Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
23347
View
238
Reply

Mangsa penipuan dato hattan dedah ditipu hampir satu juta?

[Copy link]

Author: Bettyna       Show all posts   Read mode

Post time 20-3-2017 02:15 PM | Show all posts
Syd replied at 20-3-2017 01:31 PM
Ariani.
Duit org tu abes. Badan puas kena sepak terajang

tapi dah rujuk balik syd..apakah dah insof?
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 02:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa sekarng muncul..nak tau gak
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 02:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mrsLucky at 21-3-2017 12:11 PM

https://m.facebook.com/bhonline/posts/10153850944315600


Kawan2 baca sini....empunya diri yang mendakwa kena tipu komen...
Dari sini kita tahu lebih banyak berkaitan dengan isu Hattan menipu..

Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 02:19 PM | Show all posts
Bettyna replied at 19-3-2017 09:48 PM
- masa umur 22 tahun, kerja dengan dato. Suami sheols pun kerja dengan dato dengan gaji 1100 seorang ...
- dato buat loan pakai nama kompeni. Loan kereta, loan rumah, cash loan.

klu guna nama co adakah lakibini ni sesama sign gurantee agreement?
dan co tu sdn bhd atau cuma ent aje

hmmm sian tu mmg kesian
cuma nk taw dia nk wat apa sekrg against dato hattan

Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 02:20 PM | Show all posts
Joannalee replied at 19-3-2017 11:07 PM
I penah dgr dato hatten ni conman... kene hati2 klu nak berbiz dgn die

conman tu apa u??
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 02:22 PM | Show all posts
mrsLucky replied at 20-3-2017 02:18 PM
https://m.facebook.com/bhonline/posts/10153850944315600

Sila baca
2017-03-20 14.20.17.png
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 02:24 PM | Show all posts

kaki tipu
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 02:25 PM | Show all posts

oic.. thanks..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 02:28 PM | Show all posts
kita tgk atok nih loaded kan.....hubby aku ckp dia nih proxy pada seorang VVIP
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 02:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by mrsLucky at 20-3-2017 02:42 PM
da_vinci replied at 20-3-2017 02:28 PM
kita tgk atok nih loaded kan.....hubby aku ckp dia nih proxy pada seorang VVIP


Loaded tapi loan2 yang dia buat dulu..orang lain yang bayar...kasihan anak2 mangsa..   teruk betul perangai...semoga kesedihan dan kedukaan yang dia buat kat orang tu dia dapat balik.   


http://terbakor.com/2012/01/27/t ... ng-hutang-rm1-juta/

I think link ni pon berkaitan dengan kes nih.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
haznor replied at 20-3-2017 01:20 PM
Momod boleh tlg merge kan? Sng nk tahu the whole story.

Rasanya zmn skrg xdpt merge cam dulu.. lps belek2, lebey kurg sama je isi.

Baik follow benang ni kot, sbb kt bg biasanya cepat lg update drp yg satu lagi dah kene relocate lam bod viral.

Iols nonton melodi klmaren sbb nak tngok ada tak derang kupas gusip neh. So-called mangsa kata sheols pnah bawa ke paper n melodi sblom ni tp tak dlayan sbb heols ugut and kebal.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
mrsLucky replied at 20-3-2017 02:22 PM
Sila baca

Siannya kalau btol. Dlm fb tu sheols dh sebut benda yg sama psl budak metro kene ugut. Ni komen thn 2016, a yr ago. Kt video tu pun sheols mention balik, susah nak klua melodi, sbb dato tu cam untouchable.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Miss_Nana replied at 20-3-2017 02:20 PM
conman tu apa u??

lelaki penipu yg selalu menipu org dgn segala helah utk kite percaya apa die ckp.  untuk die dapat apa yg dia nak... slalunye bab duit la ...  ... (Lebih kurang gini La sis "conman" tu)  sory x reti nk explain... u blh google utk tau Lebih... kene hati2 dgn org jenis ni... akhirnye kite jugak yg Merana.. Habis Harta benda.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
klu btul salah..patut tkr je name tu Sattan..sedap la skit..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Dulu iols pernah borak dengan officemate (orang n9) pasal hattan
Masa tu cakap pasal kes lama dia & wife (time tu ex)
Officemate iols tu cakap hattan ni bukan sembarangan
Kena blacklist bank ke apa, cash kat tangan banyak
Tapi time tu iols fikir dia banyak bisnes ke apa
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 02:48 PM From the mobile phone | Show all posts
hanisbunny replied at 20-3-2017 02:47 PM
klu btul salah..patut tkr je name tu Sattan..sedap la skit..

pandai...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 02:53 PM | Show all posts
Joannalee replied at 20-3-2017 02:46 PM
lelaki penipu yg selalu menipu org dgn segala helah utk kite percaya apa die ckp.  untuk die dapat ...

risaunya,, mesti conman ni pandai pengaruh org
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 02:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Miss_Nana replied at 20-3-2017 02:53 PM
risaunya,, mesti conman ni pandai pengaruh org

Mulut manis, confident Level tinggi.. takut kan...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 03:09 PM | Show all posts
kesian nya...

knp naya org camtu??
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 03:10 PM | Show all posts
mrsLucky replied at 20-3-2017 02:35 PM
Loaded tapi loan2 yang dia buat dulu..orang lain yang bayar...kasihan anak2 mangsa..   ter ...

dahsyat ek....baru ku tahu peel dia nihhhh.....
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 03:11 PM | Show all posts
ni macam kes my brotherlah... tp lagi sadis sebab pak mertua yang membankruptkan dia...
MO sama jek...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 04:29 PM | Show all posts
myakayina replied at 20-3-2017 11:28 AM
konklusinya dato tu suka berhutangkah? konsep gali lobang tutup lobang kah? bukan dulu2 heols ada co ...

huh...dia memang canang ade biz used car
yang sebenarnya dia dok asikkkk menempel kat kedai tu
kalau dia dptkan customer, ade la dpt dua tiga sen utk dia
hidup takmo kalah

Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 04:32 PM | Show all posts
asamfish replied at 20-3-2017 04:29 PM
huh...dia memang canang ade biz used car
yang sebenarnya dia dok asikkkk menempel kat kedai tu
k ...

lor..menempel jelah rupanya..ingatkan tu mmg dia punya used car tu.. klu hidup menipu org ni mmg takkan selamat..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 04:43 PM | Show all posts
I percaya. Dulu pun cerai dgn bini dia tu (pastu dah tua rujuk balik) sebab bini tak tahan banyak hutang.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 07:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Conman ni die nye licik smpai org pon x prasan dia menipu sesambil borak je. Me pnah bace karya Sidney Sheldon 'If Tomorrow Comes cte ala2 conman mmg real la. Skang kt Astrok pon ader satu siries tajuk Imposters. Dlm berhati2 me pon kadang2 tkena jugakla ngn org2 licik menipu secara kecil2 nih
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.052040s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list