Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
123
Return to list New
3591
View
64
Reply

Soalan Pasal Jais dan Khalwat

[Copy link]

Author: Ashroftsc       Show all posts   Read mode

Post time 30-3-2017 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
iwan007 replied at 30-3-2017 08:49 PM
iols bukan kaka la.. iols abam

iols igt nak slow talk dulu dgn diorang..dok  tunggu masa yg  ...

Sori abam   kadang2 nak tunggu mase nie mcm menggalakkan pulak kan...kot2 bdk2 tu ingat abam xkisah and support dieorg                
Reply

Use magic Report

Post time 2-4-2017 08:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak payahlah sibuk hal orang. Mungkin mereka dah kahwin.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 02:25 PM | Show all posts
iwan007 replied at 16-3-2017 12:41 PM
nanti depa kata i nih busy body la.. setazah la..
btw iols yg masuk dulu...masa depa masuk sin ...

ke cuba abam iwan buat2 lurus bendul tanya dorg, tak plan nak ada anak ke? abam beli la kfc ke pizza bawak balik ajak dorg makan..sambil korek mengorek.. time tu senang, terus tahu dorg dh nikah ke blom.. klu blom, teruskn ke next step, slow talk..taknak subahat, pape kang awk gak yg kena. klu still degil, teruskan next step report ke JAIS.. gudluck!!
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2017 09:11 AM | Show all posts
ninjago replied at 5-4-2017 02:25 PM
ke cuba abam iwan buat2 lurus bendul tanya dorg, tak plan nak ada anak ke? abam beli la kfc ke piz ...

Tenkiu uols utk cadangan tu..
Tapi iols baru jer msg diorang dlm group whatapps rumah. Iols kata smlm ada beberapa org lelaki dari JAIS dtg rumah tanya a few question.
Iols cakap kalau u guys legal husband n wife it should be ok. Nothing to worried about. Iols just nak gertak n bg warning jer kat diorang. Indirectly menegur.

Pastu tuan umah iols laki cina muda pulak dok tanya iols macam2. Pening
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2017 09:40 AM | Show all posts
iwan007 replied at 6-4-2017 08:11 AM
Tenkiu uols utk cadangan tu..
Tapi iols baru jer msg diorang dlm group whatapps rumah. Iols kata  ...

syabas bro! finally ko communicate gak ngan dorg walauponn dgn white lies so apa respon dorg.. ko kasi timeframe kt dorg brapa lama dorg akan bertindak tuk prove yg dorg memang dah menikah.. lepas dari tempoh tu, teruskan je report jais bebetul
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2017 10:48 AM | Show all posts
iwan007 replied at 6-4-2017 09:11 AM
Tenkiu uols utk cadangan tu..
Tapi iols baru jer msg diorang dlm group whatapps rumah. Iols kata  ...

dlm group whatsapp rumah tu skali dgn owner ke?
Hahaha owner tu yg gelabah kot, xtau psgn tak kawen lg boleh kena tangkap khalwat
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2017 05:31 PM | Show all posts
ninjago replied at 6-4-2017 09:40 AM
syabas bro! finally ko communicate gak ngan dorg walauponn dgn white lies  so apa respon dorg..  ...

Tuan rumah call iols. Iols malas angkat. Dia whatapps. Iols x reply. Dia cakap diorang tu mmg x kawen lg. tugas iols dah selesai menegur. Dosa tanggung sendiri kalau nak stay sama2 lg yer..  bdk2 tu langsung x respond langsung. Maybe tgh gelabah kot
Atau pun dah larik pindah keluar. Iols kat opis lagi baru nak balik
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2017 05:32 PM | Show all posts
Star_el replied at 6-4-2017 10:48 AM
dlm group whatsapp rumah tu skali dgn owner ke?
Hahaha owner tu yg gelabah kot, xtau psgn tak kaw ...

