Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
10975
View
231
Reply

Edisi seram malam keliwon: Kisah di office ku

[Copy link]

Author: d_dalia       Show all posts   Read mode

Author
 Author| Post time 17-3-2017 06:13 PM | Show all posts
minahmanja replied at 17-3-2017 09:09 AM
uols ni mmg selayaknya lah dpt employee of the year... selepas subuh terus dtg opis, mlm kul 9 lebih ...

rasa tenang je duduk office...haha matilaaa...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-3-2017 06:53 PM | Show all posts
yokoono replied at 17-3-2017 09:55 AM
beraninya chuols...kalau meols da pengsan kot. Nasiblah meols jenis hijab tertutup ni..

hijab u syariah compliance tak?
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 08:59 PM From the mobile phone | Show all posts
more dalia.. more..
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 10:01 PM From the mobile phone | Show all posts
d_dalia replied at 16-3-2017 11:23 PM
Hari2 balik lewat kan u..betabah lah..nak baca lg tak?

Wah uols kat cni ya ...
Btw office uols kt tgh kl ke? Mcm pnh dgr pssal legend tiga beranak tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-3-2017 12:51 AM From the mobile phone | Show all posts
awaynepian replied at 17-3-2017 02:01 PM
Wah uols kat cni ya ...
Btw office uols kt tgh kl ke? Mcm pnh dgr pssal legend tiga beranak tu  ...

Hi uols..long time no see..sihat ke?

Office iols di pinggir KL gittew
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-3-2017 12:51 AM From the mobile phone | Show all posts
ikinbest replied at 17-3-2017 12:59 PM
more dalia.. more..

Will update more dear..
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 10:17 AM | Show all posts
mmg pekerja cemerlang u ni....masuk awal balik lewat
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
d_dalia replied at 18-3-2017 12:51 AM
Hi uols..long time no see..sihat ke?

Office iols di pinggir KL gittew

Sambung lg uols ..dah lama iols kehausan darah eh kehausan cerite best kt mps ni..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-3-2017 12:49 PM | Show all posts
awaynepian replied at 18-3-2017 04:31 AM
Sambung lg uols ..dah lama iols kehausan darah eh kehausan cerite best kt mps ni..

kehausan darah?? lama tak selisih bahu terus tukar selera..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-3-2017 12:59 PM | Show all posts
Edited by d_dalia at 18-3-2017 11:18 AM

Sambungan..

Kejadian ke7...kejadian ni kejadian biasa berlaku di sini..tapi tak semua org dpt melalui pengalaman tu..oleh kerana iols mmg balik lewat, iols mmg dah biasa lah dgn siri2 gangguan yg tak berkesudahan tu..iols positif je, iols anggap dah tiba waktu diorang pulak nak keluar mencari rezeki..

So bila sampai nak dekat2 waktu Maghrib, mesti dengar bunyi tapak kasut ramai turun dari bilik meeting tingkat 2..actually suasana tu suasana biasa bila ada meeting kat atas then bila turun berjemaah dgn bunyi kasut masing2..so bila menjelang waktu2 seram sejuk tu, suasana tu dimunculkan semula..pada suatu hari tu, iols balik lambat then tgh sibuk menaip, tiba2 terdengar bunyi bising orang turun tangga.tak dgr bunyi bercakap tapi bunyi derap kasut..then bunyi tu berlarutan sampai ke koridor depan mata iols..masa tu Tuhan je tau..rasa nak pengsan..bayangkan, iols dgr bunyi derap kasut dari tangga sampai depan mata iols, tapi takde sorang umat manusia pun..yg ada bunyi derap kasut..

