Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12737
View
280
Reply

Selepas 14 tahun... Batch pertama AF akan buat konsert reunion

[Copy link]

Author: af_mania       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-3-2017 09:50 PM | Show all posts |Read mode
Pada tahun 2003, Astro Ria telah berjaya set benchmark yang tinggi untuk rating rancangan realiti tv bercorak pertandingan nyanyian sehingga menjadi ikutan kepada syarikat TV tempatan yg lain untuk mengeluarkan produk masing2; Audition 2004 (NTV7), Malaysian Idol 2004 (8TV), Mentor 2005 (TV3) & etc...
Namun hingga ke hari ini, AF lah yang paling berjaya & lebih ke hadapan berbanding program2 yang lain... walaupun AF sekarang semakin hauk & sedang bertarung dengan malaikat izrael.

Flashback!!! Ini lah wajah2 pelajar2 AF musim pertama



Antara momen2 AF1

Rocker Nija yang mempunyai personaliti warna-warni


Mamat jiwang AF1, Khai


Nana dimarahi cikgu Siti Hajar


Siti Nurhaliza dijemput jadi pengkritik. Alahai comelnya Siti masa muda.


Nana tersingkir pada minggu ke-7, gelombang kedua menaik lebih ramai lagi penonton. Disorak ramai masa tersingkir tapi Nana kelihatan lebih berjaya berbanding bekas pelajar yang lain.


Wajah mereka yang terkini. Bakal membuat konsert reunion tak lama lagi.



Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 09:56 PM | Show all posts
seramnya nak dgr atie nyanyi kat konsert
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 09:59 PM | Show all posts
liza tue boleh nyanyi lagi ke..anak dah 3...
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 10:00 PM | Show all posts
batch pertama AF nie byk suara haukk.... seorg dua jer boleh nyanyi...
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
wow lain gilerr muka rosma. mcm bkn dia jer,, cntik sgt2. suka tgok nana skrg ni nmpk knfiden sgt
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 10:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Mampu ke deols nyanyi ni..dlu pun hauk..
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Burn ngn nana dulo bukan couple ke
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 10:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Atie akan nyanyi ( bercakap ) lagu Hye Hye Bye Bye
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Nape af1 je chuols...motep? Patut wat lum sum.. af1-3..4-6..7-9... 2013-2015
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 10:18 PM | Show all posts
nija tue lain dah muka dia sekarang ..makin lawa..rambut pun dah pendek..dulu bukan sayang giler kt rambut panjang dia..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-3-2017 11:02 PM From the mobile phone | Show all posts
beta_carotene replied at 18-3-2017 09:56 PM
seramnya nak dgr atie nyanyi kat konsert

Sekali atie nyanyi mantap macam akak gomen gv2... kau mampoo??
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-3-2017 11:07 PM From the mobile phone | Show all posts
katibism replied at 18-3-2017 10:12 PM
Nape af1 je chuols...motep? Patut wat lum sum.. af1-3..4-6..7-9... 2013-2015

Akak syak reunion ini atas inisiatif depa sendiri tak??

Rindu pulak zaman af1. Zaman akak balik sekolah terus layan af. Masa af1 dulu astro hari2 ulang tayang konsert & diari. Masa tu tak banyak sangt program tv... tak mcm skrg bersepah sangat drama2 yg judulnya mesti ada perkataan suami.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 11:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Apesal muka atie haussssss jah mcm muka tu disuntik pulek

Bestla AF1 buat reunion. Down memory lane sgt zaman deyols dedulu sweet je walau masa tu af xfemes pn lg. Khai ngan kucingnya. Atie fefeling sgt masa adi kluar sampai tarik kaki org tu
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by kakasotong at 18-3-2017 11:13 PM

Sahri makin ok or menten suara atau makin haussss suara heols. Keje belakang tabir astro kan skrg. Khai rosma jd laki bini boleh la angkut anak naik pentas tunjuk hasil AF babies

Batch deyols ni Nana kot paling menyerlah walaupun suara nan hadoo dlu hausss di aidilfitri yach!!!
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 11:12 PM From the mobile phone | Show all posts
af_mania replied at 18-3-2017 11:07 PM
Akak syak reunion ini atas inisiatif depa sendiri tak??

Rindu pulak zaman af1. Zaman akak ba ...

Hayo..sis sekolah lg ke waqtu tu... meols kt uni..eh....meols masih kanak2 ribena..baru jah dtg bulan kekdahnya..  

Apa2pun.. meols team Nana n x suka Rosma...sbb meols suka Khai.. Dambaan Pilu gitchew. DJ era yg suka buat suara berbisik....KHAI...is David Low..entah kt mana2 semua DJ tu..Najman plg komersial suaranya
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 11:12 PM | Show all posts
kakasotong replied at 18-3-2017 11:08 PM
Apesal muka atie haussssss jah mcm muka tu disuntik pulek

Bestla AF1 buat reunion. Down memory ...

dulu iols antara shipper couple vince -liza... walaupun vokal liza haus sangat tapi rela undi pasal nak tgk couple nie..bbnu sangat masa tue..lepas beberapa tahun baru iols tahu itu semua arahan en bahar..untuk create drama dlm diary..cisss..tapi drama2 pun rosma-khai jadi juga sampai kahwin..
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 11:13 PM | Show all posts
nija cam muka dayang
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 11:14 PM | Show all posts
zaman dulu obses giler tengok af1,
fanatik kat rosma,
frust betul waktu dia tersingkir.....
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 11:14 PM | Show all posts
atie ni bila tangkap gambar mesti muka  macam terkejut
mata dia tu terbukak luas macam nak terkam orang jah
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 11:15 PM From the mobile phone | Show all posts
AF 1,2,3, & 5 la zaman AF paling aku suke..hujung tahun ni bakalan ade AF lagi, aiyooo tak serik2 Asteruk, yg menang AF baru2 ni pun terkapai2 lagi...:zz
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 11:17 PM | Show all posts
nana je yg nampak still wujud dalam industri. Yang lain semua dah tenggelam
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 11:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Siapa nama lelaki rambut panjang yang tua tu? Lupa.
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 11:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Ikut gambar si khai tu xde vince, x kan reunion xde juaranya?
Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 11:32 PM | Show all posts
Aduradura replied at 18-3-2017 11:15 PM
AF 1,2,3, & 5 la zaman AF paling aku suke..hujung tahun ni bakalan ade AF lagi, aiyooo tak serik2 As ...

ada lg ke,.,bukan dato alif nk buat af all stars..

Reply

Use magic Report

Post time 18-3-2017 11:32 PM From the mobile phone | Show all posts
cha-cha replied at 18-3-2017 11:20 PM
Siapa nama lelaki rambut panjang yang tua tu? Lupa.

Azizi kot chuols...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.051138s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list