Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
6336
View
279
Reply

[Jenayah] Atheist dibunuh kerana posting di FB

[Copy link]

Author: all-dajal       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-3-2017 01:37 AM | Show all posts |Read mode
Tamil Nadu man hacked to death over atheistic FB posts
TNN | Updated: Mar 18, 2017, 08.35 AM IST


H Farook (Photo courtesy - Facebook)

COIMBATORE: H Farook, 31, from Bilal Estate in South Ukkadam here, was hacked to death by a four-member gang, late Thursday night. He was a member of Dravidar Viduthalai Kazhagam (DVK), and an atheist.

According to police, Farook was administering a WhatsApp group where he posted rationalistic views against his religion. He also posted rationalistic messages on his Facebook page which came in for criticism by members of the community.

Meanwhile, Ansath, 30, a Muslim realtor, surrendered before the judicial magistrate court -V on Friday evening in connection with the murder.

"Farook's anti-Muslim sentiments had angered people. This may be a possible motive for murder," said S Saravanan, DCP, Coimbatore.

http://timesofindia.indiatimes.com/city/coimbatore/tamil-nadu-muslim-atheist-killed-over-facebook-posts/articleshow/57699358.cms
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 03:38 AM | Show all posts
Rip farook mati sia sia
Ansath pula dapat ganjaran 72 bidadari
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 06:57 AM | Show all posts
Point dia kat sini , dah kenapa nak menghina agama? It doesnt matter la apa agama sekalipun. U choose ur path, dok diam2 & amalkan. Ni tak, asal yg keluar Islam je dok hina Islam. Tu Buddha convert Islam, Christian convert Islam, ada ko nampak dia hina agama asal dia?
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 07:23 AM From the mobile phone | Show all posts
Prickford replied at 21-3-2017 06:57 AM
Point dia kat sini , dah kenapa nak menghina agama? It doesnt matter la apa agama sekalipun. U choos ...

Agreed with u
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 08:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Prickford replied at 21-3-2017 06:57 AM
Point dia kat sini , dah kenapa nak menghina agama? It doesnt matter la apa agama sekalipun. U choos ...

Setuju sis. Kau nak jadi kaper murtad or watever silakan tpi xpayah nak provoke acah2 hidup lebih bahagia setelah mortad. Lepastu buat thread provoke @all-dajal kalau mati, semua buat kenduri kesyukuran
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 08:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Tula, nak tertonggeng terlingkup ke x payah nk ckp org lain salah, die je betul
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 08:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Entahnya. Ada ke patut hina agama orang lain, sister??? Sedangkan nabi pun tak pernah sindir agama sembah berhala dulu kala bukan? Setakat letak kapak kat salah satu berhala itu bukan dikira sebagai sindir tawwwww, sister. Itu lainnnnn.....
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 04:04 PM | Show all posts
pooh~key replied at 21-3-2017 08:44 AM
Entahnya. Ada ke patut hina agama orang lain, sister??? Sedangkan nabi pun tak pernah sindir agama s ...

dlm koran rasanya tak sebut pn pasal nabi berahim letak kapak ditangan berhala lain tu.lbh kpd cerita tokok tambah org dulu2  nak suruh bg dramatik je.yg sedihnya inilah yg ustak2 kita dok ajar selama ni smpai cite ni dah diterima sbg fakta sejarah oleh ummah.
sbb tu always kena refer kpd text koran yg asal.klau kita baca terjemahan quran dlm bm terlalu banyak tokok tambah esp ayat2 dlm kurungan (..) tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
tripleid replied at 21-3-2017 04:04 PM
dlm koran rasanya tak sebut pn pasal nabi berahim letak kapak ditangan berhala lain tu.lbh kpd cer ...

Helo sis. Islam bukan 100% refer koran jah taw.  
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
pooh~key replied at 21-3-2017 08:44 AM
Entahnya. Ada ke patut hina agama orang lain, sister??? Sedangkan nabi pun tak pernah sindir agama s ...

Hmmm...  
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Prickford replied at 21-3-2017 06:57 AM
Point dia kat sini , dah kenapa nak menghina agama? It doesnt matter la apa agama sekalipun. U choos ...

Setuju sgt
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 04:29 PM | Show all posts
Tapi ini masih tak dapat menandingi kekejaman tentera Salib dan tentera yahudi yang melakukan pembunuhan berjuta-juta umat yang tidak berdosa di muka bumi ini.

Di Iraq, Afghanistan, Libya, Yemen, Bosnia dan lain-lain tempat berjuta-juta umat manusia termasuk orang tua, wanita dan kanak-kanak telah dibunuh dengan kejam oleh tentera Salib dan Yahudi.

Berita picisan ni hanya nak alihkan perhatian dunia terhadap kekejaman yang dilakukan oleh tentera Salib dan Yahudi.