Aah  tuan rumah dalam tu. senang apa2 masalah rumah voice out dlm tu jer. Mmg owner yg tgh gelabah. Iols x kesah kalau kapel melayu tpi mesti la sah kawen. Kalau bangsa lain tu lantak diorang lah
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2017 08:24 AM | Show all posts
Semalam kan iols bawa sorang mamat yg nak menyewa bilik kat kondo sebelah. Kondo tu owner rumah iols yg punya. I ada kunci. Lebih kurang i agen cari penyewa bilik la.

Tup tup terserempak dengan kapel melayu tu. rupanya diorang pun tgk bilik kat situ jugak. Maybe owner suggest suruh pindah situ kot since situ ada bilik kosong.

Bdk laki tu mmg muka bengang nampak iols. Dah mcm nak bertumbuk. Weols face to face kat luar rumah.  Dia cakap dia respect aku as brother n dia as akunya liltle bro la. Dia tuduh aku yg report jais. Aku cakap aku x tau apa2. Dia cakap ala aku x payah nak menafikan la.  Sebelum ni pun mmg aku dah ada problem ngan dia pasal sampah kat rumah

Dia sound aku dia cakap aku x tau apa2. Lain kali tanya. Dia cakap diorang terpaksa duduk sama2.  Aku rasa apa pun alasan dia, salah tetap salah sebab x kawen duduk sekali. Kalau kena cekup jais betul2 lg teruk kena. Kena bayar saman. Parent dapat tau. Dapat malu lg.

So kira aku mcm baik jugak la x report betul. Bg peluang diorang insaf. Tup tup diorang masih degil nak stay together jugak lat kondo lain. Laki tu cakap jangan ambil peduli lg hal diorang. Lantak korang la. Dosa korang dengan tuhan. Sekian
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2017 10:38 AM | Show all posts
iwan007 replied at 7-4-2017 08:24 AM
Semalam kan iols bawa sorang mamat yg nak menyewa bilik kat kondo sebelah. Kondo tu owner rumah iols ...

bwahaha kelakar lak terpaksa duduk sama.
berani dia nk marah2 org pdhal dia yg salah XD
takpela, ko dh buat part ko, skg bagusla diorg blah dr rumah ko.
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2017 06:49 PM From the mobile phone | Show all posts
anilas85 replied at 29-3-2017 12:09 PM
wahhhh, ok2... btw kak reply pm sy ye

Dah tolong reportkan.. dah screen shot semua n hantar report.. skarang senang je nak buat aduan.. nanti sprm ada msg ke, explain la betul2
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 04:58 PM | Show all posts
iwan007 replied at 15-3-2017 09:37 PM
iols takut jugak kalau serbu2 tgk2 ada sijil nikah macam mana?
tapi iols syak diorang tu mmg i ...

pacific place ka?
situ mmg ramai unmarried couple duk.
sampai kwn iols n laki dia pun kena cop unmarried sbb nampak muda plus takde anak padahal dah 30 dah hehe
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 07:33 PM | Show all posts
anyclassything replied at 13-4-2017 04:58 PM
pacific place ka?
situ mmg ramai unmarried couple duk.
sampai kwn iols n laki dia pun kena cop ...

bukan la. kondo iols belakang paradigm mall.. bdk2 zaman skrg mmg berani bersekedudukan tanpa nikah.

suruh kawan chuols gantung kad nikah kat leher.
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2017 06:19 AM From the mobile phone | Show all posts
iwan007 replied at 13-4-2017 07:33 PM
bukan la. kondo iols belakang paradigm mall.. bdk2 zaman skrg mmg berani bersekedudukan tanpa nika ...

dh berambus dh ke bdk2 tu dr rumah awak?
dh bt slh lg nk mrh2 org,giler.
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2017 08:39 AM | Show all posts
b_n_c replied at 17-4-2017 06:19 AM
dh berambus dh ke bdk2 tu dr rumah awak?
dh bt slh lg nk mrh2 org,giler.

Bdk2 tu dah berambus. Pindah duduk kondo berdekatan yg owner yg sama jugak.
Siap sound iols lagi jangan kacau hidup diorang

Mampos pi la kat hangpa. Nak buat dosa jugak. Sila meremput dlm neraka
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.061248s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list