Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
52951
View
825
Reply

Edisi Mencanang satu dunia - Dakwa artis pertama ada Apps - Hakikatnya #CarutanTerpaksaDivaAA cuma menumpang di podcast Ais kacang #824

[Copy link]

Author: tintalangit       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-3-2017 01:03 AM | Show all posts |Read mode
Edited by tintalangit at 14-4-2017 05:02 PM
[/quote]
Aiiiiyo.... Perasannya gi canang satu duni...end up.... sama taraf Kaka Richie Rechman jer sebagai penulis jemputan kat forum cari 123.JPG

Rupanya feat jer dalam podcast ais kacang....


Apa pun iols layan dan suka jer dengar celoteh Diva AA.
Sesiapa yang malas nak download apps ais kacang ni boleh dengar kat sini jer... ada 3 episode

https://www.aiskacang.com.my/playlists/why-bother-by-diva-aa/#

Tapi iols suka juga dengar segmen yu laser .... amboi si host pompuan tu konon nak tanya soalan panas kat dato aliff syukri...akhirnya tetiba dato alif buat contoh dengan bertanya soalan kenapa you tak pakai tudung? gelak guling2 iols....

https://www.aiskacang.com.my/playlists/yu-laser/

Kalau nak dengar yang lain2 boleh pilih sendiri... Nur Sajat pun ada chuols...
podcast yang wartawan tu pun layan juga...menghencap neelopa ngan rita jer kejer dua orang tu

https://www.aiskacang.com.my/playlists/

So kesimpulannya, tak lah eksklusif sangat Diva AA oiii...
tulah pergi canang satu dunia awal2 sangat....rupa2nya
share2 jer podcast tu..... siap share dengan sajat lagi

Jangan marah Diva AA...
iols tetap suka dengar carutan terpaksa chuols tu...


Bawah ni Citer Lama
[quote]monxys replied at 6-4-2017 08:09 AM
maknanya forummer yg cakap sbelum ni dia dikecewakan 3 siti memang betol la kan.. yg iolss ingat satu ct liza yg lagi dua siti apa eh? btw semalam masa dgn dj lin ade nganjing2 orang lagi ke tak?

Semalam dalam rancangan DJ Lin tu Diva AA punya bahasa cukup bersopan santun chuolss.... Boleh tengok sendiri, suria fm dah keluarkan video rakaman kat youtube.









Demi chuols iols tolong letakkan video Diva AA tepek krim penuh satu muka, lepas tu sound

" Apa pandang2? Ini Krim mak ko ker? So..so...so...so???? "

Saksikanlah video yang sangat kelakar ini klik jer link bawah ni...

http://scontent-sit4-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17687365_781043675392098_9058045113405538304_n.mp4

Gambar Hiasan




Tadi gi jalan2 kat IG nampak video ni kat ig jinggo. Macam marah sangat tu sampai berkali2 kata nak sepak muka orang tu. Iols rasa2 macam tahu jer siapa kan...adakah kesinambungan kes dengan Azwan Ali sebelum ni ?

Yang pasti IG Azwan Ali belum keluar "serangan balas".(Sendunya IG Diva AA sekarang ...satu komen follower pun susah nak tgk.)

Tapi anggap jerlah benda ni macam teka-teki lagi...sebab jinggo tak sebut nama kat video tu...tapi beria2 betul dia nak sepak ngan tumbuk orang tu....

Clue = Rumah 5 minit jer dari rumah Jinggo dan Sheila Rusli


Iols tak retilah nak tempek video instagram....Tapi chuols boleh layan kat sini....url video kata nak sepak dan tumbuk tu....

http://scontent-sit4-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17411825_1844237789172974_275419309046497280_n.mp4

Atau adakah Jinggo marah dengan budak Izwan ni?
Tak beragak nak menjilat Diva AA...



jingo.jpg


Nampak gayanya Diva AA dah bertemu lawan yang salah,Barulah Buku bertemu ruas...Bukan main gigih lagi Jinggo troll balik Diva AA...Iols agak mesti Diva AA kecut juga macam  kes dia dengan Rani Kulop yang nak report polis  dulu Sebab tu senyap tak balas2 komen...

