Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
63389
View
2568
Reply

Edisi Gosip2 mjelang AJL32: 11 Feb 2018~SF3 MM32 12Nov (Ahad 10mlm)-~ #2000 update top30 lagu yg layak ke SF ; #2011 senarai psmbhn ikut minggu; Azmi CB-Sejati winner 1st week ; Dyg winner 2nd week

[Copy link]

Author: qqOfficial       Show all posts   Read mode

Post time 20-3-2017 10:14 PM | Show all posts
masdiana-ana replied at 18-3-2017 06:28 PM
apasal view lagu mv indah semua untuk cinta tue sendu..susah sangat nak naik view..view mv nabila  ...

itulah   sedih sgt...g la undi kt muzik2 tu..tgh dicalonkan tu uolsss
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 10:15 PM | Show all posts
fadz84 replied at 18-3-2017 06:38 PM
Lagu ara tu terlalu simple la tuk masuk AJL.. lirik pun serangkap je tp diulang 4,5 kali.. huhu

no no no..tp komposer die ada influence dlm ajl ok..itu pn faktor penting...kekuatan vokal pn main peranan utk ke final kata azmeer oku
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 10:17 PM | Show all posts
MINNIElove replied at 18-3-2017 07:04 PM
Lagu ara tu best ok wlpn lirik ulang2 melodi lagu tu sgt kuat... lgpn ara xde la nyanyi hauk mcm fin ...

kan,.syukur lagu anugerah tu maha sendu sebab byk sgt lagu fofular kini..nak lawan haqiem rusli dan tajul tu...sedangkan eman tino pun tergelincir keluar top 10 carta era...matilanak..mujur kak pian masuk top 10
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 10:24 PM | Show all posts
masdiana-ana replied at 19-3-2017 08:12 AM
Jauh beza nk bandingkan aj dan Stacy .Stacy menari pun dia menyanyi tak hauk..dan lagu2 Amy di masa  ...

sori ye..aku ni peminat kak amy mastura..tp konpem itu satu fitnah bile anda menyatakan amy mastura punya vokal yg bagus...vokal die sehaus AJ..mau bukti?..sila tonton ajl masa bintang hati menang tu which is so politic
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 10:26 PM | Show all posts
fadz84 replied at 18-3-2017 07:23 PM
Awal lgi nk predict.. ni baru bln 3, dlm masa 6,7 bln ni maybe ada lagu2 baru yg meletop..

kan..kebiasaanya juara lagu ni lagu yg keluar bulan 5 6 7 camtu..kita nantikan...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 11:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Hey..Nazimah rogayah bongsu dally ada single baharu yach ... tajuk Kerana Cinta. Meols stalk jah IG Ezra Kong
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 11:26 PM | Show all posts
katibism replied at 20-3-2017 11:24 PM
Hey..Nazimah rogayah bongsu dally ada single baharu yach ... tajuk Kerana Cinta. Meols stalk jah IG  ...

sheols dulu pun ada rakam satu lagu super hauk khuens...langit menangis ke hapa tajuknya
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 11:28 PM From the mobile phone | Show all posts
putehkundor replied at 20-3-2017 11:26 PM
sheols dulu pun ada rakam satu lagu super hauk khuens...langit menangis ke hapa tajuknya

Mana forumer SM...sayang mulut yg jadi punca... pecahnya lubang sheols... duet Hati Kama...once upon a time.

Tokpitput @sepitsiput lah pubca segala-galanya nih...  
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 12:57 AM From the mobile phone | Show all posts
katibism replied at 20-3-2017 11:24 PM
Hey..Nazimah rogayah bongsu dally ada single baharu yach ... tajuk Kerana Cinta. Meols stalk jah IG  ...

Dah lama tahu sis...motif semua perlakon nk jadi penyanyi..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2017 03:17 AM | Show all posts
Edited by qqOfficial at 21-3-2017 03:21 AM

Ara Johari mengungguli carta mm32 hari ni....waaa giteww...pasti amir syazwan and the geng jelesss giler2 ngan ara Jo yg semakin hari semakin diterima oleh segenap radio radio malaya......asteruk pasti lega kerna kali ni bintangAF terlatest diterima oleh chanel lain...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2017 03:20 AM | Show all posts
Hotfm pun dah start main lagu sufi rashid..- aku sanggup..makanyaaa.....
Adakahhh sufi bakalan mencabar vokal terbaik kalo lagu tu layak ke AJL...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2017 03:22 AM | Show all posts
Oh ye ....Isa khan (batch Ara Jo) pun dah /bakal berlakon drama2 yg akan disiarkan di tV3....manakala Afi RTM suka ambik sheols wat show gomen.....
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 03:29 AM | Show all posts
iols baru sempat tgk kt tonton..apasal hari nie iols tak tahu ada indah dgn ara jadi gueat artis..best duet ara- indah untuk lagu fantasia bulan madu..
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 03:35 AM | Show all posts
iols rasa second song ara dia mintak lagu hang nadim /zimi juga bila lagu warkah semakin popular ..baru tgk interview ara kt mm..
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 07:37 AM From the mobile phone | Show all posts
masdiana-ana replied at 21-3-2017 03:35 AM
iols rasa second song ara dia mintak lagu hang nadim /zimi juga bila lagu warkah semakin popular ..b ...


