Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
123Next
Return to list New
2175
View
52
Reply

[Komik] Comelnya.. nama anak awak

[Copy link]

Author: Victorioussss       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-3-2017 04:17 PM | Show all posts |Read mode
Selfmade.jpg

Mohon jangan membiak lagi pada parents yang buat bodo bile baby nangis.
Terutamanya masa dalam flight dan dlm cinema

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 05:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
haha
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Hahahaha! Boleh kot buat macam ni dalam restoran yang parents biarkan anak melalak!
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 08:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 19-3-2017 11:19 PM | Show all posts
no komen...
kenkadang ada jumpe baby yg payah nak disenyapkan
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 10:10 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 12:37 PM | Show all posts
kecik2 pun ibubapa dah xmampu nak senyapkan anak..

xheran la bila besar pun masih ada situasi yang sama,



'saya xboleh nk buat apa dah dengan anak saya, dia degil'xnak belajar atau xnak keje)
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 01:07 PM | Show all posts
kesian peter...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 01:13 PM | Show all posts
hahahaha ok mmg lawak
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 01:43 PM | Show all posts
aku naik flite bebaru ni..ada parent ni biarkan je anak2 dia melalak bising..padahal bukannya bayi lagi..dah 6 tahun lebih kot..melalak bising main la hape lah macam anak ungka sampai menganggu orang lain
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 01:44 PM | Show all posts
tp yg kat atas ni baby lagi kot..consider la sket
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 05:49 PM | Show all posts
uhuks. tak pernah ada anak so xtau nk mrh ke x bila baby nangis gitu
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasa kalu kat kedai makan anak kecik nangis nangis ai akan bawak anak tu kuar. Dukung dia bawak gi memana sampai dia stop. Benci tau tengok orang yang x paham dok jeling jeling. Ai doakan bila dorang kawen nanti dapat anak yang jenis cengeng baru padan muka.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 02:32 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 03:24 PM | Show all posts
hahahaha serba salah jadi parents ni, nak disiplinkan anak kena byk bersabar dan kreatif, kdg2 kena juga tough love.. tapi itula, ada borderline limit dia, nanti mengacau orang pulak..

Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 04:00 PM | Show all posts
kdg2 aku kesian ngan parents2 yg ada anak autisme ni....kalau melalak atau tantrum mmg sgt susah untuk pujuk...mmg kena biarkan je untuk dia lepaskan semua....ada yg berguling2 kat shopping mall, org pandang serong tapi org2 yg paham anak2 jenis istimewa ni akan rasa kesian....aku join group autisme malaysia kat fb, mak2 kat situ selalu meluahkan org pandang jijik ngan anak2 dorg....

dulu aku pun selalu pandang serong kat mak2 yg biar anak berguling2 atau anak yg dah tak leh kawal....tapi bila aku join n baca pasal autisme ni aku jadi kesian....aku join pun sebab kawan aku sendiri ada anak autisme....anak dia hentak anak aku....aku yg jadi kesian kat budak tu....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2017 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Me lah kan..bile anak i nangis dan tantrum..i terus amik, dukung, peluk dn usap belakang badan dia smbil ckp lembut2 ajak dia borak.

Dari pemerhatian i sbg ayah..lagi u pukul, marah, herdik anak u..lg dia keras kepala dan mengamuk.

Nasib baik anak i jenis masuk toy shop takde nak amik2 atau menjerit2 nak toy..dia just amik, pegang..bile ajak balik dia akan letak toy tu kt rak.
I sedih je tgk dia, i endup amik and beli toy tu.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Dat escalated quickly
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 05:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 21-3-2017 04:04 PM
Me lah kan..bile anak i nangis dan tantrum..i terus amik, dukung, peluk dn usap belakang badan dia s ...

Duh kau kahwin ke bro? Igt kau single lagi sbb kemain kau usha bebudak porum ni      
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2017 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Keledek.kepam replied at 21-3-2017 05:04 PM
Duh kau kahwin ke bro? Igt kau single lagi sbb kemain kau usha bebudak porum ni      :lo ...

Mana ade ushar. Semua tu hnyalah gurauan berkasih  acik spin dan nana
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Victorioussss replied at 21-3-2017 05:05 PM
Mana ade ushar. Semua tu hnyalah gurauan berkasih  acik spin dan nana

Aku seru bini kau masuk menghadap porum    
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-3-2017 05:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Keledek.kepam replied at 21-3-2017 05:06 PM
Aku seru bini kau masuk menghadap porum

Janda dah dia
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 12:27 PM | Show all posts
hahahahaha
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.054420s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list