Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
3041
View
89
Reply

Matta Fair 2017: Rakyat Mana Ada Duit Lebih Pergi Melancong?

[Copy link]

Author: CARI-LTS       Show all posts   Read mode

Post time 20-3-2017 09:22 AM | Show all posts
yg mampu, pegilah. yg tak mampu, berusahalah kalau nk merasa jgk.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 09:26 AM | Show all posts
slavehunter replied at 17-3-2017 07:10 PM
Aku baru balik Matta fair punya lah penuh orang. Pas jumaat lagi ramai.....aku ingat aku yang terkia ...

Kaya dgn cash atau kaya dgn hutang???

Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 09:29 AM From the mobile phone | Show all posts
cmf_premierleag replied at 20-3-2017 01:08 AM
Pilihan acik2 kepam.. Bandung vietnam krabi
Tu je yg diorg tahu

Kalau jauh sikit london/paris  
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 09:30 AM | Show all posts
fefeeling replied at 18-3-2017 05:21 AM
Org Mesia ni kekaya lah.. X caye cuba tgk bape lajunye nombor plate KL yg 'V' tu dah sampai 'VU' dah ...

Mmg org Malaysia ni kaya2 belaka...

nak test samada rakyat Malaysia betul2 kaya, apa kata bank negara had kan tempoh pinjaman utk beli kereta kpd 5 tahun sahaja spt zaman 90an dulu.
Gerenti jualan kereta akan merudum gila2 punya...

org Malaysia kaya dgn hutang sebab sistem negara kita ni menggalakkan rakyat berhutang agar org x rasa susah, miskin... semua nampak mewah, kaya.


Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 09:31 AM | Show all posts
white_musk replied at 20-3-2017 08:54 AM
Air fare jah free. Tax segala airport tax kena bayar dik. Hotel pelbagai ground transport. Lain la ...

still wayyyyyyyy cheaper than tiket berbayar dikkkk
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 09:33 AM | Show all posts
kecimpret replied at 20-3-2017 09:31 AM
still wayyyyyyyy cheaper than tiket berbayar dikkkk

tapi kena bayar tax, accomodation, transport dan pelbagai lagi

kalau takde duit , memang tak beli langsung tiket tu walaupun airfare free

kalau betul betul ekonomi teruk, macam tahun 97 tu
yang tu memang gawat


Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 09:33 AM From the mobile phone | Show all posts
hanakikan replied at 17-3-2017 11:58 AM
pilihan tempat melancong rakyat malaysia. tak korea, jepun boring giler

Satu lg: London
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 09:35 AM | Show all posts
Changa replied at 20-3-2017 09:29 AM
Kalau jauh sikit london/paris

barcelona or rome better than london
london tu macam tak banyak attraction pun
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 09:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Changa replied at 20-3-2017 09:29 AM
Kalau jauh sikit london/paris

Dlm peta dunia, tu je tempat2 yg acik kepam tahu
Kalo sebut machu pichu, balkan, scandivania, tibet, ulan bataar, Kathmandu, vladivostok, trans siberia tu sume acik kepam terpinga2 tak tahu nak shopping lt mana
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 09:53 AM From the mobile phone | Show all posts
aku tak jengok pun matta fair kali ni.
dah boring plk selalu sgt melancong masa muda dulu. aku dulu backpack je.
dah 20 tahun layan hobbi melancong ni.time tu usd rm 2.5 ,
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 10:00 AM | Show all posts
Voyagers replied at 20-3-2017 09:33 AM
tapi kena bayar tax, accomodation, transport dan pelbagai lagi

kalau takde duit , memang tak be ...

maksud takde duit tu bukan laa maknanya lsg takde duit


org kalo berduit dia tak gi MATTA fair dia beli tiket online..sbb nak dpt best deal with their money la dorang gi MATTA


kalo thn lps gi jalan2 europe, thn ni mungkin jalan2 kat ASEAN je
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 12:04 PM | Show all posts
akusukaq replied at 20-3-2017 09:53 AM
aku tak jengok pun matta fair kali ni.
dah boring plk selalu sgt melancong masa muda dulu. aku dul ...

