JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
33042
View
592
Reply

All About Bandung Indonesia - Part 24

[Copy link]

Author: cakur       Show all posts   Read mode

Post time 12-4-2017 07:33 AM From the mobile phone | Show all posts
pmknfhontour replied at 11-4-2017 01:06 PM
hotelnya okbersih, selesa, wifi laju
depan hotel ada la warung2 makan
tak jauh dari hotel ada ka ...

Terima kasih kasi feedback..
utk simkad...simkad apa ye...yg blh guna di sana....
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2017 09:38 AM | Show all posts
kgdaun2010 replied at 12-4-2017 07:33 AM
Terima kasih kasi feedback..
utk simkad...simkad apa ye...yg blh guna di sana....

kami pakai XL.
beli di Jakarta.
so far di Jakarta & Bandung coverage ok.

beli pakej 5GB internet ( ada free lagi untuk 4G  LTE ) + beberapa minit untuk buat call
kemudian buat  tethering/hotspot
masih tak habis walaupun 9 hari pakai


Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2017 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
pmknfhontour replied at 12-4-2017 09:38 AM
kami pakai XL.
beli di Jakarta.
so far di Jakarta & Bandung coverage ok.

Terima kasih..lama juga kt sana ye
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2017 11:44 AM | Show all posts
Edited by ainunaina at 12-4-2017 11:54 AM
kgdaun2010 replied at 11-4-2017 12:52 PM
Ok kak.....akak berbulan...saya bertahun... he...he..mest byk yg dh berubah..

Tu la....memang bz benor...cari2 date nak pegi sampai puasa pun dah full....
ni pun baru balik dari Sapporo Hokkaido..
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2017 02:41 PM | Show all posts
kgdaun2010 replied at 12-4-2017 10:48 AM
Terima kasih..lama juga kt sana ye

ohh
kami buat road trip Jakarta - Bandung - Jogja - Surabaya

bila bercerita pasal simcard.
XL ni kelemahan dia kat kawasan luar bandar ( Jogja & Surabaya ), ada sesetengah tempat takda coverage jugak
Simpati pulak yang ada coverage

tapi kalau Jakarta & Bandung takda masalah lah
laju je upload gamba kat IG haha
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2017 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Fuh...best nya....
Kawan-kawan ada beli simkad dr sini...Kartu AS 2 in 1..blh pakai di sini n sana jugak
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 08:47 AM | Show all posts
Salam semua....saya akan ke Bandung minggu ini..bagaimana keadaan di sana? hujan atau panas?
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 09:37 AM | Show all posts
kgdaun2010 replied at 12-4-2017 04:23 PM
Fuh...best nya....
Kawan-kawan ada beli simkad dr sini...Kartu AS 2 in 1..blh pakai di sini n sana  ...

ya. rasanya ada jual di KLIA2

dan juga di Jalan Tuanku Abdul Rahman ( nampak banner )
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 12:28 PM | Show all posts
kgdaun2010 replied at 12-4-2017 07:33 AM
Terima kasih kasi feedback..
utk simkad...simkad apa ye...yg blh guna di sana....

Aku reply kat sini sebab kat Part 23 Bandung dah kena kunci. Anak tudung tu beli kat Pasar Baru tingkat 4. Klu ko browse back page Part 23, aku ada tempek bisnes card pompuan tukang jual tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 13-4-2017 12:28 PM
Aku reply kat sini sebab kat Part 23 Bandung dah kena kunci. Anak tudung tu beli kat Pasar Baru ti ...

Sudah..tq..
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 02:30 PM | Show all posts
kgdaun2010 replied at 13-4-2017 08:47 AM
Salam semua....saya akan ke Bandung minggu ini..bagaimana keadaan di sana? hujan atau panas?

saya pergi 15-17hb ni...sama tarikh ke?
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
gnelmack replied at 13-4-2017 02:30 PM
saya pergi 15-17hb ni...sama tarikh ke?

