Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
4477
View
90
Reply

Macam mana nak check status perkahwinan?

[Copy link]

Author: xephyra       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 18-3-2017 06:48 PM From the mobile phone | Show all posts
donashikun replied at 18-3-2017 02:14 PM
klu polis ati2 laa..dh byk kli dh kena. kena push la tnya mcm2..

Ape yang nak kena tanya tu??
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 07:46 PM | Show all posts
xephyra replied at 18-3-2017 10:46 AM
Betul..lebih kurang kes macam ni gak la..kawan aku yg lain penah kena. Tup2 kawin dengan orang lai ...

kadang2 family takut dengan anak laki tue yang 'sukarela' menipu.kawan saya pun kena tipu.jumpa family lelaki,mak mertuanya kata anak lelakinya dah bercerai,rupanya tak bercerai pun.bermadulah kawan tue.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 08:02 PM | Show all posts
xephyra replied at 16-3-2017 03:38 PM
sekarang ni macam2. laki dah berbini banyak pun nampak macam single. ni yang aku selalu peratikan  ...

kalau geng sekepala, takdenya nak sorok.  Adik ipar aku nikah adik aku diiringi kawan-kawan rapat je, keluarga pun tak tau.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-3-2017 12:12 AM | Show all posts
aurorae replied at 18-3-2017 08:02 PM
kalau geng sekepala, takdenya nak sorok.  Adik ipar aku nikah adik aku diiringi kawan-kawan rapat  ...

tah la..taktau. macam2 perangai. susah nak cari yg betul2 baik dan jujur sekarang. harap laki ni betul2 jujur la dengan kawan aku
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 01:03 AM | Show all posts
xephyra replied at 16-3-2017 05:31 PM
apsal nak block plak? elok je diorang sebelum ni. dan2 lepas kenalkan kat mak..terus tinggal? kesi ...

Laki tu sebenarnya nak ni.

Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 01:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Zmn skg nk kawin pn was2 kn smpi tahap csi psgn tu bujang ke idak... ni smua salah siapa...? manusia skg manyak menipu.. tmbh2 lg skg ni ibu2, bapa2 semua yg umo 30-40 masih hot cm anak dara/teruna
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 09:12 AM | Show all posts
Ur friend da block uols eh.. last bet is to tell the situation tu her siblings. Let them handle. U have done ur best. So now its up to her to listen and weigh the matter herself. She is a grown ass woman. If she has done the worst thing i.e marrying laki org tu and end up in dispair, serahkan aja SOP mintak cerai.

People do stupid thing when they are in love. They dont reason in logic. So let her be.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-3-2017 10:28 AM | Show all posts
nuryakmal replied at 19-3-2017 09:12 AM
Ur friend da block uols eh.. last bet is to tell the situation tu her siblings. Let them handle. U h ...

tak block..mungkin masalah watsap kot. text yang kawan aku send tu si laki dah receive dan boleh baca. si laki dah call pun kawan aku tu jumaat lepas dan explain. siap bagi gambar bukti lagi

haihhh..payah la laki zaman sekarang
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-3-2017 10:30 AM | Show all posts
mujer_in_espejo replied at 19-3-2017 01:48 AM
Zmn skg nk kawin pn was2 kn  smpi tahap csi psgn tu bujang ke idak... ni smua salah siapa...? :mad ...

tu la tak kisah la laki ke perempuan..ramai je menipu. pompuan takut nak kawin dengan laki sebab takut si laki tipu status. laki pula takut nak kawin dengan pompuan sebab rata2 pihak pompuan la ni letak hantaran tinggi2

mereput la korang berdua..
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 01:57 PM | Show all posts
so apa resultnya...x pm ke forumer yg mntk ic laki tu.....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-3-2017 04:47 PM From the mobile phone | Show all posts
nuerulcayang replied at 19-3-2017 01:57 PM
so apa resultnya...x pm ke forumer yg mntk ic laki tu.....

Sabar ye. Dah pm. Tengah tnggu jawapan. Harini ahad. Tunggu la waktu bekerja
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 06:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Bahaye skang ni.. lelaki dh kawen pn nmpk mcm xkawen sbb duduk jauh.. aku dh 2kali kne mcm ni..slh sorg tu polis lh.. mmg xnmpk mcm dh kawen, nk kuar anytime blh, nk wassap salu pn xde mslh..skali bile selidik betul2 bru tau suami org.. deme2 yg dh kawen ni kt media sosial pn xnmpk mcm dh kawen..klu perempuan yg pjj ni ank dgn deme, so xde lh nmpk bujang..lelaki blik hujung minggu je,tu yg feeling bujang salu..serik dh skang ni.. bile berkwn pn jd mcm kwn tt lh, asyik was2 je..nk knalkn kt mak pn fikir seribu kali dulu..
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
princessjay replied at 19-3-2017 06:29 PM
Bahaye skang ni.. lelaki dh kawen pn nmpk mcm xkawen sbb duduk jauh.. aku dh 2kali kne mcm ni..slh s ...

