Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Kolumnis
Search
4245
View
76
Reply

pendpat utk buat pendapat smpingan

[Copy link]

Author: bravocharlie    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Post time 5-4-2017 03:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by betterthanEzra at 5-4-2017 03:42 PM

Ade byk sis dropship yang tak perlu modal, keahlian percuma.
Contoh:
www.serenityfabric.my/dropship
www.f528.my/daftar/dropship

Nak untung lg besar, pm saya pun takpe, saya share info
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 5-4-2017 03:55 PM | Show all posts
betterthanEzra replied at 5-4-2017 03:40 PM
Ade byk sis dropship yang tak perlu modal, keahlian percuma.
Contoh:
www.serenityfabric.my/dropsh ...

jual brg apa ye kt link tu...?dah klik xde ape brg perlu jual...tkot gak bak kata salah sorg forume scam ke ape tah...heheh..nti sy pm ye..time kasih..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 05:06 PM From the mobile phone | Show all posts
prettyuglybabe replied at 3-4-2017 05:01 PM
laki awak kerja apa, awak kerja apa?
kenapa awak kena fikir laki awak penat balik kerja pukul 7 bla ...

Betul tu.kenapa dalam rumahtangga kalau x cukup duit bini jer yg kene buat part time?

X paham betul
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2017 05:13 PM | Show all posts
dropship oomori best jugak. dia mcm tak bnyk songeh je pon.
gudluck tt.
satu je nk ckp, buangkan lah sentimen "mesti ramai org buatkan" mcm takut2 pulak nak mula.
tak kisah la ramai mana pon rog jual benda yg sama..yg penting kita percaya pada rezeki.
insyaAllah..niat baik...ada rezeki tu nanti.

husband ada kereta tak? suruh la dia daftar uber/grab.
masyuk jugak kott......

company iols tgh merge skarang ni, berkemungkinan ramai kena buang. so husband iols da tanya iols, ape plan iols, sbb iols ada komitment rumah lepas ni. plg iols nampak, jangka pendek, nak buat uber/grab je la kot. kat area cyberjaya ni laku keras. in long term, maybe iols kena asah blk bakang baking/memasak. amik order kecik2 dari rumah.

gudluck tt. insyaAllah ada rezeki baby tu nanti. teruskan usaha tau!
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2017 03:34 PM | Show all posts
saya tadi ade bayar duit kat satu agen/butik baju raya..die ckp nk jd dropship kene bayar rm20/30.lepas sy bayar, sy update kt die.pstu sy tyela mcm2 , hrga baju,gmbar nk amek cmne bla bla ...die jwb tunggu je..pstu sy msj lagi soklan tu..die tak jwb..tp online...sy dah la bersemngat ni nk stat crik duit...dah la duit ku diujung2 tanduk.. die leh plak lengah2 kan...tp sy positif..die diam wlu online maybe sbb bz kot...doa ye chuolss.
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2017 05:16 PM | Show all posts
bravocharlie replied at 6-4-2017 03:34 PM
saya tadi ade bayar duit kat satu agen/butik baju raya..die ckp nk jd dropship kene bayar rm20/30.le ...

harap-harap dia memang bz lah ye... sian u...
btw, kalau husband u mau tolong.. suggest dia kerja part time buat delivery McD. gaji diorang bayar 2x sebulan. sebulan boleh dapat max RM1500. biasa delivery mcd ni kat kawasan-kawasan situ je.. tak jauh. RM1500 tu untuk belanja bulanan... banyak juga lagi2 nak ada anak ni. kalau ada anak, memang tak boleh duit cukup-cukup je....

iols pula yang risau
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 10-4-2017 11:27 AM | Show all posts
sy da start wat droshp jual baju ..jual baju kebarung/jubah/blouse dari satu brand ni...da dekat 5 hari sy promote kot..tp xde pon org pm... cmne nk promote lagi ek....sedangkan laman rasmi brand tu beratus2 org surh pm bagai...sedeh mak nok...tak pe cube lagi...korang beli la baju bridesmaid /baju raya kt aku yek..heheheheheh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 12-4-2017 12:19 PM | Show all posts
baju raya / bridesmaid
https://mforum.cari.com.my/forum ... amp;fromuid=2199237
(Source: CARI Infonet)
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2017 01:13 PM | Show all posts
bravocharlie replied at 10-4-2017 11:27 AM
sy da start wat droshp jual baju ..jual baju kebarung/jubah/blouse dari satu brand ni...da dekat 5 h ...

