Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
1686
View
27
Reply

Surat Penuh Kod Rahsia, Cara Romantik Lelaki Ini Lamar Kekasih

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 16-3-2017 05:10 PM | Show all posts |Read mode
Kaum Adam pasti mengakui yang bukan senang bagi seorang lelaki itu untuk meluahkan perasaan kepada seorang wanita.


Kadang-kadang ia memerlukan usaha yang berterusan dan memakan masa bertahun-tahun seperti yang dilakukan oleh seorang lelaki bernama Timothy ini.


Lelaki ini telah mula menulis surat dan mengutuskan surat kepada kekasihnya, Candice sejak mula berpacaran pada tahun 2013.


Apa yang Candice tidak sedar adalah setiap surat yang diberi Timothy sebenarnya mempunyai mesej rahsia di sebaliknya.


Foto: Daily Mail Australia


Rupa-rupanya huruf pertama dalam setiap surat itulah mesej rahsia kerana apabila dihimpunkan bersama, ia tertulis "Will You Marry Me".


Mereka akhirnya berkahwin selepas tiga tahun menyulam cinta. Tengok sahaja gambar-gambar di bawah, manis betul pasangan ini.





Foto: Daily Mail Australia





Alahai, romantik sungguh cara yang digunakan untuk melamar orang kesayangannya ni kan?


Mungkin boleh dijadikan inspirasi kepada jejaka di luar sana yang sedang tercari-cari cara untuk melamar kekasih hati. -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 05:13 PM | Show all posts
Fuhh.. Rasa syahdu tengok kod rahsia itu...
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 05:38 PM | Show all posts
so suittt awww
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 05:39 PM | Show all posts
urm pernah buat dulu, tp surat sampai kt mak ayah dia.. sadaqallah..
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 05:52 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 16-3-2017 05:39 PM
urm pernah buat dulu, tp surat sampai kt mak ayah dia.. sadaqallah..

hahaha lucunya
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 06:17 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 16-3-2017 05:39 PM
urm pernah buat dulu, tp surat sampai kt mak ayah dia.. sadaqallah..

kau buat cemana?
bukan simply2 org lain boleh tau kecuali la si dia.. tu pun lepas kena bagi hint satu per satu kan..

kalo mudah sgt kena dekod tak romantiks la kanz......
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 06:42 PM | Show all posts
idak le laki sis tu kreatif cam mamat ni kan? nape sis tak bertemu dgn jejaka yg penuh misteri bagai kod2 rahsia ni. hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 07:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Laki iolsss nak tulih bday kad pun cam pakai dakwat emas.....happy bday baby....gittewwwww.......x penah isi form sejak kawin....sanggup hangkut iolsss....haraaaaammmmmm nak wat sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 08:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantiknya tulisan lelaki tu.. Iols jeles dgn org yg tulisan cantik..
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 09:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Fuuhh!!tebal surat cinta tu...bole buat novel...
Semoga berbahagia
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Romantiknya lahai
Reply

Use magic Report

Post time 16-3-2017 11:40 PM | Show all posts
cisssssssssss      sgtttttttttttttt
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 10:24 AM | Show all posts
Kira2 ada 14 pucuk surat lah... klu sebulan sepucuk surat means dlm setahun gak lelaki ni tahan memendam rasa...
fuhhh
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 11:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Kagum sbb lelaki ni gigih karang surat panjang2 dgn tulisan tangan di zaman org duk pakai social media je utk communicate mahupun luah perasaan.
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 12:05 PM | Show all posts
Kreatif juga caranya tu tapi nasib semuanya lengkap tak da selai pun yang hilang
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 12:07 PM | Show all posts
kreatif nya dia
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 01:48 PM | Show all posts
sweet giler! aiseh!
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 11:41 PM | Show all posts
wow , sweet , smart and intelligent.

Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 02:15 AM | Show all posts
Guna morse code jah senang.

Btw, cantiknya tulisan pada surat tu. Tulisan berangkai tu sangat cantik dan kemas.

Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 12:02 AM | Show all posts
Kemain lama dia berkod rahsia dgn makwe
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 10:51 PM From the mobile phone | Show all posts
This is really sweet.. kreatif & sgt romantik.. I prefer love letter dr sms or wassap.. bile bertulis perasaan tu lbh feel, mcm blik ke zmn dulu2..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 04:27 PM | Show all posts
kalo xperasan camna?
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Awh, so sweet
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 11:45 AM | Show all posts
romantik gila..untung pompuan tuuu..
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 04:11 PM | Show all posts
sooo sweet....
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.075841s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list