Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
5392
View
107
Reply

Aduh Peritnya Bila Anak Meninggal Dunia

[Copy link]

Author: espri6006       Show all posts   Read mode

Post time 28-3-2017 04:25 PM | Show all posts
Moga tt diberikan kekuatan ye... i pun tak pernah melalui kehilangan anak dan tak mampu nak bayang pun terpaksa melalui nya....
Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2017 05:46 PM | Show all posts
Sharifah180175 replied at 28-3-2017 03:49 PM
Hello. tt adalah saudara. bukan saudari. sebelum nak hentam keromo baca line by lines correctly ya ...

hang lulus upsr Tak dulu????

paham Tak hadith Yang dikongsi diatas itu?????

kalau jahil, tak paham, bertanya...jangan terus terusan tunjukkan keharbaman murakkab dalam diri...ngerti????


Reply

Use magic Report

Post time 28-3-2017 05:51 PM | Show all posts
Minami2013 replied at 28-3-2017 04:25 PM
Moga tt diberikan kekuatan ye... i pun tak pernah melalui kehilangan anak dan tak mampu nak bayang p ...

Dah lebih dari 6 bulan pemergian Anak Yang dikasihi...seolah masih ada isu dalaman(jiwa) utk redho...... sehingga perlu bukak tred untuk raih simpati.....dari masyarakat????
Melayu...oh Melayu....




Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2017 12:23 PM | Show all posts
salam tt..

beratnya dugaan.. sy pun seorg ibu.. baca thread ni terkesan sungguh sbb anak sulung pun 5 tahun..boy, lasak takyah cite lah.. kadang2 marah jugak sbb dia menguji sgt.. lepas baca luahan tt buat sy rasa insaf dan lebih menghargai anak2..

semoga encik tt tabah.. Al Fatihah utk anak tt..
Reply

Use magic Report

Post time 29-3-2017 02:34 PM | Show all posts
divakah replied at 29-3-2017 12:23 PM
salam tt..

beratnya dugaan.. sy pun seorg ibu.. baca thread ni terkesan sungguh sbb anak sulung p ...

Tak sesia TT bukak thread...dapat raih/ shoulders dari forummers.....redho atas kepermegian anaknya, can come later.......
Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2017 08:46 AM | Show all posts
maaaanakautau replied at 28-3-2017 07:45 AM
Ada Malaikat bengis, ada malaikat comeiiii eh Apple???? Tak tahu pulak Malaikat pun beremosi macam ...

adaaaaa.....jgn tak tau...

cuma cara luahan tu takder lah extreme sangat mcm manusia....maybe because the angel does not walk amongst us?

Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2017 09:00 AM | Show all posts
maaaanakautau replied at 28-3-2017 07:28 AM
Kesedihan adalah fitrah manusia, tapi kalau Dah bersedih atas  kematian melangkaui batas Yang tela ...

betui la apa hg cakap...kalau memudaratkan tu ...tak elok...tp atas org tu sendiri jugak kan...kita tak tau dan kita takkan rasa apa yg dia rasa...mungkin dia masih mencuba nk redo..macam aku kata masa akan merubat dia tanpa dia sedar nnt...

ada kes..aku mmg lalu kat kawasan kubur nk g kerja...hari2 aku ngk org yg sama..husb and wife..dah tua dah diorg
naik moto duduk tepi kubur..hari2 ok..dlm hati aku terpikir sapa laa yg dia lawat ni ..anak ke..mak dia ke..

sampai kalau lalu ajer mesti aku carik kelibat pakcik and makcik tu hehe..kalau aku tak cuti..mmg aku akan nampak diorg..

Reply

Use magic Report

Post time 30-3-2017 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
TT bersabarlahhh...
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2017 04:22 PM | Show all posts
Takziah TT ...

Saya doakan TT dan keluarga tabah atas dugaan ini. Hanya masa (dengan izin Allah) yang dapat menyembuhkan kerinduan TT pada anak.


Saya pon ada anak2 kecil ... sangat2 terkesan dengan kisah TT ..  Kadang2, sering juga saya marah mereka sebab terlalu lasak & meragam .. Allahuakbar .. semoga semua anak2 syurga kita dilindungi dan diberkati Allah swt sentiasa..

Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2017 07:11 AM | Show all posts
ibuiqah replied at 30-3-2017 09:00 AM
betui la apa hg cakap...kalau memudaratkan tu ...tak elok...tp atas org tu sendiri jugak kan...kit ...

Masyarakat ada tanggunjawab untuk knock knock on TT's head time and again sebelum jadik mudarat...dari terus berkongsi kesedihan yang seolah tiada tarikh luput...

Paham Tak nee??????


Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2017 07:14 AM | Show all posts
leylapple replied at 30-3-2017 08:46 AM
adaaaaa.....jgn tak tau...

cuma cara luahan tu takder lah extreme sangat mcm manusia....maybe b ...

excuse me??? You are saying cara luahan malaikat takder lah se extreme macam manusia????

Hang pernah buat intership dikalangan makhluk TUHAN Yang ini kah????sampai tahu bebenor???






Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2017 07:21 AM | Show all posts
Tidak ada apa apa yang ada diantara langit dan Bumi  serta alam semesta alam ini Kecuali hak  mutlak PENCIPTA......

Anak juga meupakan harta pinjaman tersebut...so jangan ler nak bersedih berleret leretan bila ke hilangkan mereka sedangkan Kita tahu DIA ler sebaik baik PERANCANG........utk kita hamba2NYA.....


Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2017 08:55 AM | Show all posts
mannnakautau replied at 1-4-2017 07:14 AM
excuse me??? You are saying cara luahan malaikat takder lah se extreme macam manusia????

Hang p ...

cth malaikat buat extreme confession?



Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2017 10:41 AM | Show all posts
leylapple replied at 3-4-2017 08:55 AM
cth malaikat buat extreme confession?

not your own words??? Atau camna?????


Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2017 08:32 AM | Show all posts
mannnakautau replied at 1-4-2017 07:11 AM
Masyarakat ada tanggunjawab untuk knock knock on TT's head time and again sebelum jadik mudarat... ...

jgn la marah aku manakk hahhahaaku paham maksud ko... tp nk buat acane...
dia sendiri la kena sedar..life must goes on gitew...
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2017 10:41 AM | Show all posts
bile baca kisah tt ni...tetiba mengalir air mata...tak sanggup hilang anak dan taktau nk gambarkan mcmane..tp kite kena redha..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2017 01:48 PM | Show all posts
ibuiqah replied at 4-4-2017 08:32 AM
jgn la marah aku manakk hahhahaaku paham maksud ko... tp nk buat acane...
dia sendiri ...

Siapa kata manak marah???? Manak bukan marah...NASIHAT..............dialog ramlee.....


Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2017 01:48 PM | Show all posts
sedihnye TT.. moga di berikan ketabahan utk TT..

kekadang kalau iols marah anak.. cepat2x pikir kalau dia takde..
mesti rindu..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2017 01:50 PM | Show all posts
leya1303 replied at 4-4-2017 10:41 AM
bile baca kisah tt ni...tetiba mengalir air mata...tak sanggup hilang anak dan taktau nk gambarkan m ...

Ah bagus bagus...terus galakkan  TT  untuk berleret leret sedihnya ........bertahun tahun lepas kematian pun takpa....fitrah manusia Kan kesedihan itu????,Kan,Kan???


Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2017 01:51 PM | Show all posts
gujiwa replied at 4-4-2017 01:48 PM
sedihnye TT.. moga di berikan ketabahan utk TT..

kekadang kalau iols marah anak.. cepat2x pikir k ...

Sepuluh tahun lepas kematian pun belum tentu boleh nak redho....BETUL TAK TT????????


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-4-2017 06:37 AM | Show all posts
gujiwa replied at 4-4-2017 01:48 PM
sedihnye TT.. moga di berikan ketabahan utk TT..

kekadang kalau iols marah anak.. cepat2x pikir k ...

itu lah...anak2 adalah penyeri rumahtangga.. tangis, tawa, senyum dan sebagainya adalah pengubat hati. So kalau nak marah2 atau pukul boleh je untuk mengajar dia tapi jangan terlebih sangat sebab itu akan jadi salah satu perkara akan menghantui kita jika mereka dah tiada.
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2017 03:01 PM | Show all posts
salam takziah TT smoga terus kuat...

itu la antara sebab sy ni risau sangat2 kalau anak tak sihat...

mak saya pon kata gitu...ayah saya meninggal x sama perasaan bila kakak meninggal 5ys lepas tu

ada kawan saya di fb anak dia bb meninggal usia 3 bulan, bulan 3 tahun lepas sebab masalah jantung

bulan 3 tahun ni suami dia pula yg pergi...mengejut pula...sedih nya...hebat sungguh dugaan Allah

sungguh saya tak sanggup kehilangan mereka2 yang saya sayang

smoga TT trus kuat
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2017 10:48 AM | Show all posts
berat mata berat lagi bahu yg memikulkan.. harap TT tabah ye.. in sha Allah bertemu di syurga nanti..
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2017 08:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak terbayangkan kehilangan ank selamanya tk kembali...sy anta ank sekolah seharian pun dah rindu tk sabar nk jumpa sebelah petangnya.
Reply

Use magic Report

Post time 10-4-2017 03:54 PM | Show all posts
aduhai sadisnya cite TT
teringat anak iols kat umah  

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048146s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list