Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12
Return to list New
1578
View
41
Reply

Soalan Pasal Jais dan Khalwat

[Copy link]

Author: Ashroftsc    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 16-3-2017 01:41 PM | Show all posts
idakamaruddin replied at 16-3-2017 12:00 PM
cani la chuolss sblm uols nk pggl jais apa kata chuols confront ngn depa dulu..tny btl ni sape? ka ...

nanti depa kata i nih busy body la.. setazah la..
btw iols yg masuk dulu...masa depa masuk sini ada jer kenal tanya nama sape? keje mane? dah sebulan chuols..
iols memula igt depa tu kapel yg sah la..igt keje..

ada satu hari tu iols tanya yg jantan tu x pergi keje ke? pastu heols kata student unitar la..
terus la iols syak illegal kapel. student parent mana bg kawen muda2. x der keje nak bagi anak org makan ape.

iols dah malas pulak nak tanya for the 2nd time mana kad kawen ke sijil nikah ke. iols rasa nak call JAIS terus nih
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 01:44 PM | Show all posts
iwan007 replied at 16-3-2017 01:41 PM
nanti depa kata i nih busy body la.. setazah la..
btw iols yg masuk dulu...masa depa masuk sin ...

ok sbb uols masuk dulu so uols ada hak nk tny...i bet uols lg tua dr dorang kan?

u just act mcm ketua rumah tu..kalau they fail to provide any legal document u ugut nk report jais n u halau both of them keluar rumah tu..btw x slp iols uols bole gak report polis

n kalau dorang x dgr jugak br u pegi report jais..bkn apa takut la mmg btl dorang dh kawen although 80% they are illegal couple..

sbb ada gak yg student kawen awal n sewa bilik

cuba dulu uols..
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 03:23 PM | Show all posts
idakamaruddin replied at 16-3-2017 01:44 PM
ok sbb uols masuk dulu so uols ada hak nk tny...i bet uols lg tua dr dorang kan?

u just act mcm ...

ok la sis. i try tanya dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 06:13 PM | Show all posts
Tangkap basah......errr yang basahnya di mana?
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 09:18 AM | Show all posts
Isu khalwat ker ni? So, boleh tak nak tanya hotel berapa bintang yang selamat dari serbuan jais/jaip/segala jenis jabatan agama islam
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 09:19 AM From the mobile phone | Show all posts
iwan007 replied at 16-3-2017 08:29 AM
kann.. iols pelik kalau dah nama student tu, kalau nak belajar betul2 yang guys ni stay la dgn guy ...

Ada je yg kawin masa belajar...ada yg duduk skali tp mmg sewa satu rumah la...ada yg duduk rumah asing2 sewa laki ngn laki , pompuan ngn pompuan...weekend je jumpa utk tunaikan apa2 yg x tertunai...
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 09:22 AM From the mobile phone | Show all posts
mieymiey replied at 21-3-2017 09:18 AM
Isu khalwat ker ni? So, boleh tak nak tanya hotel berapa bintang yang selamat dari serbuan jais/jaip ...

3 bintang ke atas kalu xde sapa2 report spesifik..xde dorang nak dtg..

Motif soalan???? jgn buat pelik2 ya dek mieymiey...
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 09:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Ashroftsc replied at 16-3-2017 11:31 AM
So kiranya jais takleh nak buat apa apa sangat la kalau ada setakat gambar blur and tak sempat serbu ...

X boleh buat pape...tp kalau gamba tu tersebar kt mak bapak org kg...sendiri la tanggung malunya...alah dek..malu kt manusia ni apa la sgt banding ngn mali kt tuhan...
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 09:30 AM | Show all posts
siputsedut replied at 21-3-2017 09:22 AM
3 bintang ke atas kalu xde sapa2 report spesifik..xde dorang nak dtg..

Motif soalan????  jgn  ...

Hahahaha. I tak buat benda bukan-bukan akaksiput.
I ada terbaca kat benang mana ntah pasal budak laki tak malu pegi tanya soalan dalam Trip Advisor, 'hotel ni selamat tak dari serbuan jais?'.
Dah la bongok, tak tau malu pula tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 09:49 AM | Show all posts
iwan007 replied at 15-3-2017 10:12 PM
hah iols pun ada pertanyaan.
iols sewa bilik master kondo kat area KJ ni.

Teringat mmber i dl study mmg stay skali dgn bf. Dh mcm laki bini dh dok sewa 1 bilik, tu msa study d kl tahun 2005. Skarang i dah keja d penang, benda yg sm gak. Da jaaa mmber2 keja yg x kawen lg sewa sbilik dgn couper diorg....x bleh blah, bulan Ramadhan bleh berbuka posa ramai2 dkat ruang tamu rumah...hahaha....
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 12:56 PM | Show all posts
tengku_anggun00 replied at 22-3-2017 09:49 AM
Teringat mmber i dl study mmg stay skali dgn bf. Dh mcm laki bini dh dok sewa 1 bilik, tu msa stud ...

Kan. Mak pak jauh. Kat kl xder org pantau. Apa lg. pergaulan bebas la.  X malu betok kawan chuols tu yg x puasa.moga2 dah tua2 ni dah insaf la kot
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 09:26 PM From the mobile phone | Show all posts
tengku_anggun00 replied at 22-3-2017 01:49 AM
Teringat mmber i dl study mmg stay skali dgn bf. Dh mcm laki bini dh dok sewa 1 bilik, tu msa stud ...

Member ko tu kawin x dgn bf dia tu?
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2017 02:07 PM | Show all posts
aldilla_zahraa replied at 22-3-2017 09:26 PM
Member ko tu kawin x dgn bf dia tu?

x kawen pon...
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2017 02:14 PM | Show all posts
iwan007 replied at 22-3-2017 12:56 PM
Kan. Mak pak jauh. Kat kl xder org pantau. Apa lg. pergaulan bebas la.  X malu betok kawan chuols  ...

Betoi....cian mak pak kat kg...caya2 ank p study...study laaa sngt...hahaha

Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2017 08:18 PM | Show all posts
tengku_anggun00 replied at 27-3-2017 02:14 PM
Betoi....cian mak pak kat kg...caya2 ank p study...study laaa sngt...hahaha

kan chuols... tup tup dpt cucu
Reply

Use magic Report

Post time 27-3-2017 10:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahai. Kalau nak sibuk sangat, tanya direct. Awak berdua ni dah nikah ke? Kalau mereka jawab ya, terima sajalah. Kalau mereka bohong, mereka dosa. Bukan kerja awak nak check sijil nikah bagai.
Kalau mereka kata tak nikah, cuba nasihat. Dan kalau tak suka takut subahat bagai, bagitau suruh lelaki tu tak boleh stay situ atau dua2 pindah ikit notislah.
Tak perlulah nak call jais bagai.
Patutnya bila pintu dah tutup, apa mereka buat dalam tu bukan urusan sesiapa. Apa fosa mereka buat, sendiri tanggung.
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2017 09:06 PM From the mobile phone | Show all posts
ayjay replied at 27-3-2017 10:33 PM
Alahai. Kalau nak sibuk sangat, tanya direct. Awak berdua ni dah nikah ke? Kalau mereka jawab ya, te ...

'Tak perlulah nak call jais bagai.
Patutnya bila pintu dah tutup, apa mereka buat dalam tu bukan urusan sesiapa. Apa dosa mereka buat, sendiri tanggung'

Motip menggalakkan maksiat depan mata?chuols ni set2 anak gomen tak menjadi ke
Reply

Use magic Report

12
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.929700s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list