Ye...samalah kita
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2017 11:01 AM | Show all posts
pmknfhontour replied at 11-4-2017 01:06 PM
hotelnya okbersih, selesa, wifi laju
depan hotel ada la warung2 makan
tak jauh dari hotel ada ka ...

sempit sikit sebab masa buat dia bayangkan orang Bandung je yang nak guna..dia orang kan ramai badan comel2...mai2 orang msia....haaa...tu dia....
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2017 04:42 PM | Show all posts
ainunaina replied at 14-4-2017 11:01 AM
sempit sikit sebab masa buat dia bayangkan orang Bandung je yang nak guna..dia orang kan ramai bad ...

tu la..
datang orang malaysia sado-sado belaka

hahaha

tapi hotel Zodiak Kebun Kawung memang memuaskan lah
direkmen oleh geng dalam ni juga kat topik bandung part 23
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Betul ke fo bali heaven dah tutup?
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2017 12:57 PM | Show all posts
ciknis replied at 16-4-2017 11:20 AM
Betul ke fo bali heaven dah tutup?

Bali Haven yang menghala ke tol pasteur kan....nanti cari maklumat ya
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 04:03 PM | Show all posts
ciknis replied at 16-4-2017 11:20 AM
Betul ke fo bali heaven dah tutup?

Betul..Bali Haven memang dah tutup
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 04:23 PM | Show all posts
cakur replied at 30-3-2017 01:16 PM
Public Holiday di Indonesia 2017

- Minggu, 1 Januari, Tahun Baru Masehi

pak cakur, vaisak day tu public holiday seluruh indonesia ya? pasti macet ya daerah lembang?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-4-2017 06:38 PM | Show all posts
yellowprestige replied at 18-4-2017 03:23 PM
pak cakur, vaisak day tu public holiday seluruh indonesia ya? pasti macet ya daerah lembang?

public holiday satu indonesia tentunya.
lembang pasti jam. kalau boleh sih hari rabu. jumaat pun mungkin ramai. sebab mungkin ada yang ambil cuti hari jumaat itu.

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 10:39 AM | Show all posts
cakur replied at 18-4-2017 06:38 PM
public holiday satu indonesia tentunya.
lembang pasti jam. kalau boleh sih hari rabu. jumaat pun  ...

owh..mekasih pak cakur. sedang arrange kan itinerary nya. kerna di Malaysia sambutan hari wesak (vaisak) nya jatuh pada hari Rabu 10hb Mei.

Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 11:40 AM | Show all posts
nk tnya kekwn, jika ke bandung pada hari raya ke 3, pasar baru n restoran sudah mula operasi ke ?
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 01:20 PM | Show all posts
miha72 replied at 20-4-2017 11:40 AM
nk tnya kekwn, jika ke bandung pada hari raya ke 3, pasar baru n restoran sudah mula operasi ke ?

Selalunya mereka tutup separuh hari hari pertama raya je. Paling2 pun tutup sehari, kalau hari ke3 tu memang dah buka kedai
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 01:20 PM | Show all posts
Edited by ainunaina at 20-4-2017 02:47 PM
miha72 replied at 20-4-2017 11:40 AM
nk tnya kekwn, jika ke bandung pada hari raya ke 3, pasar baru n restoran sudah mula operasi ke ?

------ sorry terpost 2 kali ----------------
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila nk smpai cni lgi
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2017 03:32 PM | Show all posts

Soalan ni boleh ngadu ngan Pak Tony ya...

Untuk info ....
coba u all tengok Sogo atau Matahari...di sana selalu ada discount price yang sangat menarik.
saya memang dah tak suka ke fo..saya lebih suka ke Mall dia orang.. sebab di Mall selalu barang
memang ori dan selalu ada discount dengan harga2 yang menarik.

10 tahun dulu FO2 memang menjual hampir semua barang ori tapi sekarang berbeza, kadang
bawak balik basuk 2-3 kali pun benang dah tercabut...dah senget...dah jadi kecil....

cobalah survey,,, sogo ada di Paris van java, Matahari dulu ada di kota kembang, dah terbakar tak
tau pula sekarang di mana yang besar.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.053577s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list