Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5100
View
54
Reply

Kucing Jahat

[Copy link]

Author: KatakPisang       Show all posts   Read mode

Post time 6-4-2017 07:22 PM | Show all posts
KatakPisang replied at 6-4-2017 04:26 PM
hmm..nk cuba beranikan diri untuk terus membelai dan menyayagi maikel...tp hati ragu2..sbb tangan  ...

Jangan ada perasaan ragu2.dulu saya pun mcm tu.tapi saya beranikan diri.dia rasa tak selamat.saya cuba buktikan dia selamat dengan saya.mula2 tu mmg susah.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2017 09:26 PM | Show all posts
Edited by KatakPisang at 6-4-2017 09:36 PM
Mokcu replied at 6-4-2017 04:33 PM
Cer tt tepek gambo Maikel Gotot ni.....macam macho je bunyinya. Mokcu memang suka kucing. Kucing Mok ...

Gambo latest lom de..esok la try snap jap...
Sbb taknak buang la, dok tgh mencari ikhtiar ni...mmg kesian tgk muka die dengan bunyi die ngiau waktu die lapar..wat muka sebek je...
Macam mak org ckp, maikel ni langsung takde manisnye..asek wat muka kelat je...

kat umah ni paling tua mak si maikel..omeh namanya..dh masuk 10 tahun..tapi still lawa...ni kucing kesayangan arwah bapak...si maikel ni anak batch ketiga kepada omeh.

1st batch dah umo 8 tahun, 2nd batch umo 7 tahun and the last batch 5 tahun (si maikel ni la)
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2017 09:31 PM | Show all posts
Ptg td time nak pasang kelambu, die hadiahkan lagi dua tiga das cakaran padu...nasib baek tak dalam...tapi berdarah la jugak..no hal la darah sket2...
dok terpk dalam hati, maikel ni selalu hangin sebab kandang die kecik ke atau die jeles sbb jon lepas bebas?
Jon ni adik maikel...mmg lepas bebas sbb jon ni tak merbahaya macam maikel...kurung time malam je...klu maikel lepas bebas..alamatnye habis la semua kucing2 kat kawasan ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2017 09:33 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 6-4-2017 04:33 PM
try tengok kat petshop or vets..
sy tak ingat kat sini jual yang mcm mana..
rasa dulu pernah bel ...

td dh kol member yg keje kedai petshop...die kata takde mende ni kat kedai die tapi nk kene cuba carik la..ade satu lagi petshop kat sini...wiken ni gi carilah...kotla leh meredakan stress maikel...thanks ye for the info + picture
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2017 09:41 PM | Show all posts
toteng replied at 6-4-2017 07:22 PM
Jangan ada perasaan ragu2.dulu saya pun mcm tu.tapi saya beranikan diri.dia rasa tak selamat.saya  ...

mmm...takpe...try lagi esok...harap2 makin elok la angin maikel.
sebenarnya dah banyak kali cuba untuk jaga mood maikel, tapi keputusannya tak baper best. 2 3 hari elok, hari ke4 makin ganas. Nasib baik mak tak penah kene gigit. alhamdulillah...syukur...
Mmg klu usap lama, maikel die geram. Silap2 die tangkap and gigit apa yang die boleh capai. So, mmg tau takleh belai lama2. Spot nk belai die pon takleh sebarangan. Bukan bagi warning ke hape, makin cako je...hahaha..padan muka tuan kot maikel cakap. sabo jelah...
Penah sekali kene gigit, doktor siap cakap you better get rid of this cat.

Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2017 10:02 PM From the mobile phone | Show all posts
KatakPisang replied at 6-4-2017 09:33 PM
td dh kol member yg keje kedai petshop...die kata takde mende ni kat kedai die tapi nk kene cuba c ...

maybe boleh cari kat petshop yg exclusive..
mcm kat mall eg: pets wonderland, pet lovers centre etc..
klu petshop biasa mmg tak ada kot..
maybe sbb brand + harga..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2017 10:07 PM | Show all posts
prettyuglybabe replied at 6-4-2017 10:02 PM
maybe boleh cari kat petshop yg exclusive..
mcm kat mall eg: pets wonderland, pet lovers centre e ...

aah kan...
kene cuba jugak la...ikhtiarkan...
mahal pon takpe, janji berkesan...
kadang2 kesian jugak ngan si maikel ni..asek naik angin je...
nk mujuk takut la pulak.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 6-4-2017 10:11 PM | Show all posts
iusedtolikeyou replied at 6-4-2017 02:33 PM
Garangnya kucing TT.
I've never experienced this.

Nak tergelak bab bebel tu.
Betul2 membebel ke? Sure kiut
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2017 08:27 AM | Show all posts
KatakPisang replied at 6-4-2017 10:11 PM
Nak tergelak bab bebel tu.
Betul2 membebel ke? Sure kiut

Bebel means sambil dia jalan, dia still akan meow.
Mcm mumbling meow tu. Diam kejap, mumbling lg.
Sampai la dia rasa dia puas hati.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-4-2017 12:25 PM | Show all posts
Mokcu replied at 6-4-2017 04:33 PM
Cer tt tepek gambo Maikel Gotot ni.....macam macho je bunyinya. Mokcu memang suka kucing. Kucing Mok ...

Maikel Gotot 1

Maikel Gotot 1

Ni lah die Maikel Gotot..
Harini mood die agak ok. Tp susah betol nak snap gambo dia.
Dia bukan jenis kucing gebu2 bulu panjang macam yang korang2 semua bela.Nampak cam tak gemuk, tapi berat.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2017 12:47 PM | Show all posts
KatakPisang replied at 7-4-2017 12:25 PM
Ni lah die Maikel Gotot..
Harini mood die agak ok. Tp susah betol nak snap gambo dia.
Dia buka ...

a'ah memang macho sungguh si maikel ni....dia ni sebiji macam Mamat (kucing Mokcu masa kecik2 dulu). Orang kata kucing mata warna kuning ni jenis pemburu...sebab tu kot dia garang semacam ni.....tt dah try catnip ke pokok galak kucing? katanya pokok ni boleh buat kucing tenang. Mokcu pernah cabut pokok galak kucing ni bagi pada kucing kat umah. Punya seronok kucing Mokcu sampai guling kat pokok tu....
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-4-2017 01:07 PM | Show all posts
Mokcu replied at 7-4-2017 12:47 PM
a'ah memang macho sungguh si maikel ni....dia ni sebiji macam Mamat (kucing Mokcu masa kecik2 dulu ...

Tak penag bagi sbb tatau macammana rupa pokok tu...Penah tgk dalam tenet, tp bile cari tak jumpa pon kat keliling rumah ni.Dulu blakang rumah abang ade pokok ni katanya, tp bila mai nk tengok live rupa pokok tu, dan2 kata takde...



Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-4-2017 01:18 PM | Show all posts
KatakPisang replied at 7-4-2017 12:25 PM
Ni lah die Maikel Gotot..
Harini mood die agak ok. Tp susah betol nak snap gambo dia.
Dia buka ...

20151027_075113[1].jpg
Yg ni abang kepada maikel.
Congot Mancung nama dia. Umo 7 tahun.
Kalau Maikel tu, skala kehanginan die 11/10, Congot ni dalam 8/10.
Dulu time Congot ni muda2 dulu, hangin die lebih kurang macam Maikel, cuma Congot ni cenderung belasah kucing je, tuan selamat lagi dari cakaran padu. Bila umo dh agak tua ni, makin cool si Congot ni. Paling kuat pon dia hangin, die marajuk takmo makan. Tu je...
Beza dengan Maikel makin tua kuat moody.
Tapi syukur harini, Maikel agak cool sikit.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2017 01:35 PM | Show all posts
KatakPisang replied at 7-4-2017 01:07 PM
Tak penag bagi sbb tatau macammana rupa pokok tu...Penah tgk dalam tenet, tp bile cari tak jumpa p ...