Yeke? Haritu bukan main lagi nak minta dj fuzz lagu..elok gak dia minta dari hang nadim lagi..klau dj fuzz lagu sepesen amira othman tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 07:59 AM From the mobile phone | Show all posts
MousemickeyU replied at 21-3-2017 07:37 AM
Yeke? Haritu bukan main lagi nak minta dj fuzz lagu..elok gak dia minta dari hang nadim lagi..kl ...


Ye tgk kt mm..
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 08:08 AM From the mobile phone | Show all posts
Iols rasa best plk sherry al hadad jadi host jemputan mm ...mohon ganti amira dgn sherry..
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 08:35 AM | Show all posts
MousemickeyU replied at 21-3-2017 07:37 AM
Yeke? Haritu bukan main lagi nak minta dj fuzz lagu..elok gak dia minta dari hang nadim lagi..kl ...

ingatkan lagu jaga2 tu hael yg cipta.bukan rupanya ke
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 08:38 AM From the mobile phone | Show all posts
AppropriateNick replied at 21-3-2017 08:35 AM
ingatkan lagu jaga2 tu hael yg cipta.bukan rupanya ke

Bukan hael yg cipta lagu tu..jaga2 faizul ke atau dj fuzz memasing rentak sama je
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 08:49 AM | Show all posts
MousemickeyU replied at 21-3-2017 08:38 AM
Bukan hael yg cipta lagu tu..jaga2 faizul ke atau dj fuzz memasing rentak sama je

oh.sori..faizul...silap info...hael ckp dlm radio die buat lagu tu ke hati-hati la kot...

nampaknya indah menten no 11...ada harapan ke semi final..tak sangka shuhada no 20..selamat tinggal shuhada
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 11:46 AM | Show all posts
Edited by masdiana-ana at 21-3-2017 11:56 AM
MousemickeyU replied at 21-3-2017 07:37 AM
Yeke? Haritu bukan main lagi nak minta dj fuzz lagu..elok gak dia minta dari hang nadim lagi..kl ...

ara dia baca pendapat fans2 dia kt IG dan youtube kot..ada haritue iols tertengok dia reply komen kt youtube.tapi tak ingat video yg mana..byk fans kata dia sesuai dgn lagu2 ciptaan mentor dia..so buat apa cari komposer lain yg dah tentu tak tahu lagu yg sesuai dgn suara dia dan genre muzik yg dia bawa..ara pun ada cakap kt mm akim dan zimi tahu lagu2  genre muzik agu dan lagu yg sesuai dgn suara dia..klau ATM digelar muse malaysia..maybe ara boleh jadi amy lee .

iols rasa ara nie betul2 serius nk masuk industri...siap buat cover song video ok..lepas tue try belajar main gitar dan cuba compose lagu dgn kwn2 dia yg dlemmed tue tak adalah dia duduk diam jer ..dia pun boleh terima teguran.. PR dia pun iols suka pasal sempoi jer dia jawab soalan kt mana2 program tak adalah teragak2 mcm sesetengah artis baru..

ada lg program dia kt tv yg tak disiarkan lg mcm unplugged ria musim baru nie..yg dia nyanyi lagu samar bayangan..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-3-2017 11:05 AM | Show all posts
Juara minggu ke-9 MM32 :

Warkah untukku - Ara Johari


Pencalonan Baru
:

Rempuh - Black & Tomok

Sudahlah Sayang - Azam Smile

Sekian..Terima Kasih - Azharina
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 05:09 PM | Show all posts
qqOfficial replied at 21-3-2017 03:20 AM
Hotfm pun dah start main lagu sufi rashid..- aku sanggup..makanyaaa.....
Adakahhh sufi bakalan menc ...

Ahh... ade pun yg acknowledge.. Lagu tu sedap!Dpt gak main kat hotfm. klau harapkan astro or era lmbt la penerimaan. Nmpk sgt dianak tirikan.
Tapi klau komposer atau penulis liriknye si Sufi, takle la masuk ajl kan? Psl heols bukan melesian.

Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 05:25 PM | Show all posts
iols vote Cik Ara + abe sufi
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 22-3-2017 06:30 PM | Show all posts
deebiz14 replied at 22-3-2017 05:09 PM
Ahh... ade pun yg acknowledge.. Lagu tu sedap!Dpt gak main kat hotfm. klau harapkan astro or era l ...

aku sanggup sufi ciptaan herdik abdul halim....leh je layak at least ke semis.....tgk macam mana rezeki lagu ni...nnti bila dah masuk carta
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048173s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list