Belum lg tu.  Selalunya rakyat Msia beli brg persiapan raya last minute.

2ggulah bila dah nak raya nnti, mesti x cukup kakitangan nak lyan customer

Bersabarlah.... rezeki utk anak tu mesti ada

Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2017 04:46 PM | Show all posts
Edited by Hana at 12-4-2017 04:49 PM

kalau saya, saya suka nak suggest yang offer services. hehehe. part time maid ke. tukang kebun ke.
Dropship ni, kalau u ramai kawan, itu boleh berjaya. u promote dikalangan kawan2 dulu.
kalau product mmg bagus + service u bagus, baru ianya menjadi iklan from mouth to mouth.

Kuih/biskut raya saya tak beli orang sebarangan. itu kalau saya la. hahaha.
jangan memain, sekarang ni, kuih tart nenas pun boleh kena tipu tau. hahaha. UNBELIAVALBE.
pastu yang kelakar tu, pembeli kalau viralKAN si penjual tu, misti orang melayu kuno akan suruh - halalkan aje la wak.
amboi..sedapnya mulut bercakap. hahaha..
oo..tidakla saya nak beli online dari orang promote iklan sebarangan ni.

kain baju pulak, saya tak beli jugak dari promo sebarangan. biasa kalau saya beli online kalau sesapa kawan kat FB,dia pakai  & promote. haa.itu baru saya beli. kiranya iklan from mouth jugak.
saya baru beli instant tudung pucci online. sehelai rm40. itu biras i yang promote. dah beli 1. sedap pakai. kain dari jakel uu..
pastu order lagi-dia belum buat-dah siap order kaler lagi. haa..itu mmg bisness kencang lah.
tudung instant, bisness kencang.

dekat2 puasa ni, ramai mak2 pemalas mcm ai, akan cari lauk instant.
iklan makanan boleh berjaya kalau buat iklan semberono kat memana.(ingat tak, i cakap, kuih tart pun boleh tipu orang? hahaha)
dapatkan order dulu, pastu baru buat kalau tanak modal hangus le.
instant pes sambal ke, pes ayam masak merah ke, pes kari ke. minyak bawang putih ke. mcm2 la pes ready made. yang siap masak tau. jangan yang mentah pulak. itu sama aje Giant/tesco pun ada jual.
ada sorang penjual ni, eksyen betul bila i message. mentang2 le pes sambal dia sedap.
mencik tau. penjual yang i tau, semua eksyen dgn ai. takpela noks. janji sedap. mmg ai merayu2 nak beli (selagi tak jumpa orang lain la)
ada sorang ni, dah start iklan nak ambik order utk ikan masin talang pedas. i salah sorang loyal customer. penjual ni, pakai estima lagi tau..kekadang, i saja buat eksyen (tgh pikir sebenarnya) nnt dia msg, kita ada open order ikan masin talang pedas. awak nak tak?
pastu kita pun jawab - nakkk..1 botol
hahaha..itu salah satu ciri2 penjual yang penting - msg le customer2 lama
sebenarnya dia jual mahal sket la. botol kecik tu, rm15. tapi, nasib baik sedap noks. tutup mata aje laa.. buat sendiri? kem salam jekk
Reply

Use magic Report

Post time 13-4-2017 03:39 PM | Show all posts
Hana replied at 12-4-2017 04:46 PM
kalau saya, saya suka nak suggest yang offer services. hehehe. part time maid ke. tukang kebun ke.
...

TT pregnant uolssss macam mana dia nak buat service maid
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2017 07:25 AM | Show all posts
MyNameIsIris replied at 13-4-2017 03:39 PM
TT pregnant uolssss  macam mana dia nak buat service maid

Boleh tahu kak noraidil meniaga apa?
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2017 09:49 AM | Show all posts
MyNameIsIris replied at 13-4-2017 03:39 PM
TT pregnant uolssss  macam mana dia nak buat service maid

hehehehe..selepas beranak pun boleh.
laku ooo service maid ni tapi tu la. orang tempatan mmg tak buat services maid. orang indon aje buat sampai boleh demand nak dtg 2 orang. choi.

banyak la lagi services lain.
cuba pikir, apa yang bini orang selalu malas nak buat? itu le boleh dioffer servicesnya.

