Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
46636
View
668
Reply

All About Bandung Indonesia - Part 24

[Copy link]

Author: cakur    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 10-4-2017 04:18 PM | Show all posts
cakur replied at 7-4-2017 09:27 AM
dari zodiak kebon kawung bisa jalan kaki ke paskal food market. food court besar.

ohhhh
tidak tahu akan lokasi ini
hahaha

januari ketika saya nginap di zodiak kebun kawun,
hanya makan di depan hotel saja

Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2017 08:39 AM | Show all posts
pmknfhontour replied at 10-4-2017 04:18 PM
ohhhh
tidak tahu akan lokasi ini
hahaha

oo..ok x hotel nya..minggu ini akan ke sana...
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2017 11:09 AM | Show all posts
kgdaun2010 replied at 11-4-2017 08:39 AM
oo..ok x hotel nya..minggu ini akan ke sana...

Happy holiday Kgdaun.... nanti info apa2 lagi terbaru yang best. dah berbulan akak tak berkunjung ke Bandung. dah timbul gak rasa rindu nak gi makan2,,jumpa2 kawan2,,,supir2 akak....
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2017 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
ainunaina replied at 11-4-2017 11:09 AM
Happy holiday Kgdaun.... nanti info apa2 lagi terbaru yang best. dah berbulan akak tak berkunjung  ...

Ok kak.....akak berbulan...saya bertahun... he...he..mest byk yg dh berubah..
Reply

Use magic Report

Post time 11-4-2017 01:06 PM | Show all posts
kgdaun2010 replied at 11-4-2017 08:39 AM
oo..ok x hotel nya..minggu ini akan ke sana...

hotelnya okbersih, selesa, wifi laju
depan hotel ada la warung2 makan
tak jauh dari hotel ada kartika sari ( jalan kaki )

cuma tandas nya sempit sikit tang mangkuk tandas tu ( sedikit rapat ke dinding )
tu je..
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2017 07:33 AM From the mobile phone | Show all posts
pmknfhontour replied at 11-4-2017 01:06 PM
hotelnya okbersih, selesa, wifi laju
depan hotel ada la warung2 makan
tak jauh dari hotel ada ka ...

Terima kasih kasi feedback..
utk simkad...simkad apa ye...yg blh guna di sana....
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2017 09:38 AM | Show all posts
kgdaun2010 replied at 12-4-2017 07:33 AM
Terima kasih kasi feedback..
utk simkad...simkad apa ye...yg blh guna di sana....

kami pakai XL.
beli di Jakarta.
so far di Jakarta & Bandung coverage ok.

beli pakej 5GB internet ( ada free lagi untuk 4G  LTE ) + beberapa minit untuk buat call
kemudian buat  tethering/hotspot
masih tak habis walaupun 9 hari pakai


Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2017 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
pmknfhontour replied at 12-4-2017 09:38 AM
kami pakai XL.
beli di Jakarta.
so far di Jakarta & Bandung coverage ok.

Terima kasih..lama juga kt sana ye
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2017 11:44 AM | Show all posts
Edited by ainunaina at 12-4-2017 11:54 AM
kgdaun2010 replied at 11-4-2017 12:52 PM
Ok kak.....akak berbulan...saya bertahun... he...he..mest byk yg dh berubah..

Tu la....memang bz benor...cari2 date nak pegi sampai puasa pun dah full....
ni pun baru balik dari Sapporo Hokkaido..
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2017 02:41 PM | Show all posts
kgdaun2010 replied at 12-4-2017 10:48 AM
Terima kasih..lama juga kt sana ye

ohh
kami buat road trip Jakarta - Bandung - Jogja - Surabaya

bila bercerita pasal simcard.
XL ni kelemahan dia kat kawasan luar bandar ( Jogja & Surabaya ), ada sesetengah tempat takda coverage jugak
Simpati pulak yang ada coverage

tapi kalau Jakarta & Bandung takda masalah lah
laju je upload gamba kat IG haha
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2017 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Fuh...best nya....
Kawan-kawan ada beli simkad dr sini...Kartu AS 2 in 1..blh pakai di sini n sana jugak
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 08:47 AM | Show all posts
Salam semua....saya akan ke Bandung minggu ini..bagaimana keadaan di sana? hujan atau panas?
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 09:37 AM | Show all posts
kgdaun2010 replied at 12-4-2017 04:23 PM
Fuh...best nya....
Kawan-kawan ada beli simkad dr sini...Kartu AS 2 in 1..blh pakai di sini n sana  ...

ya. rasanya ada jual di KLIA2

dan juga di Jalan Tuanku Abdul Rahman ( nampak banner )
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 12:28 PM | Show all posts
kgdaun2010 replied at 12-4-2017 07:33 AM
Terima kasih kasi feedback..
utk simkad...simkad apa ye...yg blh guna di sana....

Aku reply kat sini sebab kat Part 23 Bandung dah kena kunci. Anak tudung tu beli kat Pasar Baru tingkat 4. Klu ko browse back page Part 23, aku ada tempek bisnes card pompuan tukang jual tu
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Peterpan17 replied at 13-4-2017 12:28 PM
Aku reply kat sini sebab kat Part 23 Bandung dah kena kunci. Anak tudung tu beli kat Pasar Baru ti ...

Sudah..tq..
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 02:30 PM | Show all posts
kgdaun2010 replied at 13-4-2017 08:47 AM
Salam semua....saya akan ke Bandung minggu ini..bagaimana keadaan di sana? hujan atau panas?

saya pergi 15-17hb ni...sama tarikh ke?
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
gnelmack replied at 13-4-2017 02:30 PM
saya pergi 15-17hb ni...sama tarikh ke?

Ye...samalah kita
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2017 11:01 AM | Show all posts
pmknfhontour replied at 11-4-2017 01:06 PM
hotelnya okbersih, selesa, wifi laju
depan hotel ada la warung2 makan
tak jauh dari hotel ada ka ...

sempit sikit sebab masa buat dia bayangkan orang Bandung je yang nak guna..dia orang kan ramai badan comel2...mai2 orang msia....haaa...tu dia....
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2017 04:42 PM | Show all posts
ainunaina replied at 14-4-2017 11:01 AM
sempit sikit sebab masa buat dia bayangkan orang Bandung je yang nak guna..dia orang kan ramai bad ...

tu la..
datang orang malaysia sado-sado belaka

hahaha

tapi hotel Zodiak Kebun Kawung memang memuaskan lah
direkmen oleh geng dalam ni juga kat topik bandung part 23
Reply

Use magic Report

Post time 16-4-2017 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
Betul ke fo bali heaven dah tutup?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.085906s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list