Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
11377
View
231
Reply

Edisi seram malam keliwon: Kisah di office ku

[Copy link]

Author: d_dalia       Show all posts   Read mode

Post time 17-3-2017 09:56 AM | Show all posts
Kemon TT ... berdebar mak baca ,,,
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-3-2017 10:33 AM | Show all posts
ikinbest replied at 17-3-2017 01:56 AM
Kemon TT ... berdebar mak baca ,,,

baru check in u...
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 11:27 AM | Show all posts

uuu... mode pekerja cemerlang is on  
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 11:48 AM | Show all posts
semekom.. check in rumah ni..
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 12:02 PM | Show all posts
check in...bahan dikala bosan
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
We want more
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-3-2017 12:37 PM | Show all posts
Edited by d_dalia at 18-3-2017 11:16 AM

Sambungan..

Kejadian ke5..berlaku tahun lepas..nak dijadikan citer kat office ni ada sorang male officer yg mmg hijab terbuka jugak..dia ni mmg gifted lah jugak..bleh nampak makhluk2 lain ni..nak kata ada pendamping tu tak pasti lah, tp mmg dia cerita dia ada pendamping..then masa tu kitorang sembang pasal dia, tmasuk lah mengumpat psl dia..tapi bergurau2 lah, sampai tergelak-gelakkan dia..

then masa turun tangga, iols dan sorang lagi kawan masih lagi tergelakkan dia..tiba2 masa anak tangga yg 3 terakhir tu, tiba2 iols rasa kena tolak dan terus tergolek jatuh..dan kawan iols pun sama tergolek jatuh..berdebuk berdua jatuh..then kitorang jerit kuat2.. dan slow2 bangun terus cabut..

nak dijadikan citer, rupanya ada few staffs yg turun sebelum kitorang ni citer yg diorang tak dgr langsung suara kitorang jerit2..even masa kitorang tergelak-gelak pun diorang tak dengar..sampaikan diorang tertanya tanya, eh mana pegi budak 2 orang ni..senyap je tak turun2..diorang rasa jauh sgt kitorang nak turun dari tingkat 2 tu..diorang rasa lama sgt tunggu kitorang kt bawah..hmmm....siapa pulak yg tolak kitorang tu???

Then bila kitorang tnya officer tu, dia sengih2 je..then kitorang ckp jgn lah kejam sgt smpai main tolak2..kitorang minta maaf kat dia jugak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-3-2017 12:38 PM | Show all posts
Edited by d_dalia at 17-3-2017 04:58 AM
ikinbest replied at 17-3-2017 03:27 AM
uuu... mode pekerja cemerlang is on

employee of the year u..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-3-2017 12:39 PM | Show all posts

dah update dah...
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 12:54 PM | Show all posts

meols baru je tgk citer bangunan kat citra. terbayang opis tt sama mcm bangunan tu.
opis meols ni gangguan biase2 aje..ketukan kat besi tangga & pintu kaca di waktu tengahari


Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 01:57 PM | Show all posts
baru habis baca..teruskan TT
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-3-2017 02:26 PM | Show all posts
iwan007 replied at 17-3-2017 12:14 AM
Iols first time kena. Kawan iols tu amoi. Dia byk kali kena. Pastu dengar bunyi org main drawer lg ...

owh area situ ke? situ kan mcm area hutan jugak kan dulu2? then cik pon tu tengok je kwn uols tu? ke ada mengilai?

iols tak kisah kalau terserempak tapi jgn nak panggil2 nama iols ke or nak mengilai tak tentu pasal..fengsann mau..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-3-2017 02:28 PM | Show all posts
cikdilla replied at 17-3-2017 04:54 AM
meols baru je tgk citer bangunan kat citra. terbayang opis tt sama mcm bangunan tu.
opis meols n ...

wohoo..t/hari pun dia kacau ke?
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 02:37 PM | Show all posts
d_dalia replied at 17-3-2017 02:28 PM
wohoo..t/hari pun dia kacau ke?

ye tt..slalunya hari jumaat.tapi harini takde pulak
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Uols hati keringkn. Gile babeh
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 03:44 PM | Show all posts
d_dalia replied at 17-3-2017 02:26 PM
owh area situ ke? situ kan mcm area hutan jugak kan dulu2? then cik pon tu tengok je kwn uols tu?  ...