Lepas tu iols terus text dlm group WA office,..keesokan harinya, bila menyembang sesama staff rupanya mmg ada yg dah dengar sebelum ni...goshhh... Nampaknya iols org ke berapa entah melalui pengalaman tu..
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 06:24 PM From the mobile phone | Show all posts
eeee da kena cani pon u, still stay back at the office till late nite u?.. fengsannn da kalau i
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-3-2017 07:02 PM From the mobile phone | Show all posts
ikinbest replied at 18-3-2017 10:24 AM
eeee da kena cani pon u, still stay back at the office till late nite u?.. fengsannn da kalau i


Nak buat mcm mana u..skang pun i kat office ni u..   apa plan school holiday u?
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 08:58 PM From the mobile phone | Show all posts
not much u, pg pahang lg,  g water park, pusat pemuliharaan gajah.. sambil2 jenguk adik i... u balik rehat u.. penat nye u keje..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-3-2017 11:26 AM | Show all posts
ikinbest replied at 18-3-2017 12:58 PM
not much u, pg pahang lg,  g water park, pusat pemuliharaan gajah.. sambil2 jenguk adik i... u balik ...

best lah tu u..cuti2 malaysia gittew..dah balik rumah dah..dah masuk office balik..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 09:46 PM From the mobile phone | Show all posts
d_dalia replied at 20-3-2017 11:26 AM
best lah tu u..cuti2 malaysia gittew..dah balik rumah dah..dah masuk office balik..

Sorry mak  nak nyibuk, uolls keje apa sampai bertunggu bertangga kat opis ni  
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2017 08:17 AM | Show all posts
makneng replied at 20-3-2017 01:46 PM
Sorry mak  nak nyibuk, uolls keje apa sampai bertunggu bertangga kat opis ni

keje biasa je uols..kdg2 mmg kerja lebih masa or masa weekend sbb weekday tak sempat nak siap
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 09:07 AM From the mobile phone | Show all posts
d_dalia replied at 21-3-2017 08:17 AM
keje biasa je uols..kdg2 mmg kerja lebih masa or masa weekend sbb weekday tak sempat nak siap

Haduiii..rasa nak tolong je haha boleh gitu? Sbb sian benor kena stay sampai mlm n weekend pun keje.  
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 09:41 AM | Show all posts
d_dalia replied at 21-3-2017 08:17 AM
keje biasa je uols..kdg2 mmg kerja lebih masa or masa weekend sbb weekday tak sempat nak siap

Uols keje bahangian Account ke? Nak sibuk2 jugak.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 10:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Cuppy replied at 21-3-2017 09:41 AM
Uols keje bahangian Account ke? Nak sibuk2 jugak.

Kje gomen ke? Yg keje menimbun2 tuh?
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 10:54 AM | Show all posts
NurAlia14 replied at 21-3-2017 10:49 AM
Kje gomen ke? Yg keje menimbun2 tuh?

Amboi. Keje gomen terus. Tapi kalau gomen, x de la keje menimbun sampai weekend pon keje. Tapi tau gak la bangunan gomen2 ni byk yg ade hantu....

p/s: Iols just tau keje cikgu2 je yg sentiase busy... Tapi takkan la TT kite ni cikgu....
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Cuppy replied at 21-3-2017 10:54 AM
Amboi. Keje gomen terus. Tapi kalau gomen, x de la keje menimbun sampai weekend pon keje. Tapi tau ...

Xtau meh kje gomen ade yg bz smpai weekend pn keje? cthnye bhg akaun  n jpn  
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 11:50 AM | Show all posts
NurAlia14 replied at 21-3-2017 11:46 AM
Xtau meh kje gomen ade yg bz smpai weekend pn keje? cthnye bhg akaun  n jpn

Baiklah. Fhm2. Sorry kalau info iols salah.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 11:56 AM | Show all posts
Actually dah lama nak buka thread pasal office iols ni..Tapi tak berapa nak confident sebab sering saja diganggu dan terganggu..Tapi oleh kerana colleague2 pun support, kita kasi redah lah...

Malam ni malam Jumaat, iols masih lagi sorang2 kat office.


Babe...opis kat Bangsar ke? heheh mcm tahu je 3 beranak neh..dorg selalu lepak parking kan?
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 12:08 PM | Show all posts
d_dalia replied at 17-3-2017 06:53 PM
hijab u syariah compliance tak?



sudah semestinya tidak
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 12:50 PM | Show all posts
iwan007 replied at 16-3-2017 10:59 PM
x sabar tunggu TT ni sambung..

btw opis lama iols dulu kat area kl sentral (berhampiran hilton &  ...

u... keje mana tu?

i pun keje area tu... adakah kita 1 building??

huhuu


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.059103s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list