Eloklah, ada juga yang boleh mendiamkan dia..


Kalau Azwan Ali gelarkan diorang penerbit tak lulus SRP,
Jinggo pun ada gelaran untuk Diva AA iaitu MAT JELEBOR
LAYAN LAGI VIDEO2 KAT BAWAH

http://scontent-sit4-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17328412_1212079608887752_3031508206665859072_n.mp4

http://scontent-sit4-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17329268_1216252215156441_668058218450124800_n.mp4

http://scontent-sit4-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17387949_1782239208769882_4732389339772747776_n.mp4

http://scontent-sit4-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17390190_994273207374353_291702333224517632_n.mp4


_______________________________________________________________
-UPDATE-

Akhirnya Diva AA buat serangan balas...

WhatsApp Image 2017-03-21 at 19.50.46.jpg

WhatsApp Image 2017-03-21 at 19.50.46 (1).jpg

Tak cukup dengan tu, DIVA AA Upload VIDEO gi sambung mencaci,
Siapa2 yang tak boleh masuk ig Diva AA sebab private,
jangan risau kat link bawah masih boleh tengok....

http://scontent-sit4-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17453834_1783893448596405_8337450992429694976_n.mp4.
.
.
_______________________________________________________________

Drama makin panas, Jinggo keluar video baru respon video Diva AA Link kat bawah, kelakar pula tengok video jinggo ni. Heols kan pengarah, mestilah pandai edit2 video yang tak menahan siap letak location hospital bahagia tanjung rambutan
.
.
http://scontent-sit4-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17411541_320391055030608_2584994464451788800_n.mp4.
.
.
555.jpg
.
.
Diva AA pula, tak nak kalah, balas lagi video lain.... Yang tak dapat masuk ig diva sebab private, takyah risau, kat link ni boleh tengok....takder gunanya dia private2



http://scontent-sit4-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17410938_1084119201693400_5588013908230144000_n.mp4

Memang macam masa kita kecik2 dulu kan.... gaduh mulut...dua2 tak nak mengalah.....

_______________________________________________________________
.
.
Diva AA Upload video baru suara terketar2 menahan marah chuols....Sampai diungkit2 kisah pergaduhan dengan Sheila Rusli dulu sambil2 mendakwa diberi tempat tinggal di hotel puaka masa menjalani pengambaran program ketuk2 ... dulu....dibayar ciput dan pernah disound oleh jinggo.... persoalannya kenapa tak balas masa tu? sekarang baru nak kecoh2... Kecutlah tu.....
.
http://scontent-sit4-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17455325_1840619569526844_8493823982808596480_n.mp4
.
.
http://scontent-sit4-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17459793_283376995426627_7792214849936687104_n.mp4

Jinggo pula, siap edit video Diva AA sambil perli2 Diva AA   Cian Diva aa... makan dalam oooo
Diva AA memang silap orang, dia ingat Jinggo ni Pak Nil ke yang boleh diam jer bila kena hentam dengan mulut puaka dia tu...macam bakal kalah teruk jer Diva AA...

http://scontent-sit4-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17411792_236903903442691_6533687972196253696_n.mp4


_______________________________________________________________
Sambungan Royanan Diva AA
Video serangan balas berikutnya,

http://scontent-sit4-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17411844_1865630230391919_3646009166482374656_n.mp4

http://scontent-sit4-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17455729_659164324267284_6790435155736526848_n.mp4


Tapi macam biasa Jinggo punya video REPLY lebih winnnn Penuh dengan perli2 menusuk jiwa.
mau nangis tepi bucu katil Diva AA tengok Lepas tu ada pula kemunculan #jeleborarm
y
Kelakar betul... Siap

http://scontent-sit4-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17455675_429930397360766_7013134273800568832_n.mp4

http://scontent-sit4-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17459621_684997378345830_6087199029123350528_n.mp4

