JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
33188
View
596
Reply

All About Bandung Indonesia - Part 24

[Copy link]

Author: cakur       Show all posts   Read mode

Post time 19-6-2017 11:31 AM | Show all posts
ainunaina replied at 16-6-2017 08:47 AM
Kalau ikut pengalaman saya selalunya bulan Nov baru ada harga baru..itupun tak semua hotel...

Tq..saya dah booked hotel..book dulu sbb free cancellation..takut penuh sbb masa tu cny..hotel mine kebon kawung dekat dgn station train bandung n katanya bole jalan kaki ke pasar baru..ok tak hotel ni? Baca review quite ok..

Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2017 12:21 PM | Show all posts
hai semua..hai cakur..sy sudah beli tiket ke bandung 1/12/17-5/12/17....sy plan nak upah supir..mana lagi murah kalau sy suruh supir carikan hotel atau tempah hotel sendiri?hotel mana yg best?
Reply

Use magic Report

Post time 3-7-2017 04:03 PM | Show all posts
whitequeen replied at 19-6-2017 11:31 AM
Tq..saya dah booked hotel..book dulu sbb free cancellation..takut penuh sbb masa tu cny..hotel min ...

hotel zodiak ke?nk g bandung bulan berapa?

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-7-2017 07:41 PM | Show all posts
bel146 replied at 3-7-2017 11:21 AM
hai semua..hai cakur..sy sudah beli tiket ke bandung 1/12/17-5/12/17....sy plan nak upah supir..mana ...

sometime lebih murah booking dari sini. sometime lebih murah booking dari website pak.

bagusnya duduk di cihampelas. senang jalan malam juga.
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2017 09:41 AM | Show all posts
THANK YOU FOR INFO
Reply

Use magic Report

Post time 4-7-2017 09:41 AM | Show all posts
THANK YOU FOR INFO
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2017 09:42 AM | Show all posts
cakur replied at 3-7-2017 07:41 PM
sometime lebih murah booking dari sini. sometime lebih murah booking dari website pak.

bagusnya ...

pak cakur boleh tolong suggest kan tak hotel2 yg ok area cihampelas tu? terima kasih.
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2017 04:37 PM | Show all posts
Assalamualaikum...lama tak masuk forum Bandung. bz sgt.
kepada yang dah booking transport dan hotel boleh ctk akak balik yang esp yang
nak pegi July dan Ogos, takut terlepas pandang.

kepada yang masih tercari2 cotation boleh watsup 0172262458..In Sha Allah
boleh dibantu.
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2017 04:38 PM | Show all posts
bel146 replied at 6-7-2017 09:42 AM
pak cakur boleh tolong suggest kan tak hotel2 yg ok area cihampelas tu? terima kasih.
...

Fave hotel Cihampelas pun ramai yang booking. kl nak yang budget2 sikit boleh di Cihampelas 2,. tapi kabar dar kawan2 ada
bilik2 yang agak berbau sikit...(bukan saya kata ya...saya tak pernah duduk di sini)
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2017 04:49 PM | Show all posts
Maaf...saya tersilap masuk Id....

Ainalina tu sama orang dengan Ainunaina...

sorry
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2017 05:21 PM | Show all posts
ainunaina replied at 6-7-2017 04:49 PM
Maaf...saya tersilap masuk Id....

Ainalina tu sama orang dengan Ainunaina...

hehe xpe..sy tgh baca thread no 23..baru paham sikit2 tentang bandung...hehe..sy plan nak duduk dekat hotel green batara..ok kan?harga ok..sy da dapat supir..sehari 385k..rasa mcm da murah...sy terus confirm book dgn dia..hehe...kami book supir 5hari sbb ada bawak org tua+toddler..lebih selesa kan..


Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-7-2017 08:27 PM | Show all posts
bel146 replied at 6-7-2017 08:42 AM
pak cakur boleh tolong suggest kan tak hotel2 yg ok area cihampelas tu? terima kasih.
...

depend pada budget juga. tapi boleh coba fave hotel premier. atau aston tropicana.

lagi ada serela cihampelas atau de batara atau green batara.
Reply

Use magic Report

Post time 6-7-2017 10:44 PM | Show all posts
Salam Pak Cakur dan yang lain, di Cihampelas ada tak hotel yang bilik family 6 orang? Saya nak ke Bandung 21/7 - 25/7 ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-7-2017 11:41 PM | Show all posts
raveias replied at 6-7-2017 09:44 PM
Salam Pak Cakur dan yang lain, di Cihampelas ada tak hotel yang bilik family 6 orang? Saya nak ke Ba ...

jarang ada bilik 6 orang pak. paling juga family room untuk 4 orang.

ada juga bilik 6 orang. tapi jauh pak.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2017 12:15 AM | Show all posts
cakur replied at 6-7-2017 11:41 PM
jarang ada bilik 6 orang pak. paling juga family room untuk 4 orang.

ada juga bilik 6 orang. ta ...

terima kasih. Antara hotel di Cihampelas, hotel mana Pak Cakur lebih recommend sekali?
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2017 09:33 AM | Show all posts
raveias replied at 6-7-2017 10:44 PM
Salam Pak Cakur dan yang lain, di Cihampelas ada tak hotel yang bilik family 6 orang? Saya nak ke Ba ...