zaman GST + zaman harga petrol naik ni, beli barang tak berapa kencang sgt. ramai orang nak berjimat cermat.
unless barang tu ada brand. spt DUCK ke.  Ariani ke. Neelofar ke. Pandora ke. Sworaski ke.
yang boleh lepas beli pastu selifie pastu buat hastag. #duckscarvesorinotfake  
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2017 10:20 AM | Show all posts
aina_shaira replied at 14-4-2017 07:25 AM
Boleh tahu kak noraidil meniaga apa?

teatox, collagen, baju, kuih raya, kain pasang.. itu antara yang i ingat lah
Reply

Use magic Report

Post time 14-4-2017 10:22 AM | Show all posts
Hana replied at 14-4-2017 09:49 AM
hehehehe..selepas beranak pun boleh.
laku ooo service maid ni tapi tu la. orang tempatan mmg tak ...

untuk tt i rasa amik masa sikit nak buat service macam ni kecuali lipat baju... ok sebab lepas ni tt ada anak kecik kan
kalau u suruh i... i pun tak mau buat u.. ..
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2017 12:42 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by GigaMom at 17-4-2017 01:03 AM

Tt kja mana. Suami kja mana?
Jika suami tt x kisah, dia bleh je part time 2 3 jam buat uber/grab.
My bil, masa 2 bln xkja, buat uber/grab ni dr 4pm-10pm. Seminggu dpt 1k++. Sekarang dh kja, kdg2 pas hbs kja dia masih on uber/grab sebb senang je katanya. Area serdang-bangi-kl.

Dropship mng bagus. Cari yg x payah bayar sebagai agen. Banyak. Nk mark up hga tgi cust lari, bagi harga murah lak untung 2 3 rgt. X berbaloi dengan penat masa ni sbb sdg sarat.

Kalau Tt pandai dlm bidang menulis atau design apa2 boleh masuk www.freelancer.com (ada banyak dlm google). Ai pernah join logo contest dan dpt 100usd. Kat elance lak pernah ambik job hantar2 gambar dr dlm malaysia je yg dia nk, 30usd/hour.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-4-2017 02:22 PM | Show all posts
GigaMom replied at 17-4-2017 12:42 AM
Tt kja mana. Suami kja mana?
Jika suami tt x kisah, dia bleh je part time 2 3 jam buat uber/grab.
...

tu lah mslah...suami iolss xdak lesen ...bawak jek tp xde lesen...aritu penah berselisih faham jugak ckp tak nak ke keje part time...yelah die keje spai sabtu..balik dalam 7 lebih ..die tye mana ade keje mlm lepas tu...pastu klu ade pon mmerlukan lesen..pstu iols ni mlaslah nk bertekak...sebb paham jugak kdg2 tgk hari2 die lek keje mmg muke penat dengan minyak itam semua....keje teruk...balik2 mst die pengsan tdo...entahlah....kang ckp den backup laki lak..hahhaha...tp tu la..aritu ade ckp klu ade jek keje mitk tlg die..mcm wat packing ke ape ke die leh buat...tu lah ingat nk wat packing2 kacang2 doorgift...dah publish kt fb..tp xde pon org nk upah den...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-4-2017 02:25 PM | Show all posts
MyNameIsIris replied at 14-4-2017 10:22 AM
untuk tt i rasa amik masa sikit nak buat service macam ni kecuali lipat baju... ok sebab lepas ni  ...

tu lah...ingatkan nk wat pendapat smpingan lain sbb tgh doorshp tak de respon lagi...

rasa nk wat beniaga sabtu ahad jek , beniaga kentang twist tu...rasa ok tak?modal tu tpkse la iols loan skit tp dorang ckp modal dlm 1k..so iolss loan 1k jelah...rasa ok tak wat bisnes cmtu?jual kt tmpt2 ramai org?tak penah beniaga ni... pstu pilihan kedua, nk wat upah amek packing doorgift contoh paking kacang ke susun brg2 doorgift dlm beg tu....iols dah publish kt fb,tp xde lagi org nk mengupah ..huuhuh...sesunguhhnya bukan senang nk sennag chuolss....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 17-4-2017 02:26 PM | Show all posts
Hana replied at 12-4-2017 04:46 PM
kalau saya, saya suka nak suggest yang offer services. hehehe. part time maid ke. tukang kebun ke.
...

