Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
4649
View
5
Reply

[Komunikasi] Siape2 ade ambik IELTS? Minta Tips!!!

[Copy link]

Author: AGARD       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-4-2017 02:44 PM | Show all posts |Read mode
I dah 2 kali ambik tak lepas2...siape2 ade tips mcm mana nak dapat band 7 utk semua module? Tolong share...
Reply

Use magic Report

Post time 15-4-2017 11:31 PM | Show all posts
pretty much cliche tips .

Listening test :
- khatam kan semua audio yg dikasi.
- focus lebih sket part ni

Speaking test :
- banyak ckp ngn member
- Make sure word tu clear
- grammar harus betol

Reading/writing semua :
- banyak kan buat essay
- Tgk contoh and analyse them
- grammar harus betol
- gune BIG words

all the best youu

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 10-5-2017 04:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat semua module percuma dalam ielts tu..kalau tak silap, yang register dengan british edu, dorang bagi module percuma practice online..guna la yang tu dengan sebaiknya
Reply

Use magic Report

Post time 23-8-2017 04:59 AM | Show all posts
I took IELTS twice. results satisfactory >7.5 tp both differ. Rsnya... revise guna buku yang dia bagi. Also, practice bercakap dengan kawan. same goes to listening. do take the tests seriously buat in accordance to the time given. Some of my friends they took tutorial classes. So far okay dorang ckp. Wishing you luck.

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 1-9-2017 10:02 PM | Show all posts
salam
I ada ambik ielts back in 2013 utk buat master kat UK
so far dgn persiapan ringkas sambil keje + anak tak sihat sehari sblm test hanya dpt 6.5
but kalau nak share materials utk buat exercise boleh pm, boleh share link  dr dropbox

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 15-9-2017 11:12 PM | Show all posts
familiarise dengan soalan2 dalam semua test. yang listening test tu aware of the tips. ini boleh google. ada teknik dia.

i marks paling rendah writing..so sad..sebab dah lama tinggalkan zaman sekolah2.so macam tak biasa nak jawab2 soalan comprehension

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
4.635257s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list