Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
19407
View
221
Reply

Mangsa penipuan dato hattan dedah ditipu hampir satu juta?

[Copy link]

Author: Bettyna       Show all posts   Read mode

Post time 20-3-2017 01:27 AM From the mobile phone | Show all posts
http://www.mstar.com.my/hiburan/ ... -ditangguh-januari/

Bini dulu pun pernah tuntut nafkah..dan nama bini pun disenarai hitam sebelum nih. Dah jadi datin mungkin dah bayar lah..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 01:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Yela knp baru skrg nk up cerita ni..dah lama kna tipu kn.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 01:39 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulu bukan hattan ade kes tipu MLM ke? Dengan Amy Search sekali tu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 02:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Kemungkinan besar akak ni ditipu ialah 90%...
Akak ni ckp dh mcm2 dia buat... tp TokTan tu KEBAL sb org glemer katanya... hurmmm... msa umoq 22thn.. dia anggap TokTan mcm abg... haruslah tolong gamaknya... tp BANK tak ambil kira hal2 mnipu dalaman ni... nama sapa sain dokumen... org tsebutlah kna tanggung... stakat loan moto boleh la tlg... ni dh smpi hmpir 1mil jadahnya nk nolong... jd lauk penipu la gamaknya... apapn kita tunggu jwpn TokTan la pulok...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 04:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Tak penah suker Hattan ni

Ade aura negatif, perasan bagus pulak tu.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 05:20 AM | Show all posts
samshik replied at 19-3-2017 11:41 PM
dah lamo kes ni..dah tubik psper..ni br timbul blk..erkkk,die nie xsilap mek ado jgk guno namo org l ...

'Dia' tu refers ke sape Mek Sam? Tok Hattan ke akak yg buat video ni?
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 06:49 AM From the mobile phone | Show all posts
sarukhan replied at 19-3-2017 11:08 PM
Teringat seorg poremes dlm ni, pm poremers2 lain, buat2 baik, hujung2 minta tlong jd proxy.. : ...

Oroxy tu pe?
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 06:53 AM | Show all posts

Proxy kot....
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 06:53 AM From the mobile phone | Show all posts
GegarVaganja replied at 20-3-2017 06:53 AM
Proxy kot....

Huhu..typo..ha..ape tu proxy?
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 06:54 AM | Show all posts
Jangan caya sangat la kalau org tu terlampau baik.
Ganja pun dah pernah terkena dgn jenis orang macam ni.
Last2, lesap abes semua duit Ganja.

Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 07:05 AM From the mobile phone | Show all posts
pichee replied at 20-3-2017 06:53 AM
Huhu..typo..ha..ape tu proxy?

Mcm pihak ketiga yg digunakan utk elakkan conflict of interest sebegitu.

Contoh mudah,
pichee ada company jual sabun cuci celah2 kan. Pastu Pichee nak keluarkan duit company utk beli stationery la katakan. Stationery tuh Pichee nak beli sendiri je pun. So Pichee gunakan company proxy (company yg bukan atas nama Pichee) la utk keluarkan duit company tuh supaya boleh beli stationery.

Ntah paham ke tak ntah.

Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 07:19 AM | Show all posts
Padah dek terlalu  kemaruk untuk mengambil alih ownership of company, Tapi ilmu  tak ada.

You are just about what you deserved.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 07:23 AM | Show all posts
Orang ada title Dato, kau pun nak....orang berbisness kau pun nak bisness gak..tapi orang tak tipu orang..kau menipu orang...alahai...apa la punya orang ni....
Teringat ada satu interview dgn dia lepas kawin semula dengan si Ariani ni. Hattan kata..saya suami ang torok...tak ponah solat jemaah...tak ponah seh jadi imam....adoi..bunyi nya sangat suci sesangat...bini rambut berwarna warni....apo la jang.....
Sekarang.....orang baru nampak...Sapo dia sebona eh......hadap sangat dengan gelaran Dato...tapi Dato kantong kosong...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 08:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Bettyna replied at 19-3-2017 01:48 PM
- masa umur 22 tahun, kerja dengan dato. Suami sheols pun kerja dengan dato dengan gaji 1100 seorang ...

Thanks sebab bagi point2 penting, haih kesiannya..hattan taknak bagi counter statement ke?
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 08:37 AM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 19-3-2017 10:58 PM
memang kasihan.jahat sangat2 aniaya orang.. neraka tu pasti.. syurga belum tentu sbb hutang di baw ...

kan sis. tapi nanti ade ler yg bg tazkirah halalkanla hutang2 org nanti dgn hutang2 tu kite sekali tergantung nak tgu celaka yg taknak byr hutang tu cari kite
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 08:43 AM | Show all posts
Sonneblume replied at 20-3-2017 01:38 AM
Yela knp baru skrg nk up cerita ni..dah lama kna tipu kn.

dapat email dari JIM hal belum settle, kes dah libatkan anak2 sheols
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 08:48 AM | Show all posts
GegarVaganja replied at 20-3-2017 07:05 AM
Mcm pihak ketiga yg digunakan utk elakkan conflict of interest sebegitu.

Contoh mudah,

complicated sgt analogy tuh
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 08:49 AM | Show all posts
AyaqMeloSuam replied at 20-3-2017 02:20 AM
Kemungkinan besar akak ni ditipu ialah 90%...
Akak ni ckp dh mcm2 dia buat... tp TokTan tu KEBAL s ...

tp kebal sgt ke hattan ni? kalau bijan tu aku percaya ler kebal kereta kebal pun kalah
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 08:56 AM | Show all posts
kesian buat aniaya kt org lain..di kala usia 22 tahun opkos masa tu berkobar2 nak bisnes nak buat itu ini..dan ya dia x de ilmu psl agreement gitu just base on trust pd hattan ...tp perlu ke hattan aniaya akak ni...dah nampak niat x elok kt situ dari memula lagi kan...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 09:02 AM | Show all posts
kesiannya.. kalau btl berita ni, pesalah wajib dikenakan hukuman. x psl2 dia yg tanggung beban. ape2 nk dgr penjelasan pihak hattan plk.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 09:05 AM | Show all posts
dato tu berani ke nak respon kes ni?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-3-2017 09:11 AM From the mobile phone | Show all posts
laksmanabentan replied at 20-3-2017 09:05 AM
dato tu berani ke nak respon kes ni?

Kes ni pernah kecoh dulu. Kalau google, boleh jumpa counter statement dato tahun 2012.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 09:11 AM | Show all posts
kesiannyaaaa
baik macam mana pun kita dengan orang seboleh2 jangan laaa jadi pak sanggup jadi director company mana2
umpama jadi guarantor jugak
before nak ambik alih company tu make sure check everything liabilities, charges, hutang piutang semua
kalau dah jadi gini menyesal pun takde guna
tapi memang setan laaa yang jadi dalang tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 09:34 AM | Show all posts
hattan ko dah la muka pecah rumah, rupa-rupanya ko memang perangai serupa pecah rumah
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 09:51 AM | Show all posts
cam tak caya pulak... sebab tok tan ni true to himself kaedahnya... pastu hati tisu jugak... kalau show sedih2 dia nangis... maybe tok tan dah insof kot... sejak rujuk ngan bink heolss....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.076352s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list