Cik ponti ikut kawan iols balik rumah dia.. kawan iols x perasan dia ikut balik.
Bila dalam rumah masa tido baru perasan ada cik ponti.
Lepas dia baca mcm2 surah baru cik ponti berambus
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-3-2017 03:50 PM | Show all posts
Andyscenes replied at 17-3-2017 07:12 AM
Uols hati keringkn. Gile babeh

iols mmg mcm ni lah..hehe.dah biasa lah mcm ni
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-3-2017 03:52 PM | Show all posts
iwan007 replied at 17-3-2017 07:44 AM
Cik ponti ikut kawan iols balik rumah dia.. kawan iols x perasan dia ikut balik.
Bila dalam rumah ...

gila ah..tak sedar ke masa dlm kereta tu? bau ke? then apa jadi kat rumah tu?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-3-2017 03:52 PM | Show all posts
cikdilla replied at 17-3-2017 06:37 AM
ye tt..slalunya hari jumaat.tapi harini takde pulak

hari ni dia rehat kot uols... tapi mmg ada pun kacau siang2..then ada tak kena histeria pape ke kat office tu?
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
d_dalia replied at 17-3-2017 03:50 PM
iols mmg mcm ni lah..hehe.dah biasa lah mcm ni

Patotlah. Mesti u ganas kn
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 04:05 PM | Show all posts
check in

cerita la lg
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-3-2017 04:06 PM | Show all posts
Edited by d_dalia at 17-3-2017 08:11 AM

Sambungan..'

Kejadian ke6..Juga baru berlaku dalam tahun ni jugak..Masa tu iols sampai awal office..Iols mmg geng thumbprint awal..Masa tu gelap gelita lagi kat luar, iols dah punch in iols terus jalan ke tangga naik ke tingkat 1..Then bila melangkah je naik tangga, tetiba iols dengar bunyi menjerit kuat giler..Menjerit yg mcm merintih dan merayu mintak dilepaskan... Masa tu iols terus berkata, 'eh apahal cleaner datang awal sgt ni", Iols ingatkan jeritan tu dari cleaner..Then iols dgr jeritan bersahutan..Iols cepat2 naik tangga..Sekali hamikk kau, abam driver lak berdiri tegak depan tangga, apa lagi menjerit omakkk kau lah..Then iols tanya abam driver, "sape yg gila menjerit pagi2 buta ni?"..Then dia jawab, takde apa2 pun bunyi..Then iols tanya kenapa tercegat kat situ mcm nak luruh jantung tengok..Dia jawab, " tadi pergi toilet, abg dengar bunyi heels, then abg dah agak mesti kau yg tgh berjalan"...

Then iols cepat2 ajak dia masuk admin office..Iols cerita kat dia pasal jeritan tu..dia kata mmg dia mcm seram sejuk masa sampai tadi tapi tak dgr apa2..lepas tu sampai pulak geng thumbprint awal sorang lagi iaitu kakak akaun..dia pun pelik tengok kitorang kecoh2 kat office..Then kitorang cerita pasal jeritan tu, then kakak tu tanya,  "bunyi mesti dari tingkat 2 hujung kan?" Kakak tu cakap situ lah kejadian yg nak membunuhkan diri tu..Kat bahagian situ mmg seram semacam..Disebabkan tu bilik2 officer kat situ on semua lampu..Tak berani nak gelap sikit pun..

lepas tu kitorang pegi cafe belakang office nak breakfast..Masa tu dah pukul 7am..Then terserempak dgn cleaner officer tgh tapau makanan..Iols tanya dia, "akak ke yg menjerit pagi tadi"..Dia jawab, " akak belum lagi sampai office, terus singgah cafe tapau makanan"..Then dia pun dah cuak muka, dia tanya kenapa kitorang sibuk2 tanya dia..Then apalagi kitorang citer lah pasal jeritan tadi..

Nak dijadikan cerita, keluarlah cerita seram dari cleaner pulakkk pada hari jumaat sebelum tu.. Dan selepas kejadian tu berkumpul masing2 kat pantry nak dgr cerita iols especially officer2 yg duduk tingkat 2..kekeke

Sambung later..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-3-2017 04:08 PM | Show all posts
Andyscenes replied at 17-3-2017 07:55 AM
Patotlah. Mesti u ganas kn

eh tak lah ganas sgt..
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 05:09 PM | Show all posts
uols ni mmg selayaknya lah dpt employee of the year... selepas subuh terus dtg opis, mlm kul 9 lebih pun tk balik lg.. sejenis komited gitu...
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 05:55 PM | Show all posts
d_dalia replied at 17-3-2017 04:06 PM
Sambungan..'

Kejadian ke6..Juga baru berlaku dalam tahun ni jugak..Masa tu iols sampai awal offic ...



beraninya chuols...kalau meols da pengsan kot. Nasiblah meols jenis hijab tertutup ni..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058981s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list