress? buah lain boleh x? selalu jek makan buah masa mandi, tp mandi sungai la. masa kecik2 dulu
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 10:34 AM | Show all posts
trend menjamu selera & hilangkan stress bersama setan
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 12:34 PM | Show all posts
Pelik je le perangai manusia ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 04:34 PM | Show all posts
Ayooo selera ke nak makan dalam toilet?
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 05:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah kenape makan limau dlm toilet, jijik yer...
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2017 08:47 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 11:31 AM | Show all posts
apa kesinambungan berbuat demikian??
Reply

Use magic Report

Post time 4-5-2017 06:31 PM | Show all posts
seronok setan joint sekali
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 12:36 PM | Show all posts
Mary_jane replied at 15-3-2017 11:04 PM
Mudahnya stres. Makan limau risau kulih bersepah pun boleh naik stres.

itu lah terasa stress pulak tgk kulit2 bersepah.. sapa nak kutip ni? hehehee
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 01:33 PM From the mobile phone | Show all posts
cacaumerba replied at 5-5-2017 12:36 PM
itu lah terasa stress pulak tgk kulit2 bersepah.. sapa nak kutip ni? hehehee

Acik cleaner.  
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 01:46 PM | Show all posts

kalau acik cleaner ada untunglah..kalau sndiri yg jd cleaner ni yg bertambah stress
Reply

Use magic Report

Post time 5-5-2017 10:36 PM | Show all posts

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.074043s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list