4444.jpg
.
.
.
_______________________________________________________________
Diva AA buat video baru

1 - Gunting Gambar Sheila Rusli
2 - Renyuk2 kan gambar itu
3- Ludah pula Gambar tu (
Terludah tangan sendiri )


http://scontent-sit4-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17460830_115260672344693_6867426099534495744_n.mp4
Terludah tangan sendiri chuols...
iols dah print screen

333.jpg
.
.
.
_______________________________________________________________

Jinggo buat Video Troll baru bahankan Diva AA. Tajuk Video Ketuk2 Jamban Chuols Makin tak lena lah tidur Diva AA malam ni memikirkan idea nak hentam balik Jinggo. Sehari update berbelas2 status sampai stress.... hujung2 Jinggo buat satu video boleh terluka hati 7 hari 7 malam Selamat Menonton,.
.


http://scontent-sit4-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17459583_1128703247259279_7064884957520330752_n.mp4


Ada forumer cakap jelebor tu labi2 kan....Jinggo pun bubuh gambar labi2 kat status video
ketuk2 jamban ni.... betullah gamaknya kan


2222.jpg

_______________________________________________________________

Jinggo senyap jer dua tiga hari, sebab sibuk katanya,

http://scontent-sin6-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17456229_777716825726269_8723398574714388480_n.mp4

http://scontent-sin6-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17461175_285559121874920_8284263848307851264_n.mp4

Diva AA pula mana reti senyap kan... Sampaikan Heols tulis status "The Winner". Konpidennnnnn nya Yang pasti kalau Jinggo nak troll lagi, Diva AA dah bagi modal ngan koleksi video2 baru Banyaknya video baru Diva AA

http://scontent-sin6-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17501181_246878122441724_4195069303042605056_n.mp4

http://scontent-sin6-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17502360_743892409102528_2134134623356059648_n.mp4

http://scontent-sin6-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17551159_1462604443773655_4265694761710518272_n.mp4

http://scontent-sin6-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17460556_1745301782448433_5121140895751602176_n.mp4

http://scontent-sin6-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17551733_1440953065944273_7314731082098671616_n.mp4

http://scontent-sin6-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17501046_1631171846912643_8792195987926941696_n.mp4

http://scontent-sin6-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17501348_1668076480153177_8229643864441356288_n.mp4

http://scontent-sin6-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17460853_221899134953344_2562029016622039040_n.mp4

http://scontent-sin6-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17552041_181670925677356_3724133053933551616_n.mp4

http://scontent-sin6-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17581463_277821342660006_6852982575489613824_n.mp4

http://scontent-sin6-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17550825_1945215229044081_6352243153176625152_n.mp4

http://scontent-sin6-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17500716_404139503280056_1072644257992409088_n.mp4

http://scontent-sin6-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17501367_1117781851660358_1059489649338089472_n.mp4


111.jpg

_______________________________________________________________



Akhirnya Diva AA pergi mencemar duli makan di restoran Menate Chuols Yang penting dia pergi dengan Chef Zam.
So tak mustahil rasanya untuk Diva AA ni tiba2 muncul dalam program Ketuk2 Ramadhan tahun 2020 nanti. Kelakar tau videonya . Tapi menurut Diva AA, Owner Menate ni dah orang lain. Bukan yang dia laharkan dalam Ig dulu.

http://scontent-sin6-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17551576_1878064889118925_4291660304326066176_n.mp4

http://scontent-sin6-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17582474_1238826759519496_8393021448263827456_n.mp4

http://scontent-sin6-1.cdninstagram.com/t50.2886-16/17551674_122920278245014_6187986166210363392_n.mp4












Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 01:05 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah tuo2 bgaduh mcm bdk2 darjah 2
Masing2 dpt stroke br tau nak tunjuk baran je :zz
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 01:07 AM | Show all posts
Dah berapa episod dah depa ni? Semuka je la kalau x puas hati. Main sindir2 mcm budak2!
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 01:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Benar la kata org, hujung2 kitaran hidup akan kembali semula seperti zaman kanak2, kemudian zaman baby sebelum kembali kepada Ilahi. Gitu.

Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 02:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Aku rasa si jonggi and wife tu yg terasa melebih lebih. Azwan kata is quite good drama selit ngan lawak bodoh diva aa pun sentap gila.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 03:22 AM From the mobile phone | Show all posts
munchkin replied at 21-3-2017 02:07 AM
Aku rasa si jonggi and wife tu yg terasa melebih lebih. Azwan kata is quite good drama selit ngan la ...

Aah iolss pun rasa diva AA puji drama misteri wan peah tu.

Cuma cara diva AA tu puji kasar sangat sangat.

Tapi pada iolss, bila jadik camni secara tak langsung drama ni jadik sebutan. Free marketing strategy.

Ok lettew khenss

Habis drama ni mengkome sume bermaaf maafan la.

    
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 03:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Teghok betoi behavior sekor sekor retis mesia.. baik yg muda, baik yg tua nak mampos..! Kojer bergaduh jee. Patutlah industri tak kemana..
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 06:51 AM | Show all posts
Buruk perangai dah tua-tua pun masih guna perkataan kesat.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 07:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Insof la azwan ali oii..baidewei tak selera pun nak tgk drama tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 07:07 AM From the mobile phone | Show all posts
Udah udah lerrre burok org tua gadoh nie
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 07:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Dl2 bkn si SR ni cemolot ke dgn AA?
Xkan la dia xtau peel AA tu
Yg ko melayan sampai selevel dgn dia tu dah kenapa?
Jadi la bijak skit dr si diva tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 07:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Best ke citer wan peah tu..iols xpnah lagi trdetik nk tgk
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 08:07 AM | Show all posts
diva azwan sibuk masak rendang.. tak sempat buat serangan balas lagi.. kih kih kih
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 08:29 AM | Show all posts
kalau AA bagus, silalah kuarkan drama berkualiti. gtuh!
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 08:32 AM | Show all posts
overnya lahai. sia2 pegi umrah bagai tapi masing2 perangai kalah budak2
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 08:34 AM | Show all posts
ate udah berumo pon nak berkelahi..
ape kehenya yeop..
udah2 ler tue..
lantak ler dgn deme..
yg penting keme support drama yeop ya..
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 08:39 AM | Show all posts
alahai..kelakarnya drama real life gini...patut la cite die pn mengarut..pengarah pnya real life pn penuh drama...straight ke ni?...auchh
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 08:43 AM | Show all posts
misteri wan peah tu lawak la, tambah2 dengan acik delimawati ckp perak. nk tergelak dgr.. tertunggu2 jgk la. aku suka cite yg latar tempat kampung...

cite tu kan slot seramedi .. dh tentu2 la cite seram + komedi.
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 08:49 AM From the mobile phone | Show all posts
aku tgh byng kan anak sis berjodoh dgn adik retis sorang tu klu gaduh dgn besan yg ni camner agaknya

sis & laki yg over
diva
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 08:50 AM | Show all posts
bergaduh kalah budak darjah 1



Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 08:59 AM | Show all posts
jelebor atau celupar orang tua2 dr perak je selalu sebut
hehehe
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 09:02 AM From the mobile phone | Show all posts
Macam budak tadika
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 09:03 AM From the mobile phone | Show all posts
Mohon sis masak sedap2 & bagi jinggo santap sampai kekenyangan lalu heols lupa nak bergaduh macam budak2 belum bersunat
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 09:06 AM | Show all posts
ape mslh jinggo ni, xhbs2 nk tunjuk langsi
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 09:11 AM | Show all posts
sbb menda cmnila aku xske tgk cerita melayu
haha...mohtip...
propa byk nau..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.062526s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list