Walhal setiap kematian umat yang tidak berdosa di muka bumi ini, berpunca dari peluru atau bom yang dibekalkan oleh puak Kristian dan Yahudi.  
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 04:47 PM | Show all posts
pooh~key replied at 21-3-2017 04:18 PM
Helo sis. Islam bukan 100% refer koran jah taw.

iya sis.terlalu banyak rujukan yg ntah betul ke tidak smpai agama pn jadi cacamarba
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 04:50 PM | Show all posts
Defcon2 replied at 21-3-2017 04:29 PM
Tapi ini masih tak dapat menandingi kekejaman tentera Salib dan tentera yahudi yang melakukan pembun ...

masa islam jadi kuasa besar dulu pn sama naik je bunuh bejuta umat2 yg x bedosa.

google je pasal Armenian genocide,Hammidian genocide,semua tu adalah sejarah yg digelapkan utk menutup kekejaman khalifah2 islam terdahulu.
patutla Khalifah Uthmaniah tu runtuh sbb kejam sesama manusia tuhan bayar cash
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
tripleid replied at 21-3-2017 04:47 PM
iya sis.terlalu banyak rujukan yg ntah betul ke tidak smpai agama pn jadi cacamarba

Hmm akak tahu tu. agama memang carca marba.   jom join etis sis.  
Reply

Use magic Report

Post time 21-3-2017 05:18 PM | Show all posts
pooh~key replied at 21-3-2017 05:13 PM
Hmm akak tahu tu. agama memang carca marba.   jom join etis sis.


........................

Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 03:25 AM | Show all posts
dodolgemok replied at 21-3-2017 12:09 AM
Setuju sis. Kau nak jadi kaper murtad or watever silakan tpi xpayah nak provoke acah2 hidup lebih  ...

eleh........ pura2 mulia...... penganut tolol cam kamu perli2 hindu minum kencing lembu, tapi sendiri minum kencing unta   
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 03:25 AM | Show all posts
Defcon2 replied at 21-3-2017 08:29 AM
Tapi ini masih tak dapat menandingi kekejaman tentera Salib dan tentera yahudi yang melakukan pembun ...

skrg nie saudi dok bunuh2 umat yemen, sila meratip   
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 03:26 AM | Show all posts
tripleid replied at 21-3-2017 08:50 AM
masa islam jadi kuasa besar dulu pn sama naik je bunuh bejuta umat2 yg x bedosa.

google je pasa ...

tanya je depa mana dah pi umat hindu dalam pakistan   
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 09:37 AM | Show all posts
all-dajjal replied at 22-3-2017 03:25 AM
skrg nie saudi dok bunuh2 umat yemen, sila meratip

Berapa jumlah yang mati? Cuba ko bandingkan dengan jumlah kematian yang disebabkan oleh tentera kristian dan yahudi di Jepun, Iraq, Afghanistan, Vietnam, Kampuchea, Laos dan lain-lain... macam langit dengan bumi

Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 09:46 AM | Show all posts
tripleid replied at 21-3-2017 04:50 PM
masa islam jadi kuasa besar dulu pn sama naik je bunuh bejuta umat2 yg x bedosa.

google je pasa ...

Armenian genocide tu dinafikan oleh Turkey.

The Armenians claim their ancestors suffered from                the first "genocide" of the 20th century even though what they claim took                place 29 years before the word "genocide" was even invented. In addition,                there is no way to compare the Nazi World War II acts of ten long unending years                throughout Europe to one event during World War I in the Ottoman Empire in 1915.                What the Armenians complain of today is the fact that the Ottoman government removed                disloyal Armenians who were committing many acts of treason from behind the Ottoman                army in just one place within their legal country.
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 10:03 AM | Show all posts
tripleid replied at 21-3-2017 04:50 PM
masa islam jadi kuasa besar dulu pn sama naik je bunuh bejuta umat2 yg x bedosa.

google je pasa ...

juta2

ko reti kire ke tk?
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 03:11 PM | Show all posts
Defcon2 replied at 22-3-2017 09:46 AM
Armenian genocide tu dinafikan oleh Turkey.

The Armenians claim their ancestors suffered from  ...

nak tunggu kena cipta istilah 'genocide' dulu ke baru nak iktiraf pembunuhan beramai2 tuh?

yg mati dlm armenian genocide tu pn ramai kanak2 dgn wanita.islam x perang ajar bunuh budak2 dgn wanita

mmg la skrg turki tak mengaku,sbb dorg skrg dah sekular tak nak ada kena mengena dgn massacare ottoman empire tuh
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
arini poohkey dah cukoq ke Siti Lobos?
Reply

Use magic Report

Post time 22-3-2017 03:50 PM | Show all posts
tripleid replied at 22-3-2017 03:11 PM
nak tunggu kena cipta istilah 'genocide' dulu ke baru nak iktiraf pembunuhan beramai2 tuh?

yg ...

Apa yang menarik adalah propaganda yang digunakan agar insiden itu menjadi lebih dramatik seperti satu pembunuhan beramai-ramai. Hakikatnya ia bukan begitu. Dan ia sengaja direka bagi memburukkan kerajaan Ottoman yang ketika itu telah mula cenderung mengadakan kerjasama dengan kerajaan German.

Perlu diingatkan perkataan 'genocide' itu sendiri direka oleh yahudi dengan tujuan meraih simpati. Cuba baca mengapa Turkey menafikan ia adalah genocide.  

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.072693s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list