Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
3359
View
21
Reply

macamana nak hilangkan kesan sellotape di kereta?

[Copy link]

Author: Travelo       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-4-2017 12:24 PM | Show all posts |Read mode
hye semua,
nak guna apa ya utk nak hilangkan kesan gam sellotape yg melekat di permukaan body kereta?..sellotape tu saya dah cabut,tp gamnya melekat di permukaan body kereta tu..bila saya lap dengan kain,dia makin nampak kotor dan hitam..

harap anda semua faham maksud saya..utk pengetahuan,saya guna sellotape yg jenis mcm kain tu..(pix bawah)


Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2017 12:36 PM | Show all posts
cuba tarik dengan benda yang macam chewing gum tu.. lupa pula panggil apa
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2017 01:40 PM | Show all posts
dubuk replied at 3-4-2017 12:36 PM
cuba tarik dengan benda yang macam chewing gum tu.. lupa pula panggil apa

cuba ingat dulu..take your time

maybe ada ubat khas utk hilangkan kotoran degil begini kedai hardware?
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2017 02:29 PM | Show all posts
sy pun nak tau.. hari tu tukar plate number..
plate lama dia gam guna double sided..
plate baru dia skru kat bumper..
so kat tepi plate tu nampak double sided masih bertampal..
macam mana nak kopek ye?
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2017 03:00 PM | Show all posts
spray dgn WD40, pastu tenyeh dgn kain buruk..
buat berulang kali smpai hilang..
jgn risau, WD40 tak menjejaskan cat
jgn guna ,petrol/diesel, nanti hilang metalik
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 3-4-2017 03:57 PM | Show all posts
zulka replied at 3-4-2017 03:00 PM
spray dgn WD40, pastu tenyeh dgn kain buruk..
buat berulang kali smpai hilang..
jgn risau, WD40 ta ...

yg ni ke?

Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2017 04:58 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2017 05:04 PM | Show all posts
zulka replied at 3-4-2017 03:00 PM
spray dgn WD40, pastu tenyeh dgn kain buruk..
buat berulang kali smpai hilang..
jgn risau, WD40 ta ...

double sided yang hitam tebal pun boleh jugak tak bam zulka?
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2017 05:29 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 3-4-2017 05:04 PM
double sided yang hitam tebal pun boleh jugak tak bam zulka?

boleh juga...tapi kena tenyeh 2,3 kali baru hilang....lepas spray benda tu akan jadi lembut
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2017 05:30 PM | Show all posts
zulka replied at 3-4-2017 05:29 PM
boleh juga...tapi kena tenyeh 2,3 kali baru hilang....lepas spray benda tu akan jadi lembut

kalu tenyeh-tenyeh tu tak calar ke nanti?
Reply

Use magic Report

Post time 3-4-2017 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Guna ais..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2017 08:44 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 3-4-2017 05:30 PM
kalu tenyeh-tenyeh tu tak calar ke nanti?

tenyeh dgn kainla sayam..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2017 08:45 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 3-4-2017 05:30 PM
kalu tenyeh-tenyeh tu tak calar ke nanti?

eh lupa nk tanya pakai kete apa skang?...
kete VTec power tu dh jualke
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2017 09:40 AM | Show all posts
zulka replied at 4-4-2017 08:45 AM
eh lupa nk tanya pakai kete apa skang?...
kete VTec power tu dh jualke

kete sama je la.. mana ada tukar..masih mengumpul dana
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 08:50 AM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 4-4-2017 09:40 AM
kete sama je la.. mana ada tukar..masih mengumpul dana

takyah tuka kete la...kasi  make up abis2, cat baru..kompom cun
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 10:05 AM | Show all posts
zulka replied at 5-4-2017 08:50 AM
takyah tuka kete la...kasi  make up abis2, cat baru..kompom cun

ari tu plan nak tukar enjin..
tapi bila tanya orang, dorang kat tak worth..
beli je la kete baru..
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2017 04:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Guna baby oil. Tapi saya guna kat cermin keta. Mesti boleh kat body keta gak.
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2017 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok tolg bgtau mcm mana nak hilangkan bekas tanda apatah kt lampu..ni lampu 2nd hand workshop beli..sbb xsiden ritu..so ada wording tnt pulak kt lampu ..mcm2 byg2 gitu tp nampak laa...sory tumpang tred tt
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2017 02:28 PM | Show all posts
alieyrina replied at 12-4-2017 12:25 PM
Ok tolg bgtau mcm mana nak hilangkan bekas tanda apatah kt lampu..ni lampu 2nd hand workshop beli..s ...

lampu kaca ke plastik?
kalau kaca guna petrol je, basahkan kain dgn petrol sket pastu tenyeh..
tu marker je tu kedai potong buat mark kalau brg rosak,mark yg tu la dia tengok nti dia taula brg dia
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2017 02:28 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 5-4-2017 10:05 AM
ari tu plan nak tukar enjin..
tapi bila tanya orang, dorang kat tak worth..
beli je la kete baru ...

kalau nk jual bgtau
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.095662s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list