Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
1183
View
32
Reply

Budak Derita Sakit Kanser Inginkan Jagaan Ibu, Mohon Dikebumi Bersama Ibunya

[Copy link]

Author: CARI-LTS       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-3-2017 12:08 PM | Show all posts |Read mode
Terasa amat menyayat hati apabila mendengar rayuan seorang kanak-kanak berusia tujuh tahun agar dikebumikan bersama ibunya di dalam keranda yang sama supaya ibunya dapat menjaganya.


Memetik laporan Daily Mail, Filip Kwasny dari Colchester, Essex kini berada dalam keadaan tenat kerana menghidap leukimia sempat menyuarakan hasratnya itu selepas rawatan kemoterapi dan pemindahan sel induk gagal mengubati penyakitnya.


Orang ramai menyumbangkan wang untuk memenuhi hasratnya dikebumikan di Poland di dalam keranda ibunya yang turut meninggal dunia akibat kanser ketika Filip berusia dua tahun.


Filip didiagnos menghidap penyakit itu September tahun lalu dan ayahnya Piotr Kwasny, 40, berusaha mengumpulkan 6,500 (RM36,000) untuk menaikkan keranda isterinya yang dikebumikan lima tahun lalu bagi membolehkan Filip disemadikan di dalamnya.- CARI

sumber foto: Daily Mail
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
X pernah lagi mata aku masuk habuk baca forum...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 12:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedihnya sis
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 12:18 PM From the mobile phone | Show all posts
Sape potong bawang dlm ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 01:03 PM From the mobile phone | Show all posts
sedih nye lahai...semoga hasrat budak ni tcapai..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 01:40 PM | Show all posts
sedih sangat baca..
he must be missing his mom..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 01:42 PM | Show all posts
sedihnya..xpsl2 mata masuk habuk
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 02:10 PM | Show all posts
sedihhnyaaa..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 02:11 PM | Show all posts
Kasih ibu tiada berpenghujung
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 02:18 PM | Show all posts
pernah baca somewhere..leukimia hinggap di badan jika kita terlalu terbawa bawa perasaan sorrow...
untuk adik ni moga kuat dan tabah...and jika hidup tak pjg agar doa termakbul disemadikan bersebelah dgn ibu .
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 03:15 PM | Show all posts
em em
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 03:20 PM | Show all posts
ogata replied at 20-3-2017 02:18 PM
pernah baca somewhere..leukimia hinggap di badan jika kita terlalu terbawa bawa perasaan sorrow...
...

bukan bersebelahan, budak ni nak disemadikan dalam keranja ibunya....
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 03:28 PM | Show all posts
lkick2113 replied at 20-3-2017 03:20 PM
bukan bersebelahan, budak ni nak disemadikan dalam keranja ibunya....

bersebelahan lah tu..dalam keranda sebel nyebelah dalam satu keranda..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 06:47 PM | Show all posts
sedihnyaaaa...waaaa
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 06:50 PM From the mobile phone | Show all posts
tenanglah di dakapan ibumu nanti nak...sedihnya
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 06:57 PM | Show all posts
tabah nya seorang suami dan seorang bapa..
semoga dapat derma mencukupi  untuk menaik kan keranda dan membeli keranda baru

Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 12:31 AM | Show all posts
where's yr god?
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 12:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga heshe di cucuri rahmat
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 04:55 AM From the mobile phone | Show all posts
Speechless... bless him .
Even false hope untuk beliau ...moga wish beliau tercapai ...
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 07:33 AM | Show all posts
pagi2 dah berhabuk mata ni kenapa?!
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 08:41 AM From the mobile phone | Show all posts
Sedihnya lahai
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 08:45 AM | Show all posts
sedihnya...dhla hdup xlama...
umur dua tahun dh xde mak
bapaknye xnikah laen ke
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 09:25 AM | Show all posts
sedihnya...semoga hasrat adik ni tercapai..
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 10:51 AM | Show all posts
sedihnyer
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
23hb mac ni genap 3 tahun arwah adik akak meninggal disebabkan leukimia.
4 tahun she fough the battle.
Biler kita ada family member yg ada cancer, eventually kita terpaksa merelakan dia pegi sebab kita tidak akan sanggup melihat mereka menderita menahan sakitnya lagi.....
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.074793s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list