6 org dewasa ke?sy pon nak stay hotel 4dewasa 2kanak2...hotel green batara boleh...bilik ade dua queen bed..
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2017 10:27 AM | Show all posts
bel146 replied at 7-7-2017 09:33 AM
6 org dewasa ke?sy pon nak stay hotel 4dewasa 2kanak2...hotel green batara boleh...bilik ade dua q ...

Saya punya kanak2 tu seorang umur 20 seorang lagi 15 tahun. Tu yang agak risau nak masuk sekali.
Kalau boleh nak try Green Batara tapi saya check untuk date 21/7 - 25/7 macam dah tak ada bilik tu. Cik Bel booking di mana? Ada guna khidmat supir?




Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2017 10:42 AM | Show all posts
raveias replied at 7-7-2017 10:27 AM
Saya punya kanak2 tu seorang umur 20 seorang lagi 15 tahun.  Tu yang agak risau nak masuk sek ...

sy dah booking supir utk 5hari..dpt 385k per day...sbb ada bawa my mom n my nieces 2org...so better pakai supir,selesa skit..kalau pergi berdua jek for sure sy akan guna angkutan/taxi jek..hehe...green batara sy tak booking lagi...tunggu my sis bg full details flight..maybe hari nih..risau jugak penuh sebab bln12 confirm ramai da start booking their hotel..sy tengok kt agoda harga ok..kalau dewasa ramai awk kena amik 2bilik kot..selesa nak tidur nanti kan..
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2017 11:02 AM | Show all posts
raveias replied at 6-7-2017 10:44 PM
Salam Pak Cakur dan yang lain, di Cihampelas ada tak hotel yang bilik family 6 orang? Saya nak ke Ba ...

Salam....kalau nak sebilik 6 orang di Progo hotel ada, dekat jalan riau  600k/690k sehari. yang ni boleh booking dengan akak, owner memang kawan di sana.
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2017 11:59 AM | Show all posts
bel146 replied at 7-7-2017 10:42 AM
sy dah booking supir utk 5hari..dpt 385k per day...sbb ada bawa my mom n my nieces 2org...so bette ...

Wah murah tu rate supir yang Cik Bel dapat. Pernah guna supir yang sama sebelum ni? Kalau tak keberatan boleh lah share dengan saya. Bulan 7 ni saya rasa kurang la sikit orang banding dengan bulan 5 dan 12. Cik Bel selalu ke Bandung ke?
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2017 12:13 PM | Show all posts
ainunaina replied at 7-7-2017 11:02 AM
Salam....kalau nak sebilik 6 orang di Progo hotel ada, dekat jalan riau  600k/690k sehari. yang ni ...

Saya ada baca thread2 lepas tenagok Kak Aina cadangkan hotel Progo untuk family besar. Cuma saya risau sikit baca feedback orang ke sana cakap ada banyak masalah. Boleh minta pendapat Kak Aina? Kalau dekat arae Cihampelas memang tak ada bilik untuk 6 orang ke?
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2017 12:32 PM | Show all posts
raveias replied at 7-7-2017 11:59 AM
Wah murah tu rate supir yang Cik Bel dapat. Pernah guna supir yang sama sebelum ni? Kalau tak kebe ...

awk nak g bulan berapa?sy 1st time nak g bandung bln 12 nih..baca dlm forum baru paham sikit2 psl bandung...hehe..supir ni sy jumpe dlm blog...rmai blogger suggest supir nih..hapar2 ok la..jap sy pm contact number supir tu..

Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2017 02:50 PM | Show all posts
bel146 replied at 7-7-2017 12:32 PM
awk nak g bulan berapa?sy 1st time nak g bandung bln 12 nih..baca dlm forum baru paham sikit2 psl  ...

Saya dah nak dekat dah ni, 21 hb 7 ni dah bertolak, sampai lah 25 hb 7. Kali pertama jugak pergi. Ni ingat nak buat itenary daily termasuk dengan kedai makan dan aktiviti2 sambilan. So senang nanti tak perlu fikir lagi atau kelam kabut. Teringin nak cuba orang cakap martabak manis San Francisco tu, nak recce2 temapt dia. Ada suggestion lagi tak tempat2 makan yang best?
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2017 03:57 PM | Show all posts
raveias replied at 7-7-2017 02:50 PM
Saya dah nak dekat dah ni, 21 hb 7 ni dah bertolak, sampai lah 25 hb 7. Kali pertama jugak pergi.  ...

ni sy ada jumpe satu blog share list kedai san francisco..sy pon nk try murtabak nih..wajib..hehe..kedai2 mkn lain xberani nak suggest..sbb xpergi lagi kan..
Screenshot_2017-07-06-20-38-59-58.png
Reply

Use magic Report

Post time 7-7-2017 11:09 PM | Show all posts
raveias replied at 7-7-2017 10:27 AM
Saya punya kanak2 tu seorang umur 20 seorang lagi 15 tahun.  Tu yang agak risau nak masuk sek ...

13 thn ke atas tu dah dikira dewasa. 12 thn ke bawah saja baru blh di kira budak. Ada setengah hotel 10-11 thn ke bawah baru di consider budak. 12 thn ke atas sd di caj sbg org dewasa punya harga.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.046824s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list