Pokok galak kucing ni kat utara banyak. Kat umah mertua Mokcu bersepah tapi kat kangar laaa..:0 Suami Mokcu tengah cuba tanam kat tepi rumah tu nanti kalau hidup dan membiak Mokcu boleh bagi tt. Mokcu pernah try rebus daun batang & akar pokok tu pas tu campur dlm makanan kucing....kucing Mokcu jadi macam high.....baring n tidur je....kalau bagi pokok tu dia suka tang akar....mungkin akar dia bau lagi kuat kot.
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2017 01:38 PM | Show all posts
KatakPisang replied at 7-4-2017 01:18 PM
Yg ni abang kepada maikel.
Congot Mancung nama dia. Umo 7 tahun.
Kalau Maikel tu, skala kehang ...

Dasat nama kucing tt ni....congot muncung laaa hahaha..maikel gotot laa hahaha. Mokcu suka...kucing Mokcu semua nama kampung..mamat kucing yang Mokcu paling sayang walaupun dah 30th dia pergi tingalkan Mokcu.:.(
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2017 03:02 PM | Show all posts
haha.. comel pulak nama kucing2 TT..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-4-2017 03:17 PM | Show all posts
Mokcu replied at 7-4-2017 01:35 PM
Pokok galak kucing ni kat utara banyak. Kat umah mertua Mokcu bersepah tapi kat kangar laaa..:0 Su ...

Baiknye hati mokcu nk bg pokok ni..Terima kasih Mokcu.
Sbb kat sini xde pokok ni, orang bg Maikel ni bunga kelapa sawit..die gomol2 sampai berlengas satu badan.
Then lagi satu, Maikel ni suke beno ngan semut hitam yang dah mati. Haritu masa musim banyak semut hitam tu, senang nk cool kan mood dia...Wpon sekejap je dia cool, syukurlah. La ni dah takde semut hitam, tu yang selalu naek cakar tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-4-2017 03:21 PM | Show all posts
jaja4 replied at 7-4-2017 03:02 PM
haha.. comel pulak nama kucing2 TT..

Asal nama Maikel tu mmg Maikel aje, then bila umur die setahun badan dia sado giler...
So mak orang asek cakap badan si Maikel ni Gotot (maknanya kekar, sado)
Maka jadilah namanya Maikel Gotot

Yang di Congot Mancung tu, masa baby, antara siblings die, hidung dia paling mancung, tinggi...dats why dapat nama mancung.
Tup2 makin besar terserlah kecongotan (jongang) gigi dia.
Tu yang dapat nama Congot Mancung.

Depa ni nyahut panggil mana2 satu nama depa...quite brilliant kan...sapa kata binatang takde akal...mungkin xde akal macam manusia la...ye tak
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-4-2017 03:33 PM | Show all posts
Bulan 1 haritu, si Maikel ni tak balik sampai malam. Dok punyala risau sebab dah seharian tak makan. Mak dok cakap, siapkan aje kandang die (meaning bagi air, makanan, alas tidur, bantal dan kelambu).
Kebetulan malam tu abang orang nak balik rumah die lepas isyak. Takle pulak sapa2 intai kandang si maikel ni.
Lepas abang selamat berangkat, dok perasan macam ade ekor terjulur keluar dari pintu kandang Maikel. Rupa2nye Maikel dah terbaring dalam kandang dia.
Nak dijadikan cerita, tataula macammana si Maikel ni leh balik, sbb tulang illium (kot? tak ingat) retak. Vet cakap macam kena pukul.
Mak cakap, mungkin orang tu nak leraikan maikel dari mengganas tapi fail, tu yang kene pukul kot...sbb nak pisahkan daripada bergaduh teruk.
Sebulan jugak la Maikel dok je dalam kandang, kalau lepas pon takleh bergerak sangat...Terpaksa buh dalam basikal budak2 yang tiga tayar tu bawak pi jenjalan. Time tu baik je si Maikel ni. Takde cakar2
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2017 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
comel nya perangai kucing2 tt
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.090371s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list