Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
123Next
Return to list New
5060
View
67
Reply

Soalan Pasal Jais dan Khalwat

[Copy link]

Author: Ashroftsc    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 15-3-2017 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Boleh ke jais failkan laporan dan tangkapan khalwat dalam kereta jika ada aduan bergambar dan nampak nombor plet kereta? **tetapi tidak diserbu oleh mana mana penguatkuasa

Kalau diorang tahu owner kereta, diorang pergi alamat owner and then tangkap dekat rumah ke?
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2017 08:21 PM | Show all posts
mana boleh, kena bagi salam 3 kali, lepas tu ketuk pintu kereta 3 kali. kalau tak jawab sila balik..

Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2017 08:22 PM | Show all posts
kawan akak kena cash beromen dalam kereta dekat laman rumah sewa.. kena langgar kereta kami buat sewa.. cash sangat.. baru tutup lampu syiling kereta berdentum.. so sweet..  

akak dah pesan jangan buat maksiat..
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2017 10:12 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 15-3-2017 08:22 PM
kawan akak kena cash beromen dalam kereta dekat laman rumah sewa.. kena langgar kereta kami buat sew ...

hah iols pun ada pertanyaan.
iols sewa bilik master kondo kat area KJ ni.

pastu bilik middle tu ada student melayu UNITAR couple duduk.
iols syak diorang tu x kawen lagi. dah duduk sebilik laki pompuan harus la dah beromen bagai kan.

boleh ke iols nak call JAIS datang serbu diorang biar kena tangkap khalwat??. pastu kawen terus kan. biar mak bapak diorang tau.

Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2017 10:23 PM | Show all posts
iwan007 replied at 15-3-2017 10:12 PM
hah iols pun ada pertanyaan.
iols sewa bilik master kondo kat area KJ ni.

bagi alamat, kaka nak join sekali rush.. sebab kaka pernah terlibat tangkap basah dekat melaka n negeri 9.. jadi SOP tangkap basah serah pada kaka..

report je.. tangkap betul2 basah...
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2017 10:24 PM | Show all posts
Sebelum tangkap basah pastikan check ada sijil nikah tak? sijil SPM sijil beranak Sijil NILAM peringkat sekolah semua tak laku... pastikan sijil nikah yee.. sijil2 lain simpan buat album..
Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2017 10:37 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 15-3-2017 10:23 PM
bagi alamat, kaka nak join sekali rush.. sebab kaka pernah terlibat tangkap basah dekat melaka n n ...

iols takut jugak kalau serbu2 tgk2 ada sijil nikah macam mana?
tapi iols syak diorang tu mmg illegal kapel la

bila pikir logik iols,
1) kalau pasangan yg sah mesti la akan sewa sebuah rumah kan. kenape nak sewa bilik jer kat condo. harga sewa bilik tu lebih kurang dgn sewa sebuah rumah flat. ni mesti sebab condo ada security diorang igt JAIS x kan datang cekup

2) pasangan student ni chuols rasa parent diorang nak bg ke kawen muda2 masa belajar ni?? jarang sesekali yer nak jumpa.. kalau iols jadi parent mesti la nak diorang habis belajar, dah kerja stabil dulu baru kawen kan.

betol ke kaka nak join serbu theols? kondo iols ni betul2 belakang paradigm mall. kalau kaka serius nanti iols pm tepi

Reply

Use magic Report

Post time 15-3-2017 10:48 PM | Show all posts
iwan007 replied at 15-3-2017 10:37 PM
iols takut jugak kalau serbu2 tgk2 ada sijil nikah macam mana?
tapi iols syak diorang tu mmg i ...

sijil nikah thailand kaka tak terima.. kawan kaka romen dalam kereta tu pernah romen kt rumah sewa.. kantoi.. dia punya sijil nikah thailand kaka koyak buang kt tong sampah.. padan muka dia .. kaka syak sijil nikah thailand tu palsu sebab warna pink
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 01:21 AM | Show all posts
iwan007 replied at 15-3-2017 10:12 PM
hah iols pun ada pertanyaan.
iols sewa bilik master kondo kat area KJ ni.

ya rabbi


tapi sebab tu i respect IPTA RU yg dok kat bandar besar yg i tahu salah satunya memang gigih sediakan penginapan student jugak walaupun kos tu agak hmmmmtapi bebenda macam nilah


Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 08:29 AM | Show all posts

kann.. iols pelik kalau dah nama student tu, kalau nak belajar betul2 yang guys ni stay la dgn guys yang lain kan.. at least boleh study sama2 or buat assigment sama2.. yg gurls ni stay dengan gurls yg lain..stakat nak lepak2 mkn mcd iols x kesah sgt.

berani sangat diorang ni illegal tapi stay together.. iols bukan nak buka aib tapi this is fact. ada one day tu diorang masak sama2 kat dapur konon2 sweet la gitu. yg laki tu mmg shirtless dlm rumah just pakai short pant sampai lutut jer. yg pompuan tu rambut dark pink, pakai t shirt besar labuh lebih kurang ke lutut and x pakai seluar yer..

adakah iols menumpang dosa? iols mampu tegur dalam hati jer..harap2 diorang sedar n insaf
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 08:32 AM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 15-3-2017 10:48 PM
sijil nikah thailand kaka tak terima.. kawan kaka romen dalam kereta tu pernah romen kt rumah sewa ...

iols x sure diorang ada sijil nikah ke x..
kalau iols tanya nanti mesti dia cakap sebuk la kau.

