Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
6571
View
102
Reply

Macam mana nak check status perkahwinan?

[Copy link]

Author: xephyra       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-3-2017 01:46 PM | Show all posts |Read mode
Aku tak tahu nak post kat mana? belasah je la kat sini

Aku cuma nak tolong je kawan aku ni..ye la..perempuan umur dah 30 lebih. banyak kali dikecewakan..sampai bf sekarang ni pun dia tak percaya sangat. Dia tanya aku..macam mana nak check status orang tu..dah kawin ke belum? Boleh ke nak check melalui IC. boleh bagi web dia tak? atau nak kena contact pejabat agama ke? Bf dia in orang johor

Aku kesian dengan dia. ye la..umur2 dah 30 camni..payah nak jumpa yang single. tup tup tau..laki orang. bila kita tanya..konfem2 la cakap single. Nak2 style orang sekarang ni PJJ. ramai kawan aku macam ni. isteri kat kl..laki kat perak. tu dia risau..tah2 nampak je bf dia single..duduk rumah bujang kat kl..tapi rupa2nya bini kat johor..mana tau kan?

Please..aku pun buntu..google2..tak jumpa jawapan
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 01:56 PM | Show all posts
ni masalah tt ke masalah kawna tt?

sori x reti nk jawab.. kenapa tak tanyakan je kat kawn2 sekeliling, myb diorg tahu n boleh bantu.
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 02:05 PM | Show all posts
hr tu bff iols csi pasal pmpn yg skandal ngn laki dia..tau2 mmg still bini org..tp iols tny cane dia cek..dia kata ada informer

nk korek lg dia x nk ckp..cuma dia tau pmpn tu masih isteri org tp laki dia xtau yg dia skandal ngn bini org
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 02:13 PM | Show all posts
Edited by myakayina at 16-3-2017 02:14 PM

setakat ni hanya JPN yg boleh buat semakan status perkahwinan..tu pun prosedurnya punyalah leceh..nak ber borang bagai siap ada kena bayaran...pejabat agama pun boleh kot..kena ada IC dia la..
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 02:19 PM | Show all posts
pejabat agama kena tengok kt mana dia nikah tak silap kaka.. contoh nikah kt siam kt malaysia tak de maklumat
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 02:30 PM | Show all posts
skrg smua online..tp sesaja nk check mmng tkleh la melainkan ckup dokumen.

status cerai or kawen skrg dh dionlinekan. nk tgk lelaki tu kawen ke tak..mlm2 dia tkleh jawab wsap
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2017 02:30 PM | Show all posts
chinta89 replied at 16-3-2017 01:56 PM
ni masalah tt ke masalah kawna tt?

sori x reti nk jawab.. kenapa tak tanyakan je kat kawn2 sekeli ...

kawan. bf dia bukan 1 ofis kitorang pun.

tah..tak kan nak tanya kawan dia? kawan aku ni jenis tak banyak tanya. aku dah sruh dah..tapi dia segan. bf dia ni polis.
tak kan aku pulak menyebuk gi balai tanya kawan2 dia. gila ke ape??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2017 02:33 PM | Show all posts
rospinki replied at 16-3-2017 02:30 PM
skrg smua online..tp sesaja nk check mmng tkleh la melainkan ckup dokumen.

status cerai or kawen ...

IC dah dapat dah. tu la dia..nak check online tu kat mana? jenuh dah aku google2. aku yg terer menggoogle ni pun tak jumpe2
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
xephyra replied at 16-3-2017 02:33 PM
IC dah dapat dah. tu la dia..nak check online tu kat mana? jenuh dah aku google2. aku yg terer men ...

Sis aku pun jenuh mengogle cari info pasal ni hari tu.. tp x jmpa..sbb asben bgtau adiknya diam2 dah pasang 1 cawangan lg..yg ada ni pun manjang itu ini serba serbi x cukup kjap2 kol nk meminjam..tup2 dngar dah pasang yg lain..angin pulak aku ..kalau mampu x apalah org x heran pun sbb x susahkan sesapa..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2017 02:50 PM | Show all posts
kuzaime replied at 16-3-2017 02:43 PM
Sis aku pun jenuh mengogle cari info pasal ni hari tu..  tp x jmpa..sbb asben bgtau adiknya d ...

nak kena cari orang dalam kot..baru senang. haha
kalo takat nak tau alamat ke..ic ke..bleh je tau kalo dapat no plat kete. tapi status tu takde la. payah btul nak cari
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 02:58 PM | Show all posts
xephyra replied at 16-3-2017 02:50 PM
nak kena cari orang dalam kot..baru senang. haha
kalo takat nak tau alamat ke..ic ke..bleh je tau ...

