JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
36890
View
628
Reply

All About Bandung Indonesia - Part 24

[Copy link]

Author: cakur    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 12-5-2017 10:54 AM | Show all posts
baby_blue replied at 11-5-2017 10:41 AM
kat bandung ada jual produk herborist ke? yg banyak jual kat bali tu..mcm lulur/mandian/facial care/ ...

Kat pasar baru pun ada....ground floor. lalu kat yang jual kerepek2 terus ke dalam. ada satu kedai jual macam2 alat makeup, pencuci segala pencuci...pilih je mana bekenan
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2017 11:53 AM | Show all posts
Edited by frin at 16-5-2017 12:42 PM

Baru balik dari kota bandung.. this time pegi dah tau mana nak makan n shopping. Nak share sikit this time punya experience

Hotel = Kali ni iols stay dkt Oak Tree Premier Hotel jauh sikit dr kesesakan. Pilih jauh sikit dr FO/Mall sebab last time stay dkt Green Batara hazab sgt traffic dia (mungkin sebab masa tu tgh bina skywalk). Overall hotel Oak Tree Premier ok cuma satu lack dekat lantai toilet part sinki air senang bertangkung. Hotel ada kolam dekat tingkat atas sekali. breakfast ok walaupun xbanyak pilihan but for 3 star hotel is consider good enough.

Makan : Kedai makan karamba is my choice. tq kat forummer yg bg cadangan. Harga standard kedai belacan tp agak murah sikit.

Shopping : Pasar baru mcm biasa kena pandai nego, telekung beli dekat tingkat 4 apa ntah nama kedai tu. pergi awal pagi dpt harga murah pecah telor katanyaa.. Telekung travel cotton masih dpt harga sama mcm pergi last year. Untuk kain batik/pelikat tingkat 1 way cheaper than tingkat lain. kain cotton yg bercorak mcm bese pergi kedai sona. untuk kain ela plain D' fashion lg murah compared to pasar baru.
Shopping begelan dan brownies dkt kartika sari, pembungkusan kotak free untuk minimum 250k. This time sempat grab kek cheese Bandung Makuta. Punyalahh ramai beratur utk Bandung Makuta ni siap kena ada nombor. Last2 iols beli dekat reseller tepi jalan. Mahal sikit tp nak rasa punya pasal gigihla beli jugek.






Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2017 12:58 PM | Show all posts
Salam semua..saya br balik dari BDO juga. Hehhee. Trip ke 4/5 kali cmtu. Dah lupa. Trip kali ni 4 hari 3 malam. Berpeluang tido bergelimpangan kt klia2 sbb flight sesudah subuh. Hahaha. Pengalaman sgt.

Hotel - Kali ni saya booked Green Batara Hotel utk 3 malam. Total utk 3 malam lebih kurang IDR 1,020,000. Location of course mmg saya suka sbb betul2 depan CiWalk. Saya penah duduk favehotel cihampelas dgn serela cihampelas tahun sebelum sebelum ni. Mmg suke sgt lah area Cihampelas tu. mudah nak crk makan kt ciwalk tu and ade supermarket yogya. Review bilik ; bilik ok cuma bilik air nya sempit sikitlah. sbb design nye kot. die buat divider lepas tu air bertakung. part air bertakung tu saya lemah sikit. jadi utk bilik Green Batara saya bg 3/5. Amek jugak Green Batara sbb harga murah masa tu dekat booking.com

Itinerary saya mcm lebih kurang je dgn org lain. Hhehehe.

Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2017 03:53 PM | Show all posts
tambahan info...

kalau siapa2 nak rasa brownies kukus Pandan pegi kat Amanda brownies...pagi2 panas2...bau pandan yang cukup menggamit selera.

Keramba restro tu memang saya tak pernah tinggal...gurame bakar, tempe mendoan, sup iga..
menu sedap2. guramenya tak begitu berbau nak dibandingkan dengan tempat2 lain.

