Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
10651
View
248
Reply

Senarai retis popular yg cemerlang dalam akademik masa SPM

[Copy link]

Author: chacon    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 20-3-2017 11:14 PM From the mobile phone | Show all posts
dlm ramai2, paling tak sangka si syuk la..sayangnya buat2 nampak bodo..ala2 mr bean (real punya) sgt
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 11:24 PM | Show all posts
chazey replied at 20-3-2017 09:42 PM
Setuju. Zaman 2005-2012 tu zaman senang dapat straight As. Aku rasa zaman Mira Filzah tu paling lo ...

sis bukan ke spm tu macam senang jah nak score? Ala ala buat latih tubi jah A dalam tangan. Zaman saya dulu we all make sure baca soalan tanpa melihat pilihan jawapan, sudah boleh figure out the answer utk paper satu subjek physics chemistry biology dan sejarah.. tambah2 soalan matematik moden. Hauss sangat, ibarat mahu beri A free free jah. Those yang sedari awal bertutur bahasa inggeris dari rumah jawab 1119 setengah jam jah kot then blah. Senang sangat katanya
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 11:28 PM | Show all posts
meols dulu spm kira agregat jah...pangkat 1,2,3 atau SAP.
super kertu khuens
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 11:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by apedehal at 20-3-2017 11:30 PM
adeqo replied at 20-3-2017 08:05 PM
Meolsss mcm xde hala tuju kat bodgos bilerrr xde benang hajjah...  

Xnak la meolss buat... n ...


Chuols td iols jln2 ig stories hajah girls' dinner @le-meridien.. igtkn mamatini rupanya hajah..awat nmpak tua hajah pakai bawal..pakai pesen indon plak tu..iols rsa she cantik lg pakai shawl instant tu.taktau la kut salah mekap sbb tebal

Tp yg penting pasni acik kepam tini boleh pakai bawal NH..xmerajuk lg la    
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 20-3-2017 09:10 PM
Iols baca soksek.. 1 kolum gosip kt metro ahad ke bipop gitu soksek soksek..

Tula ingat syuk belajar kt sekolah gosip soksek la td. Noob giler rase xtaw soksek ni sekolah apa   
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 11:33 PM From the mobile phone | Show all posts
piahsemah replied at 20-3-2017 07:46 PM
Sek men sain syed shbudin,bm penang

Thanks uolsssss bgtaw
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 11:40 PM | Show all posts
x semestinya kalau seseorang tu score spm, let say dapat 12A1, 12A+, etc, dia wajib berjawatan profesional seperti doktor, peguam, jurutera atau jawatan profesional lain, boleh je bekerja sendiri atau jadi cikgu, atau apa2 je ikut minat sendiri. Puhliss la orang yang suka look down kat orang lain kat dalam porem ni, padehal result kau pon sendu kan tapi feeling2 nak kondem orang Bila seseorang tu score spm, tu adalah pencapaian peribadi dia, boleh jadi batu loncatan untuk bagi semangat yang positif...kalau tengok corak kerja orang yang score spm dengan orang yang result ala2 je, memang berbeza. Corak pemikiran pon berbeza. Tentang masa depan tu, kita pon tak boleh nak ramalkan kita akan jadi apa lagi 10 tahun. Gittew
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 11:47 PM | Show all posts
jargon replied at 20-3-2017 08:40 PM
yg ct nana tu rasanya bukan 5a kot..sbb prnah trbaca somewhere katanya nana tahap bolehlaa sbb d ...

yang iols baca dulu si syura puji nana dapat 5A, so dia pon ala2 blaja ngan nana sebelum show gittew mohon karatz nana tampil beri penjelasan
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 11:50 PM From the mobile phone | Show all posts
adeqo replied at 20-3-2017 08:05 PM
Meolsss mcm xde hala tuju kat bodgos bilerrr xde benang hajjah...  

Xnak la meolss buat... n ...

Roh2 semua masih berterbangan ke     tunggu rumah baru .. nampak sangat benang lain bosan
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 11:50 PM | Show all posts
adelea replied at 20-3-2017 08:13 PM
giler la... arwah hani MCKK .. ?

sayang jer p kawen ngan pompuan jahat macam tiara ...

haah... arwah hani mohsin mmg MCKK alumni... satu batch dgn pakcik sepupu iols. in fact my uncle was one of his bff, theyolls mmg kwn baik dr zmn sekolah sampai dh beranak pinak. siap jd pengapit lg masa arwah kawin dgn tiara tu dulu. masa arwah meninggal pun my uncle yg jd org kuat sbb rasanya arwah mmg xde adik beradik lain sbb dia mmg anak tunggal.

Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 11:52 PM From the mobile phone | Show all posts
ben_j replied at 20-3-2017 06:49 PM
Kalau retis yg masuk sbp ngan mrsm meols tau le. Tp result spm tk tau
1. Syuk - soksek
2. Ammar ti ...