iols ada terpikir jugak, kalau lepas rush diorang ni nanti apakah kesan kat iols?
adakan diorang tu akan pindah keluar dari sini? or diorang akan sambung stay sini tapi akan mengamuk kat iols?
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 11:00 AM | Show all posts
iwan007 replied at 16-3-2017 08:32 AM
iols x sure diorang ada sijil nikah ke x..
kalau iols tanya nanti mesti dia cakap sebuk la kau.
...

identiti yang report akan dirahsiakan..
kalau dorang tanya pun cakap je la ko tak amik tau..
kot jiran sekeliling yang report ke..
suruh dorang pi ketuk satu-satu rumah tanya
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 11:13 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 16-3-2017 11:00 AM
identiti yang report akan dirahsiakan..
kalau dorang tanya pun cakap je la ko tak amik tau..
kot ...

kan.. buat bodo jer.. tapi iols rasa mesti diorang akan suspek iols..
condo ni renyah sikit security nya.. JAIS x boleh suka2 hati jer terjah

1st kena register as visitor kat guard house.
2nd iols kena jemput JAIS kat lobby lift. nak access lift ke level iols kena pakai kad
3rd nak kena buka gate n pintu rumah
4th only baru JAIS boleh ketuk pintu 2 ekor makhluk tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 11:23 AM | Show all posts
iwan007 replied at 16-3-2017 11:13 AM
kan.. buat bodo jer.. tapi iols rasa mesti diorang akan suspek iols..
condo ni renyah sikit secur ...

kalau ada kad kuasa, security boleh bawa mereka naik kot..lagi pun report ada spesifik no rumah semua..
bukan semborono jais nak naik letuk tiap-tiap pintu..
paling busuk pun, jais boleh bawa polis untuk escort..
so buat je report dulu.. call jais dan explain..
lepas tu macam mana jais nak bertindak, ada la sop mereka..




Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 11:28 AM | Show all posts
iwan007 replied at 15-3-2017 10:12 PM
hah iols pun ada pertanyaan.
iols sewa bilik master kondo kat area KJ ni.

Tanye dan tegur la dulu.. lepas tu baru report
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2017 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
So kiranya jais takleh nak buat apa apa sangat la kalau ada setakat gambar blur and tak sempat serbu orang tuh?
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 11:39 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 16-3-2017 11:23 AM
kalau ada kad kuasa, security boleh bawa mereka naik kot..lagi pun report ada spesifik no rumah se ...

iols pun rasa the best way la..
i call JAIS pastu explain the situation
nanti tgk apa respon diorang
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 11:40 AM | Show all posts
iwan007 replied at 16-3-2017 08:32 AM
iols x sure diorang ada sijil nikah ke x..
kalau iols tanya nanti mesti dia cakap sebuk la kau.
...

rasanya dah boleh check sijil nikah online dekat MYeG.. ada no.ic dia org roger2lah kaka..
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 11:53 AM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 16-3-2017 11:40 AM
rasanya dah boleh check sijil nikah online dekat MYeG.. ada no.ic dia org roger2lah kaka..

no. ic dia la dalam tenancy agreement dgn landlord...
boleh ke iols nak korek2 no ic dia ngan landlord? landlord laki muda cina leng chai
iols nak bagi alasan apa nak korek ic?
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 11:57 AM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 15-3-2017 08:22 PM
kawan akak kena cash beromen dalam kereta dekat laman rumah sewa.. kena langgar kereta kami buat sew ...

maksud akak cili dia tgh beromen pastu tertekan pedal minyak ye? langgar dinding maka akak cili n kawan keluar rumah tgk2 kawan akak cili berbra je ye?


Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 12:00 PM | Show all posts
iwan007 replied at 16-3-2017 08:29 AM
kann.. iols pelik kalau dah nama student tu, kalau nak belajar betul2 yang guys ni stay la dgn guy ...

cani la chuolss sblm uols nk pggl jais apa kata chuols confront ngn depa dulu..tny btl ni sape? kalau bkn bini uols tazkirah sikit.. btw sape masuk umah tu dulu uols ke dorang?
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 12:00 PM | Show all posts
idakamaruddin replied at 16-3-2017 11:57 AM
maksud akak cili dia tgh beromen pastu tertekan pedal minyak ye? langgar dinding maka akak cili n  ...

kaka buat kereta sewa, kawan kaka tu beromen dalam kereta  parking dekat laman rumah tempat gelap tak buka lampu kereta.. kereta myvi sewa reverse kuat berdentum.. kaka suruh kawan kaka tanggung semua kos.. dia yg salah.. tak buka lampu dah pesan lebih sepuluh kali buka lampu jgn beromen kat laman rumah ..
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 12:01 PM | Show all posts
iwan007 replied at 16-3-2017 11:53 AM
no. ic dia la dalam tenancy agreement dgn landlord...
boleh ke iols nak korek2 no ic dia ngan lan ...

patut pun owner tak bising leng chai rupanya..
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 12:01 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 16-3-2017 12:00 PM
kaka buat kereta sewa, kawan kaka tu beromen dalam kereta  parking dekat laman rumah tempat gelap  ...

maksud akak cili sheols sllu beromen la ye? kali ni beromen terlupa buka lampu ke cane?

maaf soalan noob


Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 01:29 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 16-3-2017 12:01 PM
patut pun owner tak bising leng chai rupanya..

abis tu kaka kalau ketuk 3x tak buka.. jais/jaip/jawi segala akan terus pergi byebye ke?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052647s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list