Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
1234Next
Return to list New
2957
View
89
Reply

Matta Fair 2017: Rakyat Mana Ada Duit Lebih Pergi Melancong?

[Copy link]

Author: CARI-LTS       Show all posts   Read mode

Author
Post time 17-3-2017 05:52 PM | Show all posts |Read mode


Matta Fair kembali lagi!


Bagi mereka yang ingin mendapatkan tawaran destinasi pelancongan yang harganya berpatutan, apa tunggu lagi sebelum pakej yang diidamkan habis direbut pengunjung lain.


Bermula hari ini sehingga Ahad ini iaitu dari 17 - 19 Mac, pameran Persatuan Ejen-Ejen Pelancongan dan Pengembaraan (Matta Fair) 2017 yang berlangsung di Pusat Dagangan Dunia Putra, PWTC sememangnya dijangka terus mendapat perhatian ramai dengan sasaran 100,000 pengunjung.


Memetik laporan The Star, Presiden Matta Datuk Hamzah Rahmat berkata pihaknya optimis dapat mengekalkan angka itu, sama seperti yang pernah dicatatkan dalam pameran-pameran sebelum ini.


Tegasnya, walaupun keadaan ekonomi mencabar dan pameran diadakan pada awal tahun, ia dilihat tidak menjadi satu penghalang bagi masyarakat berbelanja untuk pelancongan.


Dari segi sasaran jualan, Hamzah menjangkakan nilai RM180 juta hingga RM200 juta, tetapi tidak menyatakan tentang sasaran jumlah keuntungan.
Dalam pada itu Hamzah turut memaklumkan bahawa negeri Perak akan diberi fokus utama dalam pameran Matta kali ini.- CARI

Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
kalu kita tak berduit , jangan ingat orang lain pun sama.
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
di malaysia ni pakai iphone,bmw,mercedes,mulot asik brcakap " duit xde,duit xde"
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku baru balik Matta fair punya lah penuh orang. Pas jumaat lagi ramai.....aku ingat aku yang terkial kial pilih package mana ...orang lain siap beratur beli flight terus.....kaya tak kaya orang Malaysia ni.....cuma aku perasan harga package murah dari tahun dulu.
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 07:57 PM From the mobile phone | Show all posts
propa je malaysian ni. so, najib. sila naik kan harga minyak dan groceries lagi. rakyat bising ko buat pekak je.
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 07:58 PM From the mobile phone | Show all posts
pilihan tempat melancong rakyat malaysia. tak korea, jepun boring giler
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 08:21 PM | Show all posts
tengah2 bulan ni, akak nak makan pun terkorek2 duit syiling. apatah lagi nak melancong  
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 08:35 PM | Show all posts
slavehunter replied at 17-3-2017 07:10 PM
Aku baru balik Matta fair punya lah penuh orang. Pas jumaat lagi ramai.....aku ingat aku yang terkia ...

Travel ke mana sis? Any tips camne nak memilih pakej?
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 08:40 PM From the mobile phone | Show all posts
hanakikan replied at 17-3-2017 07:58 PM
pilihan tempat melancong rakyat malaysia. tak korea, jepun boring giler

Tambahan: Bandung, Bali, Lombok, Bangkok, Phuket, Ho Chi Minh, Perth, Guangzhou, Kota Kinabalu

Nak gi Europe x semua mampu
Nak gi middle east x stabil berperang etc
Nak gi Amerika haram ada Trump  
Nak gi India kotor, ramai perogol
Nak gi Amerika latin jenayah banyak, x popular

Yang penting ummah ibu pertiwi kalau melancong nak tempat makan sedap dan boleh shopping  
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 08:46 PM | Show all posts
Ekonomi tak bagus bukan bermakna semua rakyat sengkek...masih ada yg pandai atur duit...tiap2 hujung tahun masih boleh melancong bawak family dengan aman..
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 09:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Lepas balik dari puas melancong jangan lupa kondem kerajaan, harga sana naik sini naik sambil kondem sambil belek2 gambar percutian, gitew
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
shamsadis replied at 17-3-2017 09:21 PM
Lepas balik dari puas melancong jangan lupa kondem kerajaan, harga sana naik sini naik sambil kondem ...

kelompok kelompok begini patut dihantar ke NK je baru dia tau diri. jangan kata nak melancong nak makan nasi puteh pun susah.
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 10:12 PM | Show all posts
tgk rancangan mat dan.pi mongolia,bosnia,serbia..masya allah cantik betul tempat dia,
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 10:16 PM | Show all posts
Aku sudah 3-4 tahun tak melancong.
Last aku keluar negara in 2013 - ke Hongkong.
Sekarang nak keluar negara, termasuk buat UMRAH, kena fikir
2-3 kali in terms of tukaran asing.
Reply

Use magic Report

Post time 17-3-2017 10:20 PM From the mobile phone | Show all posts
NAT_11 replied at 17-3-2017 10:16 PM
Aku sudah 3-4 tahun tak melancong.
Last aku keluar negara in 2013 - ke Hongkong.
Sekarang nak kelu ...

Last anak sedara kau kluar lokap sebab mencurik kat supermarket, bila?

Bahahaha

Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 05:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Malaysia Boleh...
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 05:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Org Mesia ni kekaya lah.. X caye cuba tgk bape lajunye nombor plate KL yg 'V' tu dah sampai 'VU' dah kot.. Aku rasa mcm bln lepas je nmpk 'VC' hoho
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 05:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Kalau org biasa2 nk pergi melancong ni selalunya mmg ikat perut kumpul duit sekurangnya setahun esp kalau nk p europe. So bila harga2 brg naik n kadar tukaran wang asing pon naik,mana x deme bising..sure nk kena lg ikat perut..pada aku mampu pergi melancong bukan ukuran banyaknya gaji or kemampuan seseorang. Mungkin ada yg memang kaya dan btul2 mampu tp ada juga yg bijak merancang dan mengurus kewangan. So kpd yg rasa ada duit lebih silalah melancong.tp make sure ada duit untuk sustain lps blk melancong.jgn meratib xde duit pulak
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 05:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Yang ada budget, dipersilakan melancong. Yang xde budget, sila menyimpan lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 05:53 AM From the mobile phone | Show all posts
Yang ada budget, dipersilakan melancong. Yang xde budget, sila menyimpan lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 06:38 AM | Show all posts
nih yg duk sibok mintk brim ritu kah
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 06:41 AM | Show all posts
Dah booked ke  CUBA. Year end.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 06:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah pegi. Legoland xde buat tiket murah. Sape2 orang johor, ambil peluang buat annual pass dengan harga rm195. Mmg berbaloi.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 07:05 AM | Show all posts
akusukaq replied at 17-3-2017 05:55 PM
kalu kita tak berduit , jangan ingat orang lain pun sama.
haha

baca 1st komen.. terus setuju
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 09:24 AM From the mobile phone | Show all posts
akusukaq replied at 17-3-2017 09:55 AM
kalu kita tak berduit , jangan ingat orang lain pun sama.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.093268s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list