Soksek tu apa
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 11:53 PM From the mobile phone | Show all posts
adelea replied at 20-3-2017 08:13 PM
giler la... arwah hani MCKK .. ?

sayang jer p kawen ngan pompuan jahat macam tiara ...

Tiara jahat ke?
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
apedehal replied at 20-3-2017 11:29 PM
Chuols td iols jln2 ig stories hajah girls' dinner @le-meridien.. igtkn mamatini rupanya hajah.. ...

Tepek pls gambo
Reply

Use magic Report

Post time 20-3-2017 11:56 PM From the mobile phone | Show all posts
addamnor replied at 20-3-2017 11:24 PM
sis bukan ke spm tu macam senang jah nak score? Ala ala buat latih tubi jah A dalam tangan. Zaman  ...

itu namenye awak budak pandai..i pun kelas 1st gak skola biase tapi mmg susah sket spm..fizik bolela B,kimia bio admath C aje..
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 12:13 AM | Show all posts
Hajjah classmate adik iols masa kat mrsm. dia ckp academic-wise, hajjah average student laa..idok la cemerlang gilababi, idok juge posisi tercorot bottom 3... kelas theyols mmg bersepah la budak2 dpt straight As spm
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 12:14 AM | Show all posts

laki vee tu dengarnya dpt sambung blajar ke us tp kantoi tgh jalan gitu lah...ker aku dah mix-up dgn anggota band dead mushroom yg lain aku tatau lah, tak pun anggota band lain
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 12:17 AM | Show all posts
monoloque pun mckk, classmate/deskmate rafizi, kalu rafizi tipu, maka tipu lah aku
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 12:17 AM From the mobile phone | Show all posts
shielizda replied at 20-3-2017 11:50 PM
haah... arwah hani mohsin mmg MCKK alumni... satu batch dgn pakcik sepupu iols. in fact my uncle w ...


yup arwah anak tunggal and yatim. tingga tu jer la zuriat arwah hani karmila yg dah dirosakkan oleh ibunya  
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
barfi replied at 20-3-2017 11:53 PM
Tiara jahat ke?

u rasa rasa ?  
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 12:21 AM | Show all posts
epal_ijau replied at 20-3-2017 10:06 PM
Blh tahan gak pelawak2 ni sebenarnya eh.. cam si sharol shiro tu pon ari tu tgk trek selebriti. He ...

Aah agree... adakah konsepnya perlu tampil bodo2 alang utk jd kelakar?
but based on experience iols study kat SBP...kalau result spm 6A tu kira bolehla sbb kitorg suma wajib amek pure science xleh pilih
tak sure la pulak kalau soksek ade offer LK, or account utk upper form
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 12:23 AM | Show all posts
hzln replied at 21-3-2017 12:17 AM
monoloque pun mckk, classmate/deskmate rafizi, kalu rafizi tipu, maka tipu lah aku

Wahh same batch rupa2nya. rafizi tu best student mckk batch diorg kan? ke headboy ntah? x igt...
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 12:23 AM From the mobile phone | Show all posts
hyie replied at 20-3-2017 11:47 PM
yang iols baca dulu si syura puji nana dapat 5A, so dia pon ala2 blaja ngan nana sebelum show gitt ...


Si @terpaku boleh tulun jawab
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 12:29 AM | Show all posts

meh iols citer sbb apa si adelea tu ckp tiara pompuan jahat. kalo uolls nk tahu tiara ni pompuan social climber jgk mcm kebanyakan retis pompuan yg lain. punyalah dia dok kejar pangkat & status sampai t'gamak tinggalkan ex husband dia arwah hani mohsin tu dulu & rampas suami pompuan lain. suami org yg iols maksudkn tu adalah suami dia skrg iaitu tan sri effendi norwawi. masa tu tan sri effendi yg b'gelar dato je ketika itu mmg dh terang2 ada wife, nama datin faridah effendi. lg satu, masa tu jgk, ts effendi tu x aktif politik lg sbb time tu he was a ntv7 big boss. in fact ntv7 tu foundernya adalah ts effendi tu. seingat iols theyolls jumpa sbb masa tu mmg byk drama2 keluaran sykt tiara & ex hubby dia arwah hani tu dpt slot tayangan kt ntv7, so mmg dr situlah theyolls kenal. so kesimpulannya, tiara ni mmg pompuan jahat sbb curang dgn husband dia masa tu arwah hani & ada affair dgn suami org. pulak tu, sbb x nk jd bini no 2 & x dpt pegang title datin, dia sanggup buat rumahtangga org tu porak peranda sampai b'cerai berai. so x jahat ke namanya kalau mcm tu??

Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 12:45 AM From the mobile phone | Show all posts
Aiman tino berapa A?
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 12:55 AM From the mobile phone | Show all posts
jargon replied at 20-3-2017 08:40 PM
yg ct nana tu rasanya bukan 5a kot..sbb prnah trbaca somewhere katanya nana tahap bolehlaa sbb d ...

Bell ngasri 8a. Tu mmg taktau. Kena google ni.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.058775s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list