so far akak pun rasa sendu nak travel.
kalau takat domestic, paling jauh pun negara jiran akak masih ok walaupun tak teringin sangat.
mungkin sebab 90% dari tempat yang akak teringin nak pergi, akak dah cover. takde  la banyak pun wishlist akak tapi wishlist yang sedih itu mostly akak dah cover la kekdahnya
takde lah acah2 fefeeling dah travel hampir seluruh negara di duniawi ini ke apa.
hatta vietkong pun akak tak pernah jejak sebab memang bukan dlm wishlist gitu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 12:08 PM | Show all posts
Voyagers replied at 20-3-2017 09:35 AM
barcelona or rome better than london
london tu macam tak banyak attraction pun

london akak pernah transit sehari jah sekali.untuk jejak kan kaki sekejap hokay lah, nak berkuntum itu tak lah kot dek.
ramai acik2 kepam
but then pergi mana2 sekarang pun memang ramai acik2 kepam iya.
hatta ke interlaken pun bersepah2 jumpa acik2 kepam lokal ini.
di lauterbrunnen jah takde, cuma jumpa indian, oriental kepam lokal jah



Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Equalizer replied at 20-3-2017 09:26 AM
Kaya dgn cash atau kaya dgn hutang???

Kalau dh beratur beli flights tu kaya ler tu......
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 01:00 PM | Show all posts
drivethru replied at 18-3-2017 06:49 AM
Dah pegi. Legoland xde buat tiket murah. Sape2 orang johor, ambil peluang buat annual pass dengan ha ...

Legolang jilake..
Buang masa je..

Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 01:03 PM | Show all posts
Voyagers replied at 20-3-2017 09:35 AM
barcelona or rome better than london
london tu macam tak banyak attraction pun

Bangunan pre war je gitu..
sama macam bangunan 2 kat simpang pulai,Kampar, Tapah, Kg Kepayang..Bidor..Sungkai,Tg Malim..semua step sama gitu
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Changa replied at 20-3-2017 12:08 PM
london akak pernah transit sehari jah sekali.untuk jejak kan kaki sekejap hokay lah, nak berk ...

Kalau dik canga berkesrmpatan ke Vladivostok, tiada Acik kepam di sana. Tapi acik2 local sana kepam juga. Kepala berbungkos serupa Acik kepam melayu juga.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 01:32 PM | Show all posts
akusukaq replied at 17-3-2017 05:55 PM
kalu kita tak berduit , jangan ingat orang lain pun sama.

hahaha..akak setuju dgn ko dik.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 01:33 PM | Show all posts
aku beli tiket ke farm in the city je..murah la sikit dari harga biasa. tu pun personal shopper yang beli kan. cas rm8. tengok gambar ps aku hantar punya la ramai orang. tak kuasa nak bersesak2.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 01:50 PM | Show all posts
Dah bertahun iol xg melancong..hanya mampu tgk orang lain melancong dlm blog travelling je
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Nokiaman replied at 20-3-2017 01:00 PM
Legolang jilake..
Buang masa je..

X best ke?

Pernah pegi selepas 3 bulan dibuka dulu. Mase tu permainan x banyak dan water theme park pun xde lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 03:08 PM | Show all posts
ramainye dengki ngan makcik2 kepam pegi melancong....
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Changa replied at 20-3-2017 12:08 PM
london akak pernah transit sehari jah sekali.untuk jejak kan kaki sekejap hokay lah, nak berk ...

bagi aku acik acik kepam yg muka jernih , nak senyum tu ok je .tp kalu jumpa yg sombong muka masam mcm baru merasa pijak bumi kokosen aku gelak je. kami backpaker idak le hairan sgt dgn apa acik acik kepam beli dan pakai bergaya.kami sebuk layan peta dan i fon je .dah nama pun backpaker ,hilang arah nanti buang masa dan duit je. nak berlagak bukan missi kami le
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 03:38 PM | Show all posts
hanakikan replied at 17-3-2017 07:58 PM
pilihan tempat melancong rakyat malaysia. tak korea, jepun boring giler

yg xberduit g thai je sis
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 03:47 PM | Show all posts

siam mahal apa sis. silap haribulan lebih costly dari cikcur di ibu pertiwi
nak murah sikit cikcur ke indon jah.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.075806s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list