kalo cek status br1m ke xleh?hahaha aku pun xtau cmne sbb xde br1m
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 03:02 PM | Show all posts
ko bg no ic jantan ni ke aku, meh aku nk suruh abang aku tlg check kt JPN ke Pejabat Agama ke
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 03:12 PM | Show all posts
Dah takut sgt upah p.i la..aku tgk rncgn oberc byk buat hal2 gini..dlm mesia xtau la ...must invest sikit maaa
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 03:20 PM | Show all posts
kalau tgk dr gaya je mmg xleh tau eh da kawen ke belom. aku main agak je la ni. xpon ko bersekongkol la dgn kwn kau polow laki tu, csi die.
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Malu ada kwn kt jpn.. boleh check kt jpn...huhu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2017 03:33 PM | Show all posts
abangadek replied at 16-3-2017 03:02 PM
ko bg no ic jantan ni ke aku, meh aku nk suruh abang aku tlg check kt JPN ke Pejabat Agama ke

ko boleh tolong eh?? betul ni??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2017 03:38 PM | Show all posts
netto_ replied at 16-3-2017 03:20 PM
kalau tgk dr gaya je mmg xleh tau eh da kawen ke belom. aku main agak je la ni. xpon ko bersekongkol ...

sekarang ni macam2. laki dah berbini banyak pun nampak macam single. ni yang aku selalu peratikan la..laki dah kawin ada cincin. aku tak pernah nampak pula dia pakai cincin..single la kot. tapi kalau fizikal..macam orang dah kawin pun ada. haha.
tapi kalau tengok gaya dia layan member aku ni macam noob2..maksud aku..tak reti nak pujuk..tak reti nak mengayat..aku rasa macam single. hmm..pernah je kawan si laki tu..hantar laki tu jumpe kawan aku ni..kalo dah kawin..mesti nak sorok2 dari kawan dia kan?
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 03:40 PM | Show all posts
xephyra replied at 16-3-2017 03:38 PM
sekarang ni macam2. laki dah berbini banyak pun nampak macam single. ni yang aku selalu peratikan  ...

check PM sis
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 04:19 PM | Show all posts
xephyra replied at 16-3-2017 03:33 PM
ko boleh tolong eh?? betul ni??

aku cube dulu, aritu abg aku bawak balik device untuk cek saman tu, aku xtau apeke nama benda tu.. dia check saman ank sedare.. dia cakap device tu link dgn semua jabatan kerajaan, aku nmpak la segala JPN, Imigresen, JPJ suma tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 04:41 PM | Show all posts
try csi fb lelaki tu, korg pmpn kan pndai siasat2 ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2017 04:43 PM | Show all posts
-electrifying- replied at 16-3-2017 04:41 PM
try csi fb lelaki tu, korg pmpn kan pndai siasat2 ni

dah cari. takde info..dia private semua. laki tu pun cakap kat kawan aku dia dah lama tak buka fb
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 04:48 PM | Show all posts
xephyra replied at 16-3-2017 04:43 PM
dah cari. takde info..dia private semua. laki tu pun cakap kat kawan aku dia dah lama tak buka fb
...

harusla korg csi fb dlu kan... hehe
polis dan askar ni la pling ssah nk taw dorg dh bkawen ke x,
jgn buat main dgn dorg, bkn nk bg "ekspresi" negatif, tp ade pengalaman dgn kwn2 yg lain
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2017 04:56 PM | Show all posts
-electrifying- replied at 16-3-2017 04:48 PM
harusla korg csi fb dlu kan... hehe
polis dan askar ni la pling ssah nk taw dorg dh bkawen ke x,
...

apa maksud "tp ade pengalaman dgn kwn2 yg lain"


seram la pulak...

Ya Allah..selamatkan la kawan aku..
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 05:11 PM | Show all posts
xephyra replied at 16-3-2017 02:33 PM
IC dah dapat dah. tu la dia..nak check online tu kat mana? jenuh dah aku google2. aku yg terer men ...

tak pasal2 aku pun terlibat mencari info
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 16-3-2017 05:20 PM | Show all posts
aciklola replied at 16-3-2017 05:11 PM
tak pasal2 aku pun terlibat mencari info

aku ni ha tak memasal terlibat. member aku ni meroyan..akhir2 ni laki dia lain macam. sekarang tak boleh nak contact. call masuk voice mail. whatsapp dah macam kena block - profile pic xde..mesej pun 1 tick je..dah 2 3 hari camni. kawan aku ni baru je kenalkan si laki kat mak dia..tak kan dah kena tinggal. matilanakkkk
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.074187s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list