Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
46641
View
668
Reply

All About Bandung Indonesia - Part 24

[Copy link]

Author: cakur    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 17-4-2017 12:57 PM | Show all posts
ciknis replied at 16-4-2017 11:20 AM
Betul ke fo bali heaven dah tutup?

Bali Haven yang menghala ke tol pasteur kan....nanti cari maklumat ya
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 04:03 PM | Show all posts
ciknis replied at 16-4-2017 11:20 AM
Betul ke fo bali heaven dah tutup?

Betul..Bali Haven memang dah tutup
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2017 04:23 PM | Show all posts
cakur replied at 30-3-2017 01:16 PM
Public Holiday di Indonesia 2017

- Minggu, 1 Januari, Tahun Baru Masehi

pak cakur, vaisak day tu public holiday seluruh indonesia ya? pasti macet ya daerah lembang?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-4-2017 06:38 PM | Show all posts
yellowprestige replied at 18-4-2017 03:23 PM
pak cakur, vaisak day tu public holiday seluruh indonesia ya? pasti macet ya daerah lembang?

public holiday satu indonesia tentunya.
lembang pasti jam. kalau boleh sih hari rabu. jumaat pun mungkin ramai. sebab mungkin ada yang ambil cuti hari jumaat itu.

Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2017 10:39 AM | Show all posts
cakur replied at 18-4-2017 06:38 PM
public holiday satu indonesia tentunya.
lembang pasti jam. kalau boleh sih hari rabu. jumaat pun  ...

owh..mekasih pak cakur. sedang arrange kan itinerary nya. kerna di Malaysia sambutan hari wesak (vaisak) nya jatuh pada hari Rabu 10hb Mei.

Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 11:40 AM | Show all posts
nk tnya kekwn, jika ke bandung pada hari raya ke 3, pasar baru n restoran sudah mula operasi ke ?
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 01:20 PM | Show all posts
miha72 replied at 20-4-2017 11:40 AM
nk tnya kekwn, jika ke bandung pada hari raya ke 3, pasar baru n restoran sudah mula operasi ke ?

Selalunya mereka tutup separuh hari hari pertama raya je. Paling2 pun tutup sehari, kalau hari ke3 tu memang dah buka kedai
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 01:20 PM | Show all posts
Edited by ainunaina at 20-4-2017 02:47 PM
miha72 replied at 20-4-2017 11:40 AM
nk tnya kekwn, jika ke bandung pada hari raya ke 3, pasar baru n restoran sudah mula operasi ke ?

------ sorry terpost 2 kali ----------------
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 07:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Bila nk smpai cni lgi
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2017 03:32 PM | Show all posts

Soalan ni boleh ngadu ngan Pak Tony ya...

Untuk info ....
coba u all tengok Sogo atau Matahari...di sana selalu ada discount price yang sangat menarik.
saya memang dah tak suka ke fo..saya lebih suka ke Mall dia orang.. sebab di Mall selalu barang
memang ori dan selalu ada discount dengan harga2 yang menarik.

10 tahun dulu FO2 memang menjual hampir semua barang ori tapi sekarang berbeza, kadang
bawak balik basuk 2-3 kali pun benang dah tercabut...dah senget...dah jadi kecil....

cobalah survey,,, sogo ada di Paris van java, Matahari dulu ada di kota kembang, dah terbakar tak
tau pula sekarang di mana yang besar.
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2017 03:32 PM | Show all posts

Soalan ni boleh ngadu ngan Pak Tony ya...

Untuk info ....
coba u all tengok Sogo atau Matahari...di sana selalu ada discount price yang sangat menarik.
saya memang dah tak suka ke fo..saya lebih suka ke Mall dia orang.. sebab di Mall selalu barang
memang ori dan selalu ada discount dengan harga2 yang menarik.

10 tahun dulu FO2 memang menjual hampir semua barang ori tapi sekarang berbeza, kadang
bawak balik basuk 2-3 kali pun benang dah tercabut...dah senget...dah jadi kecil....

cobalah survey,,, sogo ada di Paris van java, Matahari dulu ada di kota kembang, dah terbakar tak
tau pula sekarang di mana yang besar.
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2017 10:44 PM | Show all posts
Makan mana yang ok area bandar? selalu pergi kedai belacan jer..  kali ni nak cuba kedai lain plak. ada suggestion tak?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-4-2017 12:00 AM | Show all posts
frin replied at 26-4-2017 09:44 PM
Makan mana yang ok area bandar? selalu pergi kedai belacan jer..  kali ni nak cuba kedai lain plak.  ...

ibu sukanya makanan apa ?
Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2017 10:46 AM | Show all posts
cakur replied at 27-4-2017 12:00 AM
ibu sukanya makanan apa ?

Makanan ala melayu ataupun thai.. ada tak pak cakur?

Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2017 12:18 PM | Show all posts
frin replied at 27-4-2017 10:46 AM
Makanan ala melayu ataupun thai.. ada tak pak cakur?

penah try nasi timbel tak? every year g Bandung mesti nak makan nasi timbel ayam bakar. hehe.

Reply

Use magic Report

Post time 27-4-2017 04:45 PM | Show all posts
yellowprestige replied at 27-4-2017 12:18 PM
penah try nasi timbel tak? every year g Bandung mesti nak makan nasi timbel ayam bakar. hehe.

nasi timbel? first time dengar ni. dah macam timbal balik je bunyinye   sedap ke?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 27-4-2017 07:28 PM | Show all posts
frin replied at 27-4-2017 03:45 PM
nasi timbel? first time dengar ni. dah macam timbal balik je bunyinye   sedap ke?

di sini bagusnya makan masakan sunda.

nasi timbel itu nasi dalam daun pisang. biasanya disajikan dengan ayam, tahu, tempe, dan sayuran. kadang dengan sayur asam juga. nasi timbel ini banyak di restoran sunda.

kalau makanan thai, tak begitu banyak di sini.
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2017 08:42 AM | Show all posts
cakur replied at 27-4-2017 07:28 PM
di sini bagusnya makan masakan sunda.

nasi timbel itu nasi dalam daun pisang. biasanya disajika ...

ouh.. nasi timbel yang paling enak di mana pak cakur? boleh suggest.. sy akan ke sana 11hb nanti.
Reply

Use magic Report

Post time 28-4-2017 08:50 AM | Show all posts
saje nak share..  sape yang mmg cari the body shop products, dekat bandung lg murah.. hari tu last time pergi bulan nov.. beli edt 30ml baru rm 40++.   kat sini rm60++
Reply

Use magic Report

Post time 30-4-2017 09:40 PM From the mobile phone | Show all posts
ainunaina replied at 26-4-2017 03:32 PM
Soalan ni boleh ngadu ngan Pak Tony ya...

Untuk info ....

Tq ainunaina...Nnt survey
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.086361s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list