Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
49689
View
1921
Reply

Edisi MM32 -Gosip2 mjelang AJL32 Jan2018~ #1846 updte top30 lagu bakal layak ke semifinal, 29Okt start SF 1, CTNana @ Dayang penyanyi num#1 sekarang??? CTNana mengharap ke AJL #1840

[Copy link]

Author: qqOfficial    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-3-2017 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
masdiana-ana replied at 18-3-2017 07:00 PM
tapi lirik dia ada maksud mendalam klau dihayati...terpulang kepada pernilaian masing2...ada yg ta ...

Nnti jd cm lgu A&TM Mewangi walaupun fenomena terkandas kt semifinal..
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
fadz84 replied at 18-3-2017 07:05 PM
Nnti jd cm lgu A&TM Mewangi walaupun fenomena terkandas kt semifinal..

Potret pun fenomena jgk masuk je final..nasib xnasib je la.alaa Tggu je la akhir tahun layak ke xlayak harap si penyanyi tu x hauk waktu semi
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 07:17 PM From the mobile phone | Show all posts
MINNIElove replied at 18-3-2017 07:04 PM
Lagu ara tu best ok wlpn lirik ulang2 melodi lagu tu sgt kuat... lgpn ara xde la nyanyi hauk mcm fin ...


Syg gak klau xlaku lagu tuXx tapi Lagu anugerah tu baru je nak jinak2 kat radio tapi hot fm dah selalu putar..klau lagu tu jadi ost mungkin leh lagi  popular.. better dari lagu Lygophobia mengarut tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 07:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Awal lgi nk predict.. ni baru bln 3, dlm masa 6,7 bln ni maybe ada lagu2 baru yg meletop..
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 07:23 PM | Show all posts
fadz84 replied at 18-3-2017 07:05 PM
Nnti jd cm lgu A&TM Mewangi walaupun fenomena terkandas kt semifinal..

tgk nasiblah..tapi masa tue x silap ATM ada lagu potret ..dan mewangi... potret dpt masuk..tapi iols rasa warkah untukku ada harapan ke AJL..

Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 07:24 PM From the mobile phone | Show all posts
MousemickeyU replied at 18-3-2017 07:17 PM
Syg gak klau xlaku lagu tuXx tapi Lagu anugerah tu baru je nak jinak2 kat radio tapi hot fm dah  ...

kan lagu tu best tp maybe susah nk naik sbb skrg kan byk lagu bbnu menguasai radio... era pn mcm xnk putarkan je lagu ni... patut lps obses dorg promot lagu anugerah bkn lagu lygophobia yg syok sendiri tu  : kalo anugerah pn flop x tahu la nk ckp apa..
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 07:28 PM | Show all posts
MINNIElove replied at 18-3-2017 07:04 PM
Lagu ara tu best ok wlpn lirik ulang2 melodi lagu tu sgt kuat... lgpn ara xde la nyanyi hauk mcm fin ...

lagu anugerah tue not bad..tapi kurang radio putar promo..

Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 08:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by MINNIElove at 18-3-2017 08:18 PM
masdiana-ana replied at 18-3-2017 07:28 PM
lagu anugerah tue not bad..tapi kurang radio putar promo..


Setuju sgt skrg kalo dgr radio 24/7 jam la lagu bbnu.. kalo jd ost maybe boleh naik kot
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 08:36 PM | Show all posts
MINNIElove replied at 18-3-2017 08:17 PM
Setuju sgt skrg kalo dgr radio 24/7 jam la lagu bbnu.. kalo jd ost maybe boleh naik kot

tuelah...klau akim promo anugerah dulu dari lagu hauk dia yg mengarut tue tentu anugerah naik..akim nie kadang2 try hard nk jadi muse

Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 08:42 PM From the mobile phone | Show all posts
fadz84 replied at 18-3-2017 06:38 PM
Lagu ara tu terlalu simple la tuk masuk AJL.. lirik pun serangkap je tp diulang 4,5 kali.. huhu

Suara dia powerla.. i rasa lagu tu terlalu susah nak nyanyi
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 09:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by MINNIElove at 18-3-2017 09:02 PM
masdiana-ana replied at 18-3-2017 08:36 PM
tuelah...klau akim promo anugerah dulu dari lagu hauk dia yg mengarut tue tentu anugerah naik..aki ...


kan patut promot lagu anugerah dulu, ikutkan masa lygophobia radio selalu gak pasang lagu tu sampai sakit telinga iols dgr... siap promot  lagu lygophobia dkt meletop, aim dgn final af... bkn setakat muse je heols sibuk nk jd penyanyi rock padahal x sesuai dgn vokal.. akim ni sesuai menyanyi lagu pop..
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 09:07 PM From the mobile phone | Show all posts
masdiana-ana replied at 18-3-2017 06:16 PM
eddy .. iols mcm tgk young ziana zain (ara) dan young tok tie (wany hasnita ) dua2 mcm ingatkan io ...

I setuju.. i suka dua2 lagu tu

Hopefully tahun ni.. tahun mereka berdua
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 09:15 PM | Show all posts
MINNIElove replied at 18-3-2017 09:00 PM
kan patut promot lagu anugerah dulu, ikutkan masa lygophobia radio selalu gak pasang lagu tu sam ...

knp akim tak cipta lagu mcm ala2 lagu warkah untukku ..sekali iols dengar lagu tue pun iols dah tahu ada bau2 ATM kt situ..lagu baru akim cipta untuk FD tue pun not bad tapi sayang kurang promo..

Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 09:29 PM From the mobile phone | Show all posts
masdiana-ana replied at 18-3-2017 09:15 PM
knp akim tak cipta lagu mcm ala2 lagu warkah untukku ..sekali iols dengar lagu tue pun iols dah ta ...


tulah pelik pulak dorg promot lagu anugerah... agaknye nk promot lagu2 dlm album patriot... tp mcm dh basi pulak x excited pulak... lagu fd boleh tahan lagi2 jd ost drama, tp sendu jgk sbb kurang promo...  lagu fd tu akim tulis lirik je kan?
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 09:33 PM | Show all posts
MousemickeyU replied at 18-3-2017 05:38 PM
Aku sorang je ke rasa suara ara tu mcm envensence? Xpayah la janna nick tu, die tu berlakon je la su ...

yess... exactly my thought!!
tadi meols dengar radio, back to bak lagu ara n lagu bring me to life... meols rasa inspirasi hakim buat lagu ni daripada evanescence

Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 09:35 PM | Show all posts
rasanya AJL 2018 ni tema dia BBNU .. aci kerat jari 90% artis baru

aiman tino, hakim rusli, tajul, sufian suhaimi, khai bahar, wany hasrita, ara, syamel, ernie, etc etc..
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 09:36 PM | Show all posts
dah tiba masanya AJL buat konsep ala2 Eurovision
Mindset utk hantar juara AJL ke pentas international sebab katanya Asiavision akan kick off in 2018
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 09:37 PM | Show all posts
MINNIElove replied at 18-3-2017 09:29 PM
tulah pelik pulak dorg promot lagu anugerah... agaknye nk promot lagu2 dlm album patriot... tp m ...

sheols nie mesti fans akim kan..semua tahu pasal akim..iols minat juga akim tapi masa zaman dia jadi  jason mraz lah..lagu beginilah cinta..tapi lepas dia jadi muse malaysia..iols kureng skit..
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 09:44 PM From the mobile phone | Show all posts
masdiana-ana replied at 18-3-2017 09:37 PM
sheols nie mesti fans akim kan..semua tahu pasal akim..iols minat juga akim tapi masa zaman d ...

iols follow akim dr af7 tau   dulu2 sore heols boleh tahan... cume sejak dgn akim majistret iols rasa akim makin poyo  
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 09:52 PM | Show all posts
eddysheddy replied at 18-3-2017 08:42 PM
Suara dia powerla.. i rasa lagu tu terlalu susah nak nyanyi

yup lagu nie  susah walaupun lirik pendek..lagu ni memang uji vokal..sebab perulangan high note..boleh pancit klau tak cukup nafas..masa sebelum final AF tue byk risau ara nie lupa lirik tapi iols tak iols lg risau dia nyanyi akan hauk..ternyata telahah iols betul dia nyanyi hauk kt final.. tapi sekarang macam senang jer tgk dia tarik lagu nie..semertara iols karok lagu nie pun nak semput ..jadi sapa kata lagu nie senang try nyanyi tgk boleh bwa ke tak..
lagu nie sebenarnya agak bosan pasal ada ulang lirik..tapi  lenggok tone vokal dia dlm lagu nie mencantikkan lagu nie..jadi dengar byk kali pun x bosan..

Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by MousemickeyU at 18-3-2017 10:23 PM
MINNIElove replied at 18-3-2017 09:00 PM
kan patut promot lagu anugerah dulu, ikutkan masa lygophobia radio selalu gak pasang lagu tu sam ...


Yes.. aku tak tahu kenapa rasa menyampah cara nyanyian akim sekarang ni.. nampak nak jadi rock macam azlan tu padahal suara dia sesuai lagu macam potret mewangi... meols ni pun jumpa akim dia xpoyo pun..ingat dia da poyo sejak dg mahistret... cuma aku menyampah cara nyanyian rock xjadi tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 10:22 PM From the mobile phone | Show all posts
beta_carotene replied at 18-3-2017 09:33 PM
yess... exactly my thought!!
tadi meols dengar radio, back to bak lagu ara n lagu bring me to lif ...

Boleh jadi jugak lagu warkah untukku di inspirasi dari envensence dan meols xphm nape ramai cakap suara macam adira..suara adira tu lagi nyaring..
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 10:25 PM | Show all posts
MousemickeyU replied at 18-3-2017 10:12 PM
Yes.. aku tak tahu kenapa rasa menyampah cara nyanyian akim sekarang ni.. nampak nak jadi rock m ...

hauk sangat akim nyanyi rock mcm dia nyanyi lagu wings peronda jaket biru..mcm rockers jadian tapi..lagu ciptaan akim kumpulan cherpen band tue kali ini pun sedap..tapi x naik sangat mcm warkah walaupun masuk top 10 carta..tapi guitaris cherpen shahir femes mana2 pusat karok ada jer muka dia kt MV karok lagu warkah..
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
MousemickeyU replied at 18-3-2017 10:12 PM
Yes.. aku tak tahu kenapa rasa menyampah cara nyanyian akim sekarang ni.. nampak nak jadi rock m ...

kan kalo tgk lagu lygophobia mmg ala2 nk jd mcm azlan... sakit telinga dgr org menyanyi terjerit... haritu masa mentor lan pn sore pn hancur... lagi satu akim ni knp menyanyi pn ala2 menari    
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
masdiana-ana replied at 18-3-2017 10:25 PM
hauk sangat akim nyanyi rock mcm dia nyanyi lagu wings peronda jaket biru..mcm rockers jadian ...

Ramai dah hencap heols kat twitter kat ig nyanyi rock hauk semua..lagu Lygophobia ya ampunnn lagu apa lah teruk benor dia cipta...tak faham lirik pe yang akim sebut..padan muka tenggelam lagu tu siapa suruh buat lagu syok sendiri..lagu cherpen akim tulis lirik je....yes gitaris nama syahir tu cute  
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.049359s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list