Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
2264
View
38
Reply

Rasai Sensasi Hanyut Ke Pulau, Cuba Tidur Dalam Hotel Terapung Di Jepun

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-3-2017 01:56 PM | Show all posts |Read mode
Adakah anda merancang untuk pergi bercuti tapi bosan benar rasanya dengan destinasi 'cliche'?


Kalau inilah masalah yang anda sedang hadapi, ianya selesai kerana Jepun adalah jawapan yang tepat!

Bayangkan menginap dalam hotel terapung di tengah lautan, lengkap dengan gaya futuristik yang membolehkan anda menenangkan fikiran dan menikmati pemandangan yang cantik.


Foto: Boredpanda


Ya, semuanya benar kerana Hotel Mizukami menawarkan pengalaman indah ini. Hotel yang terletak di Nagasaki ini adalah inspirasi dari taman tema Huis Ten Bosch di Belanda.


Lengkap dengan katil, tandas, bilik mandi dan keluasannya 36 hingga 38 meter persegi, ia boleh memuatkan kira-kira 4 orang.


Apa yang lebih menarik adalah hotel terapung ini akan 'menghantar' dan 'menghanyutkan' anda ke tempat-tempat berbeza di sekitar pulau di Omura Bay.


Jangan risau, kerana kapsul ini sudah diprogramkan perjalanannya secara digital oleh pihak perhotelan.

Foto: Boredpanda


Pada malam hari anda dapat berbaring menikmati bintang-bintang di langit, bangun pagi pula anda akan sampai di pulau yang cantikdan tidak berpenghuni. Memang sangat privasi.


Kos untuk menginap dalam kapsul ini bermula dengan harga RM1395 satu malam. Sesuai juga bagi mereka yang masih tercari-cari lokasi romantik untuk berbulan madu.


Ada yang berminat untuk mencuba pengalaman unik ini tak? -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 02:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Menarik.. Make love kt tgh2 laut gitu...
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 02:21 PM | Show all posts
kalau tetiba tsunami mau cuak duk dalam tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 03:01 PM | Show all posts
wow.. bestnya.. boleh keluar keluar mandi laut sekali tak?
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Makanan dh prepare siap2 ke camana..ke boleh call room service pastu pihak hotel hntr by boat
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Tngah sedap2 hanyut tetibe lanun datang
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 04:56 PM | Show all posts
macam best jer tido waktu malam berteman kan bintang di langit.
nak sgt tgk deko kat dlm tu
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 06:21 PM | Show all posts
Unik ideanya
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 06:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Stabil tak? Takut terhuyung hayang
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 07:36 PM | Show all posts
bestnya tapi macam tak berani pula.
sebab terlalu privacy. kang ada apa2 masalah reception n hotel guard jauh pulak nak sampai.
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 07:59 PM | Show all posts
datang paus besar ngap ko dlm hotel bodoh itu


sedar2 persis Nabi Yunus .
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Wow bestnya sebelum tidur dpt tgk bintang2 tapi takut jugak kalau jadi pape kan..
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 10:53 PM | Show all posts
Menarik idea tapi buatnya tiba2 mai ombak besar hanyut kemana
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
scarynyaaa... fobia nk duduk tmpt sempit gitu dala ats laut.. mmg idok la
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 01:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Wow.. cam best je.. tp takut lak kalau laut bergelora
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 11:35 AM | Show all posts
tengok mcm best tp takut la...
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 11:43 AM | Show all posts
bestnyee... utk fefeling romantikk.. tapi rega tak mampu laa..kene menabung lagi...
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 12:21 PM | Show all posts
uiii, idok le teman...
malam dengar bunyi desiran angin dan deruan ombak
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 02:33 PM | Show all posts
Menghayati pemandangan cantik laut biru ngn cahaya matahari...dpt tgk sunset n sunrise. Cuma nya kite dpt rs x, berayun di pukul ombak?...kalu dpt rs......sila sediakan awal2 ubat tahan muntah
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 03:53 PM | Show all posts
kalo mabuk laut membazir je nanti
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 04:57 PM | Show all posts
Kalau RM100 semalam pun I tak kosser nak try. Rasa macam tak selamat je duk tengah2 laut tu
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 04:06 AM From the mobile phone | Show all posts
Sedar2 dh sampai north korea.. mati lah jumpa si gemuk rambut penyapu
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 10:27 AM | Show all posts
mcm bes jek
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 12:29 PM | Show all posts
ye tak iya kan?
udah le mahei
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 03:45 PM | Show all posts
boleh bergoyang2 x? kalo boleh, idok lerr temannn..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.071605s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list