Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
3157
View
89
Reply

Matta Fair 2017: Rakyat Mana Ada Duit Lebih Pergi Melancong?

[Copy link]

Author: CARI-LTS    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 18-3-2017 09:46 AM | Show all posts
akusukaq replied at 17-3-2017 05:55 PM
kalu kita tak berduit , jangan ingat orang lain pun sama.


Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 03:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah mnyogo kt mata..wlaupun bz..tatap gk menyelinap kejap..

Taun ni mampu gi belah asean jer...

Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 03:46 PM | Show all posts
nk g melancong ni bkn org kaya je leh pegi..kite rakyat marhaen pun bole..tp pandai2 baja kewangan..
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
TuntungReturn replied at 17-3-2017 07:07 PM
di malaysia ni pakai iphone,bmw,mercedes,mulot asik brcakap " duit xde,duit xde"

Pakai bmw tapi tinggal.rumah flat pprt, janji jumpa kawan kat luar boleh sembang kencang, bukan nya ajak kawan dtg chur kat rumah pun kan?  
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 07:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak pegi matta fair pun. Hari tu berjaya rembat tiket murah ms AA promo.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 07:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Atifan replied at 18-3-2017 05:29 AM
Kalau org biasa2 nk pergi melancong ni selalunya mmg ikat perut kumpul duit sekurangnya setahun esp  ...

Petua sy lepas kerja terus balik rumah masak. Kalau nak makan luar mesti belanja benda tak berkaitan. So dapat jimat kat situ. Then lunch kat kafe ofis saja sebab murah sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 07:58 PM | Show all posts
untungla org ada masa dan senang cuti, yg takdak komitmen parent anak2 kerjaya  sana sini lagi senang bercuti sempat study destinasi pula.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 08:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuti2 mesia je sudehh....mai join iils kt redang ni terjun2 laut
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 11:37 PM From the mobile phone | Show all posts
sejak balik dr matta fair thn lps lg aku kagum dgn ekonomi rakyat malaysia. ekonomi tgh meruncing pon bleh g melancong. rupenye ekonomi aku sorang je yg meruncing. org lain aman2 ja
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 08:25 PM From the mobile phone | Show all posts
syadq replied at 17-3-2017 08:35 PM
Travel ke mana sis? Any tips camne nak memilih pakej?

Hahaha.....takde tips.....mana mampu.pergi jer....so far harga memang murah2.
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 08:57 PM | Show all posts
negara yg aku nk gi, tix fli8 mahai sesgt walaupun matta fair.. mengarut sungguh.. baik aku tunggu time bese2 je..
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 09:12 PM | Show all posts
Aku memg tak mampu laa..tggu anak2 besar remaja baru dpt p kut..
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 09:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Changa replied at 18-3-2017 03:50 PM
Pakai bmw tapi tinggal.rumah flat pprt, janji jumpa kawan kat luar boleh sembang kencang, bukan ny ...

Nasib la wana naik kete bibah duk rumah teres.. ehh.. lupe, rumak mak pak yer  
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Xmampu la kecuali ada nak tanggung wana p melancong..
Duit dah labur buat PhD.. upah orang.. kalo tak, sakit wana nak buat sensorang so yg ada ni nak survive ajer la..
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 09:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Bandar besar kat oz akak tak pernah jejak sydney dan Adelaide, untuk.tempat akak.pernag chur akak rate.perth dan sekitar heshe no pertama, even atas lagi dari Melbourne. Bandar heshe lebih laidback lagi pun kalau chur ke perth kita boleh experience landscape normal.kat oz as well.as. outback bila.keluar sikit
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 09:46 PM | Show all posts
Changa replied at 19-3-2017 09:43 PM
Bandar besar kat oz akak tak pernah jejak sydney dan Adelaide, untuk.tempat akak.pernag chur akak ra ...

Brisbane tak pernah?
alice spring?
hobart/
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 11:46 PM | Show all posts
bodohnya yg indenial malaysia sekang mmg x der duit....budget kurang sana sini kecuali utk menteri umno bazirkan...bongoknya...
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 11:58 PM | Show all posts
whitemagic replied at 19-3-2017 09:46 PM
Brisbane tak pernah?
alice spring?
hobart/

hobart pun biasa jah sis
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 12:00 AM | Show all posts
harisbee replied at 19-3-2017 11:46 PM
bodohnya yg indenial malaysia sekang mmg x der duit....budget kurang sana sini kecuali utk menteri u ...

iya ke sis takde uang, akak tengok ummah berderu dok borong kasut kat kedai sukan jdsports kat pavilion, kedai2 makan pun memanjang penuh jah
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 01:08 AM From the mobile phone | Show all posts
hanakikan replied at 17-3-2017 07:58 PM
pilihan tempat melancong rakyat malaysia. tak korea, jepun boring giler

Pilihan acik2 kepam.. Bandung vietnam krabi
Tu je yg diorg tahu  
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 06:02 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 20-3-2017 01:08 AM
Pilihan acik2 kepam.. Bandung vietnam krabi
Tu je yg diorg tahu

Dan senang cari makanan halol..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 08:31 AM | Show all posts
Jigglyjiggle replied at 18-3-2017 07:47 PM
Tak pegi matta fair pun. Hari tu berjaya rembat tiket murah ms AA promo.

g ane?

murah ke?

aku aritu carik x murah punn
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 08:43 AM | Show all posts
kat MATTA fair ni berlambak promo tiket free...kalo tu maknanya berduit tak tau nak kata pe lg


Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 08:54 AM From the mobile phone | Show all posts
kecimpret replied at 20-3-2017 08:43 AM
kat MATTA fair ni berlambak promo tiket free...kalo tu maknanya berduit tak tau nak kata pe lg



Air fare jah free. Tax segala airport tax kena bayar dik. Hotel pelbagai ground transport. Lain lah kalau adik hanya mahu terbang ke lapangan terbang kemudian petang itu balik semua tanpa APA APA aktiviti.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
terima hakikat yang memang rakyat Malaysia ni mampu melancong disebalik mulut meratib najib zholim
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051533s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list