Jgn kata laki. Leni pompuan pun susah nak tau dah kawen ke blom. Kawan aku rajin hang out dgn geng2 single. Rutin harian dia pun mmg mcm pompuan single je (kawan aku kaki upload segala mala aktiviti dlm fb). Penah tanya kenapa xbwk akak sekali kawan aku ni ckp nnt tak bebas bnyk pulak cost nk kena kuar  
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 08:52 PM From the mobile phone | Show all posts
suka2 replied at 19-3-2017 07:08 PM
Jgn kata laki. Leni pompuan pun susah nak tau dah kawen ke blom. Kawan aku rajin hang out dgn geng ...

Yela..perempuan pn ade yg mcm ni tp aku rase lelaki lbh susah nk detect kawen or x..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-3-2017 10:16 PM From the mobile phone | Show all posts
princessjay replied at 19-3-2017 06:29 PM
Bahaye skang ni.. lelaki dh kawen pn nmpk mcm xkawen sbb duduk jauh.. aku dh 2kali kne mcm ni..slh s ...

Halamakk..polis la pulak  . Aku lak yang risau. Ye la..kalau pjj..laki duduk rumah bujang. So nampak macam tak kawin lagi la. Padahal bini kat kampung. Dia ni akhir bulan 2 kawan aku cakap dia kursus kat johor. Awal bulan ni pun kata kursus lagi kat johor. La ni mc pula balik kampung kat johor. Jangan2 dok ulang alik jumpa bini. Setakat amik pic kaki berbalut..sape2 pun boleh buat
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 10:30 AM | Show all posts
Kasihan perempuan zaman sekarang.. Susah mencari jodoh yang ikhlas...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 10:58 AM | Show all posts
xephyra replied at 19-3-2017 10:16 PM
Halamakk..polis la pulak  . Aku lak yang risau. Ye la..kalau pjj..laki duduk rumah bujang. S ...

teringat cerita abang jamil dalam madu 3
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 11:07 AM | Show all posts
suka2 replied at 19-3-2017 07:08 PM
Jgn kata laki. Leni pompuan pun susah nak tau dah kawen ke blom. Kawan aku rajin hang out dgn geng ...

perempuan kalau badan sekeping & takde buncit mmg susah nak detect. akak pun susah nak cam kecuali tengok tangan aje.
kalau perempuan tu badan gemuk & buncit, akak anggap ppuan tu dah kawen aje. senang.

lelaki susah detect lebih2 lagi kalau masih slim & nampak muda.
boleh detect dari pengalaman berborak aje2. laki orang mmg pandai berborak. itu aje.
orang bujang boleh berborak sakan, susah nak jumpa. (dari hidup realiti la)



Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 11:10 AM | Show all posts
xephyra replied at 19-3-2017 10:16 PM
Halamakk..polis la pulak  . Aku lak yang risau. Ye la..kalau pjj..laki duduk rumah bujang. S ...

polis byk buncit. takyah risau nak cam dah kawen ke belum.
kalau askar ye..kena risau sbb majoriti akan PJJ dgn bini pastu badan masih slim. askar selalu ada check BMI. BMI tak boleh lebih.
kekadang derang sepakat oo.tak cakap apa2 even dlm FB. FB tu, dia add ramai perempuan & kawan2 dia. kawan2 dia pun diam aje kalau ada kawan perempuan ajak dating terang2 kat post dia. (fb misti la tak fren dgn bini. gilo ke apo fren dgn bini)

Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 11:35 AM | Show all posts
xephyra replied at 19-3-2017 10:16 PM
Halamakk..polis la pulak  . Aku lak yang risau. Ye la..kalau pjj..laki duduk rumah bujang. S ...

kursus kat johor yer???
sebijik kawan aku kelentong aku nak gi dating kat johor
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 12:34 PM | Show all posts
cara mudah nak check....
dapatkan call opis.....
telefon opis.....menyamar .... saya siti dari bank rakyat....cawangan xxxxxx ingin buat semakan pegawai ini. pegawai ini  telah memohon pinjaman xxxxx. saya memohon untuk buat semakan  pegawai ini..1. adakah pegawai...ini bertugas disini.......2. status pegawai ini dah berkahwin ke....
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 01:20 PM | Show all posts
dah balasss kay
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-3-2017 02:14 PM | Show all posts
thank you. dah dapat jawapan..still single lagi. harap dia betul2 jujur. payah jumpa orang jujur
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 02:59 PM | Show all posts
xephyra replied at 20-3-2017 02:14 PM
thank you. dah dapat jawapan..still single lagi. harap dia betul2 jujur. payah jumpa orang jujur

lega la kawan ko TT..apalagi dah boleh nikah dah...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-3-2017 03:09 PM | Show all posts
myakayina replied at 20-3-2017 02:59 PM
lega la kawan ko TT..apalagi dah boleh nikah dah...

kan..aku pun lega. selesai sudah tugas. benang dah boleh close dah. harap diorg bahagia la till jannah
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058234s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list