tq sis pendapat anda...hujung last tu
Reply

Use magic Report

Post time 17-4-2017 10:19 PM | Show all posts
bravocharlie replied at 17-4-2017 02:25 PM
tu lah...ingatkan nk wat pendapat smpingan lain sbb tgh doorshp tak de respon lagi...

rasa nk w ...

kalau ko kena wat loan hatta rm1k, baik takyah bukak bisness tu. kalau rugi, mcm mana nak bayar loan?
offer keje2 kacang2, mmg le orang tanak hire.

zaman skrg ni, orang suka duk bertapa kat umah.
contoh, home tuition - sgt2 laku. tak kisah le subject apa. sejam rm40. even reading utk preschool pun orang ada offer tau. tapi, kena datang rumah le.
A runner. hatta belikan barang runcit sekali pun.

cuba ko offer services lipat kain baju tapi boleh datang rumah.

kalau aku, aku nak orang datang rumah gosok baju. hahaha.. kalau aku la. tapi, takde orang nak buat services tu. lipat baju byk. itu aku rajin. sorry le nak upah orang. tapi, kalau biras aku,dia suka ambik services tu tapi, dia cakap ada 5 bakul besar la.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 18-4-2017 09:17 AM | Show all posts
Edited by bravocharlie at 18-4-2017 09:20 AM
Hana replied at 17-4-2017 10:19 PM
kalau ko kena wat loan hatta rm1k, baik takyah bukak bisness tu. kalau rugi, mcm mana nak bayar lo ...

amek upah lipat baju tu rase xmampu nk wat kot....heheheh time kasih idea sis...
sy teruskan lah dropship jual baju/skincare ni....doa2 la berjaya..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 01:52 PM | Show all posts
aku pun buat keje part time.. aku jual cadar, beli borong byk n jual kat org2 opis.. walau diorg byr instalment tp aku dh fikir, at least tetiap bulan ada cash masuk, dan lepas tolak modal untuk rotate, ada la jugak untung yg aku boleh dpt dr situ..

selain tu, aku jgk jual kerepek pisang, yg kawan aku punya.. dia tolak kat aku hrga sekian2, then aku mark up la skit utk jualan, termasuk cod.. cod aku tetapkan hya pd waktu rehat dan selepas balik keja.. alhamdulillah, slow2 pun lama2 dh ada customer tetap yg repeat beli..

dan dalam masa sama, aku pun ejen koperasi, nak buat pinjaman koperasi pun boleh deal dengan aku.. dan aku jugak ejen dropship tudung.. yg ni baru je aku deal, dropshipper bg masa tempoh 6 bln tp aku rasa nak raya esok2 ni, insyaAllah ada rezeki..

yg penting usaha je noks.. akan ada jalannya.. kalau malas, n cepat give up mmg apapun xkn dpt..

semoga berjaya..
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2017 02:26 PM | Show all posts
betterthanEzra replied at 5-4-2017 03:40 PM
Ade byk sis dropship yang tak perlu modal, keahlian percuma.
Contoh:
www.serenityfabric.my/dropsh ...

aku dh klik link tu dan dah daftar pun, tp aku pelik, cemana kita nak jual kat org dan cemana nak dpt cashback?

let say jualan top normal price rm69.90, sales rm47.90, org bank in kat kita rm47.90, after buat pembayaran kat serenityfabric ni, cemana nak dpt komisen atau cashback utk kita?

aku pelik tang situ..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-4-2017 05:33 PM From the mobile phone | Show all posts
bunga_lestari replied at 20-4-2017 01:52 PM
aku pun buat keje part time.. aku jual cadar, beli borong byk n jual kat org2 opis.. walau diorg byr ...

wahh bestnye...cadar tu nk beli borong kt mana?aku ade tpkir nk jual sabun basuh dobi tu.. alah yg 10kg tu rm30 tu....rasa2 ade x org nk beli?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-4-2017 05:35 PM From the mobile phone | Show all posts
sy rasa nk wat jual sabun dobi tu la....rasa2 ok x uolss? mcm nk sgt wat jual bende tu...ade tak org beli?buat cod area rumah sy je...ok x?nk jual tpi jalan tp tkot kene angkut gan dbkl ke mpaj ke...cmne ek
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2017 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.065142s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list