Ole2 bandung macam kacang2 ..kerepek2..begelan semua tu try la pegi kat pasar kosambi tak jauh dari D'fashion dan toko 3..lebih murah lagi dan fresh....
Reply

Use magic Report

Post time 17-5-2017 07:52 AM | Show all posts
kt bandung nk cari kasut sneakers gred 3A kt area mne..byk ke kdai jual kasut mcm tuu..tq
Reply

Use magic Report

Post time 25-5-2017 09:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Jom gi Bandung..malam sejuk (fresh air )
20170525_165259.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2017 09:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Patutnya pick up 5pm...delay 3 jam lebih from K.L
20170526_195157.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 28-5-2017 07:38 AM From the mobile phone | Show all posts
The Lodge.Maribaya .Lembang.Bandung
20170527_113322.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 12:33 PM | Show all posts
nizamjogja replied at 28-5-2017 07:38 AM
The Lodge.Maribaya .Lembang.Bandung

ini baru kot last year bulan 10 pi tak ada lagi  yg ni.
jalan ke sini dah okay ke...masa pi dulu,teruknya jalan.

Reply

Use magic Report

Post time 29-5-2017 01:17 PM | Show all posts
carseem replied at 17-5-2017 07:52 AM
kt bandung nk cari kasut sneakers gred 3A kt area mne..byk ke kdai jual kasut mcm tuu..tq

Carseem..rasanya kat kota kembang banyak kasut2 mcm ni...
Reply

Use magic Report

Post time 1-6-2017 07:27 PM From the mobile phone | Show all posts
wck7-2011 replied at 29-5-2017 12:33 PM
ini baru kot last year bulan 10 pi tak ada lagi  yg ni.
jalan ke sini dah okay ke...masa pi dulu ...

Yup spot baru
Reply

Use magic Report

Post time 2-6-2017 11:59 AM | Show all posts
rindu nak ke Bandung lagik...huhu tapi tahun ni dah rancang tempat lain
rindu nasi padang, brownies, pisang molen
Reply

Use magic Report

Post time 3-6-2017 02:58 PM From the mobile phone | Show all posts
ainunaina replied at 29-5-2017 01:17 PM
Carseem..rasanya kat kota kembang banyak kasut2 mcm ni...

Tq bg info
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2017 10:17 AM | Show all posts
Assalam

ada sesiapa yg penah buat dialisis di bandung tak? harap ada yg sudi share...thanks.
Reply

Use magic Report

Post time 8-6-2017 11:13 AM | Show all posts
frin replied at 16-5-2017 11:53 AM
Baru balik dari kota bandung.. this time pegi dah tau mana nak makan n shopping. Nak share sikit thi ...

Sis.. review skit kek cheese Bandung Makuta tu.. best ke?
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2017 10:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Salam, akan ke bandung next year masa cny..otai2 bandung, agak2 bila bole book hotel sbb takut penuh..tp cek agoda, booking semua tu x byk choice sgt utk date nak pegi tu..tq pd yg sudi menjawab
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-6-2017 07:26 PM | Show all posts
whitequeen replied at 12-6-2017 09:42 AM
Salam, akan ke bandung next year masa cny..otai2 bandung, agak2 bila bole book hotel sbb takut penuh ...

mungkin mereka belum siap harga untuk tahun depan.
Reply

Use magic Report

Post time 12-6-2017 09:12 PM From the mobile phone | Show all posts
cakur replied at 12-6-2017 07:26 PM
mungkin mereka belum siap harga untuk tahun depan.

Tq cakur..agaknya bila harga utk next year tu diupdate?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-6-2017 10:23 PM | Show all posts
whitequeen replied at 12-6-2017 08:12 PM
Tq cakur..agaknya bila harga utk next year tu diupdate?

tak tahu juga. mungkin bulan depan coba lagi boleh.
Reply

Use magic Report

Post time 13-6-2017 01:01 PM | Show all posts
atiaz replied at 8-6-2017 11:13 AM
Sis.. review skit kek cheese Bandung Makuta tu.. best ke?

Rasa dia biasa je sis. Nak kata marvelous sgt takde la. Maybe sebab owner retis tu pasal bukan main meletops makuta ni.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.048045s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list