Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1482
View
12
Reply

nak beli dimana ya benda ni?

[Copy link]

Author: Travelo       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-4-2017 05:53 PM | Show all posts |Read mode
hye semua,saya try cari dimana yg sesuai topic ni diletak,akhirnya saya membuat keputusan disini sbb ia berkaitan dgn besi..kereta pun daripada besi kan?

soalan saya,kat mana nak beli benda ni ya (refer pix dibawah ini)..harap dapat membantu saya kepada sesiapa yg ada kunci macam ini dirumah

Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2017 06:12 PM | Show all posts
try cari kat hardware..atau kedai locksmith.. maybe ada..
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2017 08:34 PM | Show all posts
ni ada 1 kat lelong tapi branded la
locking eye.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2017 08:54 PM | Show all posts
kedai DIY ada.. dekat tepi kaunter belah kanan mengadap pintu keluar
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-4-2017 02:33 PM | Show all posts
boogeese replied at 6-4-2017 08:34 PM
ni ada 1 kat lelong tapi branded la

saya search kat lazada harga rm95,brand yg sama..hihihi..tp nut/skru tak disertakan sekali pulak..
Reply

Use magic Report

Post time 7-4-2017 04:12 PM | Show all posts
Travelo replied at 7-4-2017 02:33 PM
saya search kat lazada harga rm95,brand yg sama..hihihi..tp nut/skru tak disertakan sekali pulak.. ...

kalau nak cantik guna rivet mcm dlm gambar tu...tapi kalau pintu solid tebal tak boleh la
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-4-2017 04:36 PM | Show all posts
boogeese replied at 7-4-2017 04:12 PM
kalau nak cantik guna rivet mcm dlm gambar tu...tapi kalau pintu solid tebal tak boleh la

guna rivet tu rasanya kena tembak kan? tak boleh di skru..
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 7-4-2017 04:36 PM | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 6-4-2017 08:54 PM
kedai DIY ada.. dekat tepi kaunter belah kanan mengadap pintu keluar

ok noted..tq
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2017 10:31 AM | Show all posts
Travelo replied at 7-4-2017 04:36 PM
guna rivet tu rasanya kena tembak kan? tak boleh di skru..

tembak tu nail gun, ada peledak dan peluru (paku) sesuai utk solid surface, concrete, brickwall, etc...nak guna kena ada cert

rivet ni tool mudah je, hand riveter dgn mandrel (rivet/pin)...tak sampai rm50 pun kot
sesuai utk fasten 2 keping barang yg tak berapa tebal...depend pada saiz mandrel
kalau guna bolt n nut pada pintu belah blkg dia tak cantik, nampak bolt n nut terjojol
guna rivet cuma drill bhgn depan pintu, tak perlu tembus ke blkg
blkg rivet tak nampak sebab hidden dlm pintu
ni cerita pintu hollow, pintu solid tak sesuailah kot

hand rivet & mandrel.jpg
popriv1.gif
popriv2.gif
popriv3.gif
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-4-2017 11:45 AM | Show all posts
boogeese replied at 8-4-2017 10:31 AM
tembak tu nail gun, ada peledak dan peluru (paku) sesuai utk solid surface, concrete, brickwall, e ...

bagus alat ni..tqvm for info, tp macam tak berbaloi beli sbb nak guna sekali aje..ada org kata benda ni kena tempah khas..mereka akan dtg ukur dan install siap..just bayar shj pada tukang kunci tu..
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2017 02:14 PM | Show all posts
kedai hardware ade
Reply

Use magic Report

Post time 12-4-2017 02:14 PM | Show all posts
mcm mcm ade jual kt kedai hardware
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-4-2017 11:44 AM | Show all posts
nisako replied at 12-4-2017 02:14 PM
mcm mcm ade jual kt kedai hardware

kedai hardware tiada..dia custom made..cina kedai besi akan dtg ke tempat kita ukur dan pasang..kalau dikedai hardware,cuma ada lock yg biasa2 yg bukan heavy duty mcm yg ditempah khas/custom made..

walaubagaimana pun,terima kasih semua yg telah membantu saya..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.320769s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list